eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KozieniceSukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Placówki Socjalizacyjnej PANDA w Kozienicach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-02-05

Kozienice: Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Placówki Socjalizacyjnej PANDA w Kozienicach
Numer ogłoszenia: 48682 - 2013; data zamieszczenia: 05.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Kozienicki , ul. Kochanowskiego 28, 26-900 Kozienice, woj. mazowieckie, tel. 48 6117300, faks 48 6117306.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kozienicepowiat.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Placówki Socjalizacyjnej PANDA w Kozienicach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: zadanie 1- dostawa mięs wędlin i drobiu CPV 15100000-9 załącznik nr 2a zadanie 2-dostawa produktów spożywczych CPV 15800000-6, załącznik nr 2b zadanie 3-dostawa pieczywa CPV 15811000-6, załącznik nr 2c zadanie 4-dostawa ryby świeżych i mrożonych CPV 03311000-2, załącznik nr 2d zadanie 5-dostawa produktów mleczarskich CPV 15510000-3 załącznik nr 2e zadanie 6-dostawa mrożonek CPV 15331170-9, załącznik nr 2f zadanie 7-dostawa świeżych jaj kurzych CPV 03142500-3, załącznik nr 2g zadanie 8-dostawa owoców i warzyw CPV 15300000-1 załącznik nr 2h Szczegółowy wykaz zamawianego asortymentu ujęty został w kalkulacji cenowej na poszczególne zadanie stanowiący integralną cześć SIWZ (patrz załączniki nr 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h do SIWZ). Dostarczany asortyment winien być w gat. I z wyjątkiem pozycji nr 8 wymienionej w zadaniu nr 1 załącznik nr 2a oraz spełniać wymagania określone: -w ustawie o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2001r. Nr 5 poz. 44, z późn. Zm.), -ustawie z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2005r. Nr 31 poz. 265 z póżn. Zm.), - w Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 1612.2002r. w sprawie znakowania środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. nr 220, poz. 1856 z póżn zmianami). Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów których obowiązują terminy przydatności powinny być nie krótsze niż ? okresu przydatności podanego na opakowaniu. - dostarczane mięso i wędliny będą pochodzić z bieżącej produkcji. - realizacja przedmiotu zamówienia będzie się odbywać na podstawie bieżących zamówień magazyniera w formie: pisemnej lub faxem lub telefonicznie. W opisie przedmiotu zamówienia zadanie nr 1 i zadanie nr 2, 4 oraz 5 użyto sformułowania lub równoważny: należy przez to rozumieć, że zaoferowany przez Wykonawcę produkt posiada te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawiera w swoim składzie te same surowce w tej samej proporcji użyte do produkcji co produkt określony przez Zamawiającego. Wykonawca jest zobowiązany do wskazania nazwy produktu/producenta i wpisania wielkości gramatury (opakowania). Uwaga: Zaproponowany przez Dostawcę produkt jako równoważny nie może być zastępowany zamiennikiem w trakcie realizacji dostaw! W przypadku oferowania produktu innego niż określony przez Zamawiającego tj. równoważnego, brak wskazania nazwy produktu równoważnego oznacza zaakceptowanie przez wykonawcę rozwiązań wzorcowych jeżeli takie były wskazane w kalkulacji cenowej-załącznik do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. W celu potwierdzenia, że zaoferowane przez Wykonawcę dostawy produktów równoważnych odpowiadają wymaganią określonym w SIWZ zamawiający żąda dołączenia do oferty dokumentów informacyjnych dla zamiennika potwierdzających równoważność między zamiennikiem a wzorcem. W przypadku proponowanej przez Wykonawcę innej gramatury niż podana w opisie przedmiotu zamówienia ilości należy przeliczy do wielkości zamawiającego: ( wielkość gramatury x ilość sztuk / opakowanie) Towar będący przedmiotem zamówienia będzie dostarczany samochodem wykonawcy na koszt i ryzyko Wykonawcy zgodnie z obowiązującymi wymaganiami GMP/GHP oraz systemu HACCP. Każdy samochód, którym będzie dostarczona żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnianie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów spożywczych. Do każdej dostawy Wykonawca ma dostarczyć dokument identyfikacyjny (HDI) spełniający wymogi art. 27 ust 3 ustawy z dnia 20.01.2004r. o wymaganiach weterynaryjnych produktów pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. nr 33, poz. 288). Mięso i wędliny muszą być dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach do przewozu mięsa i wędlin. Mięso nie może być przewożone w jednym pojemniku razem z wędlinami. Dostarczane mięso i wędliny powinny pochodzić z bieżącej produkcji. Dla żywności wymagającej przechowywania w warunkach chłodniczych należy przestrzegać temperatur: od 1 oC do 4 oC - żywność wymagająca warunków chłodniczych poniżej -18oC - żywność mrożona do +20 oC - dla żywności nie wymagającej przechowywania w obniżonych temperaturach Zamawiający nie dopuszcza możliwości złożenia oferty wariantowej. Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 Ustawy. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. oferent może złożyć ofertę na poszczególne zadanie lub na wszystkie zadania. Przedmiot zamówienia składa się z 8 niepodzielnych zadań..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.81.10.00-6, 03.31.10.00-2, 15.51.00.00-3, 15.33.11.70-9, 03.14.25.00-3, 15.30.00.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie z art. 22 ustawy Pzp.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie z art. 22 ustawy Pzp.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie z art. 22 ustawy Pzp.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie z art. 22 ustawy Pzp.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie z art. 22 ustawy Pzp.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wypełniony formularz ofertowy Parafowany wzór umowy do odpowiedniej części zamówienia Wypolnione kalkulacje cenowy do poszczególnych części postępowania przetargowego.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kozienicepowiat.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Placówka Socjalizacyjna PANDA w Kozienicach 26-900 Kozienice ul. Żeromskiego5..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.02.2013 godzina 10:00, miejsce: Placówka Socjalizacyjna PANDA w Kozienicach 26-900 Kozienice ul. Żeromskiego5..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa, wędlin i drobiu..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy mięsa, wędlin i drobiu do Pklacówki Socjalizacyjnej PANDA przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy artykułów spożywczych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Pklacówki Socjalizacyjnej PANDA przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa pieczywa..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy pieczywa do Placówki Socjalizacyjnej PANDA w Kozienicach przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawy ryb i przetworów rybnych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy ryb i przetworów rybnych do Placówki Socjalizacyjnej PANDA w Kozienicach przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawy nabiału.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy nabiału do Placówki Socjalizacyjnej PANDA w Kozienicach przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa mrożonek..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy mrożonek do Placówki Socjalizacyjnej PANDA w Kozienicach przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa jaj kurzych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy jaj kurzych do Placówki Socjalizacyjnej PANDA w Kozienicach przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa owoców i warzyw..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy owoców i warzyw do Placówki Socjalizacyjnej PANDA w Kozienicach przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.