eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi JaworznoPrzedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa w zakresie zorganizowania i przeprowadzenia grupowych szkoleń osób bezrobotnych ze środków Funduszu Pracy

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-03-03

Jaworzno: Przedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa w zakresie zorganizowania i przeprowadzenia grupowych szkoleń osób bezrobotnych ze środków Funduszu Pracy
Numer ogłoszenia: 47792 - 2016; data zamieszczenia: 03.03.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Urząd Pracy w Jaworznie , ul. Północna 9B, 43-600 Jaworzno, woj. śląskie, tel. 032 6181924, faks 032 6181901.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pup-jaworzno.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa w zakresie zorganizowania i przeprowadzenia grupowych szkoleń osób bezrobotnych ze środków Funduszu Pracy.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa szkoleniowa w zakresie zorganizowania i przeprowadzenia grupowych szkoleń osób bezrobotnych ze środków Funduszu Pracy w następujących zakresach: zakres I: Pomoc kuchenna - 5 osób w I edycji, zakres II: Pracownik utrzymania czystości - 5 osób w I edycji,.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia spełnienia warunku wymagane jest by Wykonawca wykazał, że posiada aktualny wpis do rejestru instytucji szkoleniowych prowadzony przez Wojewódzki Urząd Pracy właściwy ze względu na siedzibę Wykonawcy - zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 27 października 2004r. w sprawie rejestru instytucji szkoleniowych /tekst jednolity: Dz. U. z 2014r, poz. 781/ 1.1.2 Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie przedstawionego przez Wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w rozdziale 6 ust.3 pkt 3.1 i pkt 3.2 SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia spełnienia warunku wymagane jest by Wykonawca wykazał, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - wykonał co najmniej dwie usługi odpowiadające swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia: 1) . zakres I - co najmniej dwie usługi szkoleniowe z zakresu Pomoc kuchenna na minimum 5 osób. Zamawiający uzna również warunek za spełniony w przypadku realizacji szkoleń o innej nazwie, o zakresie odpowiadającym przedmiotowi zamówienia. Jeżeli z nazwy szkolenia nie wynika bezpośrednio, iż odpowiada swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia należy wskazać jakie moduły zawiera. 2) zakres II - co najmniej dwie usługi szkoleniowe z zakresu Pracownik utrzymania czystości na minimum 5 osób. Zamawiający uzna również warunek za spełniony w przypadku realizacji szkoleń o innej nazwie, o zakresie odpowiadającym przedmiotowi zamówienia. Jeżeli z nazwy szkolenia nie wynika bezpośrednio, iż odpowiada swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia należy wskazać jakie moduły zawiera. 1.2.2. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń, o których mowa w rozdziale 6 ust.4 pkt 4.1-4.3 SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Wykonawca wyznaczy do realizacji przedmiotu zamówienia kadrę wykładowczą, spełniającą następujące warunki: 1) wykładowcy prowadzący zajęcia teoretyczne muszą posiadać wykształcenie wyższe związane z tematyką prowadzonej jednostki modułowej lub wykształcenie wyższe oraz minimum 3 letnie doświadczenie zawodowe w prowadzeniu zajęć dydaktycznych zgodnych z tematyką prowadzonej jednostki modułowej. W przypadku zakresu II oraz jednostki modułowej: obsługa kasy fiskalnej i terminali płatniczych Zamawiający dopuszcza możliwość prowadzenia szkolenia przez wykładowców posiadających wykształcenie minimum średnie oraz minimum 3 letnie doświadczenie zawodowe w prowadzeniu zajęć dydaktycznych zgodnych z tematyką prowadzonej jednostki modułowej. 2) wykładowcy prowadzący zajęcia praktyczne oraz ćwiczenia muszą posiadać co najmniej wykształcenie średnie związane z tematyką prowadzonej jednostki modułowej lub wykształcenie średnie oraz minimum 3 letnie doświadczenie zawodowe w prowadzeniu zajęć dydaktycznych zgodnych z tematyką prowadzonej jednostki modułowej. 3) każda z osób prowadzących zajęcia musi posiadać co najmniej 2 letnie doświadczenie zawodowe w prowadzeniu zajęć dydaktycznych zgodnych z tematyką prowadzonej jednostki modułowej; Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie przedstawionych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń, o których mowa w rozdziale 6 ust.5 pkt 5.1-5.2 SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenia o wpisie do rejestru instytucji szkoleniowych prowadzonego przez właściwy wojewódzki urząd pracy. (zał. nr 10 do SIWZ)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 0.85
  • 2 - posiadanie certyfikatu jakości usług - 0.1
  • 3 - prowadzenie analiz skuteczności i efektywności przeprowadzanych szkoleń - 0.05

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

2. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy, po wzajemnym uzgodnieniu stron, w zakresie: 1) osób prowadzących szkolenie. Po uzyskaniu pisemnej zgody Zamawiającego, w szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. choroba, zgon lub inna sytuacja losowa, której nie można było wcześniej przewidzieć) Wykonawca może dokonać wymiany osób delegowanych do wykonania przedmiotu umowy. W takiej sytuacji Wykonawca przedstawi Zamawiającemu pisemnie propozycję zmiany wraz z jej uzasadnieniem, wskazując osobę/y o co najmniej porównywalnych kwalifikacjach jakie określono w SIWZ. Jednocześnie Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zwrot kosztów wynikających bezpośrednio lub pośrednio z wymiany osób, wyznaczonych przez Wykonawcę do wykonania przedmiotu zamówienia. 2) terminu realizacji przedmiotu zamówienia. Po uzyskaniu pisemnej zgody Zamawiającego w szczególnie uzasadnionych przypadkach (np. choroba, zgon lub inna sytuacja losowa, której nie można było wcześniej przewidzieć) Zamawiający może wyrazić zgodę na zmianę terminu realizacji szkolenia. W takiej sytuacji Wykonawca przedstawi Zamawiającemu pisemnie propozycję zmiany wraz z jej uzasadnieniem. Zmiana terminu szkolenia - w szczególnie uzasadnionych przypadkach, np. niezakwalifikowanie się odpowiedniej liczby uczestników szkolenia - może także nastąpić z inicjatywy Zamawiającego. Jednocześnie Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zwrot kosztów wynikających bezpośrednio lub pośrednio ze zmiany terminu realizacji przedmiotu zamówienia. 3) miejsca przeprowadzenia szkolenia. Po uzyskaniu pisemnej zgody Zamawiającego, w szczególnie uzasadnionych przypadkach, Wykonawca może dokonać zmiany miejsca przeprowadzenia szkolenia. W takiej sytuacji Wykonawca przedstawi Zamawiającemu pisemnie propozycję zmiany wraz z jej uzasadnieniem, wskazując propozycję miejsca szkolenia o co najmniej porównywalnych warunkach jakie określono w SIWZ, przy jednoczesnym spełnieniu warunku, o którym mowa w Rozdziale 3, pkt. 3, ppkt. 3.1 SIWZ. Jednocześnie Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zwrot kosztów wynikających bezpośrednio lub pośrednio ze zmiany miejsca szkolenia. 4) zmniejszenia ilości osób przewidzianych do przeszkolenia - w szczególnie uzasadnionych przypadkach tj. rezygnacja osoby zakwalifikowanej na szkolenie w terminie uniemożliwiającym dokonanie kolejnego naboru, brak osób spełniających warunki skierowania na szkolenie, Zamawiający może zmniejszyć ilość skierowanych na szkolenie maksymalnie o 1 osobę.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pup-jaworzno.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Powiatowy Urząd Pracy w Jaworznie ul. Północna 9b, 43-600 Jaworzno.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.03.2016 godzina 08:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Powiatowego Urzędu Pracy w Jaworznie przy ulicy Północnej 9b, I piętro, pokój nr 124,.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: zakres I: Pomoc kuchenna - 5 osób w I edycji,.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czas realizacji: nie dłużej niż 9 tygodni. Program szkolenia: minimalna ilość godzin - 350, w tym minimum 280 godzin zajęć praktycznych, przy czym co najmniej 50% ćwiczeń powinno odbyć się na stanowisku pracy (w jednostce żywienia zbiorowego). Program szkolenia musi zawierać: 1. modułowy program szkolenia zawodowego dla zawodu: kucharz, z zakresu: wykonywanie zadań w kuchni pod nadzorem kucharza (kod zawodu: 512201) z następującymi jednostkami modułowymi: 1) przestrzeganie przepisów bhp i ppoż. oraz wymogów higieniczno-sanitarnych: - czynniki szkodliwe dla zdrowia w zakładzie gastronomicznym; - udzielanie pomocy doraźnej; - przepisy ppoż w zakładach żywienia zbiorowego; - higiena zakładów; - higiena żywności; - higiena w produkcji i transporcie 2) przygotowanie stanowiska pracy zgodnie z wymogami: - przygotowanie stanowiska pracy w kuchni; - rozmieszczenie maszyn i urządzeń w zakładzie gastronomicznym; - układ funkcjonalny zakładów gastronomicznych 3) czynności porządkowe w kuchni: - prace porządkowe codzienne w kuchni; - prace porządkowe okresowe w kuchni; - techniki mycia naczyń i urządzeń kuchennych; - usuwanie odpadów ; - konserwacja maszyn i urządzeń 4) przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej: - konserwowanie żywności; - przechowywanie żywności; - zmiany zachodzące podczas obróbki wstępnej; - obróbka wstępna ręczna; - obróbka wstępna mechaniczna; 5) obróbka wstępna jaj : - ocena świeżości jaj przy wybijaniu; - ocena świeżości jaj przy prześwietleniu; - dezynfekcja jaj; - klasyfikacja i znakowanie jaj; - przechowywanie jaj 6) obróbka wstępna ryb: - obróbka wstępna brudna; - obróbka wstępna czysta; - ocena towaroznawcza ryb 7) obróbka wstępna jarzyn: - obróbka wstępna jarzyn mechaniczna; - obróbka wstępna grzybów - ręczna; - obróbka warzyw i ziemniaków - ręczna; - obróbka wstępna owoców - ręczna; - przygotowalnia; - przygotowanie surowca i sprzętu do przeprowadzenia obróbki wstępnej 8) obróbka wstępna drobiu i dzikiego ptactwa: - proces obróbki wstępnej i dzikiego ptactwa; - ocena towaroznawcza drobiu 9) obróbka wstępna mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny:obróbka wstępna mięsa - rozbiór tusz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny; - obróbka wstępna mięsa przeznaczonego do gotowania; - obróbka wstępna mięsa przeznaczonego do smażenia; - obróbka wstępna mięsa przeznaczonego do duszenia i pieczenia; - sporządzanie mięsnej masy mielonej; - przechowywanie mięsa; - wykorzystanie mięsa w technologii gastronomicznej; - ocena towaroznawcza mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny 10) obróbka wstępna podrobów: - ocena towaroznawcza podrobów; - proces obróbki wstępnej podrobów 11) przygotowanie surówek: - przygotowanie produktów do surówek; - sporządzanie surówek warzywnych; - sporządzanie surówek owocowych; - porcjowanie i dekorowanie surówek 12) obróbka termiczna produktów; - obróbka termiczna; - zmiany zachodzące podczas obróbki termicznej; - cel przeprowadzania obróbki termicznej; - przypraw do procesu obróbki termicznej 13) przygotowanie sałatek; - przygotowanie produktów do sporządzania sałatek - sporządzanie sałatek warzywnych; - sporządzanie sałatek owocowych; - porcjowanie i dekorowanie sałatek; - sporządzanie sosów do sałatek 14) przygotowanie potraw mlecznych: - sporządzanie napoi mlecznych; - sporządzanie zup mlecznych; - przygotowanie potraw z sera; - ocena towaroznawcza przetworów mlecznych 15) obróbka termiczna jarzyn: - przygotowanie produktu do obróbki termicznej - obróbka termiczna - gotowanie; - obróbka termiczna - smażenie; - obróbka termiczna - pieczenie; - obróbka termiczna - duszenie; - metody przeprowadzenia obróbki termicznej 16) przygotowanie potraw z kaszy: - obróbka wstępna i cieplna kasz - techniki przygotowania potraw z kaszy rozklejonej; - techniki przygotowania potraw z kaszy półsypko i sypko; - ocena towaroznawcza kasz 17) przygotowanie potraw z mąki: - oprószanie i zagęszczanie potraw; - sporządzanie ciasta wyrabianego w naczyniu; - techniki przygotowania ciasta wyrabianego w naczyniu; - techniki przygotowania ciasta wyrabianego na stolnicy; - techniki sporządzania potraw w cieście smażonym; - techniki sporządzania potraw z ciasta mieszanego 18) przygotowanie potraw z jaj: - sporządzanie potraw z jaj gotowanych; - sporządzanie potraw z jaj smażonych zapiekanych; - przygotowanie potraw z jaj faszerowanych; - przygotowanie bezów, omletów biszkoptowych i mus 19) sporządzanie zup i dodatków do zup: - otrzymywanie wywarów do zup; - sporządzanie zup z warzyw; - sporządzanie zup z mięsa , drobiu lub dziczyzny; - sporządzanie zup wykwintnych z ryb i darów morza; - ekspedycja zup; - ocena towaroznawcza zup 2. jednostkę modułową: obsługa kasy fiskalnej i terminali płatniczych- minimum 10 godzin, 3. jednostkę modułową: podstawowe zasady higieny- minimum 10 godzin. Dodatkowe wymagania: Wykonawca dla każdego uczestnika szkolenia zapewni na własność odzież ochronną (roboczą) tj. fartuch, czapkę kucharską i obuwie ochronne oraz zakupi książkę, której tematyka zgodna będzie z zakresem szkolenia..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 45.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: zakres II: Pracownik utrzymania czystości - 5 osób w I edycji,.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czas realizacji: nie dłużej niż 1 tydzień. Program szkolenia: minimalna ilość godzin - 30, w tym minimum 25 godzin zajęć praktycznych na stanowisku pracy lub w innym miejscu umożliwiającym nabycie przez kursantów umiejętności praktycznych . Program szkolenia musi zawierać następujące jednostki modułowe: 1) zasady bezpieczeństwa i higieny pracy w sferze prac porządkowych i utrzymania czystości; 2) rodzaje obiektów i zasady sprzątania wg nowoczesnych systemów utrzymania czystości, w tym pomieszczeń biurowych, hotelowych, placówek gastronomicznych, obiektów handlowych i przemysłowych, toalet, korytarzy, wind, domów prywatnych; 3) środki chemiczne i dezynfekcyjne wykorzystywane w wykonywaniu usług sprzątających; 4) techniki sprzątania; 5) zasady organizacji służb sprzątających; 6) zasady utrzymywania czystości na zewnątrz obiektów. Dodatkowe wymagania: Wykonawca dla każdego uczestnika szkolenia zapewni na własność odzież ochronną (roboczą) tj. fartuch, obuwie ochronne..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 5.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.