Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-12-05
Wierzbica: dostawa artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 501500 - 2013; data zamieszczenia: 05.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Sienkiewicza 37, 26-680 Wierzbica, woj. mazowieckie, tel. 048 6182059, faks 048 6182059.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa artykułów spożywczych.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: tak.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (załącznik nr 3)
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (załącznik nr 3) Weryfikacja spełnienia wyżej wymienionego warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o złożone oświadczenie. Prawidłowo złożony dokument - spełnia, brak dokumentu, bądź błędnie złożony - nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (załącznik nr 3) Weryfikacja spełnienia wyżej wymienionego warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o złożone oświadczenie. Prawidłowo złożony dokument - spełnia, brak dokumentu, bądź błędnie złożony - nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (załącznik nr 3) Weryfikacja spełnienia wyżej wymienionego warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o złożone oświadczenie. Prawidłowo złożony dokument - spełnia, brak dokumentu, bądź błędnie złożony - nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia (załącznik nr 3) Weryfikacja spełnienia wyżej wymienionego warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o złożone oświadczenie. Prawidłowo złożony dokument - spełnia, brak dokumentu, bądź błędnie złożony - nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. wykazu posiadanych do wykonania zamówienia środków transportu spełniającego wymogi sanitarne dotyczące środków transportu żywności (dokumenty poświadczone przez sanepid, bądź decyzje wydane przez ten organ
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpswierzbica.finn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ, UL. SIENKIEWICZA 37 26-680 WIERZBICA.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.12.2013 godzina 11:00, miejsce: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ, UL. SIENKIEWICZA 37 26-680 WIERZBICA
D IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne. 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp Nazwa artykułu Jedn. miary Ilość Cena netto Wartość netto VAT
(%) Wartość VAT Wartość brutto
1.
Baleron
kg
10
2.
Baleron mielony
kg
230
3.
Baton drobiowy szynkowy
kg
285
4.
Blok zapiekany
kg
188
5.
Boczek mielony (wędlina)
kg
225
6.
Farsz na pierogi
kg
25
7
Karkówka z kością
kg
450
8.
Kaszanka
kg
250
9
Kiełbasa krakowska
kg
206
10.
Kiełbasa szynkowa
kg
225
11.
Kiełbasa toruńska
kg
275
12.
Kiełbasa wiejska
kg
5
13.
Kiełbasa zwykła
kg
421
14.
Kiełbasa gilowa
kg
193
15.
Kiełbasa serwolatka
kg
150
16.
Kości wieprzowe (rurkowe)
kg
1 100
17.
Kurczaki
kg
890
18.
Łopatka z kością
kg
900
19.
Mielonka wieprzowa (wędlina na kanapki)
kg
180
20
Mięso mielone (wieprzowe)
kg
206 -
21.
Mortadel
kg
218
22.
Ogonówka wędzona
kg
17
23.
Parówki
kg
250
24.
Parówkowa
kg
250
25.
Pasztet drobiowy
kg
150
26.
Pasztet wieprzowy
kg
110
27.
Pasztetowa
kg
225
28.
Pieczeń rzymska
kg
200
29.
Płuca wieprzowe
kg
125
30.
Polędwica drobiowa
kg
165
31.
Salceson włoski
kg
112
32.
Serca drobiowe
kg
38
33.
Słonina
kg
56
34.
Smalec
kg
50
35.
Szynka wieprzowa (wędlina)
kg
9
36.
Szynka drobiowa
kg
240
37.
Wątróbka
kg
270
38.
Wołowina z kością - rozbrat
kg
78
39.
Żebra wieprzowe
kg
245
40.
Kiełbasa żywiecka
kg
232
41.
Serca wieprzowe
kg
190
42
Żołądki drobiowe
kg
160
X. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9. 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: różne produkty spożywcze. 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Barszcz biały w proszku opakowanie 66 g
szt
920
2.
Budyń (op. 40 g)
szt
1000
3.
Bułka tarta
kg
200
4.
Chrzan w słoiku (op. 290g)
szt
380
5.
Cukier
kg
2 500
6.
Cukier puder
kg
12
7.
Cukier waniliowy (op. 32g)
szt
180
8
Cynamon (op. 20g)
szt
15
9.
Ćwikła (słoik 250 g)
szt
22
10.
Drożdże (op. 100 g)
szt
20
11.
Dżem niskosłodzony (op.260 g)
szt
450
12.
Galaretka owocowa (op. 75 g)
szt
20
13. Groszek konserwowy (puszka lub słoik 400g)
szt
240
14.
Herbata (granulat op. 100g)
szt
1 100
15.
Kakao (op. 100 g)
szt
75
16.
Kasza gryczana
kg
80
17.
Kasza jęczmienna
kg
150
18.
Kasza manna
kg
200
19. Kawa zbożowa rozpuszczalna (op.250 g)
szt
140
20.
Ketchup (op 1 litr)
szt
330
21
Kisiel (op. 40g)
szt
1200
22.
Koncentrat pomidorowy (op. 0,9 l) szt
295
23.
Krem do ciast (op. 250g)
szt
10
24.
Kwasek cytrynowy (op. 25g)
szt
450
25. Liście laurowe (op. 10g)
szt
40
26. Majeranek (op. 10g)
szt
110
27. Majonez (op. 1l)
szt
300
28. Mak (op. 1 kg)
szt
10
29. Makaron świderki (op. 5 kg)
szt
68
30. Makaron nitki (op. 5kg)
szt
44
31. Margaryna
kg
20
32. Mąka pszenna (op. 5kg)
szt
160
33. Mąka ziemniaczana (op. 1 kg)
kg
200
34. Miód naturalny (op. 1 l)
szt
50
35. Musztarda (op. 1 l)
szt
133
36. Ocet (op. 1l)
szt
10
37. Olej uniwersalny (op. 5 l)
szt
100
38. Olejek do ciast (op. 10g)
szt
20
39. Pieprz mielony (op. 15g)
szt
550
40. Płatki jęczmienne (op. 400g)
szt
280
41.
Płatki kukurydziane 1 kg
kg
700
42.
Płatki owsiane
kg
130
43.
Polewa czekoladowa (op. 100g)
szt
10
44.
Proszek do pieczenia (op. 30g)
szt
100
45.
Przyprawa warzywna (op. 1 kg)
szt
90
46. Przyprawa do potraw w płynie (op. 1 l)
szt
20
47. Rodzynki (op. 1kg) szt 2
48.
Ryż
kg
430
49.
Sok owocowo-warzywny zagęszczany w butelce (op. 1 l)
szt
1000
50.
Sól
kg
420
51.
Syrop owocowy wysokosłodzony (op. 0,50l)
szt
1800
52.
Ziele angielskie (op. 15 g)
szt
50
53.
Zioła prowansalskie (op 10g)
szt
50
54.
Żelatyna (op 50g)
szt
30
55.
Bazylia (op. 10g)
szt
56.
Tymianek (op 10g)
szt
50
57
Oregano (op. 10g)
szt
50
58.
Przyprawa do kurczaka (op.20g)
szt
80
59.
Przyprawa do wieprzowiny (20g)
szt
50
60.
Przyprawa do wołowiny (op. 20g)
szt
50
61.
Gałka muszkatołowa (op.10g)
szt.
50
62.
Papryka słodka (op.20g)
szt
50
63.
Papryka ostra (op20g)
szt
50
64.
Pieprz ziołowy (20g)
szt
50
65.
Curry (op. 25g)
szt
50
66
Wafle śmietankowe (180 g)
szt
60
67.
Herbatniki (65 g)
szt
60
68.
Biszkopty (100g)
szt
60
69.
Paluszki ( 80g)
szt
60
70.
Baton MARS (op. 47 g)
szt
75
X. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6. 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: produkty mleczarskie. 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.
Mleko 2 %
litr
25 000
2.
Ser biały półtłusty
kg
740
3.
Ser twardy
kg
275
4.
Serek homogenizowany (op. 150g)
szt
3 100
5.
Serek topiony (op. 100g)
szt
2 650
6.
Śmietana 18% (op. 400g)
szt
2 350
7.
Masło extra kostka 200g
szt
6 400. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3. 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: pieczywo świeże i wyroby piekarskie. 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.
Bułka pszenna (50g)
szt
22 000
2.
Bułka pszenna (400g) (gryzka)
szt
5 500
3.
Chleb pszenno-żytni - krojony (600 g)
szt
14 500
4.
Chleb graham - krojony (500 g)
szt
4 400. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9. 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: ryby przetworzone i konserwowane.. 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.
Filet z miruny
kg
600
2.
Paprykarz szczeciński (op. 330g)
szt
80
3.
Śledź salinat
kg
80
4.
Śledź w oleju (op. 170g)
sz
160
5.
Śledź w pomidorach (op.170g)
szt
250
6.
Szprot w oleju (op.170g)
szt
250
7.
Szprot w pomidorach (op. 170g)
szt
280
8.
Ryba wędzona
kg
30. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0. 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: owoce, warzywa i podobne produkty. 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1
Arbuz
kg
65
2
Banany
kg
100
3
Botwina
Pęczki
80
4
Buraki
kg
1 150
5
Brokuły
szt
80
6
Cebula
kg
600
7
Cytryny
kg
8
8
Fasola biała
kg
100
9
Fasola szparagowa kg
20
10
Groch łupany
kg
80
11
Grzyby suszone
kg
0,5
12
Jabłka
kg
2 500
13
Kalafior
szt
80
14
Kapusta biała
kg
3 000
15
Kapusta granatowa
kg
500
16
Kapusta kiszona
kg
200
17
Kapusta pekińska
kg
400
18
Kapusta młoda
kg
100
19
Kapusta włoska
kg
600
20
Koper
pęczki
150
21
Mandarynki
kg
30
22
Marchew
Kg
2 400
23
Ogórek świeży
Kg
420
24
Ogórki kiszone
Kg
400
25
Papryka
Kg
40
26
Pieczarki
kg
250
27
Pietruszka
kg
450
28
Pietruszka zielona
pęczki
70
29
Pomidory
kg 450
30
Por
kg 110
31
Porzeczka czarna
Kg
150
32
Rabarbar
kg
80
33
Rzodkiewka
pęczki
120
34
Sałata zielona
szt
600
35
Seler
kg
400
36
Susz owocowy - jabłko
Kg
2
37
Susz owocowy- śliwka
kg
2
38
Susz owocowy - gruszka
Kg
2
39
Susz warzywny (5 kg)
szt
12
40
Szczaw
pęczki
40
41
Szczypior
pęczki
50
42
Śliwka
kg
150
43
Truskawka
kg
50
44
Wiśnia
kg
150
45
Ziemniaki
kg
16 500. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1. 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
- Dostawa produktów do Internatu Zespołu Szkół Rolniczych im. W. Witosa w Ostrożanach na 2025 rok
- Sukcesywne dostawy artykułów mleczarskich oraz tłuszczy
- "Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i serowarskich w 2025 roku dla oświatowych jednostek organizacyjnych Gminy Miasto Leżajsk"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.