eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KrasnystawSukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie



Ogłoszenie z dnia 2018-01-12

Ogłoszenie nr 500010180-N-2018 z dnia 12-01-2018 r.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krasnymstawie: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krasnymstawie, Krajowy numer identyfikacyjny 268139800000, ul. ul. Piłsudskiego 9, 22-300 Krasnystaw, woj. lubelskie, państwo Polska, tel. 82 5762324, 5762281, 5766900, e-mail mopskrasnystaw@wp.pl, faks 82 576 23 24.
Adres strony internetowej (url): www.mops.krasnystaw.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: Pomoc społeczna

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie, zestawionych w 8 zadaniach (częściach) przedstawionych poniżej: Zadanie Nr 8 - Artykuły spożywcze drobne: Smalec 200g kostka 510 szt. Bułka tarta 0,5 kg 440 szt. Cukier kryształ 1kg 580 kg Cukier waniliowy 32g 50 szt. Chrzan 300g 48 szt. Groch łupany 1kg 50 szt. Jaja świeże kurze 4300 szt. Kawa inka 12 szt. Kasza jęczmienna 1kg 130 kg Kasza gryczana 1kg 100 kg Kukurydza konserwowa puszka 400ml 110 szt. Kwasek cytrynowy 20g 200 szt. Liść laurowy 6g 140 szt. Majonez 600ml 83 szt. Przyprawa do flaków 20g 100 szt. Ogórek konserwowy 0,9 l 260 szt. Mąka pszenna 1kg typ500 400 kg Mąka ziemniaczana 0,5kg 12 szt. Musztarda 200g 50 szt. Olej 1l 480 szt. Pieprz czarny mielony 15g 320 szt. Pieprz ziołowy 30g 80 szt. Sól kuchenna 1kg 350 kg Majeranek 16 g 100 szt. Sok syrop 500ml 320 szt. Przyprawa warzywna do potraw 200g -Vegeta lub równoważna 530 szt. Ziele angielskie 15g 120 szt. Herbata granulowana 100g 10 szt. Susz owocowy 100g 40 szt. Kisiel owocowy 40 g 1050 szt. Groszek konserwowy puszka 400ml 30 szt. Grzyby suszone 20g 40 szt. Ketchup- 1l 10 szt. Ocet- 1l 10 szt. Szczaw w słoiku 0,9l 30 szt.. W/w artykuły mają być świeże, dobrej jakości, z długim okresem przydatności do spożycia (nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia). Dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia Wykonawca winien posiadać wdrożony system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCAP wystawione przez organy uprawnione do urzędowej kontroli żywności, decyzję lub opinię właściwego organu inspekcji sanitarnej uprawniającą do przewozu mięsa i wędlin oraz artykułów spożywczych. Wykonawca obowiązany jest okazać certyfikat na żądanie Zamawiającego. Wykonawca dostarczać będzie w/w artykuły własnym transportem, na swój koszt, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych oraz w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Wykonawca powinien posiadać przynajmniej jeden środek transportu spełniający warunki określone w ustawie z dnia 25.08.2006r. o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz.U. 2017 poz. 149). Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami dobrej praktyki higienicznej, dotyczy głownie stanu higienicznego samochodu, daty przydatności do spożycia, temperatury przewozu.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 15800000-6


Dodatkowe kody CPV: 15530000-2

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 8

NAZWA: Artykuły spożywcze drobne

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12/01/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 15242.53
Waluta

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Almax - Dystrybucja Sp. Z o.o.
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: Panieńszczyzna, 21-002 Jastków
Kod pocztowy: 21-002
Miejscowość: Jastków
Kraj/woj.: lubelskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 15242.53
Oferta z najniższą ceną/kosztem 15242.53
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 16568.38
Waluta: zł

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.