Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-03-04
Czudec: organizacja i prowadzenie szkoleń gastronomicznych
Numer ogłoszenia: 47130 - 2015; data zamieszczenia: 04.03.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Czudcu , ul. Parkowa 7, 38-120 Czudec, woj. podkarpackie, tel. 17 2771 013, faks 17 2771 013.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: organizacja i prowadzenie szkoleń gastronomicznych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa zorganizowania i przeprowadzenia szkoleń gastronomicznych w ramach projektu -Podkarpacie stawia na zawodowców- współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007 - 2013. Priorytet IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.2: Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. W ramach szkoleń wyodrębniono zadania: Zadanie nr 1 - warsztaty dydaktyczny - Akademia sushi Zadanie nr 2 - wycieczka dydaktyczna - poznanie potraw kuchni świata Zadanie nr 3 - warsztaty z dietetykiem Zadanie nr 4 - warsztaty kulinarne - owoce morza Zadanie nr 5 - warsztaty kulinarne - Kuchnia śródziemnomorska.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4, 80.53.00.00-8, 55.00.00.00-0, 60.10.00.00-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.05.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku przez złożenia oświadczenia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku przez złożenia oświadczenia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku przez złożenia oświadczenia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
wykaże się dysponowaniem dla zadanie nr 1 przynajmniej jednym trenerem który posiada przygotowania pedagogicznego lub min. 1 - rocznego doświadczenia w pracy z młodzieżą, oraz posiada doświadczenie w prowadzeniu w ostatnich 3 latach, min. 3 6-godzinnych warsztatów/kursów/zajęć, których tematyka zawiera zagadnienia, które mają być omawiane w trakcie warsztatów dla zadanie nr 2 przynajmniej jednym kierownikiem/menedżerem restauracji, usytuowanej w dużym mieście o minimalnej ilości mieszkańców 300 000, przy dużym natężeniu ruchu klientów i przy dużej konkurencji na rynku. dla zadanie nr 3 przynajmniej jednym trenerem który posiada przygotowania pedagogicznego lub min. 1 - rocznego doświadczenia w pracy z młodzieżą, oraz posiada doświadczenie w prowadzeniu w ostatnich 3 latach, min. 3 4-godzinnych warsztatów/kursów/zajęć, których tematyka zawiera zagadnienia, które mają być omawiane w trakcie warsztatów dla zadanie nr 4 przynajmniej jednym trenerem który posiada przygotowania pedagogicznego lub min. 1 - rocznego doświadczenia w pracy z młodzieżą, oraz posiada doświadczenie w prowadzeniu w ostatnich 3 latach, min. 3 6-godzinnych warsztatów/kursów/zajęć, których tematyka zawiera zagadnienia, które mają być omawiane w trakcie warsztatów dla zadanie nr 5 przynajmniej jednym trenerem który posiada przygotowania pedagogicznego lub min. 1 - rocznego doświadczenia w pracy z młodzieżą, oraz posiada doświadczenie w prowadzeniu w ostatnich 3 latach, min. 3 10-godzinnych warsztatów/kursów/zajęć, których tematyka zawiera zagadnienia, które mają być omawiane w trakcie warsztatów
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku przez złożenia oświadczenia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. oświadczenie o spełnianiu warunków z art. 22 ust 1 ustawy p.z.p. 2. Jeżeli Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia, ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy. Stosowne pełnomocnictwo w oryginale lub w postaci kopii poświadczonej notarialnie należy dołączyć do oferty. 3. Jeżeli uprawnienie do reprezentacji osoby podpisującej ofertę nie wynika z załączonego dokumentu rejestrowego, do oferty należy dołączyć także pełnomocnictwo w oryginale lub w postaci kopii poświadczonej notarialnie.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.psnz-czudec.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół w Czudcu ul. Parkowa 7 38-120 Czudec.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.03.2015 godzina 08:00, miejsce: Zespół Szkół w Czudcu ul. Parkowa 7 38-120 Czudec, sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: PROJEKT -PODKARPACIE STAWIA NA ZAWODOWCÓW- współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu IX. Rozwój Wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: warsztaty dydaktyczne - Akademia sushi j.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem warsztatów dydaktycznych - Akademia sushi jest nabycie przez uczniów umiejętności przygotowywania sushi, a przez to podniesienie kwalifikacji i umiejętności zawodowych. Czas trwania warsztatów: 6 godzin/warsztaty teoria - 1 godzina (po 45 min.) praktyka - 5 godzin (po 60 min.) Miejsce warsztatów: Przeprowadzenie zajęć teoretycznych i praktycznych na terenie Zespołu Szkół w Czudcu/ Centrum Kształcenia Praktycznego w Czudcu. Szkoła zapewnia odpowiednio wyposażoną salę do realizowania części teoretycznej oraz części praktycznej. Liczba uczestników: 9 osób (8 uczniów + 1 nauczyciel).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4, 80.53.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 27.04.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 60
- 2. doświadczenie trenera w prowadzeniu warsztatów/kursów/zajęc - 40
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: wycieczka dydaktyczna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem wycieczki dydaktycznej jest poznanie potraw kuchni świata i wymagań potrzebnych do pracy w restauracji oferującej potrawy kuchni narodowych. Czas trwania wycieczki: 2 dni /wycieczka Miejsce wycieczki: wyjazd edukacyjny do dużego miasta o minimalnej ilości mieszkańców 300 000, do restauracji oferującej/cych potrawy kuchni narodowych. Uczestnicy wyjazdu muszą poznać min. 4 rodzaje kuchni narodowych w tym. kuchnia japońska (sushi), kuchnia śródziemnomorska, kuchnia włoska (owoce morza) oraz odbyć spotkanie z menedżerem/kierownikiem wybranej restauracji oferującej potrawy kuchni narodowych (nie zalicza się tu kuchni polskiej) Liczba uczestników: 16 uczniów + 2 nauczycieli. Opiekę nad uczniami sprawują nauczyciele..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4, 55.00.00.00-0, 60.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.05.2015.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. wielkośc miasta - 10
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: warsztaty z dietetykiem.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem Warsztatów z dietetykiem, dotyczących kuchni świata jest nabycie umiejętności wykorzystania dobrych wzorców żywieniowych przy komponowaniu jadłospisów. Czas trwania warsztatów: 4 godzin/warsztaty teoria - 2 godziny ( 45 min.) praktyka - 6 godzin (po 60 min.) Miejsce warsztatów: Przeprowadzenie zajęć na terenie Zespołu Szkół w Czudcu. Szkoła zapewnia odpowiednio wyposażoną salę do realizowania zajęć. Liczba uczestników: 9 osób (8 uczniów + 1 nauczyciel).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.04.2015.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warsztaty kulinarne - owoce morza.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem Warsztatów kulinarnych - owoce morza jest poznanie asortymentu i zasad przyrządzania owoców morza, a przez to podniesienie kwalifikacji i umiejętności zawodowych. Czas trwania warsztatów: 6 godzin/warsztaty teoria - 1 godzina (po 45 min.) praktyka - 5 godzin (po 60 min.) Miejsce warsztatów: Przeprowadzenie zajęć teoretycznych i praktycznych na terenie Zespołu Szkół w Czudcu/ Centrum Kształcenia Praktycznego w Czudcu. Szkoła zapewnia odpowiednio wyposażoną salę do realizowania części teoretycznej oraz części praktycznej. Liczba uczestników: 9 osób (8 uczniów + 1 nauczyciel).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.04.2015.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: warsztaty kulinarne - Kuchnia śródziemnomorska.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Celem warsztatów kulinarnych - Kuchnia śródziemnomorska jest poznanie charakterystyki kuchni śródziemnomorskiej, a przez to podniesienie kwalifikacji i umiejętności zawodowych. Czas trwania warsztatów: 10 godzin/warsztaty teoria - 2 godziny (po 45 min.) praktyka - 8 godzin (po 60 min.) Miejsce warsztatów: Przeprowadzenie zajęć teoretycznych i praktycznych na terenie Zespołu Szkół w Czudcu/ Centrum Kształcenia Praktycznego. Szkoła zapewnia odpowiednio wyposażoną salę do realizowania części teoretycznej oraz części praktycznej. Liczba uczestników: 9 osób (8 uczniów + 1 nauczyciel).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.00.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 15.04.2015.
INNE PRZETARGI CZUDEC
więcej: przetargi CZUDEC »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przeniesienie 4 tuneli foliowych należących do Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach.
- Postępowanie o udzielenie zamówienia na realizację usługi krajowego transportu drogowego w zakresie przewozu osób dla Środowiskowego Domu Samopomocy w Brzeszczach
- Świadczenie usług w zakresie publicznego transportu zbiorowego o charakterze użyteczności publicznej na terenie Gminy Biały Bór w roku 2025
- Przygotowanie i przeprowadzenie szkoleń w języku angielskim z trenerem w zakresie projektu "PATHWAYS", w ramach programu pn. "Welcome to Poland"
- Usługa polegająca na pełnieniu funkcji eksperta ds. edukacji Powiatowego Koordynatora Sieci
- Świadczenie usług transportu na rzecz Szpitala Wojewózkiego im. dr Ludwika Rydygiera w Suwałkach
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.