eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czudecorganizacja i prowadzenie szkoleń gastronomicznych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-03-04

Czudec: organizacja i prowadzenie szkoleń gastronomicznych
Numer ogłoszenia: 47130 - 2015; data zamieszczenia: 04.03.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Czudcu , ul. Parkowa 7, 38-120 Czudec, woj. podkarpackie, tel. 17 2771 013, faks 17 2771 013.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: organizacja i prowadzenie szkoleń gastronomicznych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa zorganizowania i przeprowadzenia szkoleń gastronomicznych w ramach projektu -Podkarpacie stawia na zawodowców- współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007 - 2013. Priorytet IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.2: Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. W ramach szkoleń wyodrębniono zadania: Zadanie nr 1 - warsztaty dydaktyczny - Akademia sushi Zadanie nr 2 - wycieczka dydaktyczna - poznanie potraw kuchni świata Zadanie nr 3 - warsztaty z dietetykiem Zadanie nr 4 - warsztaty kulinarne - owoce morza Zadanie nr 5 - warsztaty kulinarne - Kuchnia śródziemnomorska.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4, 80.53.00.00-8, 55.00.00.00-0, 60.10.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.05.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku przez złożenia oświadczenia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku przez złożenia oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku przez złożenia oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • wykaże się dysponowaniem dla zadanie nr 1 przynajmniej jednym trenerem który posiada przygotowania pedagogicznego lub min. 1 - rocznego doświadczenia w pracy z młodzieżą, oraz posiada doświadczenie w prowadzeniu w ostatnich 3 latach, min. 3 6-godzinnych warsztatów/kursów/zajęć, których tematyka zawiera zagadnienia, które mają być omawiane w trakcie warsztatów dla zadanie nr 2 przynajmniej jednym kierownikiem/menedżerem restauracji, usytuowanej w dużym mieście o minimalnej ilości mieszkańców 300 000, przy dużym natężeniu ruchu klientów i przy dużej konkurencji na rynku. dla zadanie nr 3 przynajmniej jednym trenerem który posiada przygotowania pedagogicznego lub min. 1 - rocznego doświadczenia w pracy z młodzieżą, oraz posiada doświadczenie w prowadzeniu w ostatnich 3 latach, min. 3 4-godzinnych warsztatów/kursów/zajęć, których tematyka zawiera zagadnienia, które mają być omawiane w trakcie warsztatów dla zadanie nr 4 przynajmniej jednym trenerem który posiada przygotowania pedagogicznego lub min. 1 - rocznego doświadczenia w pracy z młodzieżą, oraz posiada doświadczenie w prowadzeniu w ostatnich 3 latach, min. 3 6-godzinnych warsztatów/kursów/zajęć, których tematyka zawiera zagadnienia, które mają być omawiane w trakcie warsztatów dla zadanie nr 5 przynajmniej jednym trenerem który posiada przygotowania pedagogicznego lub min. 1 - rocznego doświadczenia w pracy z młodzieżą, oraz posiada doświadczenie w prowadzeniu w ostatnich 3 latach, min. 3 10-godzinnych warsztatów/kursów/zajęć, których tematyka zawiera zagadnienia, które mają być omawiane w trakcie warsztatów

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku przez złożenia oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. oświadczenie o spełnianiu warunków z art. 22 ust 1 ustawy p.z.p. 2. Jeżeli Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia, ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy. Stosowne pełnomocnictwo w oryginale lub w postaci kopii poświadczonej notarialnie należy dołączyć do oferty. 3. Jeżeli uprawnienie do reprezentacji osoby podpisującej ofertę nie wynika z załączonego dokumentu rejestrowego, do oferty należy dołączyć także pełnomocnictwo w oryginale lub w postaci kopii poświadczonej notarialnie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.psnz-czudec.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół w Czudcu ul. Parkowa 7 38-120 Czudec.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.03.2015 godzina 08:00, miejsce: Zespół Szkół w Czudcu ul. Parkowa 7 38-120 Czudec, sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: PROJEKT -PODKARPACIE STAWIA NA ZAWODOWCÓW- współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu IX. Rozwój Wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: warsztaty dydaktyczne - Akademia sushi j.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem warsztatów dydaktycznych - Akademia sushi jest nabycie przez uczniów umiejętności przygotowywania sushi, a przez to podniesienie kwalifikacji i umiejętności zawodowych. Czas trwania warsztatów: 6 godzin/warsztaty teoria - 1 godzina (po 45 min.) praktyka - 5 godzin (po 60 min.) Miejsce warsztatów: Przeprowadzenie zajęć teoretycznych i praktycznych na terenie Zespołu Szkół w Czudcu/ Centrum Kształcenia Praktycznego w Czudcu. Szkoła zapewnia odpowiednio wyposażoną salę do realizowania części teoretycznej oraz części praktycznej. Liczba uczestników: 9 osób (8 uczniów + 1 nauczyciel).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4, 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 27.04.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 60
    • 2. doświadczenie trenera w prowadzeniu warsztatów/kursów/zajęc - 40

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: wycieczka dydaktyczna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem wycieczki dydaktycznej jest poznanie potraw kuchni świata i wymagań potrzebnych do pracy w restauracji oferującej potrawy kuchni narodowych. Czas trwania wycieczki: 2 dni /wycieczka Miejsce wycieczki: wyjazd edukacyjny do dużego miasta o minimalnej ilości mieszkańców 300 000, do restauracji oferującej/cych potrawy kuchni narodowych. Uczestnicy wyjazdu muszą poznać min. 4 rodzaje kuchni narodowych w tym. kuchnia japońska (sushi), kuchnia śródziemnomorska, kuchnia włoska (owoce morza) oraz odbyć spotkanie z menedżerem/kierownikiem wybranej restauracji oferującej potrawy kuchni narodowych (nie zalicza się tu kuchni polskiej) Liczba uczestników: 16 uczniów + 2 nauczycieli. Opiekę nad uczniami sprawują nauczyciele..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4, 55.00.00.00-0, 60.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.05.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. wielkośc miasta - 10

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: warsztaty z dietetykiem.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem Warsztatów z dietetykiem, dotyczących kuchni świata jest nabycie umiejętności wykorzystania dobrych wzorców żywieniowych przy komponowaniu jadłospisów. Czas trwania warsztatów: 4 godzin/warsztaty teoria - 2 godziny ( 45 min.) praktyka - 6 godzin (po 60 min.) Miejsce warsztatów: Przeprowadzenie zajęć na terenie Zespołu Szkół w Czudcu. Szkoła zapewnia odpowiednio wyposażoną salę do realizowania zajęć. Liczba uczestników: 9 osób (8 uczniów + 1 nauczyciel).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.04.2015.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warsztaty kulinarne - owoce morza.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem Warsztatów kulinarnych - owoce morza jest poznanie asortymentu i zasad przyrządzania owoców morza, a przez to podniesienie kwalifikacji i umiejętności zawodowych. Czas trwania warsztatów: 6 godzin/warsztaty teoria - 1 godzina (po 45 min.) praktyka - 5 godzin (po 60 min.) Miejsce warsztatów: Przeprowadzenie zajęć teoretycznych i praktycznych na terenie Zespołu Szkół w Czudcu/ Centrum Kształcenia Praktycznego w Czudcu. Szkoła zapewnia odpowiednio wyposażoną salę do realizowania części teoretycznej oraz części praktycznej. Liczba uczestników: 9 osób (8 uczniów + 1 nauczyciel).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.04.2015.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: warsztaty kulinarne - Kuchnia śródziemnomorska.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem warsztatów kulinarnych - Kuchnia śródziemnomorska jest poznanie charakterystyki kuchni śródziemnomorskiej, a przez to podniesienie kwalifikacji i umiejętności zawodowych. Czas trwania warsztatów: 10 godzin/warsztaty teoria - 2 godziny (po 45 min.) praktyka - 8 godzin (po 60 min.) Miejsce warsztatów: Przeprowadzenie zajęć teoretycznych i praktycznych na terenie Zespołu Szkół w Czudcu/ Centrum Kształcenia Praktycznego. Szkoła zapewnia odpowiednio wyposażoną salę do realizowania części teoretycznej oraz części praktycznej. Liczba uczestników: 9 osób (8 uczniów + 1 nauczyciel).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.04.2015.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.