eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PyrzyceZakup artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pyrzycach z siedzibą w Żabowie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-03-07

Pyrzyce: Zakup artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pyrzycach z siedzibą w Żabowie
Numer ogłoszenia: 47336 - 2008; data zamieszczenia: 07.03.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Pyrzycach z siedzibą w Żabowie, Żabów 31, 74-200 Pyrzyce, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-91 5777-641; 5777-642, fax 0-91 5777-641.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.biuletyn.abip.pl/dpspyrzyce/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: dom pomocy społecznej - jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pyrzycach z siedzibą w Żabowie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakup artykułów spożywczych, według pakietów (grup towarowych), o wartości powyżej 60 000 Euro. Pakiety: 1.Mięso, drób, podroby, wędliny, wędzonki, wyroby wędliniarskie, tłuszcze, kości, korpusy. 2.Cukier, słodycze, przyprawy do ciast. 3.Owoce, owoce cytrusowe, owoce suszone. 4.Warzywa. 5.Przetwory warzywne. 6.Przetwory owocowe. 7.Jaja. 8.Ryby, przetwory rybne. 9.Pieczywo 10. Przyprawy, zupy i sosy w proszku. 11.Tłuszcze roślinne. 12.Nabiał i jego przetwory. 13.Towary sypkie, produkty zbożowo mączne. 14.Używki:artykuły spożywcze.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 14.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.Wykonawca jest zobowiazany spełniać warunki zawarte w art. 22 Ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Nie podlega wykluczeniu z postępowania, zgodnie z art. 24 Ustawy Prawo zamówień publicznych. 3. Złoży ofertę ważną, nie podlegajaca odrzuceniu w myśl art. 89 Ustawy. 4. Wymagany własny środek transportu. 5. Wymagana wysoka jakość towaru oraz przestrzeganie procedur sytemu HACCP. Spełnienie przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu oceniane będzie według formuły: spełnia, nie spełnia, na podstawie wymaganych dokumentów.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony formularz oferty, do poszczególnych grup towarowych. 2 Oświadczenie potwierdzające spełnianie art. 22 Ustawy. 3. Oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania art. 24 Ustawy. 4. Odpis z właściwego rejestru lub zaśw. o wpisie do rejestru dział. gospodarczej. 5. Zaświadczenie z urzędu skarbowego. 6. Zaświdczenie z ZUS lub KRUS. 7. Zaświadczenie z KRK, w zakresie art 24 punkt 4-8 Ustawy Prawo zamówień publicznych. 8. Zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości :sanepid, weterynaria. 9. Informacja z banku, potwierdzającą zdolność finansową lub kredytową.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biuletyn.abip.pl/dpspyrzyce/

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Pyrzycach z siedzibą w Żabowie Żabów 31 74-200 Pyrzyce.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.03.2008 godzina 08:30, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Pyrzycach z siedzibą w Żabowie Żabów 31 74-200 Pyrzyce.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso, wedliny. drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pakiet zawiera: mięso wieprzowe, wołowe, drób, elementy drobiu, wedliny, wedliny drobiowe, wyroby wedliniarskie, podroby, tłuszcze, korpusy drobiowe..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.10.00.00-9, 15.13.17.00-2, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Cukier, słodycze, przyprawy do ciast.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: cukier, cukier puder, czekolada, ciastka, cukier waniliowy, aromaty do ciast, proszek do pieczenia, orzechy włoskie, rodzynki, cukierki czekoladowe i ciastka..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2, 15.83.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Owoce, owoce cytrusowe..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: cytryny, jabłka, mandarynki, pomarańcze, winogrona, truskawki, kiwi, arbuz, banany..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 01.13.12.20-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa, warzywa stączkowe, nowalijki..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: warzywa korzeniowe, marchwe pietruszka seler itp., warzywa cebulowe, cebula por, warzywa kapustne, kapusta biała, czerwona, włoska pekińska, warzywa owocowe, pomidor, ogórek papryka itp., nowalijki, rzodkiewka, koper, szczypior, sałata itp., straczkowe susze: fasola, froch, ziemnaki konsumpcyjne..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00-1, 01.11.22.00-7, 01.11.22.00-7, 01.12.12.40-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przetwory warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: groszek konserwowy, kukurydza konserwowa, papryka konserwowa, ogórek konserwowy, fasolka szparagowa, przecier ogórkowy, szczaw konserwowy, kocentrat pomidorywy, ketchup, musztarda, chrzan, ćwikła itp..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.62-3, 15.33.16.36-9, 15.33.14.25-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Przetwory owocowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: dżemy, kompoty, owoce w syropie, miód pszczeli..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.24.00-8, 15.33.22.96-5, 01.25.21.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: jaja konsumpcyjne..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.00.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ryby, przetwory rybne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: filety rybne mrożone, ryba wędzona, konserwa rybna w oleju i pomidorach, śledzie..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.23.50.00-4, 15.22.00.00-6, 15.23.20.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: chleb krojony, bułka wrocławska, bułka bagietka, bułka tarta, wyroby cukiernicze: babka, keks, pączki..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6, 15.61.25.00-6, 15.81.22.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Przyprawy, zupy i sosy w proszku..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: kwasek cytrynowy, papryka mielona słodka, pieprz czarny: mielony i ziarnisty, przyprawa w płynie, rosół z kury w proszku, przyprawa warzywna drobno mielona itp. Zupy w proszku: żur, biały barszcz, kalafiorowa itp. Sosy w proszku: sos biały baza, sos pieczeniowy itp. Sos w płynie: pomidorowy..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.87.12.60-4, 15.89.14.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Tłuszcze roślinne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: olej, margaryny..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.11.00-3, 15.43.11.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Nabiał i jego przetwory..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: mleko, śmietana, masło, sery twarde, sery topione, sery twarogowe, jogurty, mleko w proszku, itp..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-4, 15.53.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.54.21.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: towary sypkie, produkty zbożowo, mączne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: Kasze: jęczmienna, kukurydziana, manna, ryż. Makarony: nitka, muszelka, kolanka, muszelki. Płatki owsiane, mąka pszenna i ziemnaczana, sól. Napoje, galaretka, kiśle w proszku, puree ziemnaczane, itp..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.33.22.40-8, 15.61.21.00-2, 15.61.31.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Używki..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet zawiera: herbata granulowana, kakao, kawa naturalna..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-5, 15.84.10.00-5, 15.86.10.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.