eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi CzerwieńskUsługa zbiorowego żywienia osób dorosłych będących podopiecznymi Ośrodka Pomocy Społecznej w Czerwieńsku oraz uczniów szkół i przedszkola w Gminie Czerwieńsk

Zobacz treść przetargu, którego dotyczy to sprostowanie



Ogłoszenie z dnia 2018-12-12

Ogłoszenie nr 500297956-N-2018 z dnia 12-12-2018 r.

Czerwieńsk:
OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA

OGŁOSZENIE DOTYCZY:

Ogłoszenia o zamówieniu

INFORMACJE O ZMIENIANYM OGŁOSZENIU

Numer: 660039-N-2018
Data: 10/12/2018

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku, Krajowy numer identyfikacyjny 971270160, ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 4 4, 66-016 Czerwieńsk, woj. lubuskie, państwo Polska, tel. 683 278 337, e-mail ops@czerwiensk.pl, faks .
Adres strony internetowej (url):

SEKCJA II: ZMIANY W OGŁOSZENIU

II.1) Tekst, który należy zmienić:

Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst:
Numer sekcji: II
Punkt: 4
W ogłoszeniu jest: Zamówienie zostało podzielone na części. Część I 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie gorących dwudaniowych posiłków dla 4 osób dorosłych będących podopiecznymi Ośrodka Pomocy Społecznej w Czerwieńsku oraz uczniów następujących szkół z terenu Gminy Czerwieńsk: a) Publicznej Szkoły Podstawowej w Nietkowie (świetlica szkolna) - 20 osób ; b) Publicznej Szkoły Podstawowej w Leśniowie Wielkim (świetlica szkolna) - 10 osób; c) Przedszkola w Czerwieńsku - 6 osób. 2. Przygotowanie, dostawa i wydanie obiadów następować będzie od dnia 02.01.2019 r. do dnia 31.12.2019 r. (z wyjątkiem dni wolnych od zajęć uzgodnionych z Zamawiającym w przypadku szkół). Zamawiający informuje, iż zamierza udzielić zamówienia z uwzględnieniem prawa opcji. Ilość wydanych posiłków uzależniona będzie od liczby uczniów objętych dożywianiem oraz posiadanych środków finansowych i może się zmienić w czasie trwania umowy. Część II 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie gorących dwudaniowych posiłków dla 5 osób dorosłych będących podopiecznymi Ośrodka Pomocy Społecznej w Czerwieńsku oraz uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Nietkowicach - 26 osób. 2. Przygotowanie, dostawa i wydanie obiadów następować będzie od dnia 02.01.2019 r. do dnia 31.12.2019 r. (z wyjątkiem dni wolnych od zajęć uzgodnionych z Zamawiającym w przypadku szkół). Zamawiający informuje, iż zamierza udzielić zamówienia z uwzględnieniem prawa opcji. Ilość wydanych posiłków uzależniona będzie od liczby uczniów objętych dożywianiem oraz posiadanych środków finansowych i może się zmienić w czasie trwania umowy. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub dwie części. Wymagania wspólne dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia dla obu części: Część I 1. Wykonawca będzie przygotowywał, gotował, a następnie dostarczał i wydawał posiłki uczniom w świetlicach szkolnych wyżej wymienionych szkół w dni nauki szkolnej oraz przygotowywał, gotował, a następnie dostarczał posiłki dla dorosłych osób będących podopiecznymi Ośrodka Pomocy Społecznej w Czerwieńsku do miejsc wskazanych przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku przez 5 dni w tygodniu, z wyłączeniem weekendów i dni ustawowo wolnych od pracy w okresie od dnia 2 stycznia 2018 roku do dnia 31 grudnia 2018 roku (252 dni). 2) Przewiduje się możliwość żywienia uczniów uprawnionych do posiłku w okresie przerw świątecznych, wakacji, ferii szkolnych i dni ustawowo wolnych od zajęć w przypadku prowadzenia w tych okresach zajęć w szkołach, z uwzględnieniem możliwości finansowych Zamawiającego. 3) Wykonawca będzie wydawał posiłki w świetlicach szkolnych oraz w stołówkach w dni nauki, następnie będzie sprzątał pomieszczenia i pozostawiał je w należytym porządku. Każdorazowo będzie miał obowiązek odbierania pozostałości pokonsumpcyjnych. 4) W przypadku wydawania posiłków dla osób dorosłych posiłki wydawane będą w miejscach wskazanych przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku lub w przypadku osób niepełnosprawnych dowożone do miejsca zamieszkania. Wykonawca będzie miał obowiązek sprzątnięcia pomieszczeń i pozostawienia ich w należytym porządku. Każdorazowo będzie miał obowiązek odbierania pozostałości pokonsumpcyjnych. 5) Dyrektor szkoły będzie zawiadamiał Wykonawcę do godz. 9.00 o ilości koniecznych posiłków w danym dniu, natomiast w przypadku osób dorosłych Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku udostępni Wykonawcy listę osób uprawnionych do pomocy w pierwszym dniu każdego miesiąca. 6) Wykonawca będzie przygotowywał posiłki z artykułów zakupionych przez siebie. Posiłki będzie wykonywał ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności, a także z artykułów sezonowych. 7) Do przygotowywania posiłków wykonawca będzie używał produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi (wyklucza się sporządzanie potraw z proszku). 8) W przypadku dań mięsnych Wykonawca będzie unikał mięsa przetworzonego i mielonego na rzecz całych sztuk mięsa. 9) Zamawiający zakazuje stosowania produktów z glutaminianem sodu, produktów z zawartością barwników, konserwantów i zagęszczaczy szkodliwych dla zdrowia. 10) Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności tych samych posiłków w ciągu dwóch tygodni - 10 dni. 11) Wykonawca jest zobowiązany do przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie zamówienia. 12) Wykonawca zobowiązany jest do opracowania jadłospisu z podaną gramaturą danego posiłku na okres 10 dni i dostarczania Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na określonym przez Zamawiającego formularzu w ciągu 48 godzin przed rozpoczęciem nowej dekady. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego nie powodujące istotnych zmian w rodzaju posiłku będą wiążące dla Wykonawcy. 13) Jadłospisy winne być przygotowane i podpisane przez osobę posiadającą odpowiednie uprawnienia, tj. dietetyka. 14) Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. Wyklucza się posiłki sporządzane na bazie półproduktów. 15) Dwudaniowy posiłek składać się będzie z: a. uczniowie: - zupa na wywarze (300 ml) - 5 razy w tygodniu; - drugie danie składające się z porcji mięsa lub ryby o gramaturze 120 g, dodatku w postaci ziemniaków, ryżu, kaszy lub innego o gramaturze 200 g - minimum 3 razy w tygodniu; - drugie danie składające się z produktów mącznych w postaci kopytek, naleśników, pierogów, łazanek, klusek i innych o łącznej gramaturze 320 g - maksymalnie 2 razy w tygodniu; - surówka ze świeżych warzyw lub porcja warzyw gotowanych bądź przetworzonych w naturalny sposób (np. kiszone) o gramaturze 120 g - 5 razy w tygodniu; - kompot (150 ml) - 5 razy w tygodniu; - dodatek w postaci owocu, jogurtu lub inny dostosowany do obowiązujących przepisów i mieszczący się w normach żywieniowych - 5 razy w tygodniu. b. osoby dorosłe: - zupa na wywarze (500 ml) - 5 razy w tygodniu; - drugie danie składające się z porcji mięsa lub ryby o gramaturze 150 g, dodatku w postaci ziemniaków, ryżu, kaszy lub innego o gramaturze 250 g - minimum 3 razy w tygodniu; - drugie danie składające się z produktów mącznych w postaci kopytek, naleśników, pierogów, łazanek, klusek i innych o łącznej gramaturze 400 g - maksymalnie 2 razy w tygodniu; - surówka ze świeżych warzyw lub porcja warzyw gotowanych bądź przetworzonych w naturalny sposób (np. kiszone) o gramaturze 150 g - 5 razy w tygodniu; - kompot (200 ml) - 5 razy w tygodniu. 16) Jakość serwowanych usług: - Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541), a także Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154). Wyklucza się posiłki na bazie Fastfood; owoce podawane uczniom muszą być w całości - niedopuszczalne jest dzielenie jednego owocu pomiędzy kilkoro dzieci; Wykonawca będzie dostarczał posiłki w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakość przewożonych potraw; Wykonawca będzie dostarczał posiłki do świetlic szkolnych przy szkołach oraz miejsc wskazanych do wydawania posiłków osobom dorosłym, własnym środkiem transportu i we własnych naczyniach. 17) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia (+ 30%, - 30 %) zamówienia w trakcie realizacji zamówienia w zależności od liczby osób objętych dożywianiem. W miesiącu styczniu 2019 r. oraz wrześniu 2019 r. w związku z rozpoczęciem realizacji dożywiania dzieci w szkołach liczba posiłków dziennie może ulec zmianie.
W ogłoszeniu powinno być: Zamówienie zostało podzielone na części. Część I 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie gorących dwudaniowych posiłków dla 4 osób dorosłych będących podopiecznymi Ośrodka Pomocy Społecznej w Czerwieńsku oraz uczniów następujących szkół z terenu Gminy Czerwieńsk: a) Publicznej Szkoły Podstawowej w Nietkowie (świetlica szkolna) - 20 osób ; b) Publicznej Szkoły Podstawowej w Leśniowie Wielkim (świetlica szkolna) - 10 osób; c) Przedszkola w Czerwieńsku - 6 osób. 2. Przygotowanie, dostawa i wydanie obiadów następować będzie od dnia 02.01.2019 r. do dnia 31.12.2019 r. (z wyjątkiem dni wolnych od zajęć uzgodnionych z Zamawiającym w przypadku szkół). Zamawiający informuje, iż zamierza udzielić zamówienia z uwzględnieniem prawa opcji. Ilość wydanych posiłków uzależniona będzie od liczby uczniów objętych dożywianiem oraz posiadanych środków finansowych i może się zmienić w czasie trwania umowy. Część II 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie gorących dwudaniowych posiłków dla 5 osób dorosłych będących podopiecznymi Ośrodka Pomocy Społecznej w Czerwieńsku oraz uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Nietkowicach - 26 osób. 2. Przygotowanie, dostawa i wydanie obiadów następować będzie od dnia 02.01.2019 r. do dnia 31.12.2019 r. (z wyjątkiem dni wolnych od zajęć uzgodnionych z Zamawiającym w przypadku szkół). Zamawiający informuje, iż zamierza udzielić zamówienia z uwzględnieniem prawa opcji. Ilość wydanych posiłków uzależniona będzie od liczby uczniów objętych dożywianiem oraz posiadanych środków finansowych i może się zmienić w czasie trwania umowy. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub dwie części. 3. Wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia wspólne dla obu części. 1. Wykonawca będzie przygotowywał, gotował, a następnie dostarczał i wydawał posiłki uczniom w świetlicach szkolnych wyżej wymienionych szkół w dni nauki szkolnej oraz przygotowywał, gotował, a następnie dostarczał posiłki dla dorosłych osób będących podopiecznymi Ośrodka Pomocy Społecznej w Czerwieńsku do miejsc wskazanych przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku przez 5 dni w tygodniu, z wyłączeniem weekendów i dni ustawowo wolnych od pracy w okresie od dnia 2 stycznia 2019 roku do dnia 31 grudnia 2019 roku. 2. Przewiduje się możliwość żywienia uczniów uprawnionych do posiłku w okresie przerw świątecznych, wakacji, ferii szkolnych i dni ustawowo wolnych od zajęć w przypadku prowadzenia w tych okresach zajęć w szkołach, z uwzględnieniem możliwości finansowych Zamawiającego. 3. Wykonawca będzie wydawał posiłki w świetlicach szkolnych oraz w stołówkach w dni nauki, następnie będzie sprzątał pomieszczenia i pozostawiał je w należytym porządku. Każdorazowo będzie miał obowiązek odbierania pozostałości pokonsumpcyjnych. 4. W przypadku wydawania posiłków dla osób dorosłych posiłki wydawane będą w miejscach wskazanych przez Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku lub w przypadku osób niepełnosprawnych dowożone do miejsca zamieszkania. Wykonawca będzie miał obowiązek sprzątnięcia pomieszczeń i pozostawienia ich w należytym porządku. Każdorazowo będzie miał obowiązek odbierania pozostałości pokonsumpcyjnych. 5. Dyrektor szkoły będzie zawiadamiał Wykonawcę do godz. 9.00 o ilości koniecznych posiłków w danym dniu, natomiast w przypadku osób dorosłych Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku udostępni Wykonawcy listę osób uprawnionych do pomocy w pierwszym dniu każdego miesiąca. 6. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki z artykułów zakupionych przez siebie. Posiłki będzie wykonywał ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności, a także z artykułów sezonowych. 7. Do przygotowywania posiłków wykonawca będzie używał produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi (wyklucza się sporządzanie potraw z proszku). 8. W przypadku dań mięsnych Wykonawca będzie unikał mięsa przetworzonego i mielonego na rzecz całych sztuk mięsa. 9. Zamawiający zakazuje stosowania produktów z glutaminianem sodu, produktów z zawartością barwników, konserwantów i zagęszczaczy szkodliwych dla zdrowia. 10. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności tych samych posiłków w ciągu dwóch tygodni - 10 dni. 11. Wykonawca jest zobowiązany do przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie zamówienia. 12. Wykonawca zobowiązany jest do opracowania jadłospisu z podaną gramaturą danego posiłku na okres 10 dni i dostarczania Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia na określonym przez Zamawiającego formularzu w ciągu 48 godzin przed rozpoczęciem nowej dekady. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego nie powodujące istotnych zmian w rodzaju posiłku będą wiążące dla Wykonawcy. 13. Jadłospisy winne być przygotowane i podpisane przez osobę posiadającą odpowiednie uprawnienia, tj. dietetyka. 14. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. Wyklucza się posiłki sporządzane na bazie półproduktów. 15. Dwudaniowy posiłek składać się będzie z: a. uczniowie: - zupa na wywarze (300 ml) - 5 razy w tygodniu; - drugie danie składające się z porcji mięsa lub ryby o gramaturze 120 g, dodatku w postaci ziemniaków, ryżu, kaszy lub innego o gramaturze 200 g - minimum 3 razy w tygodniu; - drugie danie składające się z produktów mącznych w postaci kopytek, naleśników, pierogów, łazanek, klusek i innych o łącznej gramaturze 320 g - maksymalnie 2 razy w tygodniu; - surówka ze świeżych warzyw lub porcja warzyw gotowanych bądź przetworzonych w naturalny sposób (np. kiszone) o gramaturze 120 g - 5 razy w tygodniu; - kompot (150 ml) - 5 razy w tygodniu; - dodatek w postaci owocu, jogurtu lub inny dostosowany do obowiązujących przepisów i mieszczący się w normach żywieniowych - 5 razy w tygodniu. b. osoby dorosłe: - zupa na wywarze (500 ml) - 5 razy w tygodniu; - drugie danie składające się z porcji mięsa lub ryby o gramaturze 150 g, dodatku w postaci ziemniaków, ryżu, kaszy lub innego o gramaturze 250 g - minimum 3 razy w tygodniu; - drugie danie składające się z produktów mącznych w postaci kopytek, naleśników, pierogów, łazanek, klusek i innych o łącznej gramaturze 400 g - maksymalnie 2 razy w tygodniu; - surówka ze świeżych warzyw lub porcja warzyw gotowanych bądź przetworzonych w naturalny sposób (np. kiszone) o gramaturze 150 g - 5 razy w tygodniu; - kompot (200 ml) - 5 razy w tygodniu. 16. Jakość serwowanych usług: Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 1541), a także Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154). Wyklucza się: - posiłki na bazie Fastfood; - owoce podawane uczniom muszą być w całości - niedopuszczalne jest dzielenie jednego owocu pomiędzy kilkoro dzieci; - Wykonawca będzie dostarczał posiłki w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakość przewożonych potraw; - Wykonawca będzie dostarczał posiłki do świetlic szkolnych przy szkołach oraz miejsc wskazanych do wydawania posiłków osobom dorosłym, własnym środkiem transportu i we własnych naczyniach. 17. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia (+ 30%, - 30 %) zamówienia w trakcie realizacji zamówienia w zależności od liczby osób objętych dożywianiem. W miesiącu styczniu 2019 r. oraz wrześniu 2019 r. w związku z rozpoczęciem realizacji dożywiania dzieci w szkołach liczba posiłków dziennie może ulec zmianie.

Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst:
Numer sekcji: II
Punkt: 1
W ogłoszeniu jest: Usługa zbiorowego żywienia osób dorosłych będących podopiecznymi Ośrodka Pomocy Społecznej w Czerwieńsku oraz uczniów szkół i przedszkola w Gminie Czerwieńsk
W ogłoszeniu powinno być: Usługa zbiorowego żywienia osób dorosłych będących podopiecznymi Ośrodka Pomocy Społecznej w Czerwieńsku oraz uczniów szkół i przedszkola w Gminie Czerwieńsk w roku 2019

II.2) Tekst, który należy dodać

Miejsce, w którym należy dodać tekst:
Numer sekcji: III
Punkt: 7
Tekst, który należy dodać w ogłoszeniu: 10) Klauzulę informacyjną z art. 13 RODO. 11) Oświadczenie o spełnieniu klauzul społecznych.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.