Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-02-11
Bydgoszcz: Dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 47762 - 2014; data zamieszczenia: 11.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Uniwersytecki Nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy , ul. Ujejskiego 75, 85-168 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3655352, 3655521, 3655296, faks 052 3655752.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.biziel.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa wraz z rozładunkiem produktów spożywczych w zakresie niżej wymienionych grup: Grupa 1- Nabiał Kefir naturalny 150-250 g, Maślanka naturalna 150-250 g, Grupa 2- Nabiał Serek fromage: szczypiorek, szynka, warzywa, naturalny 70-80g, Grupa 3- Tłuszcze roślinne Masło roślinne kubek /Kruszwica lub równoważny/ bezmleczne do smarowania 250g-500g /zaw. tł.rośl. 80%/, Margaryna zwykła /Kruszwica, Bielmar, Unilever lub równoważny/ kostka od 250g-500g, Olej rzepakowy uniwersalny 1litr butelka, Olej rzepakowy uniwersalny od 3 -5 litr, Grupa 4 - Produkty bezglutenowe Budyń b/glut. 40g, Kisiel b/glut. 40g, Chleb b/glut. 350-500g, Dżem b/cukru 180g-300g, Kaszka kukurydziana, Makaron b/glut., Kleik ryżowy, Mąka kukurydziana, Pasztet sojowy 113-150g, Grupa 5 - Owoce Kiwi, Banany, Mandarynki, Grejpfrut, Pomarańcze, Cytryny, Arbuzy, Nektarynki, Brzoskwinie, Jabłka, Grupa 6- Pieczywo Chleb pszenny krojony, Chleb graham krojony, chleb krojony zwykły, Grupa 7 - Wędliny Metka łososiowa, Salceson ozorowy/główny składnik-peklowane ozory wieprzowe/, Kaszanka gruba, Kiełbasa biała wieprzowa cienka delikatesowa parzona, Kiełbasa biała wieprzowa surowa/parzona, Pasztetowa podwędzana.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.55.15.00-0, 15.54.50.00-4, 15.41.22.00-1, 15.41.11.00-3, 15.88.20.00-4, 03.22.22.00-5, 03.22.23.30-5, 15.81.11.00-7, 15.13.11.30-5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca obowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi podpisane oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca obowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi podpisane oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca obowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi podpisane oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca obowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi podpisane oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca obowiązany jest wykazać w sposób szczególny.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
1 Oświadczenie o wdrażaniu lub stosowaniu zasad systemu HACCP - dotyczy wszystkich grup. 2. Oświadczenie, że Wykonawca jest pod nadzorem Regionalnej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w przypadku hurtowni - dotyczy wszystkich grup. 3. Oświadczenie, że Wykonawca jest pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej w przypadku mleczarni - dotyczy grup 1,2. 4. Oświadczenie, że Wykonawca jest pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej w przypadku zakładów mięsnych i masarni - dotyczy grupy 7.
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Oświadczenie o podwykonawcach. 2. Pełnomocnictwo - w przypadku, gdy oferta będzie podpisywana przez osobę upoważnioną
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biziel.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Uniwersytecki nr 2 im. dr Jana Biziela w Bydgoszczy, ul. Ujejskiego 75, 85-168 Bydgoszcz, Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia, lok. nr 018, Cena SIWZ 10 zł brutto.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.02.2014 godzina 09:30, miejsce: Oferty należy złożyć w siedzibie Zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 w Kancelarii Szpitala lok nr 46A.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1. Nr sprawy NZZ/09/D/14. 2.Miejsce i termin otwarcia ofert: Publiczne i jawne otwarcie ofert nastąpi w Świetlicy - niski parter, w siedzibie Zamawiającego przy ul. Ujejskiego 75 - Szpitala Uniwersyteckiego nr 2 im dr Jana Biziela w Bydgoszczy w dniu:19.02.2014 r. o godzinie 10:30. 3. Członkami komisji uprawnionymi do bezpośrednich kontaktów z Wykonawcami są: Maria Szuda - Dział Żywienia - tel. 052/36-55-482,483, Izabela Smejlis - Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia -tel. 052/36-55-521. 4. Godziny urzędowania: w dni robocze od poniedziałku - piątku w dni robocze 7:30 - 15:00, e-mail - przetargi@biziel.pl, NIP: 9532582266, REGON: 340517145. 5. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający uzna, że warunki są spełnione jeżeli Wykonawca przedstawi oświadczenie wyszczególnione w Sekcji III.4.1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie według formuły spełnia albo nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu. Z treści oświadczenia musi jednoznacznie wynikać, iż wymagane warunki Wykonawca spełnił. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego, Zamawiający będzie oceniał łącznie spełnianie przez nich warunków udziału w postępowaniu. 6. Wymagania dotyczące wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: 6.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w tym przypadku ponoszą solidarną odpowiedzialność za niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania. 6.2. W przypadku, o którym mowa w ppkt.6.1. Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 6.3. Dokument pełnomocnictwa musi być załączony do oferty i zawierać wskazanie: ustanowionego pełnomocnika oraz zakres jego umocowania, wykonawców ubiegających się o wspólne zamówienie. 6.4. Jeżeli ofertę składa kilku Wykonawców wspólnie, oferta oraz wszystkie załączniki muszą być podpisane przez pełnomocnika ustanowionego przez tych Wykonawców. 6.5. W przypadku gdy kilku Wykonawców składa ofertę wspólną, do oferty należy załączyć: a) dokumenty i oświadczenia wymienione w Sekcji III.4.2 i III.4.4. wystawione indywidualnie dla każdego z Wykonawców, b) wspólny formularz oferty oraz oświadczenia wymienione w Sekcji III.4.1 i Sekcji III.5 , podpisane przez ustanowionego pełnomocnika. 6.6. Zamawiający będzie żądał przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego umowy współpracy, która musi być podpisana przez osoby uprawnione do reprezentowania wszystkich Wykonawców. Umowa winna być zawarta na okres realizacji całości zamówienia. 6.7. W formularzu oferty należy wpisać dane wszystkich podmiotów wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 6.8. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego, Zamawiający będzie oceniał łączne spełnianie przez nich warunków udziału w postępowaniu. 7. Jeżeli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w Sekcji III.4.3.1 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem. Terminy określone w Sekcji III.4.3.1 stosuje się odpowiednio. 8.Udostępnienie oraz cena specyfikacji istotnych warunków zamówienia 8.1 SIWZ jest dostępna w formie pisemnej i elektronicznej od dnia publikacji ogłoszenia o zamówieniu w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej, do dnia składania ofert włącznie. 8.2 Formę pisemną SIWZ po złożeniu pisemnego wniosku ( osobiście lub faksem ) można odebrać w siedzibie Zamawiającego - Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia, lok. Nr 018 - niski parter, w godzinach 8.00 -14.30 od poniedziałku do piątku w dni robocze po okazaniu dowodu wpłaty dokonanej w kasie Szpitala ( Kasa czynna od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach: 8:00 - 10:30, 12:30-14:30 ). Zapłata w formie gotówki. SIWZ na żądanie może zostać przesłana pocztą lub firmą kurierską za pobraniem + koszty przesyłki które ponosi Wykonawca. 8.3 SIWZ na wniosek zostanie przekazana w terminie do 5 dni licząc od dnia otrzymania wniosku. 8.4 Cena 1 egzemplarza kopii SIWZ wynosi 10 zł brutto, płatne gotówką lub za pobraniem. 8.5 SIWZ nieodpłatnie można pobrać w wersji elektronicznej zamieszczonej na stronie internetowej Zamawiającego www.biziel.pl. 9. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 10. Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kefir naturalny 150-250 g, Maślanka naturalna 150-250 g.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.15.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Serek fromage: szczypiorek, szynka, warzywa, naturalny 70-80g.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.50.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Tłuszcze roślinne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło roślinne kubek /Kruszwica lub równoważny/ bezmleczne do smarowania 250g-500g /zaw. tł.rośl. 80%/, Margaryna zwykła /Kruszwica, Bielmar, Unilever lub równoważny/ kostka od 250g-500g, Olej rzepakowy uniwersalny 1litr butelka, Olej rzepakowy uniwersalny od 3 -5 litr.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.22.00-1, 15.41.11.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty bezglutenowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Budyń b/glut. 40g, Kisiel b/glut. 40g, Chleb b/glut. 350-500g, Dżem b/cukru 180g-300g, Kaszka kukurydziana, Makaron b/glut., Kleik ryżowy, Mąka kukurydziana, Pasztet sojowy 113-150g.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.20.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Owoce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kiwi, Banany, Mandarynki, Grejpfrut, Pomarańcze, Cytryny, Arbuzy, Nektarynki, Brzoskwinie, Jabłka.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.22.00-5, 03.22.23.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenny krojony, Chleb graham krojony, chleb krojony zwykły.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Metka łososiowa, Salceson ozorowy/główny składnik-peklowane ozory wieprzowe/, Kaszanka gruba,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Świadczenie usługi nadzorów branżowych (...) nad realizacją Zadania: "Modernizacja dróg wojewódzkich (...) - Rozbudowa skrzyżowania DW nr 558 i 562 w m. Dyblin w formie ronda wraz z oświetleniem"
- Bieżąca konserwacja naw. bitumicznych, polegająca na wykonaniu mikrodywanika z mieszanki mineralno-emulsyjnej na drodze powiatowej 1527C Prosperowo-Wojnowo, na terenie gminy Sicienko, pow. bydgoski
- Zakup samochodu typu SUV na potrzeby Urzędu Żeglugi Śródlądowej w Bydgoszczy
- SZPiFP-10-25 Transport pojazdów i części samochodowych zabezpieczonych przez Policję
- Dostawa enteroskopu jednobalonowego
- Dostawa warzyw i owoców świeżych, mrożonych i konserwowych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa warzyw i owoców świeżych, mrożonych i konserwowych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
- Dostawa mięsa i wędlin do Zakładu Karnego w Cieszynie oraz Oddziału Zewnętrznego w Bielsku-Białej
- Dostawa artykułów spożywczych
- Dostawa artykułów spożywczych dla Szpitala Chorób Płuc i Opieki Długoterminowej im. św. Jana Pawła II w Górnie
- Dostawy produktów spożywczych do Zakładu Karnego w Czerwonym Borze oraz jego Oddziału Zewnętrznego w Grądach-Woniecku
- Dostawa produktów spożywczych dla ZPO w Osieczanach
więcej: Owoce cytrusowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.