To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2017-12-20
Ogłoszenie nr 500079056-N-2017 z dnia 20-12-2017 r.
Zespół Szkół Techniczno-Informatycznych: Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu.
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 611336-N-2017
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Zespół Szkół Techniczno-Informatycznych, Krajowy numer identyfikacyjny 00012771700000,
ul. ul. Chorzowska
5,
44-100
Gliwice, woj.
śląskie, państwo
Polska, tel.
032 230-68-31 do 35, e-mail
sekretariat@zsti.gliwice.eu, faks
032 230-68-31.
Adres strony internetowej (url): www.zsti.gliwice.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu.
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):ZSTI.26.2.2017
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu Zespołu Szkół Techniczno - Informatycznych w Gliwicach przy ul. Krakusa 16, z podziałem na pakiety: Pakiet nr 1: Dostawa artykułów ogólnospożywczych: kod: 15.80.00.00-6 Różne produkty spożywcze, kod CPV: 15.60.00.00-4 Produkty przemiału ziarna, skrobi produktów skrobiowych; kod 15.40.00.00-2 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne; kod 15.32.00.00-7 Soki owocowe i warzywne; kod 15.33.00.00-0 Przetworzone owoce i warzywa bez warzyw i owoców świeżych i mrożonych. Pakiet nr 2: Dostawa nabiału kod CPV 15.50.00.00-3 - Produkty mleczarskie; kod CPV 15551000-5- Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne, kod CPV - 15543000-6 Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery Pakiet nr 3: Dostawa mięsa, wędlin i drobiu. kod CPV 15.10.00.00-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne; kod 15.11.20.00-6 - Drób. Pakiet nr 4: Dostawa pieczywa kod CPV 15.81.00.00-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie: kod CPV - 15811000-4 - drożdżówka Pakiet nr 5: Dostawa świeżych warzyw i owoców kod CPV 15.30.00.00-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty; kod CPV-15.31.00.00-4- ziemniaki Pakiet nr 6: Dostawa mrożonych warzyw i owoców oraz ryb, kod CPV 15.33.11.70-9 Warzywa mrożone, Owoce mrożone;15.20.00.00-0 - Ryby przetworzone i konserwowane; kod CPV - 15.22.10.00-3 - ryby mrożone. 1. Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w zestawieniach asortymentowo - ilościowych, w formularzu cenowym będącym załącznikiem nr 4 do SIWZ. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na poszczególne pakiety. 3. Wykonawca możne złożyć ofertę na jeden, kilka lub wszystkie pakiety. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danym pakiecie. 4. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt Dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych w tym: a) dostawa mięsa, wędlin, drobiu - średnio pięć razy w tygodniu w godz. 7.00 - 9.00 b) artykułów ogólnospożywczych -średnio około cztery razy w tygodniu w godz. 7.00 - 9.00 c) nabiału - średnio około cztery razy w tygodniu w godz. 7.00 - 9.00 d) warzyw i owoców średnio około pięć razy w tygodniu w godz. 7.00 - 9.00 e) dostawa pieczywa zgodnie z dziennym zapotrzebowaniem Zamawiającego, (chleb -pokrojony foliowany i oznaczony nazwa producenta) pięć razy w tygodniu, 2 razy dziennie o godz. 6.00 i o godz.12.00 - drożdżówki zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego o godzinie 6.00 )* f) dostawa mrożonych ryb oraz przetworów rybnych jeden raz w tygodniu w godz. od 7.00 - 9.00. g) dostawa mrożonych warzyw i owoców 3 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 9.00. 5.Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. 6.Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne, posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia; 1) mięso i wędliny muszą być świeże, nie mrożone, dostarczane w czystych, odrębnie zamkniętych pojemnikach przeznaczonych do przewozu mięsa oraz wędlin, przy utrzymaniu odpowiedniej dla tego rodzaju towaru temperatury podczas transportu; 2) dostarczane mięso i produkty mięsne muszą być zaopatrzone w etykiety identyfikujące producenta, wskazujące datę ważności i numer partii; 3) jaja, przy każdej dostawie muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających odpowiednie wymogi prawne; 4) mrożonki mają być dostarczane w formie nie rozmrożonej i nie mogą być zbrylone, co świadczyłoby o nieodpowiedniej temperaturze przechowywania przed dostawą; 7. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. 8.Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określoną na opakowaniu lub w Polskiej Normie. 9. Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych. 11. Dostawca zobowiązuje się dostarczyć towar do stołówki w miejsce wskazane przez Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. 12.Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego własnym transportem przy zachowaniu odpowiednich rezimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 2017 poz. 149.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. 13. W przypadku zaoferowania artykułów pochodzących z rolnictwa ekologicznego (Formularz cenowy-kolumna 9 załącznika nr 4 do SIWZ), dostarczone towary winny być znakowane terminem: "ekologiczny"/" bio"/"eko"/"organic" lub innymi zgodnymi z przepisami krajowymi i wspólnotowymi oznaczonych zielonym listkiem z podaniem numeru identyfikacyjnego jednostki certyfikującej. 14.Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów. 15. Zamawiający może w trakcie trwania umowy skorzysta z prawa opcji, tj. zwiększyć szacowaną ilość dostarczanego towaru nie więcej niż 40% łącznej kwoty z tytułu realizacji umowy. W razie skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, szacunkowa łączna wartość umowy zostanie proporcjonalnie zwiększona. 16. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, rozliczenie tej części dostaw nastąpi przy zastosowaniu cen jednostkowych brutto podanych w załączniku nr 4 (formularz cenowy) będącym załącznikiem do umowy. 17. Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku konieczności zapewnienia ciągłości dostaw będących przedmiotem umowy, w wyniku zmniejszonego lub zwiększonego zapotrzebowania na przedmiot zamówienia. 18. Do praw i obowiązków Dostawcy oraz Zamawiającego, a także zasad rozliczania dostaw wynikających z prawa opcji, zastosowanie mają w całości postanowienia niniejszej umowy. 19. O zamiarze skorzystania z prawa opcji , Zamawiający poinformuje Wykonawcę odrębnym pismem/oświadczeniem nie później niż na 2 dni przed planowaną dostawą.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
tak
II.5) Główny Kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV: 15112000-6, 15500000-3, 15100000-9, 15810000-9, 15300000-1, 15331170-9, 15220000-6, 15240000-2, 15600000-4
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 - Dostawa artykułów ogólnospożywczych |
|
Postępowanie / część zostało unieważnione tak Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: Uzasadnienie: W prowadzonym postępowaniu przetargowym na Pakiet nr 1 - Dostawa artykułów ogólnospożywczych w terminie przewidzianym na składanie ofert, tj. do dnia 20 listopada 2017 r. do godziny 10:00 nie została złożona żadna oferta. Wobec powyższego na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych ((t. j. Dz. U. z 2017 r. poz. 1579) postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego, w tym zakresie, zostaje unieważnione. |
|
CZĘŚĆ NR: 2 NAZWA: Pakiet 2 - Dostawa nabiału |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
19/12/2017 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
134665.00
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: "SEMI" Sp. z o.o.
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
131343.50
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 - Dostawa mięsa, wędlin i drobiu |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
19/12/2017 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
148749.00
Liczba otrzymanych ofert:
3
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "JANCZAR"
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
124474.60
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 - Dostawa pieczywa |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
19/12/2017 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
53086.00
Liczba otrzymanych ofert:
3
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Firma "SŁOWIK", Adam Wiśniowski
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
46529.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 - Dostawa warzyw i owoców |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
19/12/2017 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
113259.00
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Firma Handlowo-Usługowa, Damian Surmański
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
87705.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 6 NAZWA: Pakiet nr 6 - Dostawa mrożonych warzyw, owoców i ryb |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
19/12/2017 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
47422.00
Liczba otrzymanych ofert:
4
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Hurtownia Mrozonek, "ŚNIEŻYNKA", Renata Idzikowska
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
39146.40
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z GLIWIC
- Dostawa odzieży i obuwia roboczego oraz środki ochrony indywidualnej w podziale na 4 części.
- Sukcesywne świadczenie usług transportowych osób, znak sprawy; DZPZ.283.28.2025.AP
- Przeprowadzenie szkoleń i kursów dla uczniów w ramach projektu: "Kształcimy dla przyszłości - ZSŁ w Gliwicach szkołą innowacji"
- Świadczenie usług serwisowych urządzeń prod. OLYMPUS dla Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej - Curie - Państwowego Instytutu Badawczego Oddziału w Gliwicach
- Roboty budowlane w podziale na 2 cz: część 1: Naprawa dachu budynku nr 31 w Opolu część 2: Konserwacja elementów wideostrzelnicy w Lublińcu
- Przedłużenie licencji posiadanego przez Zamawiającego systemu Firewall dla Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie - Państwowego Instytutu Badawczego Oddziału w Gliwicach
więcej: przetargi w Gliwicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sprzedaż i dostawa mrożonych warzyw, owoców oraz ryb i przetworów rybnych
- Artykuły żywnościowe cz. I.
- Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
- SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA DO ARESZTU ŚLEDCZEGO W ELBLĄGU ORAZ ODDZIAŁU ZEWNĘTRZNEGO W BRANIEWIE ARESZTU ŚLEDCZEGO W ELBLĄGU
- Sukcesywne dostawy świeżego mięsa i wędlin na potrzeby przygotowania konferencji i szkoleń oraz działalności komercyjnej Ośrodka Badawczo-Konferencyjnego IMPAN w Będlewie.
- "Dostawa artykułów spożywczych oraz jaj kurzych na potrzeby Kuchni COZL" ( COZL/DZP/AS/3412/TP- 42/25)
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.