eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Aleksandrów Kujawski › Dostawa artykułów spożywczych dla Gminnego Przedsiębiorstwa Usługowego ALGAWA Sp. z o.o. z siedzibą w Aleksandrowie Kujawskim przy ul. Przemysłowej 10



Ogłoszenie z dnia 2013-12-04

Aleksandrów Kujawski: Dostawa artykułów spożywczych dla Gminnego Przedsiębiorstwa Usługowego ALGAWA Sp. z o.o. z siedzibą w Aleksandrowie Kujawskim przy ul. Przemysłowej 10
Numer ogłoszenia: 501180 - 2013; data zamieszczenia: 04.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminne Przedsiębiorstwo Usługowe ALGAWA Sp. z o.o. , ul. Przemysłowa 10, 87-700 Aleksandrów Kujawski, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 54 282 07 70, faks 54 282 07 70.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla Gminnego Przedsiębiorstwa Usługowego ALGAWA Sp. z o.o. z siedzibą w Aleksandrowie Kujawskim przy ul. Przemysłowej 10.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, mięsa, drobiu i ryb oraz przetworów mięsnych, pieczywa i innych artykułów spożywczych dla Zamawiającego, który to przedmiot jest podzielony na części: Część 1: dostawa pieczywa 1 chleb zwykły krojony 500g szt. 2500 2 chleb słonecznikowy krojony szt. 3500 3 bułka pszenna mała 0,05 kg szt. 10000 4 bułka grahamka 0,05 kg szt. 2500 5 bułka tarta kg 950 Część 2: dostawa warzyw i owoców mrożonych 1 kalafior mrożony kg 300 2 mieszanka owocowa kg 1000 3 brokuł mrożony kg 300 4 fasola szparagowa mrożona zielona kg 240 5 mieszanka chińska mrożona kg 1000 6 frytki mrożone kg 1200 7 truskawki mrożone kg 700 Część 3: dostawa jaj 1 Jaja klasa S szt. 12000 Część 4: dostawa różnych produktów spożywczych 1 cukier kg 2600 2 mąka pszenna typ 500 kg 1400 3 mąka ziemniaczana kg 300 4 herbata czarna granulowana 80g szt 500 5 herbata owocowa 1kg szt. 160 6 kakao słodzone 250g szt 240 7 kakao ciemne 250g szt 10 8 kawa zbożowa (32 torebki) szt 52 9 olej uniwersalny l 2850 10 margaryna zwykła 250g szt 100 11 krem czekoladowo-orzechowy do smarowania 400g szt. 220 12 dżem 270g szt 500 13 przyprawa warzywna sypka kg 315 14 przyprawa do zup w płynie l 315 15 przyprawa do kurczaka kg 50 16 przyprawa do grosa kg 25 17 czosnek suszony kg 25 18 papryka słodka kg 25 19 ziele angielskie kg 12 20 liść laurowy kg 12 21 cynamon kg 6 22 majeranek kg 36 23 pieprz czarny mielony kg 36 24 sól jodowana kg 600 25 kwasek cytrynowy kg 75 26 kostki pieczeniowe (12 szt. w opakowaniu) szt 240 27 sos do spaghetii 550g szt. 2200 28 brzoskwinie w puszce 850g szt 335 29 ananasy w puszce 400g szt 220 30 pomidory w puszce 400g szt. 400 31 kukurydza konserwowa 400g szt. 1500 32 szczaw konserwowy 400g szt 250 33 ogórki konserwowe 0,9 kg szt. 20 34 koncentrat pomidorowy 30% szt 350 35 kwas z kapusty 0,5l szt 300 36 żurek kujawski 50g szt 720 37 żurek w płynie 0,5l szt. 300 38 ketchup łagodny kg 75 39 musztarda kg 75 40 majonez 600g szt 1300 41 chrzan tarty 400g szt 200 42 kulki czekoladowe zbożowe 0,5 kg szt. 150 43 płatki śniadaniowe miodowe 0,5 kg szt.150 44 płatki kukurydziane 0,5 kg szt.300 45 kasza manna kg 70 46 makaron spaghetti 0,5kg szt 2700 47 makaron muszelka 0,5 kg szt 450 48 makaron wstążki grube kg 500 49 makaron penne 0,5 kg szt. 1200 50 makaron świderki 0,5kg szt 4000 51 makaron łazanki 0,5kg szt 1500 52 ryż biały kg 1500 53 kasza jęczmienna kg 1500 54 kasza gryczana kg 500 55 kisiel w proszku 50g szt. 500 56 galaretka w proszku 75g szt. 5000 57 budyń w proszku 40g szt. 750 58 sezam ziarno kg 2 59 wafelek w czekoladzie 80g szt. 12000 60 soczki owocowe 0,2l szt. 3000 61 woda mineralna niegazowana 5l szt. 520 62 woda mineralna niegazowana 0,5l szt 2400 63 czekolada 200g szt 30 64 fasola czerwona w puszce 400g szt 100 65 herbatniki szt 2400 66 imbir kg 2 67 aromat do ciast szt 30 68 bazylia suszona kg 5 69 biszkopty 400g szt 50 70 cukier puder kg 25 71 cukier waniliowy 20g szt 150 72 drożdże 10dkg szt 50 73 estragon kg 2 74 groch łuskany kg 420 75 fasola Jaś kg 420 76 goździki kg 5 77 kasza gryczana kg 300 78 kminek kg 5 79 zioła prowansalskie kg 5 80 zacierka 250g szt 120 81 wiórki kokosowe 200g szt 20 82 rodzynki sułtańskie 250g szt 25 83 soda oczyszczona 50g szt 20 84 suchary 400g szt 10 85 migdały płatki 75g szt 30 86 miód 400g szt 120 87 mleko krówka 500g szt 30 88 morele suszone 100g szt 10 89 ocet 0,5l szt 30 90 orzechy włoskie 70g szt 30 91 paszteciki do smarowania 100g szt 400 92 proszek do pieczenia 20g szt 100 93 przyprawa do ryb kg 24 94 lubczyk kg 5 95 koper suszony kg 5 96 mak kg 5 97 szpinak 300g szt 40 98 gałka muszkatołowa kg 2 99 curry kg 2 100 tymianek kg 5 101 papryka ostra kg 6 102 szczaw konserwowy 300g szt 220 103 kurkuma kg 6 104 oregano kg 5 105 papryka konserwowa 0,9l szt 20 Część 5: dostawa produktów zwierzęcych, mięs i produktów mięsnych 1 łopatka wieprzowa bez kości i skóry kg 7000 2 mięso mielone wieprzowe o zawartości tłuszczu max.15% kg 1000 3 schab wieprzowy bez kości kg 2000 4 karkówka wieprzowa bez kości kg 900 5 parówki wieprzowe cienkie o zawartości mięsa min. 60% kg 300 6 parówki wieprzowe grube o zawartości mięsa min. 60% kg 300 7 kiełbasa biała surowa kg 200 8 kiełbasa śląska kg 500 9 kiełbasa krakowska kg 100 10 kiełbasa biesiadna kg 1500 11 szynka konserwowa wieprzowa kg 105 12 kiełbasa szynkowa kg 105 13 wędlina drobiowa kg 210 14 polędwica sopocka kg 210 15 boczek świeży kg 50 16 boczek wędzony kg 250 17 smalec kg 10 18 filet z kurczaka bez skóry kg 7000 19 skrzydła z kurczaka kg 1000 20 ćwiartki z kurczaka kg 1200 21 udko z kurczaka kg 2500 22 szynka surowa kg 1500 23 żeberka kg 700 24 kaszanka z czosnkiem kg 100 Część 6: dostawa produktów mleczarskich 1 ser żółty pełnotłusty twardy typu GOUDA kg 400 2 masło śmietankowe 82% kg 600 3 twaróg półtłusty kg 1200 4 mleko w folii 2% l 7500 5 ser topiony 100g szt. 1080 6 serek kremowo-twarogowy 150g szt. 400 7 śmietana 36% 0,5l szt. 30 8 śmietana 18% 400g szt. 2100 9 jogurt owocowy o zawartości cukru min. 14% na 100g, 150g szt. 25000 10 jogurt naturalny 180g szt. 700 11 serek homogenizowany 150g szt. 10000 12 kefir 0,5l szt. 20 Część 7: dostawa ryb 1 filet mrożony z miruny, glazura max. 10% kg 2400 2 tuńczyk konserwowy w oleju, opakowanie 170g szt. 600 3 paluszki rybne kg 1200.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00 - Pieczywo 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 03.14.25.00 - Jaja 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane 15.33.21.00 - Przetworzone owoce .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • d) Posiadają wiedzę i doświadczenie, tj. udokumentowane należyte wykonanie w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia a jeżeli okres prowadzenia jest krótszy - w tym okresie odpowiadającym swoim rodzajem wykonanie co najmniej 1 dostawy w kwotach nie mniejszych niż 10 000 zł brutto dla części 2, 4-7 oraz 3 000 zł dla części 1 i 3. Do wykazu należy dołączyć kopie dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały należycie wykonane. Spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawcą może być osoba fizyczna, osoba prawna albo jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej , która ubiega się o udzielenie zamówienia publicznego. Spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej gwarantującej należyte wykonanie zamówienia. Spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.algawa.4bip.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminne Przedsiębiorstwo Usługowe ALGAWA Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 10, 87-700 Aleksandrów Kujawski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Gminne Przedsiębiorstwo Usługowe ALGAWA Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 10, 87-700 Aleksandrów Kujawski -sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.