Ogłoszenie z dnia 2013-12-02
Kryry: Zakup środków żywieniowych wraz z dostarczeniem na potrzeby kuchni szkolnej
w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2014 rok
Numer ogłoszenia: 493962 - 2013; data zamieszczenia: 02.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Kryrach , ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, woj. śląskie, tel. 32 212 22 13, faks 32 212 22 13.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspkryry.edupage.org
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.zspkryry.edupage.org
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup środków żywieniowych wraz z dostarczeniem na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2014 rok.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakup środków żywieniowych wraz z dostarczeniem na potrzeby kuchni szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Kryrach na 2014 rok.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.2. Wykaz wykonanych dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, na lub zgodnie z zał. nr 3 do SIWZ oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania spełnienia warunku wykonawcy zobowiązani są do złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zspkryry.edupage.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkolno - Przedszkolny w Kryrach, ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, powiat pszczyński, województwo śląskie.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2013 godzina 09:00, miejsce: sekretariat Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kryrach, ul. Nierad 86, 43-265 Kryry, powiat pszczyński, województwo śląskie..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: 1a Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chleb duży biały krojony 1000 g kg 700; chleb wieloziarnisty mały 600g krojony szt. 150; bułka biała mała 50g szt. 1000; bułka biała duża 100g szt. 3500; rogal maślany 100g szt. 1200; wek 400g krojony szt. 500; pączek nadziewany 100g szt. 300; babka piaskowa 400g szt. 100; bułka tarta kg 120; kołacz z serem lub jabłkami kg 60.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso, wędliny i wyroby mięsne..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek wędzony kg 170; schab z kością kg 350; łopatka b/k kg 1000; mięso mielone kg 100; udziec wieprzowy kg 250; kości wieprzowe kg 130; kiełbaski firmowe cienkie kg 80; kiełbaski litewskie kg 200; mortadela kg 15; szynka sopocka kg 70.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z kurczaka kg 425; Kurczak cały kg 220; Porcje rosołowe kg 200; Udka z kurczaka - ćwiartka kg 600; Wątróbka drobiowa kg 60; szynka królewska kg 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.21.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filet - tilapia IQF kg 180; filet - panga IQF kg 180; filet - morszczuk IQF kg 60; filet - sola IQF kg 60.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Warzywa, owoce i przetwory..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: fasola kolorowa kg 50; fasola Jaś kg 100; groszek konserwowy 400 g szt. 150; groch łuskany kg 70; jabłka kg 1000; kapusta biała kg 400; kapusta czerwona kg 120; kapusta młoda szt. 120; kapusta kiszona kg 550; koperek zielony pęczek 200; ogórek konserwowy 1000g szt. 350; ogórek kiszony kg 60; pietruszka zielona pęczek 200; pietruszka korzeń kg 200; pieczarki kg 70; seler kg 200 ziemniaki kg 3900; brzoskwinia puszka 825g szt. 100; pomarańcze kg 250; banany kg 600; dżem truskawkowy 280 g nie mniej niż 40g owoców na 100g dżemu szt. 220; mrożonka kalafior różyczki 2,5 kg szt. 22; mrożonka brokuł 2,5 kg szt. 22; mrożonka fasolka zielona 2,5 kg szt. 22; mrożonka kompot 6 składników 500g szt. 100; mrożonka frytki 1000g szt. 200; pieczarki konserwowe 1000g szt. 25; papryka konserwowa 900 ml szt. 55; cebula kg 250; buraki czerwone kg 200; marchew kg 700; sałatki warzywne konserwowe 900 ml obiadowa, szwedzka, domowa szt. 100; kapusta pekińska szt. 150; czosnek szt. 60; gruszka kg 300; szczypiorek pęczek 100; sałatka z czerwonych buraków słoik 900 ml szt. 100; sałatka z kapusty czerwonej z jabłkami słoik 710 ml szt. 100;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty mleczarskie, tłuszcze zwierzęce i roślinne..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jogurt z owocami 150 g szt. 2000; mleko 3,2% 1 litr karton szt. 800; masło ekstra 200g 82% tłuszczu szt. 1200; margaryna mleczna z mlekiem 250 g szt. 800; majonez 320ml Winiary, Kielecki, Napoleoński, Hellmans szt. 50; serek topiony typu tylżycki 100 g szt. 200; serek homogenizowany 150 g wanilia, owocowy różne smaki szt. 2500; ser gouda kg 80; śmietana 18% 500g szt. 120; deser mleczny z czekoladą i orzechami 4 x 100g szt. 1600; twaróg półtłusty kg 100; jogurt naturalny z ziarnami zbóż 175 g z żywymi kulturami bakterii szt. 1000;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Różne produkty spożywcze..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: budyń waniliowy z cukrem opakowanie 60g o składzie: cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana. aromat, barwniki żółcień pomarańczowa, żółcień chinolinowa, Winiary lub równoważny szt. 270; cynamon mielony saszetka15g szt. 60; cukier biały op. 1 kg kg 1500; fix do spaghetti bolognese szt. 50; galaretka owocowa 75g różne smaki szt. 100; herbata Minutka lub równoważna op. 100 szt. szt. 400; przyprawa sucha warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb; skład: warzywa suszone 15,1%: marchew, cebula, pasternak, seler, natka pietruszki, por; substancje wzmcniające smak i zapach: glutaminian sodu, inozynian dwusodowy, guanylan dwusodowy; cukier, pieprz czarny, ekstrakt drożdżowy, barwnik: ryboflawina. Opakow. 200g Kucharek lub równoważna szt. 200; kawa typu inka 150g szt. 45; kasza manna kg 25; kasza jęczmienna wiejska 1 kg kg 120; napój kakaowy instant z witaminami i wapniem. Opakowanie - 700g Puchatek lub równoważny szt. 25; liść laurowy 7g szt. 30; majeranek 8g szt. 70; mąka pszenna poznańska typ 500 kg 350; mąka ziemniaczana 1000g kg 80; musztarda 1000g w tubie szt. 30; makaron gruby świderki 1000g skład: 100%semoliny, woda szt. 250; makaron gwiazdki drobne 250 g 5-cio jajeczny szt. 30; makaron spaghetti 500g , skład: 100% mąki z pszenicy durum o najwyższej jakości, woda szt. 250; makaron nitki 250g 2-jajeczny szt. 130; krem czekoladowy do smarowania z orzechami laskowymi 130g Nutella lub równoważny szt. 100; olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia op. 3000 ml szt. 120; ocet 10% 500 ml szt. 15; papryka mielona 20 g szt. 200; płatki śniadaniowe kukurydziane 500 g szt. 30; płatki śniadaniowe miodowe 500 g szt. 15; płatki śniadaniowe czekoladowe 500g szt. 15; pieprz mielony czarny 20g szt. 100; pasztet drobiowy konserwa 160g szt. 150; przyprawa płynna wieloskładnikowa 960 g szt. 25; ryż op. 1000g kg 130; napój niegazowany wieloowocowy na bazie marchewki 150 g opakowanie typu piramidka ze słomką szt. 1500; Sok malinowy wysokosłodzony. Ekstrakt minimum 65%. Wyprodukowano z soku zagęszczonego. Pasteryzowany. Słodzony430 ml szt. 460; Sok pomarańczowy wysokosłodzony. Ekstrakt minimum 65%. Wyprodukowano z soku zagęszczonego. Pasteryzowany. Słodzony ml szt. 200; sól kg 160; ziele angielskie 15g szt. 50; żurek śląski 450g kubek szt. 150; barszcz czerwony - koncentrat barszczu z buraków ćwikłowych bez konserwantów 300 ml (380g) w butelce szklanej szt. 30; miód prawdziwy kwiatowy 400g szt. 20; jajka duże - L lub XL szt. 7500; kartacze mrożone z mięsem kg 250; knedle z truskawkami kg 200; koncentrat pomidorowy 30% bez dodatków 1000g szt. 110; ketchup łagodny 500 g szt. 110; uszka z grzybami 250g szt. 25; Woda mineralna niegazowana, butelka 5 l o średnim stopniu mineralizacji i niskiej zawartości sodu szt. 100; Ciastka z pięcioma rodzajami zbóż 71% zbóż, w tym 20% pełnego ziarna w opakowaniach 300 g 6 x 4 ciastka różne smaki Bellvita lub równoważne szt. 150; Śledź w puszce w oleju masa netto 170 g szt. 60; Czekolada mleczna o wadze 100 g, skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku, laktoza i białka mleka, miazga z orzechów laskowych, tłuszcz mleczny, emulgator lecytyna sojowa, aromat; masy kakaowej min. 30% a mlecznej min. 15%. szt. 600;.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy produktów mleczarskich
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 9 w Bytomiu
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W WARLUBIU W 2025 ROKU
- Dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Legnicy w 2025 r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.