eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦widnik¦wiadczenie us³ug cateringowych

To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2014-03-07

¦widnik: ¦wiadczenie us³ug cateringowych
Numer og³oszenia: 49277 - 2014; data zamieszczenia: 07.03.2014
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 29991 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat ¦widnicki, ul. Niepodleg³o¶ci 13, 21-047 ¦widnik, woj. lubelskie, tel. 81 4687101, faks 81 4687112.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringowych.

II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.

II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: 1. ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla uczestników projektu pt. NOWA JAKO¦Æ EDUKACJI W POWIECIE ¦WIDNICKIM - realizacja kompleksowego wspomagania pracy szkó³ i przedszkoli dofinansowanego z Unii Europejskiej ze ¶rodków Europejskiego Funduszu Spo³ecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki 2007-2013, Priorytet III Wysoka jako¶æ systemu o¶wiaty, Dzia³anie 3.5 Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkó³. 2. Zamówienie obejmuje ¶wiadczenie nastêpuj±cych us³ug cateringowych: a) obiad + serwis kawowy w trakcie wyk³adów i warsztatów w ramach pe³nego cyklu doskonalenia, b) serwis kawowy w trakcie spotkañ sieci wspó³pracy i samokszta³cenia. 3. Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy do 31.07.1014 r., z zastrze¿eniem, aby termin ¶wiadczenia us³ug cateringowych by³ to¿samy z terminem ¶wiadczenia us³ug szkoleniowych. 4. Catering obiadowy sk³ada siê z: 1) zupy - 300 ml/os. 2) dania g³ównego: a) danie miêsne: - ziemniaki lub zamiennie: makaron, ry¿, kasza - 200 g/os., - miêso - 150 g/os., - surówka lub warzywa gotowane - 150 g/os. lub b) danie rybne (podawane w pi±tki): - ziemniaki - 200 g/os. - ryba - 150 g/os., - surówka - 150 g/os. 5. Wykonawca zobowi±zany jest przedstawiæ, co najmniej 6 propozycji zestawów obiadowych (zupa + danie g³ówne) i serwowaæ je w taki sposób, aby w ¿adnej grupie szkoleniowej zestaw obiadowy nie powtórzy³ siê. 6. Catering kawowy obejmuj±cy (gramatura przedstawiona dla 1 przerwy kawowej): a) kawê (rozpuszczaln± i mielon±) - bez ograniczeñ, b) herbatê (czarn± i owocow±)- bez ograniczeñ, c) cukier - 10 g/os., d) mleko/¶mietanka - 50 ml/os., e) cytryna pokrojona - co najmniej 1 plaster/os. f) woda gazowana lub niegazowana w butelkach 0,5 l - 500 ml/os., g) soki owocowe (min. 3 rodzaje) - co najmniej 300 ml/os. h) ciastka (delicje, wafelki, ciastka kruche) - co najmniej 100 g/os. 7. Catering w zakresie serwisu kawowego oznacza dwie przerwy kawowe w trakcie jednego spotkania/szkolenia. 8. Sposób podania serwisu kawowego - w formie sto³u szwedzkiego, z zapewnieniem fili¿anek, talerzyków, szklanek, ³y¿eczek i serwetek w czasie trwania szkolenia, woda na kawê i herbatê w termosach. 9. Sposób podania zestawów obiadowych - obs³uga kelnerska. 10. 1) Szacunkowa ³±czna liczba zestawów obiadowych wynosi: max 804, w tym: a) zadanie nr 1 - max 318 b) zadanie nr 2 - max 180 c) zadanie nr 3 - max 306 2) Szacunkowa ³±czna liczba serwisów kawowych wynosi: max 880, w tym: a) zadanie nr 1 - max 350 b) zadanie nr 2 - max 196 c) zadanie nr 3 - max 334 11. Zamówienie bêdzie realizowane sukcesywnie na podstawie sk³adanego przez Zamawiaj±cego zlecenia na realizacjê us³ug, przekazywanego Wykonawcy drog± elektroniczn±, najpó¼niej 3 dni robocze przed planowanym spotkaniem. W zleceniu okre¶lona bêdzie liczba osób, miejsce i termin realizacji us³ugi. 12. Zamawiaj±cemu przys³uguje prawo zmiany zlecenia, w tym jego terminu, miejsca realizacji i liczby osób. Zamawiaj±cy mo¿e zmieniæ lub/i odwo³aæ z³o¿one zlecenie, je¿eli zmiana/odwo³anie zlecenia nast±pi nie pó¼niej ni¿ na 1 dzieñ roboczy przed wskazanym pierwotnie w zleceniu terminem ¶wiadczenia tych us³ug. 13. W ramach zamówienia Wykonawca zobowi±zany jest do: a) przygotowania, dowozu i podania posi³ków w miejscu, w którym bêdzie odbywa³o siê spotkanie, w dni wskazane przez Zamawiaj±cego, b) ¶wiadczenia us³ug cateringowych na zastawie ceramicznej, z u¿yciem sztuæców metalowych, serwetek papierowych, obrusów materia³owych, c) zapewnienia obs³ugi kelnerskiej (zapewnienie personelu, który przygotuje catering, poda uczestnikom spotkania zestawy obiadowe, bêdzie uzupe³niaæ produkty (kawa, herbata, woda, napoje, ciastka) w miarê zu¿ycia oraz bêdzie sprz±taæ w trakcie i po cateringu, d) zebrania naczyñ oraz resztek pokonsumpcyjnych najpó¼niej 30 min po zakoñczeniu spotkania, e) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artyku³ów spo¿ywczych, f) zapewnienia posi³ków bezwzglêdnie ¶wie¿ych, przyrz±dzonych w dniu ¶wiadczenia us³ugi, przyrz±dzonych z u¿yciem wysokiej jako¶ci produktów, h) podawania posi³ków wysokiej jako¶ci zarówno pod wzglêdem warto¶ci od¿ywczej, gramatury jak i estetyki, i) w przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeñ - zapewnienia obiadów, o nie gorszej jako¶ci na swój koszt, z innych ¼róde³. 14. Temperatura obiadów serwowanych uczestnikom szkoleñ powinna wynosiæ min. 63°C. 15. Zamówienie bêdzie realizowane podczas szkoleñ i spotkañ, które odbêd± siê na terenie placówek o¶wiatowych w mie¶cie i gminie Piaski, gminie Trawniki, gminie Rybczewice. 16. Dopuszcza siê sk³adanie ofert czê¶ciowych na poszczególne zadania. 17. Cena brutto okre¶lona przez Wykonawcê w ofercie musi obejmowaæ ca³o¶æ zamówienia (dla zadania/zadañ, których dotyczy oferta) wraz z kosztem transportu oraz uwzglêdniaæ ryzyko wzrostu cen...

II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.32.00.00 - Us³ugi podawania posi³ków 55.52.00.00 - Us³ugi dostarczania posi³ków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zamówienie finansowane jest ze ¶rodków Unii Europejskiej w ramach projektu pt. NOWA JAKO¦Æ EDUKACJI W POWIECIE ¦WIDNICKIM - realizacja kompleksowego wspomagania pracy szkó³ i przedszkoli. Projekt jest realizowany przez Powiat ¦widnicki i wspó³finansowany z Europejskiego Funduszu Spo³ecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapita³ Ludzki, Priorytet III - Wysoka jako¶æ systemu o¶wiaty, Dzia³anie 3.5. Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkó³.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Czê¶æ NR: 1   

Nazwa: Zadanie nr 1 - Miasto i Gmina Piaski

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 06.03.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Powiatowy Zak³ad Aktywno¶ci Zawodowej, ul.Krasnystawska 52, 21-010 £êczna, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 8016,26 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 8270,00

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 8270,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 9860,00

  • Waluta: PLN.

Czê¶æ NR: 2   

Nazwa: Zadanie nr 2 - Gmina Rybczewice

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 06.03.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Powiatowy Zak³ad Aktywno¶ci Zawodowej, ul.Krasnystawska 52, 21-010 £êczna, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 4520,33 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 4660,00

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 4660,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 5560,00

  • Waluta: PLN.

Czê¶æ NR: 3   

Nazwa: Zadanie nr 3 - Gmina Trawniki

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 06.03.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Powiatowy Zak³ad Aktywno¶ci Zawodowej, ul.Krasnystawska 52, 21-010 £êczna, kraj/woj. lubelskie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 7691,06 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 7930,00

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 7930,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 9460,00

  • Waluta: PLN.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.