eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SzadekPostępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 14 000 Euro, nie przekraczającej 200 000 Euro na dostawę artykułów żywnościowych dla Z. P. G. i S. P. w Szadku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-02-05

Szadek: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 14 000 Euro, nie przekraczającej 200 000 Euro na dostawę artykułów żywnościowych dla Z. P. G. i S. P. w Szadku.
Numer ogłoszenia: 48370 - 2013; data zamieszczenia: 05.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Publicznego Gimnazjum i Szkoły Podstawowej w Szadku , ul. Prusinowska 4, 98-240 Szadek, woj. łódzkie, tel. 43 821 50 31, faks 43 821 50 31.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szadek.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Szkół i Placówek Oświatowych.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 14 000 Euro, nie przekraczającej 200 000 Euro na dostawę artykułów żywnościowych dla Z. P. G. i S. P. w Szadku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych w roku 2013. Przedmiot zamówienia został podzielony na 10 pakietów.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających na podstawie art. 67 ust.1 pkt. 7 Ustawy na poziomie 20 % wartości zamówienia podstawowego

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.22.00.00-6, 15.80.00.00-6, 15.51.00.00-6, 15.86.00.00-4, 15.83.00.00-5, 15.82.00.00-2, 15.81.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szadek.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Publicznego Gimnazjum i Szkoły Podstawowej w Szadku ul. Prusinowska 4 98-240 Szadek.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.02.2013 godzina 10:00, miejsce: Zespół Publicznego Gimnazjum i Szkoły Podstawowej w Szadku ul. Prusinowska 4 98-240 Szadek.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przetwory sypkie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier 1 kg kg 950 2. Cukier puder 400 g Szt. 15 3. Proszek do pieczenia 30 g Szt. 10 4. Cukier wanilinowy 32 g Szt. 100 5. Drożdże 1kg kg 6 6. Mąka pszenna 1 kg kg 800 7. Mąka ziemniaczana 1kg kg 10 8. Ryż 1 kg kg 70 9. Ryż w saszetkach 400 g Szt. 300 10. Kasza manna 1 kg kg 50 11. Kasza jęczmienna średnia 1 kg kg 500 12. Kasza gryczana 1 kg kg 100 13. Sól 1 kg kg 280 14. Pieprz mielony 20 g Szt. 250 15. Pieprz ziołowy 20 g Szt. 300 16. Pieprz ziarno 20 g Szt. 50 17. Papryka słodka mielona 20 g Szt. 400 18. Majeranek 20 g Szt. 300 19. Liść laurowy 6 g Szt. 50 20. Ziele angielskie 15g Szt. 50 21. Kwasek cytrynowy 20 g Szt. 200 22. Przyprawa do kurczaka 20 g Szt. 150 23. Przyprawa do zup i mięs (np. Degusta lub Wegeta) 400g Szt. 30 24. Kostki rosołowe ( różne) 200 g Szt. 50 25. Groszek konserwowy 400 g Szt. 100 26. Kukurydza konserwowa 400 g Szt. 100 27. Przyprawa w płynie do potraw np. Knorr 1040g Szt. 10 28. Sos sałatkowy 20 g Szt. 50 29. Przyprawa do mięs 200 g Szt. 40 30. Sałatka szwedzka 3 l Szt. 45 31. Pomidor b/s puszka 3 l Szt. 5 32. Przyprawa grillowa 20 g Szt. 150 33. Oregano 20 g Szt. 50 34. Bazylia 20 g Szt. 50 35. Kminek 20g Szt. 30 36. Sos do spaghetti w słoiku 520 g Szt. 250 37. Sos boloński w słoiku 520 g Szt. 100 38. Sos słodko- kwaśny w słoiku 520 g Szt. 100 39. Sos grzybowy w proszku 20 g Szt. 80 40. Sos pomidorowy w proszku 20 g Szt. 100 41. Rodzynki 500 g Szt. 50 42. Koncentrat pomidorowy(Kotliny) 0.900 l Szt. 100 43. Ketchup łagodny 0.5 l Szt. 50 44. Syrop żurawinowy (np. Paola) 430 ml Szt. 200 45. Syrop malinowy (np. Paola) 430 ml Szt. 200 46. Syrop truskawka (np. Paola) 430 ml Szt. 200 47. Syrop wiśnia (np. Paola) 430 ml Szt. 200 48. Bułka tarta 0.5 kg Szt. 500 49. Makaron świderki ( np. Lubella) 500 g Szt. 350 50. Makaron rosołowy nitka ( np.Czaniec) 250 g Szt. 320 51. Makaron wstążka cięta ( np. Lubella) 500 g Szt. 250 52. Makaron rurka (np. Lubella) 500 g Szt. 150 53. Makaron do spaghetti (np. Lubella) 400 g Szt. 450 54. Koncentrat buraczkowy (np. Krakus) 330 ml Szt. 60 55. Ocet jabłkowy 300ml Szt. 10 56. Olej kujawski 1l Szt. 850 57. Barszcz biały 1l Szt. 150 58. Żurek papierek 20 g Szt. 300 59. Musztarda 200 g Szt. 50 60. Chrzan tarty słoik 200 g Szt. 50 61. Majonez (np. Winiary) 700 g Szt. 100 62. Kisiel ( różne smaki) 58 g Szt. 800 63. Herbata w saszetkach Op. 300 szt. Szt. 10 64. Galaretka ( różne smaki) 75 g Szt. 180 65. Dżem duży (różne smaki) 525g Szt. 150 66. Masło czekoladowe / orzechowe np. Nutella duża 630 g Szt. 10 67. Wafelki paczkowane (różne smaki) szt. 30g Szt. 200 68. Herbatniki (np. petitki) 100 g Szt. 30 69. Chrupki do mleka (np. mlekołaki) 500 g Szt. 30 70. Chrupki do mleka czekoladowe (np. czeko- chips) 500g Szt. 30 71. Kawa naturalna mielona ( różna) 500 g Szt. 30 72. Kakao (np. Decomoreno) 250 g Szt. 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Owoce i warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki 1kg kg 10000 Marchew 1kg kg 900 Pietruszka 1kg kg 200 Seler 1kg kg 200 Por 1kg kg 200 Cebula 1kg kg 150 Cebula czerwona 1kg kg 30 Kapusta biała 1kg kg 500 Kapusta czerwona 1kg kg 50 Kapusta pekińska 1kg kg 300 Kapusta kwaszona 1kg kg 800 Kapusta włoska 1kg kg 30 Fasola średni Jaś 1kg kg 150 Burak 1kg kg 800 Ogórek kwaszony 1kg kg 450 Ogórek konserwowy duża puszka 12,25 l. Szt. 20 Ogórek konserwowy mała puszka 4,2 l. Szt. 20 Ogórek zielony 1kg kg 250 Pomidor 1kg kg 150 Papryka 1kg kg 50 Sałata główka 1 szt. 300 Sałata karbowana główka 1 szt. 400 Kalafior główka 1 szt. 200 Jabłko 1kg kg 800 Cytryna 1kg kg 300 Pieczarki 1kg kg 150 Szczypior ( pęczek) 1 szt. 50 Natka pietruszki ( pęczek) 1 szt. 200 Koperek (pęczek) 1 szt. 200 Rzodkiewka (pęczek) 1 szt. 50 Brokuł 1kg kg 150 Fasola szparagowa zielona 1kg kg 100 Czosnek świeży- główka 1 szt. 30 Banan 1kg kg 300 Mandarynka 1kg kg 100 Śliwka 1kg kg 10 Gruszka 1kg kg 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Jaja świeże duże 65-70 g Szt. 15300.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb krojony pszenny 500 g Szt. 450 Bułka mała 100 g Szt. 4500 Chałka 400 g Szt. 50 Angielka krojona 400 g Szt. 80 Pączki 80g Szt. 200 Bułka drożdżowa 130 g Szt. 200 Rogal 100 g Szt. 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło 250g kg 20 Mleko folia 2% 1l. litry 460 Mleko karton 3.2% 1l. Szt. 100 Śmietana 18% 400 ml litry 250 Jogurty 400 g Szt. 700 Jogurt owocowy ( różne smaki) 125 g Szt. 4500 Twaróg 1kg kg 100 Twarożek kanapkowo- sernikowy 1kg kg 150 Ser żółty (typu Gouda) 1kg kg 6 Margaryna (np. Rama) 500 g Szt. 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.51.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kości wędzone 1kg kg 50 2. Schab b/k 1kg kg 720 3. Karczek b/k 1kg kg 800 4. Szynka surowa wieprzowa b/k 1kg kg 400 5. Wołowina b/k 1kg kg 200 6. Brzuch Świeży surowy b/ż 1kg kg 300 7. Boczek wędzony b/ ż 1kg kg 150 8. Kiełbasa Szynkówka 1kg kg 270 9. Pachwina wędzona 1kg kg 70 10. Parówki cienkie 1kg kg 100 11. Pasztet np. Mazowiecki 460 g Szt. 15.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Drób i przetwory drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Porcja rosołowa ze skrzydełkami 1kg kg 300 2. Pałka kurczaka 1kg kg 400 3. Udko 1kg kg 450 4. Filet z kurczaka 1kg kg 1000 5. Filet z indyka 1kg kg 800 6. Kiełbasa drobiowa 1kg kg 80.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Filet z miruny 1kg kg 400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Garmażeria.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kopytka 1kg kg 800 2. Śląskie 1kg kg 500 3. Pierogi z mięsem 1kg kg 640 4. Pampuchy 100 g Szt. 11500 5. Pierogi leniwe 1kg kg 640 6. Pierogi z kapustą i grzybami 1kg kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bukiet warzyw 1 kg kg. 200 2. Truskawka 1 kg kg 200 3. Wiśnia 1 kg kg 50 4. Brokuły 1 kg kg 500 5. Marchewka mini 1 kg kg 250 6. Mieszanka wielowarzywna 1 kg kg 375 7. Fasolka szparagowa 1 kg kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.