eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kołobrzeg › Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Produkty mleczarskie - CPV 15500000-3

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-06

Kołobrzeg: Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Produkty mleczarskie - CPV 15500000-3
Numer ogłoszenia: 494632 - 2012; data zamieszczenia: 06.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. Emilii Gierczak , ul. Łopuskiego 13, 78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 35 115 55, faks 0-94 35 115 55.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych w grupie - Produkty mleczarskie - CPV 15500000-3.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia zawiera załącznik Nr 1 zestawienie asosrtymentowo ilościowie (w Exel) do SIWZ na stroni internetowej www.ekonom.kolobrzeg.pl w załączniku przetargi. Załącznik Nr 1 Zestawienie asortymentowo -ilościowe w grupie przetwory mleczarskie L.P. Nazwa towaru nazwa handlowa towaru J.m. Ilość Cena Wartość Vat Wartość jednost. netto % brutto netto 1 Jogurt 0,150 g.szt. Naturalny szt 50 0,49 zł 24,50 zł 1,08 26,46 zł 2 Jogurt 0,400 g.szt. Zott lub równoważne szt 700 1,65 zł 1 155,00 zł 1,08 1 247,40 zł 3 Jogurt 0,150 g.szt owocowy Jogobella lub równoważne szt 1500 0,55 zł 825,00 zł 1,08 891,00 zł 4 Jogurt 0,340 g.szt owocowy szt 1500 1,46 zł 2 190,00 zł 1,08 2 365,20 zł 5 Jogurt 0,330 g.szt owocowy pitny szt 1100 1,26 zł 1 386,00 zł 1,08 1 496,88 zł 6 Masło 82% 0,200 kg.szt szt 4000 3,20 zł 12 800,00 zł 1,08 13 824,00 zł 7 Masło roślinne 0,200 kg.szt szt 25 1,10 zł 27,50 zł 1,08 29,70 zł 8 Margaryna Kasia lub równoważne 0,250 kg.szt szt 700 2,15 zł 1 505,00 zł 1,08 1 625,40 zł 9 Margaryna zwykła 0,250 kg/szt szt 400 1,28 zł 512,00 zł 1,08 552,96 zł 10 Mleko spożywcze 2% l 10 1,37 zł 13,70 zł 1,05 14,39 zł 11 Mleko UHT 2% 1 l l 10 1,92 zł 19,20 zł 1,05 20,16 zł 12 Mleko UHT 3,2% l 2500 1,97 zł 4 925,00 zł 1,05 5 171,25 zł 13 Mleko UHT 0,5% l 10 2,47 zł 24,70 zł 1,05 25,94 zł 14 Mleko w proszku 0,500 kg.szt szt 3 7,14 zł 21,42 zł 1,08 23,13 zł 15 Śmietana 18% wiadro 5l szt 120 21,33 zł 2 559,60 zł 1,08 2 764,37 zł 16 Śmietana 18% 0,180g szt 10 0,88 zł 8,80 zł 1,08 9,50 zł 17 Śmietana 12% 0,375g szt 10 1,67 zł 16,70 zł 1,08 18,04 zł 18 Śmietana 30% wiadro 5l szt 5 36,62 zł 183,10 zł 1,08 197,75 zł 19 Śmietana 30% folia 5l szt 2 36,62 zł 73,24 zł 1,08 79,10 zł 20 Śmietana 30% karton 0,200 l szt 10 2,29 zł 22,90 zł 1,08 24,73 zł 21 Śmietana 36% karton 0,500 l szt 20 4,85 zł 97,00 zł 1,08 104,76 zł 22 Śmietana 36% karton 0,200 l szt 10 2,56 zł 25,60 zł 1,08 27,65 zł 23 Śmietana 36% karton 1 l szt 800 8,33 zł 6 664,00 zł 1,08 7 197,12 zł 24 Śmietana 18% 0,370 l szt 100 1,79 zł 179,00 zł 1,08 193,32 zł 25 śmietana 36 wiadro 5l lub folia szt 50 34,70 zł 1 735,00 zł 1,08 1 873,80 zł 26 Śmietanka do kawy jednoporcjowa 10*10 g. 1 op. op 500 1,24 zł 620,00 zł 1,08 669,60 zł 27 Ser żółty twardy z ziołami kg 20 15,56 zł 311,20 zł 1,08 336,10 zł 28 Ser żółty twardy wędzony kg 50 14,28 zł 714,00 zł 1,08 771,12 zł 30 Ser żółty twardy Podlaski,Edamski, Morski, Mazdamer, Kasztelański, Gouda kg 600 14,46 zł 8 676,00 zł 1,08 9 370,08 zł 31 Ser feta 0,270 kg.szt szt 130 2,88 zł 374,40 zł 1,08 404,35 zł 32 Ser brie 0,20 kg.szt szt 200 5,13 zł 1 026,00 zł 1,08 1 108,08 zł 33 Ser cammembert 0,120 kg.szt szt 150 2,88 zł 432,00 zł 1,08 466,56 zł 34 Ser cammembert 0,180 kg.szt szt 700 5,13 zł 3 591,00 zł 1,08 3 878,28 zł 35 Ser plastry hochland 0,150 kg.szt lub równoważne szt 590 2,93 zł 1 728,70 zł 1,08 1 867,00 zł 36 Ser zegar hochland 0,20 kg.szt lub równoważne szt 600 3,84 zł 2 304,00 zł 1,08 2 488,32 zł 37 Ser tartare 0,020 kg.szt szt 1300 0,43 zł 559,00 zł 1,08 603,72 zł 38 Ser fromage mix 0,075 kg szt 800 0,96 zł 768,00 zł 1,08 829,44 zł 39 Ser bloczki hochland 0,10 kg.szt lub równoważne szt 400 1,74 zł 696,00 zł 1,08 751,68 zł 40 Ser topiony zwykły 0,10 kg.szt szt 100 0,87 zł 87,00 zł 1,08 93,96 zł 41 Twarożek owocowy 0,125 kg.szt szt 1500 0,92 zł 1 380,00 zł 1,08 1 490,40 zł 42 Serek owocowy homogenizowany 0,150 kg.szt szt 1500 1,01 zł 1 515,00 zł 1,08 1 636,20 zł 43 Deser Monte 4x 62,5 g.szt lub równoważne szt 150 4,21 zł 631,50 zł 1,08 682,02 zł 44 Sernik na zimno 0,160 kg.szt szt 20 1,10 zł 22,00 zł 1,08 23,76 zł 45 Galaretka owocowa 0,150 kg.szt szt 10 0,78 zł 7,80 zł 1,08 8,42 zł 46 Serek wiejski 0,150 kg.szt szt 700 1,56 zł 1 092,00 zł 1,08 1 179,36 zł 47 Kefir 0,400 l.szt szt 10 1,28 zł 12,80 zł 1,08 13,82 zł 48 Twaróg półtłusty krajanka kg 350 7,32 zł 2 562,00 zł 1,08 2 766,96 zł 49 Twaróg półtłusty kostka 0,200 kg/szt szt 1500 7,55 zł 11 325,00 zł 1,08 12 231,00 zł 50 Twaróg śmietankowy wiadro 1 kg szt 5 8,88 zł 44,40 zł 1,08 47,95 zł 51 Twaróg śmietankowy wiadro 0,5 kg szt 5 5,04 zł 25,20 zł 1,08 27,22 zł 52 Twaróg waniliowy 0,50 kg szt 5 5,04 zł 25,20 zł 1,08 27,22 zł 53 Drożdże spożywcze 0,100 kg/szt szt 100 0,67 zł 67,00 zł 1,23 82,41 zł 54 serek almmete 0.150g szt 100 3,34 zł 334,00 zł 1,08 360,72 zł 55 jogurt naturalny 0.40l szt 1000 1,74 zł 1 740,00 zł 1,08 1 879,20 zł aktimel op 4 szt szt 100 4,49 zł 449,00 zł 1,08 484,92 zł margaryna delma 05 kg szt 220 2,15 zł 473,00 zł 1,08 510,84 zł ser mascarpone 250g szt 50 4,67 zł 233,50 zł 1,08 252,18 zł ser twardy marmurkowy kg kg 100 18,13 zł 1 813,00 zł 1,08 1 958,04 zł wartość razem 83 993,66 zł 90 573,72 zł.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • do 20%

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, [o] działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień. 2) posiadania wiedzy i doświadczenia, Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia wymaga posiadania Certyfikatu lub zaświadczenie potwierdzające wprowadzenie systemu bezpieczeństwa żywnościowego HACCP.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • posiadania wiedzy i doświadczenia: Wymagane jest wykazanie przez Wykonawcę realizacji co najmniej 3 dostaw okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców [ ] opis warunków udziału w zakresie wiedzy i doświadczenia 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 2. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • ) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 2. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • j.w.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem podatków, opłat lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • koncesję, zezwolenie lub licencję
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ekonom.kolobrezg.pl (zakładka -przetargi + link z BIP); zsehkolobrzeg.finn.pl (zakładka przetarg
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ul.Łopuskiego 13, 78-100 Kołobrzeg pok. 114.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.12.2012 godzina 09:00, miejsce: Łopuskiego 13, Kołobrzeg pok. 114.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.