Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-02-11
Sieradz: Dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 48228 - 2014; data zamieszczenia: 11.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Orzechowa 5, 98-200 Sieradz, woj. łódzkie, tel. 043 8270600, faks 043 8270621.
- Adres strony internetowej zamawiającego: zk_sieradz@sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy do Zakładu Karnego w Sieradzu następujących rodzajów artykułów spożywczych: 1) Papryka mielona ostra (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86955, CPV 15331136-9 - 20 kg; 2) Papryka mielona słodka (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86955, CPV 15331136-9 - 20 kg; 3) Ocet 10% (butelka 0,5 - 1 litr), PN-A-79733, CPV 15871110-8 - 150 l; 4) Musztarda popularna (opakowanie 1 - 10 kg), PN-A-86964, CPV 15871250-1 - 600 kg; 5) Ketchup (opakowanie 1 - 10 kg), PN-A-82013, CPV 15871230-5 - 600 kg; 6) Majonez (opakowanie 1 - 10 kg), PN-A-86950, CPV 15871273-8 - 200 kg; 7) Chrzan tarty w occie (opakowanie 1 - 10 kg), PN-A-77806, CPV 15331400-1 - 600 kg; 8) Majeranek (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86958, CPV 15872300-4 - 60 kg; 9) Liść laurowy (opakowanie 0,5 - 5 kg), BN-65/8132-10, CPV 15890000-3 - 50 kg; 10) Bazylia (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86959, CPV 15872000-1 - 30 kg; 11) Kwasek cytrynowy (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-81/A-79734, CPV 15890000-3 - 60 kg; 12) Kawa zbożowa (opakowanie 0,25 - 0,5 kg), PN-A-94013, CPV 15613000-8 - 300 kg; 13) Herbata indyjska granulowana, PN-ISO-3720, CPV 15863000-5 - 700 kg; 14) Sos grzybowy koncentrat (opak. do 25 kg), PN-A-94050, CPV 15893100-5 - 300 kg; 15) Sos pieczarkowy koncentrat (opak. do 5 kg) PN-A-94050, CPV 15893100-5 - 300 kg; 16) Sos biały koncentrat (opakowanie do 5 kg), PN-A-94050, CPV 15893100-5 - 300 kg; 17) Sos cygański koncentrat (opakowanie do 5 kg), PN-A-94050, CPV 15893100-5 - 300 kg; 18) Zupa pieczarkowa koncentrat do gotowania (opak. do 15 kg), PN-A-94050, CPV 15891400-4 - 400 kg; 19) Zupa barszcz czerwony koncentrat do gotowania (opak. do 15 kg) PN-A-94050, CPV 15891400-4 - 200 kg; 20) Żurek koncentrat do gotowania (opak. do 15 kg), PN-A-94050, CPV 15891400-4 - 400 kg; 21) Rosół jarzynowy koncentrat (opakowanie do 5 kg), PN-A-94052, CPV 15891900-9 - 500 kg; 22) Rosół z kury koncentrat (opakowanie do 5 kg), PN-A-94052, CPV 15891100-1 - 500 kg; 23) Przyprawa do bigosu (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86955, CPV 15894000-1 - 25 kg; 24) Przyprawa do fasoli (opakowanie 0,5 - 5 kg), PN-A-86955, CPV 15894000-1 - 25 kg; 25) Przyprawa do zup (opakowanie 1 - 5 kg), PN-A-94052, CPV 15871270-7 - 400 kg; 26) Sól (worki od 1 kg do 25 kg), PN-86/c-84081, CPV 15872400-5 - 1800 kg; 27) Pieprz naturalny mielony (opakowanie 0,5 - 5 kg), BN-64/8132-05, CPV 15872100-2 - 100 kg; 28) Cynamon (opakowanie do 1 kg), PN-A-94051, CPV 15872200-3 - 20 kg; 29) Budyń waniliowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-A-94051, CPV 15851000-8 - 250 kg; 30) Budyń owocowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-A-94051, CPV 15851000-8 - 250 kg; 31) Budyń śmietankowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-A-94051, CPV 15851000-8 - 250 kg; 32) Budyń czekoladowy (opakowanie 5 - 25 kg), PN-A-94051, CPV 15851000-8 - 250 kg; 33) Kukurydza konserwowa puszka z samootwieraczem 0,5 - 5 kg lub słoik 0,5 - 1 litra, PN-ISO-6540, CPV 15331470-2 - 450 kg; 34) Groszek konserwowy puszka z samootwieraczem 0,5 - 5 kg lub słoik 0,5 - 1 litra, PN-81/R-65032, CPV 15331462-3 - 450 kg; 35) Szczaw konserwowy (opakowanie 1 - 3 kg), BN-79/8122-07, CPV 15331400-1 - 450 kg; 36) Koncentrat pomidorowy 30% (opakowanie 1 - 10 kg), PN-75/A-77601, CPV 15331427-6 - 3200 kg; 37) Woda mineralna niegazowana (opakowanie do 1,5 l), Atest PZH, CPV 15981000-8 - 6500 l.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy 15.86.30.00 - Herbata 15.85.10.00 - Produkty mączne 15.89.14.00 - Zupy 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.33.11.36 - Papryki przetworzone 15.87.11.10 - Ocet lub produkty równoważne 15.87.12.50 - Musztarda 15.87.12.73 - Majonez 15.33.14.00 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane 15.87.23.00 - Zioła 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone 15.87.20.00 - Zioła i przyprawy korzenne 15.61.30.00 - Produkty z ziaren zbóż 15.89.31.00 - Mieszanki spożywcze 15.89.40.00 - Przetworzone produkty spożywcze 15.87.24.00 - Sól 15.89.19.00 - Zupy warzywne 15.89.11.00 - Zupy mięsne 15.33.14.70 - Kukurydza słodka 15.33.14.62 - Groch puszkowany .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca potwierdzi spełnienie warunku składając oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Ocena spełnienia w/w warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonego przez wykonawcę oświadczenia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany ceny w przypadku zmiany stawki podatku VAT w okresie obowiązywania umowy, odpowiednio do zmiany stawki podatkowej
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Sieradzu, 98-200 Sieradz, ul. Orzechowa 5.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.02.2014 godzina 09:30, miejsce: Zakład Karny w Sieradzu, 98-200 Sieradz, ul. Orzechowa 5 (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z SIERADZA
- Wsparcie Oddziału Psychiatrycznego dla Dzieci i Młodzieży w Centrum Psychiatrycznym w Warcie.
- Bankowa obsługa gminy Miasto Sieradz oraz jednostek organizacyjnych
- Dostawa produktów leczniczych refundowanych przez NFZ podczas realizacji programów lekowych
- Remont zabytkowego budynku Biura Wystaw Artystycznych w Sieradzu
- Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej dla zagospodarowania terenów na rzeką Wartą w Sieradzu
- "ZIMOWE UTRZYMANIE DRÓG POWIATOWYCH W SEZONIE 2024/2025, 2025/2026".
więcej: przetargi w Sieradzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Serocku w podziale na 5 części
- Dostawa artykułów spożywczych dla Dolnośląskiego Centrum Rehabilitacji i ortopedii Sp. z o.o. w Kamiennej Górze
- Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych na potrzeby Wrocławskiego Przedsiębiorstwa Hala Ludowa Sp. z o.o. we Wrocławiu.
- Sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych do internatu Zespołu Szkół Leśnych w Biłgoraju
- ZP.271.2.2024
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Internatu Zespołu Szkół im. Władysława Tatarkiewicza w Radoryżu Smolanym w roku szkolnym 2024/2025
więcej: Papryki przetworzone »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.