Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-11-22
Medyka: Dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 478794 - 2013; data zamieszczenia: 22.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , N/N N/N, 37-732 Medyka, woj. podkarpackie, tel. 0-16 671 57 44, faks 0-16 671 53 80.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy artykułów spożywczych w tym mrożonek, ryb, dodatków, wyrobów sojowych, przypraw oraz zup i sosów w proszku do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: CZĘŚĆ I - ryby mrożone: Tusza z miruna w łącznej ilości 1000 kg, Burgery rybne w łącznej ilości 800 kg, Kostka rybna z mintaja w łącznej ilości 200 kg. CZĘŚĆ II - ryby solone i wędzone: Śledź solony matias w łącznej ilości 100 kg, Makrela wędzona w łącznej ilości 200 kg. CZĘŚĆ III - mięso drobiowe i wieprzowe mrożone: Wątroba wieprzowa w łącznej ilości 600 kg, Kurczak w łącznej ilości 1200 kg, Filet drobiowy mrożony w łącznej ilości 150 kg, Serca drobiowe w łącznej ilości 500 kg, Skrzydełka z kurczaka w łącznej ilości 350 kg, Udziec drobiowy w łącznej ilości 700 kg. CZĘŚĆ IV - warzywa mrożone: Mieszanka warzywna w łącznej ilości 1200 kg. CZĘŚĆ V - dania gotowe mrożone: Pierogi ruskie w łącznej ilości 1000 kg, Pyzy ziemniaczane w łącznej ilości 150 kg, Kopytka w łącznej ilości 150 kg, Kluski śląskie w łącznej ilości 150 kg. CZĘŚĆ VI - różne produkty spożywcze: Ocet 10% w łącznej ilości 50 litrów, Sól w łącznej ilości 700 kg, Musztarda w łącznej ilości 30 kg, Koncentrat pomidorowy 30% w łącznej ilości 250 kg, Majonez w łącznej ilości 40 kg, Chrzan tarty w łącznej ilości 40 kg, Kawa zbożowa w łącznej ilości 370 kg, Herbata w łącznej ilości 60 kg, Miód w saszetkach w łącznej ilości 40 kg, Woda mineralna w łącznej ilości 30 litrów, Kukurydza konserwowa w łącznej ilości 50 kg, Groszek konserwowy w łącznej ilości 100 kg. CZĘŚĆ VII - wyroby sojowe: Kotlety sojowe w łącznej ilości 300 kg. CZĘŚĆ VIII - przyprawy: Rosół wołowy w paście w łącznej ilości 100 kg, Majeranek w łącznej ilości 5 kg, Liść laurowy w łącznej ilości 5 kg, Ziele angielskie w łącznej ilości 5 kg, Papryka łagodna w łącznej ilości 10 kg, pieprz w łącznej ilości 10 kg, Przyprawa do zup w płynie w łącznej ilości 370 litrów, Przyprawa uniwersalna typu jarzynka w łącznej ilości 150 kg. CZĘŚĆ IX - zupy i sosy w proszku: Sos boloński w łącznej ilości 40 kg, Sos grzybowy w łącznej ilości 40 kg, Sos pieczeniowy w łącznej ilości 40 kg, Sos neapolitański w łącznej ilości 40 kg, Sos myśliwski w łącznej ilości 40 kg, Zupa ogonowa w łącznej ilości 60 kg, Zupa cebulowa w łącznej ilości 50 kg, Zupa szparagowa w łącznej ilości 60 kg, Zupa pieczarkowa w łącznej ilości 50 kg, Zupa kalafiorowa w łącznej ilości 60 kg, Zupa brokułowa w łącznej ilości 60 kg, Barszcz biały w łącznej ilości 60 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiony jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.20.00.00-0, 15.23.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.33.11.70-9, 15.89.43.00-4, 15.33.00.00-0, 15.61.00.00-7.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny na etapie składania ofert. Zamawiający uzna, że warunek ten został spełniony w sytuacji, gdy Wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór oświadczenia stanowi załącznik Nr 2 do SIWZ)
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny na etapie składania ofert. Zamawiający uzna, że warunek ten został spełniony w sytuacji, gdy Wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór oświadczenia stanowi załącznik Nr 2 do SIWZ)
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny na etapie składania ofert. Zamawiający uzna, że warunek ten został spełniony w sytuacji, gdy Wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór oświadczenia stanowi załącznik Nr 2 do SIWZ)
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny na etapie składania ofert. Zamawiający uzna, że warunek ten został spełniony w sytuacji, gdy Wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór oświadczenia stanowi załącznik Nr 2 do SIWZ)
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny na etapie składania ofert. Zamawiający uzna, że warunek ten został spełniony w sytuacji, gdy Wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór oświadczenia stanowi załącznik Nr 2 do SIWZ)
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1) w przypadku składania oferty przez pełnomocnika - pełnomocnictwo, podpisane przez Wykonawcę lub potwierdzone notarialnie, 2) w przypadku składania oferty przez podmioty działających wspólnie - dokument ustanawiający wspólnego pełnomocnika
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, 37 -732
Medyka 404B, biuro DKw.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny, 37 -732 Medyka 404B, sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ryby mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy, ryby mrożonych do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Tusza z miruna w łącznej ilości 1000 kg, Burgery rybne w łącznej ilości 800 kg, Kostka rybna z mintaja w łącznej ilości 200 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiony jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ryby solone i wędzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy, ryb solonych i wędzonych do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Śledź solony matias w łącznej ilości 100 kg, Makrela wędzona w łącznej ilości 200 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiony jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.23.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: mięso drobiowe i wieprzowe mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy, mięsa drobiowego i wieprzowego mrożonego do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Wątroba wieprzowa w łącznej ilości 600 kg, Kurczak w łącznej ilości 1200 kg, Filet drobiowy mrożony w łącznej ilości 150 kg, Serca drobiowe w łącznej ilości 500 kg, Skrzydełka z kurczaka w łącznej ilości 350 kg, Udziec drobiowy w łącznej ilości 700 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiony jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: warzywa mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy, warzyw mrożonych do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Mieszanka warzywna w łącznej ilości 1200 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiony jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: dania gotowe mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy, dań gotowych mrożonych do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Pierogi ruskie w łącznej ilości 1000 kg, Pyzy ziemniaczane w łącznej ilości 150 kg, Kopytka w łącznej ilości 150 kg, Kluski śląskie w łącznej ilości 150 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiony jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy, różnych produktów spożywczych do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Ocet 10% w łącznej ilości 50 litrów, Sól w łącznej ilości 700 kg, Musztarda w łącznej ilości 30 kg, Koncentrat pomidorowy 30% w łącznej ilości 250 kg, Majonez w łącznej ilości 40 kg, Chrzan tarty w łącznej ilości 40 kg, Kawa zbożowa w łącznej ilości 370 kg, Herbata w łącznej ilości 60 kg, Miód w saszetkach w łącznej ilości 40 kg, Woda mineralna w łącznej ilości 30 litrów, Kukurydza konserwowa w łącznej ilości 50 kg, Groszek konserwowy w łącznej ilości 100 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiony jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.33.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: wyroby sojowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy, wyrobów sojowych do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Kotlety sojowe w łącznej ilości 300 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiony jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: przyprawy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy, przypraw do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Rosół wołowy w paście w łącznej ilości 100 kg, Majeranek w łącznej ilości 5 kg, Liść laurowy w łącznej ilości 5 kg, Ziele angielskie w łącznej ilości 5 kg, Papryka łagodna w łącznej ilości 10 kg, pieprz w łącznej ilości 10 kg, Przyprawa do zup w płynie w łącznej ilości 370 litrów, Przyprawa uniwersalna typu jarzynka w łącznej ilości 150 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiony jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: zupy i sosy w proszku.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy, zup i sosów w proszku do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: Sos boloński w łącznej ilości 40 kg, Sos grzybowy w łącznej ilości 40 kg, Sos pieczeniowy w łącznej ilości 40 kg, Sos neapolitański w łącznej ilości 40 kg, Sos myśliwski w łącznej ilości 40 kg, Zupa ogonowa w łącznej ilości 60 kg, Zupa cebulowa w łącznej ilości 50 kg, Zupa szparagowa w łącznej ilości 60 kg, Zupa pieczarkowa w łącznej ilości 50 kg, Zupa kalafiorowa w łącznej ilości 60 kg, Zupa brokułowa w łącznej ilości 60 kg, Barszcz biały w łącznej ilości 60 kg. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiony jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 5 do SIWZ.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna Dostawa Żywności 2025
- Dostawa artykułów spożywczych do SWPZZPOZ w Radomiu
- Dostawa produktów spożywczych
- Sukcesywna Dostawa Żywności
- Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Zagórniku
- Sprzedaż i dostawa mrożonych warzyw, owoców oraz ryb i przetworów rybnych
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.