Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-11-26
Gdańsk: Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla ROSZM w 2013 r.
Numer ogłoszenia: 472498 - 2012; data zamieszczenia: 26.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda , ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3017916, faks 58 3017916.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.pomorska.ohp.pl/ http://www.pomorskie.eu/pl/bip/ohp
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: instytucja rynku pracy.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla ROSZM w 2013 r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla Rejonowego Ośrodka Szkolenia Zawodowego Młodzieży od 1 stycznia 2013 r. do dnia 31 grudnia 2013 roku do: - Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4- zadanie nr 1, 2, 3, 4, 5,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14.15,16,17 - Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Tczewie, ul. Sobieskiego 10 - zadanie nr, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ,24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31. 2. Przedmiot zamówienia podzielonego na trzydzieści jeden zadań częściowych: ------------------------------CZŁUCHÓW----------------------------ZADANIA 1-17 Zadanie nr 1 - owoce świeże Zadanie nr 2 - owoce przetworzone Zadanie nr 3 - warzywa świeże Zadanie nr 4 - warzywa przetworzone Zadanie nr 5 - mrożonki Zadanie nr 6 - jaja Zadanie nr 7 - mięso i produkty mięsne Zadanie nr 8 - drób Zadanie nr 9 - wędliny i prod. wędliniarskie Zadanie nr 10 - pasztety i konserwy Zadanie nr 11 - rybi i przetwory Zadanie nr 12- pieczywo i ciasto Zadanie nr 13 - produkty skrobi Zadanie nr 14 - produkty spożywcze różne. Zadanie nr 15- oleje i tłuszcze roślinne Zadanie nr 16 - produkty mleczarskie Zadanie nr 17 - napoje ------------------------------TCZEW-----------------------ZADANIA 18-31 Zadanie nr 18 - owoce świeże Zadanie nr 19 - owoce przetworzone Zadanie nr 20 - warzywa świeże Zadanie nr 21 - warzywa przetworzone Zadanie nr 22 - mrożonki Zadanie nr 23 - jaja Zadanie nr 24 - mięso i produkty mięsne Zadanie nr 25 - ryby i przetwory konserwowe Zadanie nr 26 -pieczywo Zadanie nr 27 - produkty skrobi - mąka Zadanie nr 28 -produkty spożywcze Zadanie nr 29- oleje i tłuszcze roślinne Zadanie nr 30 - produkty mleczarskie Zadanie nr 31 - napoje 3. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do: A. Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4 (dokładne miejsce na terenie OSiW Człuchów wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy) ZADANIE OD 1 DO 17. B. Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Tczewie , ul. Sobieskiego 10 (dokładne miejsce na terenie OSiW Tczew wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy) ZADANIE OD 18 DO 21. 4. Dostawca realizuje dostawy na własny koszt, transportem przystosowanym do tego celu i spełniającym niezbędne wymagania określone przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie. 5. Każdy z artykułów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy będą realizowane od poniedziałku do niedzieli w godzinach od 5.00 do 14.00. najpóźniej na drugi dzień od złożenia zapotrzebowania. Każdorazowa dostawa odbywa się na podstawie wcześniejszego zapotrzebowania określającego dokładną godzinę dostarczenia, datę dostarczenia, ilość, rodzaj artykułów, złożonego nawet w dniu poprzedzającym dostawę (pisemnie, faksem lub telefonicznie). 6. Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: 7. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane artykuły z podaniem ilości. 8. Artykuły muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. 9. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa artykułów wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 10. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie artykułów do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. 12. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany proporcji ilościowych poszczególnego asortymentu w stosunku do podanego w formularzu ofertowym. 13. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanych artykułów i dostarczenia nowej partii artykułów do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. 14. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika. 15. Każda dostawa winna być ubezpieczona przez Wykonawcę na jego koszt w zakresie odpowiedzialności cywilnej. 16. W przypadku niedostarczenia towaru w wyznaczonym terminie i czasie lub dostarczenia towaru niezgodnie ze złożonym zapotrzebowaniem, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu niedostarczonego towaru, a kosztami zakupu (fakturą Vat) obciąży Wykonawcę. Zamawiający powiadomi o tym fakcie Wykonawcę telefonicznie i na piśmie. 17. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajduje się jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie - należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie rozwiązań równoważnych o parametrach techniczno/eksploatacyjno/użytkowych nie gorszych niż te, podane pod pojęciem typu. 18. Wykonawca ma obowiązek wystawiać każdorazowo faktury oddzielne na każde zadanie w ramach zamówienia cząstkowego. 19. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zastosowania prawa opcji, tj. możliwość zmniejszenia ilości poszczególnych rodzajów artykułów żywnościowych w stosunku do podanych w formularzu cenowym. Maksymalny zakres przedmiotu zamówienia może zostać pomniejszony o nie więcej niż 70 % ogólnej wartości tzn. zostanie zrealizowany w co najmniej 30 % wartości zamówienia..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.24.00-8, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-1, 15.89.80.00-9, 15.43.00.00-1, 03.21.00.00-6, 15.41.00.00-5, 15.13.10.00-5, 15.33.11.70-9, 03.22.00.00-9, 15.86.00.00-0, 03.14.25.00-3, 15.81.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.13.11.30-5, 15.10.00.00-9, 15.11.90.00-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 31.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od żądania wadium w niniejszym postępowaniu.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 12.2.1. siwz
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 12.2.1. siwz
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 12.2.1. siwz
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 12.2.1. siwz
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w pkt 12.2.1. siwz
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
2. Jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, będzie polegał na wiedzy i doświadczeniu i/lub na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b) ustawy Pzp., niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków, zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu: A. pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnej wiedzy i doświadczenia na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia (w formie oryginału), UWAGA: W przypadku gdy Wykonawca będzie polegał na wiedzy i doświadczeniu innego podmiotu i/lub będzie polegał na zasobach innego podmiotu i złoży w stosunku do tych warunków pisemne zobowiązanie o którym mowa powyżej - oznacza obowiązkowy udział innego podmiotu w realizacji części zamówienia. B. W przypadku oferty składanej przez Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust.1 pkt 1-4 PzP składa przynajmniej jeden z Wykonawców lub wszyscy Wykonawcy złożą oświadczenia lub wspólne oświadczenie, że łącznie spełniają te warunki. 12.5 Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia. 1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia - art. 23 ust. 1 ustawy Pzp. W takim przypadku Wykonawcy ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. 2. Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego i dlatego też zobowiązane są dołączyć do oferty - pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia, albo pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania. 3. Wykonawcy, o których mowa w punkcie 1 składają jedną ofertę, przy czym: A. Załącznik nr 3 do SIWZ (Oświadczenie Wykonawcy o braku podstaw do wykluczenia) każdy z Wykonawców składa oddzielnie w formie oryginału i podpisuje we własnym imieniu. Dopuszcza się możliwość złożenia na jednym formularzu, w którym będą znajdować się podpisy umocowanych osób wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. B. Załącznik nr 2 (Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu) Wykonawcy składają w formie oryginału i mogą złożyć wspólnie na jednym dokumencie (oświadczenie podpisane przez Pełnomocnika lub przez każdego z Wykonawców odrębnie), lub każdy z nich na osobnym dokumencie. UWAGA: Do podmiotów wspólnie ubiegających się o zamówienie publiczne stosuje się te same przepisy co do pojedynczego wykonawcy. Odpowiednie ich stosowanie oznacza, że każdy uczestnik wspólnej oferty musi posiadać uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności i nie może podlegać wykluczeniu z postępowania. Natomiast przy ocenie spełniania warunków, brany jest pod uwagę łączny potencjał techniczny i kadrowy wykonawców (członków konsorcjum, członków spółki cywilnej) ich łączne kwalifikacje i doświadczenie oraz łączną sytuację ekonomiczną i finansową. 13. WYMAGANA ZAWARTOŚĆ OFERTY ORAZ DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA WYMAGANE OD WYKONAWCY W PRZEDMIOTOWYM POSTĘPOWANIU. 1. Wypełniony formularz oferty i formularze cenowe zgodnie ze wzorem Załącznik nr 1. Formularz oferty, formularz cenowy oraz pozostałe oświadczenia i dokumenty (za wyjątkiem sytuacji opisanych w pkt. 12.5), muszą być podpisane (czytelnie lub nieczytelnie wraz z pieczątką imienną) przez osobę uprawnioną do występowania w imieniu Wykonawcy, tj. przez osobę uprawnioną do składania oświadczeń woli i zaciągania zobowiązań, wskazaną w dokumencie upoważniającym do występowania w obrocie prawnym. W przypadku złożenia oferty, bądź też dokonania innych czynności przez osobę lub osoby nie uwidocznione w odpisie z KRS-u dla spółek prawa handlowego, bądź nie będącą właścicielem firmy w przypadku innej formy prawnej, należy dołączyć prawnie skuteczne pełnomocnictwo lub upoważnienie osoby lub osób podpisujących ofertę, jeżeli nie wynika to bezpośrednio z załączonych dokumentów. 2. Oświadczenie Wykonawcy, o braku podstaw do wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 1 uPzp załącznik nr 3. 3. Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 uPzp załącznik nr 2. 4. Zobowiązania innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów z zakresu wiedzy i doświadczenia, na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, zgodnie z zapisem w rozdziale 12.2 pkt 3 - o ile dotyczy. 5. W przypadku Wykonawców występujących wspólnie (konsorcjum), oprócz w/w dokumentów należy dołączyć: A. Pełnomocnictwo lidera - pełnomocnika do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie, a w szczególności do złożenia oferty lub do złożenia oferty i podpisania umów w imieniu konsorcjum. Fakt ustanowienia pełnomocnika musi wynikać z załączonych do oferty dokumentów (np. pełnomocnictwa). Wypełniając formularz ofertowy, jak również inne dokumenty powołujące się na Wykonawcę, w miejscu nazwa i adres Wykonawcy należy wpisać oprócz danych pełnomocnika konsorcjum, również dane dotyczące wszystkich członków konsorcjum - wszystkich Wykonawców składających ofertę wspólną. Wszelka korespondencja prowadzona będzie wyłącznie z pełnomocnikiem wymienionym w pełnomocnictwie występującym jako reprezentant pozostałych konsorcjantów. B. Oświadczenie wszystkich członków konsorcjum o ich odpowiedzialności solidarnej za zobowiązania. 6. Dokument określający zasady reprezentacji oraz osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, a jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik także pełnomocnictwo określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
19. Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień zawartej umowy w zakresie: A. Zmian organizacyjnych stron np. zmiana reprezentacji lub siedziby firmy. B. Zmian osób wyznaczonych do uzgodnień i koordynacji przedmiotu niniejszej umowy. C. W przypadku zmian unormowań prawnych powszechnie obowiązujących np. zmiana urzędowej stawki podatku VAT. W przypadku zmiany obowiązującej stawki podatku VAT, Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku VAT. Strony dokonają odpowiedniej zmiany wynagrodzenia w przypadku realizacji tej części zamówienia, której w dniu zmiany stawki podatku VAT jeszcze nie dokonano. D. W innych sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tzn. takich, o których wiedza na etapie postępowania o udzielenie zamówienia nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o to zamówienie lub na wynik postępowania.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pomorskie.eu/pl/bip/ohp
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można uzyskać nieodpłatnie w godz. od 8oo-15 oo w siedzibie Zamawiającego, pokój nr 605, VI piętro - sekretariat ogólny. ul. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego, ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk (sekretariat) 6 piętro, pokój 605..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie nr 1 - owoce świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ananas owoc szt 6 arbuz kg 50 banany kg 50 brzoskwinie kg 5 cytryny kg 10 czereśnie kg 2 gruszki kg 5 jabłka kg 65 kiwi kg 10 kiwi szt 20 nektaryny kg 5 maliny 500g szt 4 maliny kg 2 mandarynki kg 15 pomarancza kg 10 pomarańcza siatka kg 10 rabarbar kg 3 śliwki kg 3 truskawki kg 3 winogrona jasne kg 15 winogrona ciemne kg 15 wisnie kg 3.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2 - owoce przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ananas konserwowany450g szt 20 brzoskwinie kons.0.9 szt 15 Dżem 7 kg szt 2 Dżem 270 g szt 65 dzem jednorazowy 25g szt 120 kompot agrestowy 0,9l szt 10 kompot wiśniowy 0,9 l szt 9 marmolada owocowa 7kg szt 1 owoce do ciasta 3 kg(puszka) szt 1 sok owocowy 2l (różne smaki-pomarańcz grejfrut, jabłkowy, cz.pożeczka, mixitp) szt 15 sok owocowy 1l (różne smaki-pomarań, gruszka, wiśnia, grejfrut,mix itp.) szt 10 sok warzywno-owocowy (marchew-trusk-banan, Marchew-malina-banan, marchew-jabłko-banan itp. szt 120 syrop owocowy 0,5l szt 50 syrop owocowy 1l szt 22 rodzynki suszone 100g szt 10 rodzynki suszone 0.5 kg szt 3 śliwki suszone 100g szt 5 Żurawina 0,17 l szt 5.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie nr 3 - warzywa świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: burak młody kg 8 burak kg 100 brokuł szt 3 cebula kg 150 cebula młoda kg 30 cebula czerwona kg 3 czosnek szt 25 czosnek kg 3 fasola jaś 0,5kg szt 20 fasola drobna 5kg kg 1 fasola drobna 0,4 kg szt 3 fasola jaś kg 15 fasola szparagowa kg 3 groch cały 0,4 kg 3 groch łuska 0,4 kg szt 10 groch łuskany 5kg kg 2 jarmuz kg 2 kabaczek kg 2 kapusta czerwona kg 20 kapusta młoda szt 80 kapusta kg 30 kapusta pekińska kg 80 kapusta pekińska szt 15 kapusta włoska kg 5 kalafior szt 3 koper szt 45 koper duży szt 3 marchew młoda kg 30 marchew myta kg 140 ogórek gruntowy kg 10 ogórek świeży kg 50 papryka świeża kg 30 pietruszka korzeń kg 40 pomidor kg 65 por szt 15 por kg 20 rzodkiewka pęczki szt 80 sałata szt 25 sałata dekoracyjna szt 30 sałata lodowa szt 13 seler kg 40 seler naciowa szt 5 szczypiorek szt 27 szparagi kg 6 zielenina natka szt 60 ziemniaki młode kg 120 ziemniaki kg 500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie nr 4 - warzywa przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chrzan tarty 160g szt 24 chrzan z żurawiną szt 2 cebulka konserwowa 300g szt 4 fasolka czerwona konserw. szt 5 groszek konserwowy 400g szt 25 groszek z marchewką 0,9l szt 4 kapusta kiszona 5kg szt 4 koncentrat pomidorowy 0,9l szt 13 koncentrat pomidorowy 1l szt 2 kukurydza konserwowa szt 30 kukurydza kons. 0,9 l szt 2 oliwki 200ml szt 10 oliwki ciemne szt 10 ogórki kiszone 3kg kg 5 ogórki małosolne kg 12 ogórki konserwowe 0,9l szt 30 papryka konserwowa 0,9l szt 25 pieczarka kg 24 pieczarka konserwowa 0,9l szt 24 pieczarka solona 0.9 szt 2 pieczarka solona 3000ml szt 1 seler w słoiku 0,250 szt 4 Surówka 3 kg szt 2 szczaw konserwowy 0,9l szt 24.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie nr 5 - mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: brukselka mroż 0.5 kg szt 10 brukselka mroż. 2,5 kg kg 10 brokuły mroż. 2,5 kg kg 10 frytki 1kg szt 18 Frytki 1,5 kg kg 6 Frytki 2 kg kg 8 groszek mrozony kg 15 groszek mrozony 2,5 kg kg 10 hamburger mrozony szt 150 kalafior mroz 2,5 kg szt 2 kalafior mroż kg 25 marchew mini 2,5 kg szt 2 marchew kostka 2,5 kg szt 2 marchew kostka mroż kg 100 marchew z groszkiem 2,5 kg szt 2 marchew z groszkiem mroż kg 25 mieszanka kompotowa kg 5 pizza 250g szt 90 pyzy z mięsem kg 80 pyzy z owocami (knedle) kg 20 szpinak kg 5 truskawki mrozone kg 2 warzywa na patelnię kg 10 warzywa na pat.chinskie kg 5 zapiekanka 200g szt 120 zupa wiosenna kg 25.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zadanie nr 6 - jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jaja szt 750.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zadanie nr 7 - mięso i produkty mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek świeży kg 3 flaki wieprzowe kg 5 flaki wołowe kg 2 golonka wieprz b/k kg 5 golonka wiep z kością kg 5 karkówka wieprz b/k kg 30 karkówka wieprz z/k kg 7 kości wieprzowe kg 15 łopatka b/k kg 67 łopatka z kością kg 4 mięso gulaszowe kg 4 ozory wieprzowe kg 3 polędwica wieprzowa (Mięso) kg 2 rozbeft wołowy kg 1 schab wiep b/k kg 20 schab wiep z/k kg 3 słonina kg 2 szynka wiep b/k kg 6 wątroba wieprzowa kg 5 wołowina gulaszowa kg 2 wołowina zrazowa kg 3 żeberka wiep kg 5.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.10-9, 15.13.11.20-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Zadanie nr 8 - drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ćwiartki tylne drobiowe kg 10 filet drobiowy kg 4 filet z piersi kurczaka kg 30 korpusy drobiowe(grzbiety) kg 72 kurczak świe. kg 10 serca drobiowe kg 5 skrzydełka z kurczaka kg 6 udka kg 90 wątroba drobiowa kg 5 żołądki drobiowe kg 5.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.10-9, 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Zadanie nr 9 - wędliny i prod. wędliniarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: baleron wieprzowy kg 8 boczek wędzony gotowany kg 2 boczek wędzony surowy kg 1 boczek rolada kg 5 kabanosy leśne lub równoważne kg 3 kiełbasa biała parzona kg 3 kiełbasa biała surowa kg 3 kiełbasa codzienna lub równoważna kg 9 kiełbasa golonkowa kg 6 kiełbasa śląska lub równoważna kg 10 kiełbasa toruńska lub równoważna kg 10 kiełbasa typu mysliwska lub równoważna kg 5 kiełbasa typu ogniskowa lub równoważna kg 10 kiełbasda piwna kg 20 kiełbasa szynkowa kg 40 kiełbasa zwyczajna kg 35 kiełbasa z weka lub równoważna kg 6 kiełbasa typu krakowska lub kg 8 kiełbasa typu krakowska parzona lub równoważne kg 8 kiełbasa typu zywiecka lub równoważna kg 8 królewiecka lub równoważna kg 15 metka cebulowa 200g szt 20 metka łososiowa kg 3 metka inna typu wiejska lub równoważna kg 6 mielonka wędlina kg 4 mielonk a z warzywami kg 5 mortadela kg 1 ogonówka kg 10 parówka hot-dog drobiowa kg 3 parówka w folii kg 15 parówka wiedenska lub równoważna kg 9 pasztetowa domowa kg 6 pasztetowa śmietankowa lub równoważne kg 3 pasztet drobiowy kg 3 pierś z kurczaka wędlina kg 15 polędwica drobiowa kg 6 polędwica drobiowa lux kg 5 polędwica sopocka drobiowa lub równoważne kg 8 polędwica indyk kg 5 polędwica wieprz.(wędlina) kg 5 przysmak w konserwie kg 3 przysmak śniadaniowy kg 5 salami kg 4 salceson biały typu włoski lub równoważny kg 2 salceson czarny ozorkowy kg 2 serdelki kg 4 smaczek konserwowy kg 8 szynka drobiowa kg 12 szynka mielona kg 4 szynka konserwowa kg 4 szynkowa kg 25 szynka typu szynka żołniers lub równoważna kg 6 szynka z warzywami kg 15 szynkówka kiełbasa kg 25 tyrolska lub równoważna kg 5 wędlina z warzywami kg 10.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.20-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Zadanie nr 10 - pasztety i konserwy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: gulasz angielski 120g szt 86 pasztet131 g koperek/majer./papryka/pieczar/pomid szt 175 przysmak śniadaniowy 130g szt 175 przysmak śniadaniowy 300g szt 43 turystyczna 135g szt 86 turystyczna 300g szt 43 tyrolska 135g szt 86 tyrolska 300g szt 43.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Zadanie nr 11 - rybi i przetwory.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filet z mintaja kg 5 łosoś sałatkowy 200g szt 5 lłosoś wędzony kg 3 matijas kg 5 mintaj wędzony kg 2 morszczuk filet kg 5 paluszki rybne kg 5 panga kg 6 paprykarz 156g szt 5 pstrąg świe. kg 5 szprot w pomidorach 300g szt 5 śledż św. Filet kg 3 śledź w pomidorach 300g szt 5 tuńczyk w sosie wł. 170G szt 5 tunczyk w oleju 170g szt 5.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Zadanie nr 12- pieczywo i ciasto.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chleb krojony0,6kg szt 500 chleb forma 0.5 szt 25 chleb forma 1kg szt 3 chleb słonecznikowy 0,5 szt 5 chleb Z ZIARNAMI 0.5 szt 5 chleb razowy 0,5 szt 5 chleb wiejski 1kg szt 5 ciastka drożdżowe 100g szt 90 ciasta różne kg 4 bułki 100g szt 50 bułki 50g szt 300 bułki hamburger 100G szt 60 rogal 100g szt 90 pączki 70g szt 90 ciastka francuskie 60G szt 30.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Zadanie nr 13 - produkty skrobi.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kasza manna kg 5 kasza gryczana 4x100g szt 2 kasza gryczana 1kg szt 2 kasza jęczm. drobna kg 2 kasza jęczm. Średnia kg 3 kasza jęczm. Średnia 5kg szt 1 kasza pęczak kg 3 mąka krupczatka kg 3 mąka pszenna typu 500 kg 10 mąka pszenna typu 450 kg 20 mąka ziemiaczna kg 5 płatki owsiane 400 kg 3 płatki kukurydz. 250G szt 5 platki kukur. 500 g szt 5 platki kuku.kakaowe 250g szt 5 platki kukur.kulki 500g szt 10 płatki typu chocapic szt 8 płatki 500g typu kangus szt 8 ryż 1kg typu uncle bens szt 3 ryż w woreczkach 0,5kg szt 3 ryż 1kg kg 10.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Zadanie nr 14 - produkty spożywcze różne..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: baton szt 30 baton szt 30 bato typu lion szt 30 baton typu snikers szt 30 barszcz czerwony 220ml szt 19 bialy barszcz szt 18 budyń szt 30 ciastka w polewie kg 4 ciastka kruche kg 4 ciastka typy pierniki kg 4 ciastka typu wafelki kg 4 Ciastka-rolada 300g szt 7 cukier kg 50 cukier puder 0,4 kg szt 3 cukier waniliowy szt 20 cukier kostka kg 1 cukierki czekoladowe kg 4 cukierki typu krówki kg 4 cukierki typu szklaki kg 4 cukierki owocowe kg 4 cynamon 0,20g szt 8 czekolada z orzechami szt 30 czekolada nadziewana szt 30 czipsy szt 30 draże mleczne szt 30 drożdże 100g szt 10 galaretka owocowa szt 27 gofry500g szt 30 herbata expres 100 szt szt 3 herbata expres 40 szt szt 5 herbata expr. Mietowa 20szt szt 1 hebata expres owocowa 25szt szt 1 herbata granulowana 100g szt 2 herbata owoc.rozpusz gran. szt 3 herbata czarna 100szt szt 4 herbata czarna 50 szt szt 2 herbata zielona expre25szt szt 2 jarzynka 200g szt 5 jarzynka 1kg szt 6 Jarzynka 0,5 kg szt 2 Kawa zboż-expr. szt 5 kawa rozpuszczalna zboż szt 7 kawa rozpusz. 200g szt 3 kawa rozpuszcz. 100g szt 5 kawa rozpuszczalna zboż szt 5 kawa naturalna mielona 250g szt 2 kawa naturalna mielona 500g szt 2 kawa rozpuszczalna 250g szt 6 kawa rozpuszczalna 500g szt 4 kakao rozpuszczalne 350g szt 10 keczup 500g szt 17 keczup pikantny 0.5 szt 8 Keczup 1 l szt 3 keczup wiadro szt 1 kisiel szt 22 kisiel szt 30 kminek 20g szt 5 kotlety sojowe 0,35 szt 5 kotlety sojowe 0,5 szt 3 krem czekoladowy 200g szt 67 krem czekoladowy 400g szt 5 krem czekolad. Orzechowy szt 10 krem czek 250 szt 10 kurkuma szt 5 kwasek cytrynowy szt 15 kwasek cytrynowy 0,5kg szt 1 liść laurowy 20g szt 8 liść laurowy 500g szt 2 lizaki okrągłe szt 30 lizak szt 30 lizak szt 30 magi w plynie 1 l szt 5 mak -puszka 500g szt 2 makaron nitki 0.5 kg szt 8 makaron gniazda 1kg szt 8 makar. gniaz. 0,4kg szt 8 makaron kokardy kg 1 makaron łazanki szt 5 makaron rurki 1 kg szt 5 makaron szt 5 makaron świderki 1kg szt 5 makaron spagetti 0,5kg szt 15 makaron zacierka 250 szt 10 majeranek 20g szt 10 majeranek 150g szt 3 majeranek 500g szt 1 majonez sałatkowy 350g szt 6 majonez sałatkowy 700g szt 14 majonez sałatkowy 900g szt 3 majonez sałatkowy 3kg szt 1 majonez majonez 5kg szt 1 miód sztuczny 200g szt 2 miód sztuczny 5kg szt 1 Miód naturalny 400g l szt 1 musztarda szt 10 musztrda tuba 0.5 l szt 5 musztarda 1l szt 1 Ocet 10% szt 16 paluszki solone 0,400g szt 30 paluszki szt 30 paluszki z sezamem szt 30 papryka mielona 20g szt 17 papryka mielona słodka1kg szt 2 papryka miel. Pikantna 1kg szt 2 pieprz mielony 20g szt 10 pieprz mielony 1000g szt 2 pieprz w ziarnkach 20g szt 5 pieprz w ziarnkach 1kg szt 1 pieprz ziolowy 20g szt 5 pieprz ziolowy 1 kg szt 1 polewa do lodów 1 l szt 5 polewa do lodów 200g szt 3 proszek do pieczenia szt 20 przyprawa gyros 20 szt 10 przyprawa gyros 0,700g szt 1 przyprawa do bigosu 0,3 szt 10 przyprawa do grilla 20g szt 10 przyprawa do grilla 1kg szt 1 przyprawa do kurczaka 1 kg szt 4 przyprawa do kurczaka szt 10 przyprwa do ryb 20g szt 10 przyprawa do ryb 600g szt 2 puure ziemn. z boczkiem szt 30 rosół drobiowy słoik szt 10 rosól drobiowy 1 kg szt 6 rosół drobiowy kost. szt 7 soda spożywcza szt 3 sos typy bolones 0,500l szt 6 sos chili 1l szt 1 sos czosnkowy 1 l szt 1 sos czosnkowy 250ml szt 4 sos do deserów 1 l szt 5 sos do hamburgerow 1 l szt 2 sos do spagetti 500 słoik szt 10 sos bolone 1 kg szt 1 sos neapoli 1kg szt 1 sos mix koper-zioł, włoski itp 0,700 szt 2 sos salatkowy mix 700g szt 2 sos słodko-kwaśny 500 szt 15 sos sojowy 1l szt 2 sos sojowo-grzybowy szt 1 sól kg 12 sól konserwowa kg 5 Wafle-miseczki szt 100 wafelek duży(wafel z kremem typu murzynek) szt 30 wafelek mały(wafel z kremem typu murzynek) szt 30 wafelek w polewie szt 30 wafelek w polewie opk 1 wafelek batonik w polewie jasnej szt 30 wafelek batonik w polewie czekoladowej opk 1 warzywko 200g szt 5 warzywko 500g szt 3 Warzywko 1 kg szt 3 wiórki kokosowe 0,25 szt 3 Zasmazka 1 kg szt 1 ziele angielskie szt 5 ziele angielskie 600g szt 2 zupki typu chińska(ostra,łagodna rosołowa itp.) szt 30 zupki typu chiska(rosołowa-ostra/lagodna,krabowa itp.) szt 30 zupki typu chińska(pomidorowa, barszcz,itp) szt 30 zelatyna 50g szt 10 Żelatyna 1 kg szt 1 żurek w butelce szt 10 zurek w proszku szt 8.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Zadanie nr 15- oleje i tłuszcze roślinne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: margaryna z masłem lub równoważny szt 45 margaryna typu 0,5 kg lub równoważna szt 12 masło roślinne 200g szt 5 oliwa z oliwek 1 l szt 12 olej 1l szt 50 olej 3l szt 3 olej 5l szt 2 smalec kg 2 smalec 200g szt 10.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Zadanie nr 16 - produkty mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: deser mleczno owocowy 125-150g kg 60 deser typu monte lub równoważny opk 60 jogurt pitny 150-200 l 60 jogurt ze zbożami/musli 200-250 kg 60 jogurt typu gratka lub równoważny szt 60 jogurt typu jogutek lub równoważny szt 60 jogurt typu serduszko lub równoważny szt 60 lody 100g szt 30 Lody-rolada 1l szt 12 1lody 1,5 l szt 4 Kefir 0,2-0,4l l 90 Masło . 200G szt 50 maślanka owocowa 0,3-0,45l l 90 Mleko UHT 2% 1l szt 20 Mleko UHT 3,2% 1l szt 120 ser feta szt 13 serek grani 0,18-0,2 kg 90 serek homogenizowany 125-150g kg 90 serek kanapk. Twarożk. 120-220g kg 60 serek twaroż. Typu almette lub równoważny szt 67 ser twarogowy 200-250g kg 20 ser twarogowy półtusty kg 5 set topiony kostka q100g szt 40 ser topiony -kielbaski 100 szt 40 ser top. Krążek 200 szt 50 ser topiony zegar 140-160g kg 50 ser salami kg 4 ser wędzony kg 4 ser żółty typu edamski kg 3 ser żółty typu królewski kg 3 ser żółty typu morski kg 3 ser żółty typu szwajcar kg 12 śmietanka jednoraz. 10Szt szt 50 śmietana w spray 0,5 szt 15 Śmietankaa 18% 0,2-0,5 l l 16 Śmietanka 18% 1l szt 4 Śmietanka 30% 0,2- 0,5 l szt 10 Smietanka 30% 1l szt 10 Śmietana 30% 1 l szt 10.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: Zadanie nr 17 - napoje.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: napoje gazowane 1,5 l szt 6 napoje niegazowane 1,5 l szt 6 napój gazowany 2l szt 4 napój n/g 2 l szt 4 napój owocowy szt 30 napój szt 30 napój energetyczny szt 20 Woda mineral. 0,5 gaz szt 20 Woda mineralna 0,5 n/g szt 20 Woda mineralna n/g 0,5 l typu szt 20 woda mineral. G 0,5 l typu szt 20 woda mineral. n/g 1,5 l typu szt 12 Woda mineralna g 1,5 l typu szt 12.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.90.00.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 18 NAZWA: Zadanie nr 18 - owoce świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ananas owoc szt 5 arbuz kg 20 banany kg 30 brzoskwinie kg 15 cytryny kg 10 gruszki kg 10 jabłka kg 50 kiwi kg 5 maliny kg 3 mandarynki kg 20 nektaryny kg 20 pomarancza kg 20 rabarbar kg 10 truskawki kg 12 winogrona ciemne kg 10 winogrona jasne kg 17 wisnie kg 10.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 19 NAZWA: Zadanie nr 19 - owoce przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ananas konserwowany puszka szt 20 brzoskwinia konserwowa puszka szt 30 Dżem słoik szt 50 kompot truskawkowy 0,9 l szt 9 marmolada owocowa 7kg szt 2 rodzynki suszone 0.5 kg szt 3 rodzynki suszone 100g szt 30 sok owocowy 1l karton szt 10 sok owocowy 2l karton szt 20 syrop owocowy 1l szt 30 syrop owocowy 6,5l szt 0 śliwki suszone 250g szt 10 żurawina szt 5.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 20 NAZWA: Zadanie nr 20 - warzywa świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: brokuł szt 3 burak kg 80 cebula kg 80 cebula czerwona kg 6 czosnek szt 20 fasola drobna 0,5 kg szt 10 fasola jaś kg 3 fasola jaś 0,5kg szt 7 fasola szparagowa kg 7 groch łuska kg 8 kalafior szt 10 kapusta kg 25 kapusta czerwona kg 5 kapusta młoda szt 17 kapusta pekińska szt 15 koper szt 40 marchew myta kg 80 ogórek świeży kg 30 papryka świeża kg 13 pietruszka korzeń kg 5 pomidor kg 40 por kg 25 rzodkiewka pęczki szt 25 sałata szt 40 sałata dekoracyjna szt 5 sałata lodowa szt 5 seler kg 27 szczypiorek szt 20 zielenina natka szt 40 ziemniaki kg 500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 21 NAZWA: Zadanie nr 21 - warzywa przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cebulka konserwowa 300g szt 5 chrzan tarty słoik szt 3 chrzan z żurawiną szt 3 fasolka czerwona konserwowa szt 5 groszek konserwowy 400g szt 27 groszek z marchewką 0,9l szt 5 kapusta kiszona kg 30 koncentrat pomidorowy 0,9l szt 15 kukurydza konserwowa szt 15 ogórki kiszone kg 15 ogórki konserwowe 0,9l szt 20 ogórki małosolne kg 15 oliwki czarne szt 2 oliwki zielone 200ml szt 2 papryka konserwowa 0,9l szt 15 pieczarka kg 15 pieczarka konserwowa 0,9l szt 10 seler w słoiku 0,250 szt 10.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.11.70-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 22 NAZWA: Zadanie nr 22 - mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: brokuły mroż. 2,5 kg szt 5 brukselka mroż 0.5 kg szt 3 Frytki 2 kg szt 7 marchew z groszkiem 2,5 kg szt 2 szpinak 1kg szt 10 truskawki mrozone kg 3.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 23 NAZWA: Zadanie nr 23 - jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jaja szt 1000.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 24 NAZWA: Zadanie nr 24 - mięso i produkty mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: baleron wieprzowy kg 5 boczek świeży kg 2 boczek wędzony surowy kg 10 ćwiartki tylne drobiowe kg 15 filet królewski z indyka kg 10 filet z piersi kurczaka kg 40 flaki wołowe 1 kg szt 7 golonka wieprz b/k kg 5 kabanosy kg 5 karkówka wieprz b/k kg 50 kiełbasa krakowska lub równoważna kg 8 kiełbasa krakowska parzona lub równoważne kg 8 kiełbasa mysliwska lub równoważna kg 13 kiełbasa biała surowa kg 40 kiełbasa szynkowa kg 25 kiełbasa śląska lub równoważna kg 20 kiełbasa toruńska lub równoważna kg 30 kiełbasa z weka lub równoważna kg 7 kiełbasa zywiecka lub równoważna kg 20 korpusy drobiowe(grzbiety) kg 50 kości wieprzowe kg 15 królewiecka lub równoważna kg 10 kurczak świeży kg 15 łopatka b/k kg 50 martadela kg 10 metka inna wiejska lub równoważna kg 5 metka łososiowa kg 5 mielonka konserwowa kg 10 mięso gulaszowe kg 15 ogonówka kg 10 parówka w folii kg 10 parówka wiedenska lub równoważna kg 10 pasztetowa domowa kg 5 polędwica drobiowa kg 7 polędwica sopocka lub równoważne kg 10 polędwica szkolna lub równoważna kg 5 przysmak śniadaniowy 130g szt 10 schab wiep b/k kg 35 serdelki kg 10 szynka konserwowa kg 5 szynka mielona kg 3 szynka wiep b/k kg 15 turystyczna lub równoważna szt 15 tyrolska lub równoważna kg 10 udka kg 30 wątroba drobiowa kg 7 wątroba wieprzowa kg 7 wołowina zrazowa kg 10.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.10-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 25 NAZWA: Zadanie nr 25 - ryby i przetwory konserwowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filet z morszczuka kg 7 karp kg 15 łosoś filet kg 5 łosoś wędzony kg 5 makrela wędzona kg 5 matijas kg 5 panga kg 20 paprykarz 156g szt 10 pstrąg świe. kg 3 szprot w pomidorach szt 10 śledź w pomidorach szt 10 tuńczyk w sosie wł. 250G szt 20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 26 NAZWA: Zadanie nr 26 -pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: bułka tarta kg 30 bułki 50g szt 500 chleb forma 0.5 szt 20 chleb krojony0,6kg szt 500 chleb razowy 0,5 szt 10.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 27 NAZWA: Zadanie nr 27 - produkty skrobi - mąka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kasza gryczana 1kg szt 3 kasza jęczm. Średnia kg 7 kasza manna kg 3 mąka krupczatka kg 10 mąka pszenna typu 450 kg 40 mąka pszenna typu 500 kg 40 mąka ziemiaczna kg 20 platki kukur. 500 g szt 10 platki kukur.kakaowe 500g szt 10 ryż 1kg kg 20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 28 NAZWA: Zadanie nr 28 -produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: barszcz czerwony 220ml-koncentrat szt 25 bialy barszcz 60g szt 7 budyń szt 30 ciastka kruche kg 6 ciastka typu wafelki kg 5 ciastka typy pierniki kg 5 ciastka w polewie kg 3 cukier kg 150 cukier puder 0,5 kg szt 30 cukier waniliowy szt 50 cukierki czekoladowe kg 5 cukierki krówki kg 3 cynamon 0,20g szt 15 czekolada pełnomleczna szt 10 czipsy szt 10 galaretka owocowa szt 60 hebata expres owocowa 25szt szt 8 herbata 100szt lub równoważna szt 4 herbata expres 100 szt szt 15 herbata expres 50 szt szt 15 jarzynka 200g szt 5 kakao rozpuszczalne 500g szt 10 kakao naturalne 200 g szt 10 kawa naturalna mielona 500ml szt 30 kawa rozpuszczalna 200g lub równoważna szt 12 kawa rozpuszczalna zboż szt 4 keczup 500g szt 10 kisiel szt 20 kminek 20g szt 3 krem czekoladowy 200g szt 20 krem czekoladowy 400g szt 10 kwasek cytrynowy szt 27 liść laurowy 12g szt 5 lizak serduszko szt 0 magi w plynie 1 l szt 10 majeranek 20g szt 12 majonez sałatkowy 700g szt 13 majonez sałatkowy 400g szt 20 makaron gniazda 1kg szt 5 makaron muszle duże 1kg szt 10 makaron nitki 0.5 kg szt 13 makaron spagetti 0,5kg szt 15 makaron świderki 1kg szt 7 musztarda szt 15 paluszki solone 0,400g szt 20 paluszki z sezamem szt 10 papryka mielona 20g szt 20 pasztet wielkopolski 131g lub równoważny szt 10 pieprz mielony 20g szt 50 pieprz ziolowy 20g szt 3 polewa do lodów 1 l szt 5 polewa do lodów 250g szt 5 proszek do pieczenia szt 40 przyprawa do kurczaka 20 g szt 20 przyprawa gyros 30 szt 7 przyprawa piernikowa szt 10 rosół drobiowy kost. szt 10 sos do spagetti fix szt 30 sos słodko-kwaśny szt 5 sól kg 30 vegeta 200g szt 15 wafelek b/polewy szt 50 wafelek grześ w polewie opk 3 wafelek w polewie szt 50 wiórki kokosowe 200 g szt 50 zelatyna 50g szt 15 ziele angielskie szt 5 zupki chińska (ostra,łagodna rosołowa itp.) szt 50 zurek w proszku szt 20 żurek w butelce szt 5.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 29 NAZWA: Zadanie nr 29- oleje i tłuszcze roślinne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: margaryna z masłem lub równoważna 0,5 kg szt 40 margaryna 250 g szt 200 masło roślinne 200g szt 10 olej 1l szt 40 olej 3l szt 5 smalec 200g szt 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 30 NAZWA: Zadanie nr 30 - produkty mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jogurt 150g szt 80 jogurt 150g naturalny szt 40 jogurt pitny szt 50 lody 1000g szt 15 Lody-rolada 850g szt 5 masło śmietank. 200G szt 120 Mleko UHT 2% 1l szt 10 Mleko UHT 3,2% 1l szt 50 ser feta szt 7 ser salami kg 10 ser top. krążek szt 20 ser twarogowy 200g szt 30 ser twarogowy półtusty kg 30 ser wędzony kg 5 ser żółty edamski kg 8 ser żółty królewski kg 6 ser żółty morski kg 10 ser żółty szwajcar kg 5 serek homogenizowany szt 20 serek kanapk. Twarożk. 150g szt 50 serek twaroż. almette lub równoważny szt 30 set topiony 100g kg 15 Śmietana 12% UHT 0,5 l. szt 15 Śmietana 18% 0,4 zakw. szt 25 Śmietana 30% 0,2 l szt 30 śmietana w spray 0,5 szt 5.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 31 NAZWA: Zadanie nr 31 - napoje.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda mineral. 0,5 gaz szt 200 woda mineral. n/g 1,5 l szt 150 Woda mineralna 0,5 n/g szt 200 Woda mineralna g 1,5 l szt 100.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.90.00.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Zabezpieczenie i remont elewacji, obróbek blacharskich, elementów rynien wraz z wykonaniem dokumentacji ul. Wałowa 27 w Gdańsku
- Dostawa sprzętu fotograficznego wraz z akcesoriami oraz sprzętu multimedialnego dla Centrum Filmowego Uniwersytetu Gdańskiego
- Usługa wykonywania i dostarczenia posiłków w roku 2025 dla Szkoły Podstawowej Nr 82 im. prof. Jana Czochralskiego w Gdańsku
- 2024. Dozór oraz ochrona osób i mienia przy ul. Wyspiańskiego 9A
- Dostawa paliw do samochodów służbowych Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Roślin i Nasiennictwa w Gdańsku, ul. Na Stoku 48, 80-874 Gdańsk
- Świadczenie usług serwisowych samochodów ciężarowych i przyczep będących w dyspozycji Pomorskiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Gdańsku
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno- Przedszkolnego Nr 2 w Białymstoku
- Dostawa mięs, produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej "Syrena" w Warszawie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki SP1 im. Tadeusza Kościuszki w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin w 2025 roku na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 10 z Oddziałami Integracyjnymi im. Olimpijczyków Polskich w Suwałkach
- Dostawa produktów spożywczych, nabiałowych, wędlin, pieczywa, owoców i warzyw na wykonanie śniadań i kolacji w celu wyżywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Pęcławicach Górnych
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA STOŁÓWKI GMINNEJ JEDNOSTKI USŁUG KOMUNALNYCH W BOBOWEJ - II POSTĘPOWANIE
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.