To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2017-01-02
Ogłoszenie nr 498 - 2017 z dnia 2017-01-02 r.
Kalisz Pomorski: SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA ORAZ WĘDLIN DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ PRZY SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. KORNELA MAKUSZYŃSKIEGO W KALISZU POMORSKIM
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programuZamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 356256-2016
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiającychnie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiejnie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Obsługi Szkół Samorządowych, krajowy numer identyfikacyjny
33100934100000, ul.
ul. Błonie Kaszubskie
2,
78540
Kalisz Pomorski, państwo
Polska, woj.
zachodniopomorskie, tel.
943 616 361, faks
943 616 361, e-mail
zoss1@go2.pl
Adres strony internetowej (URL): www.bip.zoss.kaliszpom.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
SUKCESYWNA DOSTAWA MIĘSA ORAZ WĘDLIN DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ PRZY SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. KORNELA MAKUSZYŃSKIEGO W KALISZU POMORSKIM
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):ZP 340-4/2016
II.2) Rodzaj zamówienia:Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiot zamówienia obejmuje: Sukcesywną dostawę mięsa oraz wędlin do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej im. K. Makuszyńskiego w Kaliszu Pomorskim, zgodnie z zapotrzebowaniem Kupującego. Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy towaru na podstawie zamówienia dostosowanego do potrzeb stołówki, składanych telefonicznie przez osobę upoważnioną przez dyrektora placówki. 1.2 Wykonawca powinien zapewnić terminową realizację zamówień oraz transport artykułów do stołówki na własny koszt. 1.3 W trakcie realizacji umowy Zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu, co nie skutkuje w stosunku do Wykonawcy roszczeń finansowych i prawnych. 1.4 Dostarczony towar powinien być artykułem I klasy (jakości) wytworzonym zgodnie z ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. O produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014r. poz. 1577) ), oraz ustawą z dnia 25.08.2006r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015r., poz. 594, z późn. zm.) 1.5Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do stołówki szkolnej, nie może być krótszy niż 3/4 okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, określoną na opakowaniu lub Polskiej Normie. 1.6. Dostarczone mięso i wędliny muszą być wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP. Każdy dostarczony asortyment musi być opatrzony datą przydatności do spożycia oraz zawierać metki z pełnymi danymi identyfikującymi skład surowcowy i dodatki. 1.7.Cechy organoleptyczne ogólne poszczególnych asortymentów: barwa typowa; zapach typowy, bez obcych posmaków; właściwości: brak zanieczyszczeń chemicznych; brak oznak obecności pleśni. Cechy szczegółowe: - wędliny wieprzowe: barwa zewnętrzna jednolita, brązowa lub jasnobrązowa; konsystencja: jędrna, elastyczna, w przekroju: widoczne cząstki użytych dodatków.; - wędliny drobiowe: barwa zewnętrzna: bladoróżowa do jasnoróżowej; - mięsa pieczone, gotowane - gotowe do spożycia: konsystencja: jędrna, gładka, jednolita, brak widocznych użytych dodatków; - mięsa świeże: tkanka mięsna: powierzchnia sucha, matowa; barwa: bladoróżowa do czerwonej; przekrój: wnętrze lekko wilgotne, przezroczysty sok mięsny, barwa bladoróżowa do czerwonej; konsystencja: elastyczna, jędrna; tłuszcz: barwa: biała, kremowa do bladoróżowej; konsystencja: krucha, łamliwa. 1.8 Transport artykułów winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne ( w tym dotyczące czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem).
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
II.5) Główny Kod CPV:
15100000-9
Dodatkowe kody CPV:
15131130-5,
15412100-0
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30/12/2016 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT61011.57 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert2 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 70059,43 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie
na podstawie art.
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.