To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-11-28
Toruń: Usługa przygotowania, dostarczenia, wydania wyżywienia oraz odbioru odpadów pokonsumpcyjnych dla 20 uczestników projektu Nowe perspektywy współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3) realizowanego przez Kujawsko-Pomorską Wojewódzką Komendę OHP w Inowrocławiu
Numer ogłoszenia: 476488 - 2012; data zamieszczenia: 28.11.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 434252 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Kujawsko-Pomorska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy, ul. Poznańska 11/13, 87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 6547068, faks 056 6529619.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa Jednostka Budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa przygotowania, dostarczenia, wydania wyżywienia oraz odbioru odpadów pokonsumpcyjnych dla 20 uczestników projektu Nowe perspektywy współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3) realizowanego przez Kujawsko-Pomorską Wojewódzką Komendę OHP w Inowrocławiu.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usługi cateringowej wyżywienia uczestników projektu Nowe perspektywy współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3) realizowanego przez Kujawsko-Pomorską Wojewódzką Komendę OHP w Inowrocławiu w terminie od dnia podpisania umowy do 15 maja 2013 roku. Usługa cateringowa będzie zrealizowana w miejscach wskazanych przez Zamawiającego. Z usługi cateringowej będzie korzystało łącznie 20 osób (dwie grupy po 10 osób) - uczestników 2-3 Środowiskowego Hufca Pracy w Inowrocławiu przy ul. Solankowej 23. Przewidywana liczba dni zajęć dla każdego uczestnika projektu wynosi średnio 54. Liczba dni zajęć może ulec zmianie. Zamawiający ze względu na specyfikę projektu, w dniu ogłaszania postępowania nie jest w stanie określić precyzyjnie łącznej ilości posiłków. Biorąc pod uwagę średnią liczbę dni zajęć, każda z 20 osób uczestnicząca w projekcie powinna otrzymać średnio 54 posiłki. Wykonawca, w celu prawidłowej realizacji przedmiotu zamówienia, powinien zapewnić wszystkim uczestnikom usługę cateringową obejmującą: 1)Dostarczenie posiłków na miejsce świadczenia usługi w jednorazowych pojemnikach wraz z jednorazowymi sztućcami i workami na odpady. 2)Obiad: Po jednym posiłku w każdym dniu szkolenia, zgodnie z harmonogramem przedstawionym przez koordynatora w danej jednostce organizacyjnej OHP, przy czym każdy posiłek musi składać się z: - zupy - min. 350 ml - dania głównego - min. 400 g - napoi - min. 250 ml. Przykładowe 3 - dniowe menu: a)Zupa pomidorowa z makaronem - 350 ml, filet z kurczaka panierowany - 180g, ziemniaki - 250g, surówka - 250g, herbata - 250g; b)Żurek staropolski z szynką, jajkiem i kiełbasą - 350 ml, pieczywo - 150g, pierogi z kapustą i grzybami - 12 szt. - 400g, kompot - 250 ml; c)Krupnik z kaszy - 350 ml, pieczywo - 150g, kotlet mielony - 180g, ziemniaki - 250g, surówki - 200g, sok pomarańczowy - 250 ml. W ramach jednego tygodnia (5 dni) muszą być podawane niepowtarzające się posiłki w każdym dniu szkoleniowym. Obiad dla każdego uczestnika powinien zostać podawany na ciepło i w jednorazowym pojemniku z kompletem jednorazowych sztućców. Obiad powinien być dostarczony jako wyporcjowany. Posiłki muszą być przygotowane z zachowaniem zasad racjonalnego żywienia, dobrze zbilansowane pod względem zawartości podstawowych składników odżywczych. Posiłki przeznaczone są dla osób w wieku 15-24 lata. Posiłki winny spełniać normy żywieniowe zgodne z polskimi normami żywieniowymi. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Jakość posiłków (w tym produktów używanych do ich sporządzenia) i procedury Wykonawcy powinny być zgodne z Ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r., Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. Usługa świadczona będzie w dni powszednie w godzinach od 12:00 do 17:00 w okresie obowiązywania umowy, zgodnie z harmonogramem zajęć. Zamawiający ma prawo kontroli jakości i ilości wydawanych posiłków oraz prawo odmowy zapłaty za posiłki niespełniające kryteriów jakościowych. Zamawiający wręczy Wykonawcy imienne listy osób uprawnionych do otrzymania posiłków. Wydając posiłek, Wykonawca zobowiązany jest uzyskać na tej liście podpis osoby odbierającej posiłek. Wykonawca w trakcie i po zakończeniu wydawania posiłków winien zapewnić obsługę i uporządkować pomieszczenie, w którym posiłki były spożywane. Liczba posiłków do przygotowania i dostarczenia, termin i miejsce ich dostawy będą przedstawiane Wykonawcy przez Zamawiającego z wyprzedzeniem w formie harmonogramów. Menu dla każdego harmonogramu będzie ustalane z wyprzedzeniem, wspólnie przez Wykonawcę i lokalnego koordynatora projektu z ramienia Zamawiającego. Liczba posiłków będzie zgodna z liczbą uczestników realizowanego projektu. Jeśli ulegnie ona zmniejszeniu w momencie oficjalnej rezygnacji uczestnika z udziału w projekcie, to o tym fakcie Wykonawca niezwłocznie zostanie poinformowany na piśmie. Od momentu otrzymania takiej informacji Wykonawca przygotowuje ilość posiłków zmniejszoną o uczestnika, który zrezygnował z udziału w projekcie. Łączna liczba posiłków będzie zgodna z liczbą uczestników w danym dniu szkoleniowym. Ostateczna ilość osób, które będą korzystały z usługi, oraz miejsce szkolenia, do którego należy dostarczyć catering, podane zostaną przez koordynatora w danej jednostce organizacyjnej OHP nie później niż na 3 godziny przed dostarczeniem posiłku. Od momentu otrzymania takiej informacji Wykonawca przygotowuje i dostarcza ilość posiłków zmniejszoną o liczbę nieobecnych uczestników w danym dniu szkoleniowym. Odbiór wydanych posiłków musi zostać potwierdzony przez każdego uczestnika własnoręcznym podpisem. Wykonawca, który złoży ofertę na realizację przedmiotu zamówienia, musi wziąć pod uwagę fakt, że ze względu na realizację ww. projektu, zajęcia projektowe dla dwóch grup po 10 osób mogą odbywać się w tym samym czasie w różnych miejscach. W związku z tym, Wykonawca przedmiotu zamówienia musi przewidzieć dwa różne i niezależne od siebie miejsca i harmonogramy dostarczania posiłków. Oznacza to, że może wystąpić taka sytuacja, kiedy trzeba będzie w jednym dniu w podobnym przedziale godzinowym dostarczyć posiłki do dwóch różnych miejsc. Dokładne określenie ilości punktów dostawy posiłków i ilości uczestników w poszczególnych punktach w każdym dniu będzie możliwe dopiero na etapie praktycznej realizacji projektu. Możliwa jest również sytuacja, kiedy w danym dniu żadna z grup nie będzie miała zajęć projektowych. Płatność za usługę nastąpi po jej zrealizowaniu, z zastrzeżeniem, że Zamawiający może zażądać rachunku za zrealizowaną już część usługi, nawet jeśli cała usługa nie została jeszcze zakończona. Ostateczny koszt usługi uzależniony będzie od liczby uczestników korzystających z wyżywienia. Wykonawca zobowiązuje się do wykonania zestawienia dekadowego wydawanego wyżywienia i przedłożenia dekadowego menu wydawanych posiłków. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania całości dokumentacji związanej z realizacją usługi do dnia 31 grudnia 2020 r. W przypadku kontroli Zamawiającego przez organ do tego uprawniony, Wykonawca zobowiązany jest do udostępnienia dokumentów, w tym dokumentów finansowych w związku z realizacją podpisanej na usługę umowy.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Usługa przygotowania, dostarczenia, wydania wyżywienia oraz odbioru odpadów pokonsumpcyjnych dla 20 uczestników w Inowrocławiu dotyczy projektu Nowe perspektywy współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet 1, Działanie 1.3, Poddziałanie 1.3.3).
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16.11.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
RESTAURACJA "OLEŃKA" MARIA MAJEWSKA
jakie przetargi wygrała firma
RESTAURACJA "OLEŃKA" MARIA MAJEWSKA
- Restauracja OLEŃKA Maria Majewska, ul. Solankowa 65, 88-100 Inowrocław, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 12000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 12960,00
Oferta z najniższą ceną: 12960,00 / Oferta z najwyższą ceną: 12960,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z TORUNIA
- UBEZPIECZENIE MAJĄTKU I INNYCH INTERESÓW GMINY KŁOCZEW ORAZ JEDNOSTEK ORGANIZACYJNYCH I INSTYTUCJI KULTURY
- Świadczenie usług pocztowych w obrocie krajowym i zagranicznym dla Oddziału Regionalnego ARiMR w Toruniu i podległych Biur Powiatowych
- Wyłonienie 10 koordynatorów gminnych w ramach projektu pn. "Dwujęzyczne przedszkolaki Kujaw i Pomorza"
- Kompleksowe ubezpieczenie mienia i odpowiedzialności cywilnej Przedsiębiorstwa Usług Mieszkaniowych Sp. z o.o.
- Obsługa techniczna w 2025 roku dla nieruchomości Centrum Nowoczesności Młyn Wiedzy
- Kompleksowa usługa utrzymania czystości w Muzeum "Pamięć i Tożsamość" im. św. Jana Pawła II (w organizacji) ul. Droga Starotoruńska 1A, 87-100 Toruń. Znak sprawy: MPiTJPII/ZP-02/11/2024/PK.
więcej: przetargi w Toruniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług w zakresie przygotowania, dostarczania i wydania posiłków dla 54 wychowanków Bursy Gdańskiej im. Ireny Sendlerowej na 2025 rok
- Przygotowanie i dostawa ciepłego posiłku dla uczestników Gminnego Klubu Seniora w Trzcianie oraz dla uczestników Dziennego Domu Pomocy w Bratkowicach
- PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW OBIADOWYCH DLA DZIECI W ROKU 2025
- PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW OBIADOWYCH DLA DZIECI W ROKU 2025
- Przygotowanie posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Chumiętkach w roku 2025
- Usługi gastronomiczne polegające na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla uczestników Dziennego Domu Senior Wigor i klientów Centrum Usług Społecznych Swarzędzu w miejscu zamieszkania.
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.