Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-11-15
Ostrowiec Świętokrzyski: Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim ul. Grabowiecka 7 w 2014r.
Numer ogłoszenia: 466646 - 2013; data zamieszczenia: 15.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Grabowiecka 7, 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 2620023 (24), faks 0-41 2665855.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Pomoc społeczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim ul. Grabowiecka 7 w 2014r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych na potrzeby mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Świętokrzyskim ul. Grabowiecka 7 w ilościach i rodzajach określonych w Formularzu ofertowo-cenowym tj.: aromaty do ciast różne 140szt, barszcz biały butelka 0,5L 1150 szt. , bazylia 8g 40szt., budynie różne smaki 40g 500szt. chrupki kukurydziane 70g 1300 szt., chrzan typu Polonaise 180g zaw. min. kwasek cytrynowy, chrzan, olej stołowy , cukier; cukier puder o,5kg 70szt., cukier waniliowy 32g -1600szt. , cynamon 20g 15 szt., dżemy różne niskosłodzone 280g 1200 szt., fasola szparagowa konserwowa 460g 230szt., Fasola Jaś 500g 50szt., groszek konserwowy puszka 400g 200szt., groch łupany 500g -600szt., herbata granulowana 100g Golden Assam 1400 szt., kawa zbożowa Inka 150g 80szt., kakao typu holenderskie nie gorszej jAKOŚCI 100G -160SZT., GALARETKI OWOCOWE RÓŻNE SMAKI 140G -30SZT., KASZA GRYCZANA 500G 900KG, KASZA JĘCZMIENNA 1KG- 180SZT., KASZA MANNA 500G -680KG, KONCENTRAT POMIDOROWY 1kg zaw. 28-30% Kotlin 100szt., koncentrat pomidorowy 180 g 28-30% 1500 szt., kwasek cytrynowy 20g 320 szt., krakersy 180g 1800 szt., liść laurowy 7g 170szt., majeranek 20g 400 szt., majonez kielecki 310ml 230szt., makaron nitki 0,4kg -150szt., makaron nitka 1kg 500kg, makaron łazanki 0,4kg -220 szt., makaron świderki 1700kg , marmolada 850g w opak. 15 szt., margaryna Palma typu z Murzynkiem 250g 250 szt., mąka ziemniaczana 500g 150szt., mąka pszenna typ 500 1kg 1700kg, mąka tortowa typ 450 1 kg 750kg, musztarda 190g - 30 szt., musli z owocami 500g 350szt., ogórki konserwowe 0,9 L 2300 szt., olej 1 L uniwersalny 680 szt., olej 0,5 L uniwersalny 280 szt., oregano 8g 35 szt., pieprz mielony 20g 1000 szt., papryk marynowana 870g 5 szt., pieczarka marynowana 270g 5 szt., płatki owsiane 500g 550 szt., proszek do pieczenia 36g 130szt., płatki kukurydziane 500g 650 szt., przyprawa do zup w płynie 1 L typu Winiary 180 szt., przyprawa /appetita /z dużą zawartością % warzyw suszonych 200g 580 szt., płatki ryżowe 500g 190 szt., rodzynki 100g 220 szt., ryż 1kg 850 szt., sól 1 kg 800kg, suchary bezcukrowe 285g 1200 szt., przyprawa do piernika 20g 10 szt., szprot w oleju 170 g puszka 130 szt., szprot w pomidorach 170g puszka 130 szt., ocet 1 l - 10 szt., sos pieczeniowy ciemny 30g - 280 szt., sos pieczeniowy jasny 30g 200 szt., zioła prowansalskie 8g 35 szt., ziele angielskie 15g 200 szt., żelatyna 500g 25 szt. Formularz ofertowo-cenowy Załącznik Nr 1 do SIWZ stanowi integralną część Specyfikacji Istotnych warunków zamówienia. Pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone w projekcie umowy. W przypadku odmiennego nazewnictwa poszczególnych produktów , nazwa oferowanego produktu winna znaleźć się w Formularzu ofertowo-cenowym . Oferowany produkt winien być równoważny pod względem jakości smakowych, walorów organoleptycznych. Wskazane w Załączniku Nr 1 do SIWZ ilości są wielkościami orientacyjnymi , przyjętymi na podstawie realizacji zamówień w ciągu ostatnich 12 miesięcy w celu porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Z powodu braku możliwości określenia dokładnej liczby pensjonariuszy przebywających w Domu Pomocy Społecznej Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości dostarczanych produktów w związku z czym Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę nie służy roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości produktów stanowiących przedmiot umowy, w zależności od ilości mieszkańców i z tego tytułu nie przysługują Wykonawcy żadne roszczenia finansowe ani prawne.Dostawy realizowane będą transportem Wykonawcy , na jego koszt 4 razy w miesiącu. W przypadku dostarczania produktów wskazanych w przepisach sanitarnych , wymagających decyzji inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu środka transportu , Wykonawca zobowiązany jest posiadać taką decyzję do wglądu Zamawiającego ( kiedy będzie tego wymagał Zamawiający ) .Wykonawca przedłoży Zamawiającemu na żądanie ( w przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego ewentualnych uwag dotyczących smaku, zapachu, konsystencji itp., ) aktualne atesty wydane przez uprawnione instytucje dopuszczające artykuły żywnościowe do sprzedaży. Cena jednostkowa brutto poszczególnego towaru nie zmieni się w czasie całego okresu obowiązywania umowy. Wykonawca , z którym Zamawiający podpisze umowę jest zobowiązany do dostarczania towaru najlepszej jakości. W razie stwierdzenia w toku czynności odbioru dostawy , jej obniżonej jakości, Zamawiający ma prawo nie przyjąć towaru i żądać jego wymiany, w terminie maksymalnie 48 godzin. Zamawiający będzie składał zamówienia telefonicznie , faksem na każdą dostawę najpóźniej na 3 dni przed dostawą. Ilość dostarczonego towaru zgodnie z zamówieniem..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.21.00 - Pieprz 15.82.11.50 - Sucharki 15.86.32.00 - Herbata czarna 15.33.22.90 - Dżemy 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania 15.33.14.60 - Warzywa puszkowane 15.41.11.00 - Olej roślinny 15.61.10.00 - Ryż łuskany 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.61.33.11 - Płatki kukurydziane 15.83.10.00 - Cukier 15.61.41.00 - Ryż długoziarnisty .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu ( Załącznik Nr 3 do SIWZ ).
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu ( Załącznik Nr 3 do SIWZ ).
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu ( Załącznik Nr 3 do SIWZ ).
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu ( Załącznik Nr 3 do SIWZ ).
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu ( Załącznik Nr 3 do SIWZ ).
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
W przypadku korzystania przez Wykonawcę z zasobów innych podmiotów , niezależnie od charakteru prawnego ŁĄCZĄCYCH GO Z NIMI STOSUNKÓW WYKONAWCA PRZEDSTAWI PISEMNE ZOBOWIĄZANIE TYCH PODMIOTÓW DO ODDANIA MU DO DYSPOZYCJI NIEZBĘDNYCH ZASOBÓW NA OKRES KORZYSTANIA Z NICH PRZY WYKONYWANIU ZAMÓWIENIA.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ostrowiec-grabowiecka7domypomocy.pl w zakładce przetargi
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7 , 27-400 Ostrowiec Św..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.11.2013 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej ul. Grabowiecka 7 w Ostrowcu Sw. - sekretariat..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z OSTROWCA ŚWIĘTOKRZYSKIEGO
- Wykonanie dokumentacji budowlanej i technicznej dla rozbudowy budynku Urzędu Gminy Bodzechów w Ostrowcu Św. wraz z kompleksową termomodernizacją i modernizacją istniejącego budynku
- Usługa ochrony fizycznej obiektu, osób, mienia i terenu Domu Pomocy Społecznej os. Słoneczne 49 w Ostrowcu Św. wraz z obsługą portierni i zapewnieniem reakcji patrolu interwencyjnego w 2025 r.
- Dostawa sprzętu i oprogramowania w ramach zadania pn.: "Zwiększenie poziomu cyberbezpieczeństwa Powiatu Ostrowieckiego" w rozbiciu na zadania...
- Budowa drogi leśnej nr 17 na terenie Leśnictwa Przyborów
- Dostosowania obecnie prowadzonej bazy danych ewidencji gruntów i budynków do obowiązujących przepisów dla jednostki ewidencyjnej: 260701_1 Ostrowiec Świętokrzyski
- Przebudowa drogi obejmująca przebudowę zjazdów oraz wymianę istniejących przepustów w ciągu drogi powiatowej nr 1528T w msc. Brzóstowa
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Dostawa żywności do Internatu ZSCKR w Potoczku
- Dostawa artykułów spożywczych dla Dolnośląskiego Centrum Rehabilitacji i Ortopedii Sp. z o.o. w Kamiennej Górze.
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 w Markach w podziale na części. Liczba części - 9.
- Zakup i sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 1 im. Stanisława Staszica w Pile w okresie od 3.02.2025 r. do 30.06.2025 r.
- Dostawa produktów spożywczych ( 5 części )
więcej: Warzywa puszkowane »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.