Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2012-11-22
Wo³ów: ¦wiadczenie us³ug w zakresie ca³odobowego ¿ywienia pacjentów PCM w Wo³owie Sp. z o.o.
Numer og³oszenia: 466250 - 2012; data zamieszczenia: 22.11.2012
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Niepubliczny Zak³ad Opieki Zdrowotnej Powiatowe Centrum Medyczne w Wo³owie , ul. Inwalidów Wojennych 26, 56-100 Wo³ów, woj. dolno¶l±skie, tel. 071 380 58 01, faks 071 389 27 99.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.pcmwolow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug w zakresie ca³odobowego ¿ywienia pacjentów PCM w Wo³owie Sp. z o.o..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug w zakresie ca³odziennego ¿ywienia pacjentów hospitalizowanych PCM W Wo³owie Sp. z o.o. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³±cznik nr 4 do umowy..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: tak.
- Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych
- Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ udzielenia zamówieñ uzupe³niaj±cych, w wysoko¶ci do 20% zamówienia podstawowego.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.52.00.00 - Us³ugi dostarczania posi³ków 55.40.00.00 - Us³ugi podawania napojów .
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga z³o¿enia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy uzna ten warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca dostarczy do oferty: a) za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów, o których mowa w art. 61, w zwi±zku z art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2010r., nr 136, poz. 914 z pó¼n. zm.) prowadzonego przez w³a¶ciwego powiatowego inspektora sanitarnego lub pañstwowego granicznego inspektora sanitarnego; b) Dokument stwierdzaj±cy, ¿e wykonawca posiada wymagany przepisami higieniczno-sanitarnymi pojazd do transportu ¿ywno¶ci zaopiniowany przez Pañstwowego Inspektora Sanitarnego; c) Certyfikatu ISO 22 000 dla kuchni produkuj±cej posi³ki dla pacjentów Zamawiaj±cego. d) Decyzja w³a¶ciwego Pañstwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie dzia³alno¶ci gastronomicznej i cateringowej dla kuchni, w której bêd± przygotowywane posi³ki dla zamawiaj±cego.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy uzna ten warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawcy wyka¿±, i¿ wykonali, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych wykonuj± w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, minimum dwie us³ugi ¿ywienia pacjentów zrealizowan± lub w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych realizowan± na rzecz jednostek s³u¿by zdrowia, odpowiadaj±cej swym rodzajem i warto¶ci± przedmiotowi zamówienia na kwotê nie mniejsz± ni¿ 300 000 PLN brutto (s³ownie: trzysta tysiêcy z³otych), z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, daty wykonania i odbiorców wraz z dokumentem potwierdzaj±cym ich nale¿yte wykonanie. Wykaz zrealizowanych zamówieñ wraz z referencjami nale¿y z³o¿yæ wg wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 5 do SIWZ.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O¦WIADCZENIE O SPE£NIENIU WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO - Za³±cznik nr 2
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O¦WIADCZENIE O SPE£NIENIU WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO - Za³±cznik nr 2
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e siê posiadaniem op³aconej polisy, a w przypadku jej braku innego dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia, na kwotê nie mniejsz± ni¿ 1 000 000 PLN (s³ownie: jeden milion z³otych)
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
- koncesjê, zezwolenie lub licencjê
- wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
- op³acon± polisê, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pcmwolow.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Powiatowe Centrum Medyczne w Wo³owie Sp. z o.o. 56-100 Wo³ów, ul. Inwalidów Wojennych 26..
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 05.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Powiatowe Centrum Medyczne w Wo³owie Sp. z o.o. 56-100 Wo³ów, ul. Inwalidów Wojennych 26 - SEKRETARIAT.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z WO£OWA
- Dostawy artyku³ów spo¿ywczych na rzecz Zak³adu Karnego w Wo³owie
- Modernizacja Stadionu miejskiego w Wo³owie poprzez budowê Skateparku
wiêcej: przetargi w Wo³owie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Us³uga cateringowa dla Dziennego Domu Pomocy w Krasnem
- Przygotowanie i dostawa posi³ków do Szko³y Podstawowej im. Kornela Makuszyñskiego w Rzeczycy w 2025 roku
- Przedmiotem zamówienia jest us³uga przygotowania i dostarczania posi³ków do Szko³y Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Zawadzie w 2025 roku.
- Us³uga cateringu - przygotowanie i dowóz posi³ków do Szko³y Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Borui Ko¶cielnej
- "Us³ugi przygotowania i wydania gor±cych posi³ków podopiecznym Centrum Us³ug Spo³ecznych w Starachowicach"
- us³ugi ¿ywienia
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.