Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-12-03
Błonie: Przedmiotem zamówienia są stałe, powtarzające się dostawy artykułów żywnościowych do magazynu Zamawiającego według podziału na zadania (części):
- Zadanie nr 1 - dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiarskich;
- Zadanie nr 2 - dostawa produktów mleczarskich;
- Zadanie nr 3 - dostawa owoców cytrusowych.
- Zadanie nr 4 - dostawa różnych artykułów spożywczych ;
- Zadanie nr 5 - dostawa pieczywa;
- Zadanie nr 6 - dostawa owoców i warzyw;
- Zadanie nr 7 - dostawa ryb;
- Zadanie nr 8 - dostawa jaj;
Numer ogłoszenia: 498198 - 2013; data zamieszczenia: 03.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach , ul. Północna 18, 05-870 Błonie, woj. mazowieckie, tel. 0-22 7256127, faks 0-22 7256066.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsbramki.org
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są stałe, powtarzające się dostawy artykułów żywnościowych do magazynu Zamawiającego według podziału na zadania (części): - Zadanie nr 1 - dostawa mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiarskich; - Zadanie nr 2 - dostawa produktów mleczarskich; - Zadanie nr 3 - dostawa owoców cytrusowych. - Zadanie nr 4 - dostawa różnych artykułów spożywczych ; - Zadanie nr 5 - dostawa pieczywa; - Zadanie nr 6 - dostawa owoców i warzyw; - Zadanie nr 7 - dostawa ryb; - Zadanie nr 8 - dostawa jaj;.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr 1 dostawa różnych mięsa, wędlin, drobiu i wyrobów drobiowych: Baleron odtłuszczony kg 120 Baleron wędzony kg 160 Baton drobiowy z kurczaka kg 130 Boczek prasowany kg 140 Boczek wędzony kg 10 Golonka wieprzowa kg 50 Karkówka b/k kg 60 Kaszanka kg 140 Kiełbasa biała kg 80 Kiełbasa cytrynowa kg 150 Kiełbasa dębicka kg 150 Kiełbasa krakowska kg 100 Kiełbasa parówkowa kg 80 Kiełbasa podwawelska kg 60 Kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 100 Kiełbasa zwyczajna kg 250 Kiełbasa żywiecka kg 100 Korpus z indyka kg 50 Korpus z kurczaka kg 200 Kości schabowe kg 500 Kości wędzone kg 60 Kurczak cały kg. 200 Łopatka pieczona kg 100 Łopatka bez kości kg 300 Mielonka wieprzowa kg 150 Mięso wołowe gulaszowe b/k kg 250 Mięso wołowe b/k (antrykot) kg 50 Mortadela kg 130 Mortadela z warzywami kg 130 Nogi wieprzowe kg 60 Nogi z kurczaka całe kg 600 Ogonówka kg 130 Parówki cienkie kg 150 Parówki drobiowe kg 180 Pasztet drobiowy pieczony kg 160 Pasztetowa kremowa kg 150 Pasztetowa drobiowa kg 130 Pieczeń wieprzowa rzymska kg 110 Piersi z kurczaka (filet) kg 600 Podgardle kg 20 Polędwica drobiowa kg 150 Polędwica sopocka kg 40 Polędwica z warzywami kg 150 Salceson włoski kg 150 Salceson ozorkowy kg 100 Schab bez kości kg 150 Schab pieczony kg 20 Słonina kg 50 Szynka gotowana kg 150 Szynka wędzona kg 150 Szynka drobiowa kg 50 Wątrobianka kg 100 Wątróbka drobiowa kg 100 Wątróbka wieprzowa kg 150 Żeberka paski kg 300 Zadanie nr 2 dostawa nabiału: Jogurt naturalny w kubku 370g szt. 850 Masło roślinne w kostce 250g szt. 5700 Mleko 2% w folii - 1l l. 7300 Ser biały chudy kg 500 Ser biały tłusty kg 500 Ser żółty zawartość 13% tłuszczu kg 200 Śmietana 18% - 1l l. 170 Śmietana 30% - 1l l. 20 Zadanie nr 3 dostawa cytrusów: Banany kg 350 Cytryny kg 100 Zadanie nr 4 dostawa artykułów spożywczych: Ananasy w puszcze 565g szt. 80 Aromaty 9 ml szt. 80 Bakalie (mieszanka) 20g szt. 20 Barszcz biały 66g szt. 210 Bazylia 10g szt. 150 Brzoskwinie 820g szt. 100 Budyń bez cukru 60g szt. 250 Budyń śmietankowy 60g szt. 100 Chrzan 320g szt. 100 Cukier 1kg kg 1950 Cukier puder 0,5kg szt. 40 Cukier waniliowy 32g szt. 200 Cynamon 20g szt. 50 Czosnek mielony 20g szt. 250 Drożdże Kg 7 Dżem niskosłodzony 280g szt. 800 Fasola czerwona konserwowa 400g Kg 100 Fasola sucha Jaś 500g szt. 100 Galaretka owocowa z cukrem 79g szt. 440 Gałka muszkatołowa 20g szt. 10 Groszek konserwowy 400g szt. 250 Herbata granulowana 100g Kg 95 Kakao 100g szt. 150 Kasza gryczana 1kg Kg 100 Kasza jęczmienna 1kg Kg 150 Kasza manna 1kg Kg 100 Kawa zbożowa 250g szt. 50 Ketchup 500g min. 35% wkł. Koncentr. szt. 150 Kisiel bez cukru 77g szt. 400 Kisiel z cukrem 77g szt. 200 Koncentrat pomidorowy 900g szt. 200 Kukurydza konserwowa 400g szt. 200 Kwasek cytrynowy 50g szt. 60 Liście laurowe 10g szt. 150 Majeranek 10g szt. 300 Majonez 420g szt. 150 Mak 1kg Kg 15 Makaron krajanka gruba Kg 250 Makaron muszelki 1kg Kg 50 Makaron nitki 500g Kg 140 Makaron rurki 1kg Kg 50 Makaron świderki 1kg Kg 300 Mąka pszenna typ 480 1kg Kg 800 Mąka ziemniaczana 1kg Kg 90 Musztarda 200g szt. 150 Ocet 0,5l szt. 50 Ogórki konserwowe 900g szt. 150 Olej 1l szt. 350 Oregano 10g szt. 150 Papryka konserwowa 850g szt. 100 Papryka mielona ostra 20g szt. 100 Papryka mielona słodka 20g szt. 100 Pasztet z drobiu 155g szt. 200 Pieprz czarny ziarnisty 20g szt. 50 Pieprz naturalny mielony 15g szt. 520 Płatki jęczmienne Kg 150 Płatki kukurydzane Kg 150 Płatki owsiane 1kg Kg 100 Płatki żytnie Kg 30 Proszek do pieczenia 3g szt. 250 Przyprawa do drobiu 20g szt. 100 Przyprawa do kuchni włoskiej 20g szt. 30 Przyprawa do ryb 20g szt. 200 Rodzynki 200g szt. 80 Ryż 1kg Kg 250 Sałatka szwedzka 850g szt. 100 Soda oczyszczona 80g szt. 30 Sól 1kg Kg 250 Szczawa konserwowy 320g szt. 160 Śliwki suszone 100g Kg 5 Tymianek 10g szt. 120 Vegetta 200g (lub równoważne) szt. 420 Wiórki kokosowe szt. 30 Ziele angielskie 20g szt. 150 Zupa grzybowa 37g szt. 200 Zupa ogonowa 62g szt. 250 Zupa pieczarkowa 44g szt. 150 Żelatyna 50g szt. 80 Zadanie nr 5 dostawa pieczywa: Bułka paryska 450g szt. 7500 Bułka kajzerka 0g szt. 300 Bułka słodka 100g szt. 200 Chleb pszenno-żytni 500g szt. 4500 Chleb razowy 500g szt. 1600 Zadanie nr 6 dostawa warzyw i owoców: Botwina pęczek 120 Buraki czerwone kg 300 Brokuły kg 200 Cebula kg 500 Cukinia kg 100 Czosnek główki główki 100 Fasola szparagowa kg 100 Gruszki kg 250 Jabłka kg 2500 Kalafior kg 300 Kapusta biała kg 200 Kapusta czerwona kg 100 Kapusta kiszona kg 300 Kapusta włoska kg 100 Kapusta pekińska kg 220 Koper pęczek 400 Marchew kg 1400 Natka pietruszki pęczek 400 ogórki kiszone kg 300 ogórki świeże kg 400 Papryka świeża kg 250 Pieczarki kg 200 Pietruszka korzeń kg 450 Pomidory kg 700 Por kg 320 Rabarbar kg 200 Rzodkiewka pęczek 160 Truskawki kg 250 Sałata masłowa szt. 600 Sałata lodowa szt. 150 Seler kg 400 Szczypior pęczek 400 Śliwki kg 200 Ziemniak młody kg 150 Ziemniaki kg 10000 Zadanie nr 7 dostawa ryb: Panga biała filet mrożony b/sk kg 500 Ryba wędzona kg 250 Śledź płaty kg 150 Zadanie nr 8 dostawa jaj: Jaja szt. 22000.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W zakresie wykazania spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 24 st. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 roku - Prawo Zamówień Publicznych, należy przedłożyć: oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w at. 22ust. 1 według wzoru określonego w załączniku nr 2 do SIWZ.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Należy przedłożyć wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia dostaw (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonanych), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia - załącznik nr 4 do SIWZ.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP albo oświadczenie Wykonawcy potwierdzające stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP).
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsbramki.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ul. Północna 18; 05-870 Błonie, pokój nr 17..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2013 godzina 11:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ul. Północna 18; 05-870 Błonie, pokój nr 17 (sekretariat)..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa produktów żywnościowych do kuchni Przedszkola nr 416 im. UNICEF w Warszawie w 2025 r.
- Sukcesywne dostawy artykułów sojowych do jednostek penitencjarnych okręgu lubelskiego.
- Sukcesywna dostawa artykułów ogólnospożywczych do Domu Pomocy Społecznej realizowana w miarę zgłaszanego zapotrzebowania w okresie od 02.01.2025r do31.12.2025r
- "Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Świerczach w roku 2025"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach
- Dostawa Artykułów Żywnościowych do stołówki szkolnej w szkole podstawowej im. ppor. Emilii Gierczak w POSTOMINIE
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.