eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PoznańPrzygotowanie i dostarczenie paczek świątecznych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-11-15

Poznań: Przygotowanie i dostarczenie paczek świątecznych
Numer ogłoszenia: 466484 - 2013; data zamieszczenia: 15.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: "Poczta Polska Spółka Akcyjna" ul. Stawki 2, 00-940 Warszawa, Centrum Infrastruktury Region Infrastruktury w Poznaniu , ul. Głogowska 17, 60-943 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 61/8697011, faks 61/8697134.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.poczta-polska.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczenie paczek świątecznych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie 1112 szt paczek świątecznych dla dzieci pracowników, emerytów i rencistów Poczty Polskiej SA obsługiwanych socjalnie przez Komisję Socjalną w Gorzowie Wlkp. oraz dostarczenie ich do miejsc realizacji dostaw wskazanych w Załączniku nr 2 do umowy. Skład paczki musi być zgodny z Załącznikiem nr 1 do umowy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości paczek maksymalnie o 5 %. Produkty spożywcze i słodycze muszą być wyprodukowane nie wcześniej niż w 2013 r. muszą charakteryzować się wysoką jakością, a ich termin do spożycia musi wynosić co najmniej 3 miesiące od dnia dostarczenia paczek przez Wykonawcę do Zamawiającego. Opakowanie: Pojedyncza paczka w kartonie z tektury z wielokolorowym motywem świątecznym zabezpieczającym zawartość paczki przed zniszczeniem, uszkodzeniem i dekompletacją. Paczki zapakowane w sposób umożliwiający dalsze transportowanie, zaadresowane zgodnie z wykazem ilościowym stanowiącym Załącznik nr 2 do umowy. Koszty opakowań zbiorczych ponosi Wykonawca. Skład paczki musi być następujący: Czekolada nadziewana owocowa Wedel - skład wymaganego asortymentu: Czekolada mleczna 50%, cukier, zagęszczony przecier jabłkowy, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony, jogurt w proszku, nadzienie poziomkowe, nadzienie jagodowe, serwatka w proszku, mleko pełne w proszku, substancja utrzymująca wilgotność (sorbitol),spirytus 0,3%, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (koszenila), zawiera mleko, soję, może zawierać orzechy arachidowe, orzechy, zboża, jaja - 1 szt - waga: nie mniej niż 100 g; Czekolada mleczna z całymi orzechami Alpen Gold - skład wymaganego asortymentu: tłuszcz roślinny, cukier, aromat, laktoza, serwatka w proszku, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, tłuszcz kakaowy, orzechy laskowe, pełne mleko w proszku, śmietanka w proszku, emulgatory - lecytyna sojowa, E 476 - 1 szt. - waga:nie mniej niż 100 g; Batoniki czekoladowe z nadzieniem mlecznym w kartoniku Kinder czekolada - skład wymaganego asortymentu: Czekolada mleczna 40% (cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgatory: lecytyny (soja), aromat, cukier, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcze roślinne, masło odwodnione, emulgator: lecytyny (soja), aromat sucha masa mleczna 33%, sucha masa kakaowa 13% - 1 szt - waga: nie mniej niż 100 g; Biszkopty z galaretką owocową - Delicje szampańskie - skład wymaganego asortymentu: syrop glukozo-fruktozowy, cukier, czekolada 15% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyna sojowa, E476), aromat- wanilina), mąka pszenna, jaja, skrobia ziemniaczana, glicerol- substancja utrzymująca wilgotność, olej rzepakowy, substancja żelująca (pektyna), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, cytrynian sodu, kwas askorbinowy), zagęszczony sok pomarańczowy i rozdrobniona pomarańcza, substancje żelujące (pektyna, guma arabska, guar) - 1 szt-waga: nie mniej niż 294 g; Pierniki śliwkowe z czekoladą Milka - Precle w czekoladzie - skład wymaganego asortymentu: czekolada 17% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny)mąka pszenna, syrop glukozowo - fruktolinowy, substancja spulchniająca, barwnik karmelowy amoniakalny - 1 szt - waga: nie mniej niż 400 g; Cukierki Michaszki Mieszko - skład wymaganego asortymentu: Wyrób w czekoladzie: orzechy arachidowe,(29,75%), czekolada ( 24%) - cukier, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny, tłuszcz mleczny, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna sojowa,E476, Aromat, cukier, mleko w proszku pełne, tłuszcz roślinny utwardzony, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, alkohol, aromat, czekolada - masa kakaowa minimum 40%. Produkt może zawierać śladowe ilości żółtka jaj w proszku, glutenu i innych orzechów, oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne - 1 szt - waga: nie mniej niż 440 g; Ptasie mleczko waniliowe Wedel - skład wymaganego asortymentu: Czekolada mleczna 26% (cukier, miazga kakaowa ,tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyna sojowa i E476, aromat), cukier, syrop glukozowy, masło, mleko zagęszczone, białko jaja w proszku, substancja żelująca: agar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca E202, aromaty, etylowanilina, ekstrakt z wanilii. Czekolada deserowa: masa kakaowa minimum 47%. Może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i innych orzechów - 1 szt - waga: nie mniej niż 420 g; Cukierki M&M S Choco - skład wymaganego asortymentu: Orzeszki ziemne (23%) oblane mleczną czekoladą (48%), w chrupiących kolorowych skorupkach: cukier, orzeszki ziemne, miazga kakaowa, pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, laktoza, serwatka w proszku, skrobia, tłuszcz roślinny, syrop glukozowy, substancja żelująca (guma arabska), emulgatory (lecytyna sojowa, E442), dekstryny, barwniki (E120, E133, E160a, E171), substancja glazurująca (wosk carnauba), aromaty, olej roślinny, sól. Śladowe ilości: orzech laskowy, migdał. Czekolada oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne - 1 szt - waga: nie mniej niż 100 g; Cukierki Kinder Schoko - Bons - skład wymaganego asortymentu: Czekolada mleczna 50% (cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz roślinny, orzechy laskowe (5,8%), masło odwodnione, czekolada (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), substancja glazurująca (guma arabska, szelak), syrop glukozowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty - 1 szt - waga: nie mniej niż 125 g; Cukierki zozole Mieszko - skład wymaganego asortymentu: Cukier, syrop glukozowy, skrobia kukurydziana, syrop cukru inwertowanego, skoncentrowany sok jabłkowy 9%, skrobia pszenna, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, glicerol, aromaty, cytrynian potasu, sól, E171 Dwutlenek tytanu, E150d - 1 szt - waga: nie mniej niż 75 g; Galaretka owocowa Choinka opolanka - skład wymaganego asortymentu: Czekolada 19,5% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy) regulator kwasowości ( kwasek cytrynowy)) , substancja żelująca (agar), cukier, syrop glukozowy, białko jaja kurzego w proszku, aromaty, barwniki ( E102, E129, E133) - 1 szt - waga: nie mniej niż 200 g; Rodzynki w czekoladzie Jutrzenka - skład wymaganego asortymentu: Rodzynki, czekolada mleczna nie mniej niż 48,5%, masa kakaowa w czekoladzie mlecznej nie mniej niż 30% - 1 szt - waga: nie mniej niż 80 g; Galaretki w czekoladzie - mieszanka wedlowska -skład wymaganego asortymentu: Cukier, syrop skrobiowy, czekolada, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), agar (substancja żelująca), koncentraty owocowe, proszek owocowy, może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, jaj, pszenicy - 1 szt - nie mniej niż 490 g; Kinder Czekoladki Ferrero - skład wymaganego asortymentu: Mleczna czekolada 30% (cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, odwodnione masło, emulgator, lecytyna sojowa, aromat) orzechy laskowe (30%), cukier, olej roślinny, mąka pszenna, serwatka w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyna sojowa), odtłuszczone mleko w proszku, substancje spulchniające - 1 szt - waga: nie mniej niż 50 g; Żelki NIM 2 Śmiejżelki kwaśne - skład wymaganego asortymentu: Syrop glukozowy, cukier, żelatyna, regulatory kwasowości, kwas mlekowy, kwas cytrynowy, koncentrat soku owocowego, wyciągi z owoców i roślin, aromat identyczny z naturalnym, substancje wzbogacające, witaminy: C, niacyna, E, kwas pantotenowy, B6, kwas foliowy, B12, substancje glazurujące: olej roślinny, wosk pszczeli, wosk corrauba - 1 szt - nie mniej niż 100 g; Baton Snickers - skład wymaganego asortymentu: Cukier, orzeszki ziemne , syrop glukozowy, tłuszcz roślinny, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, odtłuszczone mleko w proszku, laktoza, serwatka w proszku, tłuszcz mleczny, utwardzony tłuszcz roślinny, sól, emulgator (lecytyna sojowa), białko jaja, zhydrolizowane białko mleka, aromat. Nugatowe nadzienie (14%) ze świeżo prażonymi orzeszkami ziemnymi (24%), oblane karmelem (27%) i mleczna czekoladą (35%) - 1 szt - waga: nie mniej niż 51 g; Ciastka HiT kakao Bahlsen - skład wymaganego asortymentu: Markizy HiT wypełnione ciemnobrązowym kremem o smaku kakao, doskonale komponującym się ze smakiem herbatnika. Aromaty: cukier, jaja w proszku, kakao, kwas cytrynowy, mleko w proszku, mąka pszenna, serwatka w proszku, substancje spulchniające ,syrop glukozowo-fruktozowy , sól, tłuszcz roślinny - 1 szt - waga: nie mniej niż 250 g; Kalendarz adwentowy - czekoladki - 1 szt. - waga: nie mniej niż 65g Oferowanie produktów równoważnych - Z uwagi na przeznaczenie przedmiotu zamówienia, charakter okoliczności i specyfikę zamówienia (asortyment wchodzący w skład paczki jest towarem nabywanym w ramach funduszu socjalnego jako paczki przeznaczone dla dzieci pracowników zatrudnionych w jednostkach organizacyjnych Zamawiającego) w Załączniku do Formularza Ofertowego wskazano nazwy handlowe produktów, które Zamawiający chce otrzymać. W oparciu o przeprowadzone przez Zamawiającego rozeznanie stwierdzono, iż wskazane z nazwy produkty stanowią preferencje i upodobania smakowe dzieci, a jednocześnie produkty te cechują się pożądaną jakością i dużymi walorami smakowymi, dlatego asortyment ten stanowi zawartość paczki. - Zgodnie z art. 29 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty równoważnej. Z uwagi na przeznaczenie zamawianego asortymentu, Zamawiający wskazuje w Załączniku do Formularza Ofertowego nazwy handlowe produktów, które chce otrzymać. Skład oferowanego asortymentu powinien być zgodny ze składem wymaganego asortymentu wskazanego w Załączniku do Formularza Ofertowego. - Za produkty równoważne Zamawiający uzna takie, które będą posiadać skład identyczny w stosunku do składu określonego przez Zmawiającego dla asortymentu wymaganego. Porównywany będzie skład określony w Załączniku do Formularza Ofertowego. Nie dopuszcza się produktów czekoladopodobnych i w opakowaniach zastępczych.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.84.20.00 - Czekolada i wyroby cukiernicze .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 09.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie precyzuje sposobu dokonania oceny spełnienia tego warunku

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu spełnienia tego warunku Wykonawca winien wykazać się zrealizowaniem, co najmniej 2 dostawami paczek z artykułami spożywczymi w ilości minimum 500 szt. i wartości co najmniej 30 000,00 zł brutto każda

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie precyzuje sposobu dokonania oceny spełnienia tego warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie precyzuje sposobu dokonania oceny spełnienia tego warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiajacy nie precyzuje sposobu dokonania oceny spełnienia tego warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poczta-polska.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Poczta Polska SA Pion Infrastruktury Wydział Zakupów w Poznaniu ul. Głogowska 17, 60-943 Poznań, pok. nr 128.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.11.2013 godzina 09:15, miejsce: Poczta Polska SA Pion Infrastruktury Wydział Zakupów w Poznaniu ul. Głogowska 17, 60-943 Poznań, pok. nr 115 (Sekretariat).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.