To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2018-01-12
Ogłoszenie nr 500009961-N-2018 z dnia 12-01-2018 r.
Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwionce-Leszczynach: Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Gminy i Miasta Czerwionka-Leszczyny w roku 2018 - zamówienie powtórzone
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 636042-N-2017
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwionce-Leszczynach, Krajowy numer identyfikacyjny 00344571900000,
ul. ul. 3 Maja
36b,
44230
Czerwionka-Leszczyny, woj.
śląskie, państwo
Polska, tel.
0-32 431 20 39; 431 11 66, e-mail
ops@czerwionka-leszczyny.com.pl, faks
.
Adres strony internetowej (url): opsczerwionka.bip.gov.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Gminy i Miasta Czerwionka-Leszczyny w roku 2018 - zamówienie powtórzone
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):OPS/PS.MG.341/4/2017
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i wydawanie jednodaniowych gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Czerwionce-Leszczynach, w okresie od dnia zawarcia umowy, jednakże nie wcześniej niż od dnia 1 stycznia 2018 r. do dnia wydania wszystkich zakontraktowanych posiłków, jednakże nie dłużej niż do dnia 31 grudnia 2018r. 2.Maksymalna wielkość zamówienia wynosi: 36500 posiłków z podziałem na następujące części: 1) Rejon 1 obejmujący dzielnicę Czerwionka - 18250 posiłków, 2) Rejon 2 obejmujący dzielnicę Leszczyny - 18250 posiłków; z tym zastrzeżeniem, iż wielkości poszczególnych części są zakresem szacunkowym, w związku z czym, w granicach maksymalnej wielkości zamówienia, mogą one ulec zmianie. 3. Zakres ilościowy przedmiotu zamówienia jest zakresem szacunkowym, określonym przez Zamawiającego z należytą starannością, wyrażającym maksymalną ilość posiłków, jaką Zamawiający może zamówić w ramach niniejszego zamówienia. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności nie może zapewnić, że zrealizuje zamówienie w pełnym zakresie. 4. Rzeczywista ilość posiłków będzie wynikała z aktualnych potrzeb Zamawiającego i określana będzie w cotygodniowych zapotrzebowaniach odbieranych przez Wykonawcę w siedzibie Zamawiającego, zawierających imienną listę z nazwiskami klientów korzystających z posiłków. 5. Wartość przedmiotu zamówienia będzie iloczynem podanej przez Wykonawcę ceny jednego gorącego posiłku oraz szacunkowego zakresu zamówienia, natomiast wartość zrealizowanego zamówienia będzie wynikała z iloczynu ceny jednego gorącego posiłku oraz faktycznej liczby zamówionych posiłków. 6. Zamawiający wymaga, aby przygotowywane posiłki posiadały wartość kaloryczną min. 840 kcal. 7. Przez gorący posiłek Zamawiający rozumie: 1) Różnego rodzaju zagęszczone zupy z wkładką mięsną i pieczywem (np. pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa, kapuśniak, grochówka, fasolowa, pieczarkowa, grzybowa, żurek, itp.) Porcja gorącego posiłku w postaci zupy musi posiadać następującą gramaturę: - zupa - 500 ml., - wkładka mięsna - 100 g, - pieczywo - 100 g. 2) Danie w postaci np. bigosu, fasolki po bretońsku, gulaszu z wątroby, żołądków drobiowych, flaczków wołowych, potrawki z kurczaka, klopsików itp. Gramatura takiego posiłku musi wynosić co najmniej 400 g, gdzie wkład samego mięsa nie może być mniejszy niż 150 g. Dodatkiem wymaganym do posiłku jest pieczywo w ilości 100 g lub ziemniaki, kasza, ryż, itp. w gramaturze 250 g. 8. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca przygotowywał posiłki wg zróżnicowanych jadłospisów przez kolejne tygodnie, z tym że posiłki mogą się powtarzać, nie częściej niż co 14 dni kalendarzowych. 9. Z zastrzeżeniem ust. 10 Zamawiający wymaga aby posiłki były wydawane codziennie od poniedziałku do niedzieli za wyjątkiem świąt ustawowo wolnych od pracy, z tym zastrzeżeniem, iż Wykonawca w dniu poprzedzającym święto zobowiązany jest wydać osobie uprawnionej posiłek (nie mrożony) w zamkniętym opakowaniu pozwalającym zachować świeżość posiłku w liczbie odpowiadającej dniom świątecznym. Obowiązek zapewnienia opakowań spoczywa na wykonawcy. 10. Zamawiający dopuszcza aby posiłki przynależne danej osobie na sobotę i niedzielę były wydane w piątek przy czym posiłek (nie mrożony) winien być wydany w zamkniętym opakowaniu. Obowiązek zapewnienia opakowań spoczywa na wykonawcy. 11. Zamawiający wymaga, aby wydawanie posiłków odbywało się zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. 12. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca umożliwił pobranie we własne naczynia posiłku do domu. 13. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił odpowiednie warunki lokalowe umożliwiające spożycie posiłku. Wydawanie posiłków musi odbywać się w co najmniej 2 lokalach, z których jeden zlokalizowany jest w dzielnicy Czerwionka, a drugi w dzielnicy Leszczyny. Lokale przeznaczone do wydawania i spożywania posiłków powinny posiadać miejsca siedzące przy stoliku. 14. Zamawiający wymaga, aby posiłki były dostarczone do punktu wydawania posiłków w termosach gwarantujących wymaganą temperaturę posiłków oraz spełniających wymagania norm i przepisów regulujących warunki transportu i tymczasowego przechowywania gorących posiłków. 15. Zamawiający wymaga aby posiłki były wydawane w godzinach od 12.00 do 13.00. 16. Obowiązkiem wykonawcy jest zapewnienie odpowiednich naczyń i sztućców. Zamawiający dopuszcza podawanie posiłków w naczyniach jednorazowych. 17. Obowiązkiem Wykonawcy jest zapewnienie odpowiedniego personelu posiadającego wymagane badania oraz dopuszczenie do pracy przy żywieniu zbiorowym zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami, celem wydawania posiłków i zapewnienia bezpośredniej obsługi korzystających z punktu wydawania posiłków. Liczba personelu wydającego posiłki w każdym punkcie wydawania posiłków nie może być mniejsza niż dwie osoby. Personel Wykonawcy winien być przyjaźnie nastawiony do klientów Zamawiającego i powinien odnosić się do osób korzystających z jadłodajni, w taki sposób by nie odczuwali jakichkolwiek symptomów niższości społecznej lub poniżenia. 18. Wykonawca nie może zamiast przygotowanego posiłku dokonywać wypłaty klientowi równowartości posiłku w pieniądzu lub dokonywać zamiany posiłku na towary w stanie nieprzetworzonym. 19. Wykonawca nie może wydawać w ramach posiłku alkoholu i wyrobów tytoniowych. 20. Lokale do wydawania posiłków winny odpowiadać wymaganiom ustalonym w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.), przepisami wykonawczymi do tej ustawy, z rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004), z rozporządzeniem (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 oraz przepisami ustawy z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (tj. Dz. U. z 2017r., poz. 1261 z późn. zm.). 21.Stosownie do treści art. 29 ust. 3a ustawy PZP, Zamawiający określa czynności w zakresie realizacji zamówienia przez osoby zatrudnione przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę: czynność przygotowania posiłków, czynność wydawania posiłków.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55320000-9
Dodatkowe kody CPV: 55520000-1
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
12/01/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
273750
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Restauracja KIBIC Iwona Pietrzak
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
273574.80
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostawa zestawów obiadowych dla Centrum Usług Społecznych w Świdniku - Dziennego Domu Seniora w 2025 r.
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń i konferencji organizowanych lub współorganizowanych przez NASK - PIB
- Świadczenie usług cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla wychowanków i uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Iwanowicach Włościańskich w okresie od 1 stycznia 2025 do 31 grudnia 2025
- Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Dziennego Domu Pomocy dla Osób Starszych w okresie 2.01.2025r. - 31.12.2025r.
- "Organizacja wsparć integracyjnych"- powt.
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.