Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-12-11
Trzebinia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini
Numer ogłoszenia: 503800 - 2012; data zamieszczenia: 11.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Słowackiego 70, 32-540 Trzebinia, woj. małopolskie, tel. 032 6121374 w. 45, faks 032 6121551.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiot zamówienia winien być wcześniej odpowiednio posortowany przez wykonawcę i odpowiadać wymaganiom jakościowym stawianym przez Polską Normę, normy unijne oraz spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także winien być przechowywany w siedzibie wykonawcy w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. 2.Dostarczone przedmioty zamówienia muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami (nazwa producenta, termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, itp.). 3.Dostawy winny odbywać się w odpowiednio przystosowanych pojemnikach, które spełniają wymagania przewidziane do przechowywania żywności. Koszty opakowań są wliczone w koszty artykułów spożywczych, a opakowania stanowią własność zamawiającego. 4.Przedmiot zamówienia podzielony został odpowiednio na pakiety (części): PAKIET I - Ryby mrożone i przetworzone ryba mrożona ilość: 1490 kg matias słabo solony ilość: 630 kg sałatka jarzynowa ilość: 630 kg PAKIET II - Konserwy i przetwory z mięsa konserwa mięsna wieprzowa 300g lub 330g ilość: 2100 szt pasztet drobiowy 300g lub 330g ilość: 2100 szt paprykarz szczeciński 300g lub 330g ilość: 2100 szt sałatka rybna z makreli 300g lub 330g ilość: 2100 szt szprot w pomidorach 300g lub 330g ilość: 2100 szt szprot w oleju 300g lub 330g ilość: 2100 szt konserwa mięsna wieprzowa 130g lub 131g ilość: 6300 szt pasztet drobiowy 130g lub 131g ilość: 6300 szt PAKIET III - Tłuszcze zwierzęce lub roślinne i produkty mleczarskie margaryna jadalna do smarowania pieczywa ilość: 4234 kg masło roślinne jadalne do smarowania pieczywa ilość: 365 kg olej roślinny jadalny ilość: 1749 l ser żółty ilość: 630 kg ser topiony 100g ilość: 6300 szt serek wiejski 150g ilość: 6300 szt twaróg półtłusty 200g ilość: 3150 szt serek homogenizowany 135g ilość: 6300 szt serek twarogowy 125g ilość: 6300 szt jogurt 150g ilość: 6300 szt kefir 400g ilość: 4410 szt śmietana 400g ilość: 2190 szt mleko w proszku ilość: 250 kg PAKIET IV - Różne produkty spożywcze dżem owocowy ilość: 945 kg marmolada owocowa ilość: 945 kg chrzan tarty ilość: 129,600 l sałatka szwedzka ilość: 3135,480 l sałatka wielowarzywna ilość: 3135,480 l cukier biały ilość: 2190 kg kasza jęczmienna ilość: 1840 kg ryż biały ilość: 1840 kg mąka pszenna ilość: 1749 kg płatki kukurydziane ilość: 250 kg kasza manna ilość: 530 kg makarony różne ilość: 3240 kg barszcz czerwony w proszku ilość: 220 kg zupa grzybowa w proszku ilość: 220 kg zupa jarzynowa w proszku ilość: 220 kg zupa ogonowa w proszku ilość: 220 kg zupa pieczarkowa w proszku ilość: 220 kg zupa kalafiorowa w proszku ilość: 220 kg żurek śląski w proszku ilość: 220 kg sos boloński w proszku ilość: 120 kg sos myśliwski w proszku ilość: 120 kg sos grzybowy w proszku ilość: 120 kg pieprz czarny mielony ilość: 40 kg kminek ilość: 40 kg majeranek ilość: 40 kg ziele angielskie ilość: 40 kg liść laurowy ilość: 40 kg sól ilość: 1095 kg ocet spożywczy ilość: 219 l przyprawa do zup w płynie ilość: 1095 l herbata granulowana ilość: 550 kg majonez ilość: 530 kg musztarda ilość: 530 kg koncentrat pomidorowy ilość: 729 kg przyprawa do zup w proszku ilość: 365 kg fasola jaś ilość: 925 kg groch cały ilość: 925 kg 5.Ofertę można złożyć na całość przedmiotu zamówienia lub na wybrany przez wykonawcę pakiet (część), przy czym w każdym pakiecie (części) wymagany jest pełen wyszczególniony w niej asortyment.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oryginał oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, który stanowi załącznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oryginał oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, który stanowi załącznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oryginał oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, który stanowi załącznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oryginał oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, który stanowi załącznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oryginał oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, który stanowi załącznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1.Oryginał druku formularza ofertowego, który stanowi załącznik nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 2.W przypadku podpisania oferty wraz z załącznikami przez osobę upoważnioną do reprezentowania wykonawcy należy złożyć pełnomocnictwo. Pełnomocnictwo winno być złożone w oryginale lub też w kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza. Pełnomocnictwo winno być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. 3.W celu prawidłowej identyfikacji wykonawcy, który złożył ofertę, zamawiający prosi załączyć do oferty aktualny odpis z właściwego rejestru np. odpis z krajowego rejestru sądowego lub wypis z ewidencji działalności gospodarczej. Odpis z właściwego rejestru winien być złożony w oryginale lub też w kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Odpis z właściwego rejestru winien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dział Kwatermistrzowski
Zakład Karny w Trzebini
ul. Słowackiego 70
32-540 Trzebinia.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.12.2012 godzina 08:30, miejsce: Sekretariat Zakład Karny w Trzebini ul. Słowackiego 70 32-540 Trzebinia.
IV.4.5) Termin związania ofertą: do 17.01.2013.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PAKIET I - Ryby mrożone i przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ryba mrożona ilość: 1490 kg matias słabo solony ilość: 630 kg sałatka jarzynowa ilość: 630 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PAKIET II - Konserwy i przetwory z mięsa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: konserwa mięsna wieprzowa 300g lub 330g ilość: 2100 szt pasztet drobiowy 300g lub 330g ilość: 2100 szt paprykarz szczeciński 300g lub 330g ilość: 2100 szt sałatka rybna z makreli 300g lub 330g ilość: 2100 szt szprot w pomidorach 300g lub 330g ilość: 2100 szt szprot w oleju 300g lub 330g ilość: 2100 szt konserwa mięsna wieprzowa 130g lub 131g ilość: 6300 szt pasztet drobiowy 130g lub 131g ilość: 6300 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PAKIET III - Tłuszcze zwierzęce lub roślinne i produkty mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: margaryna jadalna do smarowania pieczywa ilość: 4234 kg masło roślinne jadalne do smarowania pieczywa ilość: 365 kg olej roślinny jadalny ilość: 1749 l ser żółty ilość: 630 kg ser topiony 100g ilość: 6300 szt serek wiejski 150g ilość: 6300 szt twaróg półtłusty 200g ilość: 3150 szt serek homogenizowany 135g ilość: 6300 szt serek twarogowy 125g ilość: 6300 szt jogurt 150g ilość: 6300 szt kefir 400g ilość: 4410 szt śmietana 400g ilość: 2190 szt mleko w proszku ilość: 250 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: PAKIET IV - Różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dżem owocowy ilość: 945 kg marmolada owocowa ilość: 945 kg chrzan tarty ilość: 129,600 l sałatka szwedzka ilość: 3135,480 l sałatka wielowarzywna ilość: 3135,480 l cukier biały ilość: 2190 kg kasza jęczmienna ilość: 1840 kg ryż biały ilość: 1840 kg mąka pszenna ilość: 1749 kg płatki kukurydziane ilość: 250 kg kasza manna ilość: 530 kg makarony różne ilość: 3240 kg barszcz czerwony w proszku ilość: 220 kg zupa grzybowa w proszku ilość: 220 kg zupa jarzynowa w proszku ilość: 220 kg zupa ogonowa w proszku ilość: 220 kg zupa pieczarkowa w proszku ilość: 220 kg zupa kalafiorowa w proszku ilość: 220 kg żurek śląski w proszku ilość: 220 kg sos boloński w proszku ilość: 120 kg sos myśliwski w proszku ilość: 120 kg sos grzybowy w proszku ilość: 120 kg pieprz czarny mielony ilość: 40 kg kminek ilość: 40 kg majeranek ilość: 40 kg ziele angielskie ilość: 40 kg liść laurowy ilość: 40 kg sól ilość: 1095 kg ocet spożywczy ilość: 219 l przyprawa do zup w płynie ilość: 1095 l herbata granulowana ilość: 550 kg majonez ilość: 530 kg musztarda ilość: 530 kg koncentrat pomidorowy ilość: 729 kg przyprawa do zup w proszku ilość: 365 kg fasola jaś ilość: 925 kg groch cały ilość: 925 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z TRZEBINI
- "Świadczenie usług pocztowych w obrocie krajowym i zagranicznym na rzecz Urzędu Miasta w Trzebini, na 2025 rok".
- "Kompleksowa usługa związana z opieka nad bezdomnymi zwierzętami pochodzącymi z terenu miasta i gminy Trzebinia".
więcej: przetargi w Trzebini »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
- Dostawa produktów do Internatu Zespołu Szkół Rolniczych im. W. Witosa w Ostrożanach na 2025 rok
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.