eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KcyniaDOŻYWANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE KCYNIA

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-22

Kcynia: DOŻYWANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE KCYNIA
Numer ogłoszenia: 466260 - 2012; data zamieszczenia: 22.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Dworcowa 8, 89-240 Kcynia, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 5893742, faks 052 3847678.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgopskcynia.lo.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOŻYWANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE KCYNIA.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie polegające na przygotowaniu, dostarczaniu i wydaniu ciepłych posiłków dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych w Gminie Kcynia. 1) Przewidywana dzienna ilość posiłków dla poszczególnych placówek wynosi: - Szkoła Podstawowa w Kcyni (ok.63 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Palmierowie (ok. 29 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Sipiorach (ok. 25 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Mycielewie (ok. 10 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Rozstrzębowie (ok. 19 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Dobieszewie (ok.31 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Laskownicy (ok. 30 szt. posiłków dziennie), - Szkoła Podstawowa w Dziewierzewie (ok. 40 szt. posiłków dziennie), - Gimnazjum w Mycielewie (ok. 14 szt. posiłków dziennie), - Gimnazjum w Chwaliszewie (ok. 31 szt. posiłków dziennie), - Gimnazjum w Dziewierzewie (ok. 26 szt. posiłków dziennie), - Gimnazjum w Kcyni (ok. 16 szt. posiłków dziennie) , - Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Kcyni (ok. 11 szt. posiłków dziennie), - Zespół Szkół Specjalnych w Kcyni (ok. 17 szt. posiłków dziennie), - Technikum Ekonomiczne w Kcyni (ok. 5 szt. posiłków dziennie), - Liceum Ogólnokształcące w Kcyni (ok. 3 szt. posiłków dziennie), 2) Podstawą do wydania posiłku będzie sporządzony przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kcyni wykaz uczniów uprawnionych do korzystania z ciepłych posiłków, z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia ich ilości w przypadku zmiany ilości świadczeniobiorców uprawnionych do tej formy pomocy. 3) Dożywianie uczniów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku, w dni nauki szkolnej, w okresie od 02.01.2013 r. do 27.06.2013 r. i od 10.09.2013 r. do 31.12.2013 r. 4) Liczba dni realizacji zamówienia wynosi 182 dni. 2. Informacje dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia 1) Przez ciepłe posiłki rozumie się: zupa z wkładem mięsnym - 2 razy w tygodniu i drugie danie - 3 razy w tygodniu. Drugie danie będzie składać się z: ziemniaków lub zamiennika (np. kasza, ryż, makaron), mięsa, ryby i surówki albo - dania jarskiego (tj. np. naleśniki, pierogi, kopytka z sosem itp.) lub dania półmięsnego (tj. np. bigos, fasolka po bretońsku, łazanki z mięsem i kapustą, itp.) Do drugiego dania kompot o gramaturze 150 ml, a do zupy deser o tej samej gramaturze. Dania półmięsne powinny być uzupełnione wkładką węglowodanową. Kaloryczność każdego z posiłków będzie nie mniejsza niż 450 kcal. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłku: zupa z wkładką - 400 ml plus 2 kromki chleba, wkładka - 80 gram; danie mięsne, rybne - od 100 gram, kasza, ryż, ziemniaki - 200 gram, surówka lub jarzyna - 150 gram, kompot lub deser - 150 ml, danie jarskie lub dania półmięsne- 400 gram. 2) Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz.1225) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Instytutu Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem następujących zaleceń dotyczących: wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków), jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając różnorodność diety). 3) Ciepłe posiłki powinny być urozmaicone (nie mogą się powtarzać w okresie dwóch następujących po sobie tygodni), wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki. Oferowany asortyment ma być zgodny z zapotrzebowaniem na wartości energetyczne i odżywcze młodego organizmu. 4) Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania tygodniowego jadłospisu i przedstawienia go Zamawiającemu co najmniej w ostatnim dniu roboczym poprzedniego tygodnia. 5) W ramach przedmiotu zamówienia należy zabezpieczyć odpowiednią ilość sztućców i naczyń jednorazowego użytku do wydawania posiłków. 6) Do obowiązków wykonawcy należy codzienny odbiór zużytych pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych, niezależnie od ich ilości. Pojemniki zbierane będą w następnym dniu dostawy posiłków. W przypadku przerw weekendowych za zgodą dyrektora szkoły pojemniki z piątku mogą być przechowane do poniedziałku. W przypadku braku zgody dyrektora i w przypadku przerw w dożywianiu dłuższych niż 3 dni Wykonawca jest obowiązany zebrać pojemniki i odpady w tym samym dniu. 7) Dostarczanie i wydawanie posiłków do poszczególnych placówek oświatowych winno odbywać się w godzinach zajęć szkolnych. Czas dostarczania i wydawania posiłków do poszczególnych placówek będzie indywidualnie uzgadniany z dyrektorem placówki. Wykonawca zapewnia wydawanie wyporcjowanego ciepłego posiłku dla osób do tego uprawnionych, przez osobę posiadającą aktualne badania lekarskie (SANEPID), w naczyniu jednorazowego użytku posiadającym odpowiednie atesty higieniczne.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 182.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda wniesienia wadium zamówienia w wysokości 5 000 złotych (słownie: pięć tysięcy złotych). 2. Wykonawca wnosi wadium przed upływem terminu składania ofert: 1) w pieniądzu, sposób przekazania: przelew na rachunek bankowy zamawiającego 95 8166 0009 0011 1979 2000 0001; dowód przelewu dołączony do oferty. 2) w formie poręczeń lub gwarancji: oryginał dołączony do oferty

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca musi posiadać decyzję właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu i o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225 ze zm.) W zakresie wykazania spełniania warunku, Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie wykazania spełniania warunku, Wykonawca składa wykaz - załącznik nr 4 do SIWZ, wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie. Wykonawca musi wykazać, że w tym okresie wykonał co najmniej jedną usługę polegającą na przygotowaniu i dostarczaniu ciepłych posiłków do punktów zbiorowego żywienia, a usługa była wykonywana w sposób ciągły przez okres co najmniej trzech miesięcy. Warunek zostanie oceniony na podstawie dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca będzie dysponował odpowiednim pojazdem przystosowanym do przewożenia posiłków, spełniającym określone normy (SANEPID) oraz naczynia jednorazowe zastosowane do wydawania porcjowanych posiłków posiadają odpowiednie atesty higieniczne. W zakresie wykazania spełniania warunku, Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Osoby, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia (przygotowujące posiłki oraz rozwożące posiłki i zajmujące się ich wydawaniem), muszą posiadać aktualne orzeczenie lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością. W zakresie wykazania spełniania warunku, Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie wykazania spełniania warunku, Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Formularz ofertowy wypełniony i podpisany przez wykonawcę wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do niniejszej .SIWZ, 2. Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, innych podmiotów zobowiązany jest, w celu udowodnienia zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, przedstawić pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. 3. Pełnomocnictwo w przypadku składania oferty przez podmiot występujący wspólnie

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza możliwość wprowadzania zmian w umowie w stosunku do treści oferty, które będą mogły być dokonane z powodu zaistnienia okoliczności niemożliwych do przewidzenia w chwili zawarcia umowy lub w przypadku wystąpienia którejkolwiek z następujących sytuacji: 1. zwiększenia liczby osób uprawnionych do korzystania z posiłku, jeżeli nabędą takie uprawnienie w trakcie realizacji zamówienia, 2. zmniejszenia liczby osób, które utracą uprawnienie do korzystania z posiłku w trakcie realizacji zamówienia, 3. zwiększenia lub zmniejszenia liczby dni wykonywania zamówienia. 4. zmiana wysokości wynagrodzenia brutto będzie możliwa w przypadku zmiany stawki podatku VAT w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgopskcynia.lo.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kcyni, ul. Dworcowa 8, 89-240 Kcynia.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.11.2012 godzina 09:00, miejsce: Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kcyni, ul. Dworcowa 8, 89-240 Kcynia, pokój nr 1.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.