To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2018-12-18
Ogłoszenie nr 500302252-N-2018 z dnia 18-12-2018 r.
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sławnie: Dożywianie uczniów szkół podstawowych na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 02 stycznia 2019 roku do dnia 21 czerwca 2019 roku i od dnia 02 września 2019 roku do dnia 20 grudnia 2019 roku
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 651333-N-2018
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sławnie, Krajowy numer identyfikacyjny 83919942550000,
ul. Gdańska
18 a,
76-100
Sławno, woj.
zachodniopomorskie, państwo
Polska, tel.
59 810 03 00, e-mail
gops_sl@poczta.onet.pl, faks
59 810 03 00.
Adres strony internetowej (url):
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie uczniów szkół podstawowych na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 02 stycznia 2019 roku do dnia 21 czerwca 2019 roku i od dnia 02 września 2019 roku do dnia 20 grudnia 2019 roku
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):GOPS.ZP.271.1.2018
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi dostarczania gorących posiłków (obiadów) do szkół na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 02 stycznia 2019 roku do dnia 21 czerwca 2019 roku i od dnia 02 września 2019 roku do dnia 20 grudnia 2019 roku w dniach nauki szkolnej w godzinach od 11.00 do 12.30 w ilości dziennej: a) Szkoła Podstawowa w Bobrowicach - ok. 20 posiłków; przygotowanych do wydania w pojemnikach jednorazowych lub naczyniach należących do Wykonawcy; b) Szkoła Podstawowa w Warszkowie - ok 15 posiłków; c) Szkoła Podstawowa w Żukowie -ok. 20 posiłków; d) Szkoła Podstawowa w Sławsku - ok. 40 posiłków; e) Szkoła Podstawowa we Wrześnicy - ok. 20 posiłków; w pkt b-e wydawanych w termosach ze stali nierdzewnej będących własnością Wykonawcy. 2. Ilość dostarczanych porcji to ok. 115 w każdy dzień nauki szkolnej. Podana przez Zamawiającego szacunkowa dzienna liczba posiłków może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego). Przewiduje się możliwość zmniejszenia dziennej ilości posiłków do 40 %. 3. Ilość dni nauki szkolnej wynosi maksymalnie 186 dni. Poza przypadającymi świętami, dniami wolnymi, feriami itp., każdy z Dyrektorów szkół ma możliwość indywidualnie rozdysponować w ciągu roku szkolnego dodatkowo 8 dni wolnych od zajęć dydaktyczno - wychowawczych. Wykonawca musi w dni nauki zapewnić posiłek dla uczniów, którzy odbywają zajęcia. O dniach dodatkowo wolnych od nauki Wykonawca zostanie powiadomiony odpowiednio wcześniej. 4. Szacunkowa ilość wydanych porcji w trakcie trwania zamówienia wynosi max. 21390 posiłków. Ilość posiłków może ulec zmianie w przypadku opisanym powyżej. 5. Przewiduje się możliwość zmniejszenia ilości posiłków do 40 %. Okoliczność taka nie może być powodem wypowiedzenia umowy. 6. W przypadku nieobecności uprawnionego do posiłku ucznia Wykonawca nie obciąży Zleceniodawcy kosztami posiłku przysługującego temu uczniowi pod warunkiem zgłoszenia nieobecności ucznia przez rodziców lub opiekunów dziecka nie później niż w dniu poprzedzającym dzień wydania posiłku. 7. Wykonawca zobowiązany będzie do zbiorowego żywienia dzieci ze szkół podstawowych. Pod pojęciem zbiorowego żywienia dla potrzeb niniejszego zamówienia rozumie się zapewnienie określonej grupie osób posiłków obiadowych w formie żywienia pozadomowego. Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie, tj., produkcji, transportu i wydania posiłków. Posiłki muszą być dobrej jakości o odpowiedniej wadze i wartości odżywczej zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2017r. poz. 149) zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. 8. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. 9. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony przez Wykonawcę Zamawiającemu w każdy piątek tygodnia i obejmować menu na kolejny tydzień. Jadłospis musi zawierać kaloryczność dań oraz zawarte w posiłkach alergeny. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu, który jest niezgodny ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia. 11. Dyrektorzy szkół, sprawdzają zgodność podanego posiłku z dostarczonym przez Wykonawcę jadłospisem. 12. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów jednodaniowych wydawanych w systemie: a) 2 razy w tygodniu danie mięsne składające się z: mięsa - 80 g., ziemniaki lub kasza lub ryż - 200 g., surówka lub jarzyny gotowane - 100 g., sok w kartoniku - 200 ml., b) 1 raz w tygodniu zupa - 400 ml z wkładką mięsną - 50 g. i pieczywem - 100 g., sok w kartoniku - 200 ml., c) 1 raz w tygodniu danie bezmięsne lub półmięsne: naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, pyzy, kluski, bigos, fasolka po bretońsku, łazanki z mięsem i kapustą, itp. - 350 g., sok w kartoniku - 200 ml d) 1 raz w tygodniu (piątek) - ryba (z wyjątkiem śledzia) - 80 g., ziemniaki lub kasza lub ryż - 200 g, surówka lub jarzyny gotowane - 100 g. Od poniedziałku do piątku mogą być podawane nie więcej niż dwie porcje potrawy smażonej, przy czym do smażenia jest używany olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonasyconych poniżej 40%. 13. Posiłki muszą być wykonane z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek. 14. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. 15. Posiłki (obiady) muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania i zapewniać odpowiednią ilość kalorii dla uczniów szkół. 16. Zamawiający zobowiązany jest do porcjowania, wydawania posiłków oraz utrzymania należytego porządku i czystości pomieszczeń, urządzeń i sprzętu, zgodnie z wymogami odpowiednich służb. 17. Płatnikiem faktur VAT za świadczone usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków będzie Zamawiający. 18. Korzystać z posiłków będą mogli również uczniowie, za których zapłaty dokonywać będą ich rodzice. 19. Zamawiający dopuszcza możliwość wydawania posiłków po cenie ustalonej przez Wykonawcę pracownikom szkół na terenie Gminy Sławno oraz osobom trzecim. 20. Wykonawca zapewni w dniu dostarczenia posiłków, z miejsca do którego dostarczono posiłek, odbiór pokonsumpcyjnych odpadów, przy czym odbiór ten nastąpi do godziny 14.00. Odbiór pokonsumpcyjnych odpadów nastąpi w specjalnie do tego przystosowanych pojemnikach. 21. Wykonawca zobowiązuje się do pobierania i przechowywania próbek kontrolnych posiłków, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 22. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania do poszczególnych szkół posiłków własnym środkiem transportu, przystosowanym i dopuszczonym przez właściwego państwowego inspektora sanitarnego do przewozu żywności (posiłków), a osoby wykonujące przedmiot zamówienia zobowiązane są do posiadania aktualnej książeczki zdrowia. 23. Zamawiający zastrzega sobie prawo przeprowadzenia kontroli w zakresie warunków zawartych w umowie.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
18/12/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
108930.56
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe Mirosława Grzegorczyk
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
117645.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z SŁAWNA
- Usługa przygotowania i dowozu gorących posiłków jednodaniowych dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie na 2025 r.
- Usługa przygotowania i dowozu gorących posiłków jednodaniowych dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie na rok 2025
- Usługa przygotowania i dowozu gorących posiłków jednodaniowych dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sławnie na rok 2025
więcej: przetargi w Sławnie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługę cateringu - przygotowanie i dostawę gotowych posiłków do Szkoły Podstawowej nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Pawła II w Krotoszynie w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kopienicy
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Cianowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Smardzowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Szczodrkowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.