Ogłoszenie z dnia 2012-12-12
Lędziny: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków na terenie miasta Lędziny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lędzinach.
Numer ogłoszenia: 504840 - 2012; data zamieszczenia: 12.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lędzinach , ul. Lędzińska 47, 43-143 Lędziny, woj. śląskie, tel. 032 2166791, faks 032 2166791.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops-ledziny.ovh.org
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków na terenie miasta Lędziny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lędzinach..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Na gorący posiłek powinno się składać jedno z poniżej wymienionych dań: - zupa z tzw. wkładką (500 ml) wraz z pieczywem (chleb, bułka - 200g), lub .drugie danie, na które winny się składać: ziemniaki (200g) lub ryż, kasza bądź makaron (100g), mięso bez kości (100g) lub z kością (200g) i jarzyna w postaci gotowanej lub surowej (150 g), lub - danie garmażeryjne n.p. fasolka po bretońsku, bigos, gulasz (400g) wraz z pieczywem (200g), pierogi (400g), naleśniki (4 szt.) itp. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z zapisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. DzU. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać obowiązujące normy produktów każdej z grup. Wykonawca powinien przygotowywać posiłki w sposób zapewniający ich różnorodność i niepowtarzalność w okresie co najmniej dwóch tygodni. Dania powinny być przygotowywane naprzemiennie w cyklu: 1 dzień - zupa z wkładką, 2 dzień - drugie danie, 3 dzień - danie garmażeryjne, 4 dzień - zupa itd. Liczba osób objętych przedmiotem zamówienia: szacuje się ok. 40 osób /dzień..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający spełnienie powyższego warunku będzie oceniał na podstawie oświadczenia złożonego przez Wykonawcę oraz opinii/decyzji właściwej terenowo stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, że pomieszczenia, w których będą przygotowywane i podawane posiłki odpowiadają obowiązującym wymaganiom Ocena spełnienia wymienionego wyżej warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający spełnienie powyższego warunku będzie oceniał na podstawie oświadczenia złożonego przez Wykonawcę Ocena spełnienia wymienionego wyżej warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający spełnienie powyższego warunku będzie oceniał na podstawie oświadczenia złożonego przez Wykonawcę Ocena spełnienia wymienionego wyżej warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający spełnienie powyższego warunku będzie oceniał na podstawie oświadczenia złożonego przez Wykonawcę Ocena spełnienia wymienionego wyżej warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający spełnienie powyższego warunku będzie oceniał na podstawie oświadczenia złożonego przez Wykonawcę Ocena spełnienia wymienionego wyżej warunku zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
opinia/decyzja właściwej terenowo stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, że pomieszczenia, w których będą przygotowywane i podawane posiłki odpowiadają obowiązującym wymaganiom
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający dopuszcza zmiany postanowień zawartej umowy w zakresie zmiany ceny jednostkowej brutto towaru w razie zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa podatkowego. Przygotowywanie i wydawanie posiłków będzie możliwe także w dniach świątecznych. W tym przypadku Zamawiający jest zobowiązany do dokonania dodatkowych uzgodnień z Wykonawcą, nie później jednak niż na 7 dni przed planowanym przygotowaniem i wydaniem posiłków - w tym przypadku strony będą każdorazowo uzgadniać ceny posiłku.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops-ledziny.ovh.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.mops-ledziny.ovh.org.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.12.2012 godzina 08:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lędzinach, ul. Lędzińska 47, 43-143 Lędziny, (pokój nr 16).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z LĘDZIN
- Utworzenie terenów zieleni miejskiej - park leśny przy ul. Gajowej w Lędzinach" w ramach inwestycji "Rewitalizacja terenów zieleni miejskiej usytuowanych przy ul. Gajowej
- Remont obróbek blacharskich oraz orynnowania dla budynku administracyjnego dla PGG S.A. KWK Piast-Ziemowit Ruch Ziemowit w Lędzinach.
- Modernizacja torowiska maszyn zwałująco-zbierających w Zakładzie Przeróbki Mechanicznej Węgla w Oddziale KWK Piast-Ziemowit Ruch Ziemowit
- Remont pomp stosowanych w ciągu technologicznym zakładu górniczego dla Oddziałów PGG S.A. w okresie 12 miesięcy z podziałem na zadania.
więcej: przetargi w Lędzinach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa wyżywienia i cateringu na potrzeby Jeleniogórskiego Centrum Kultury w Jeleniej Górze w okresie od 28.04.2025 r. do 04.05.2025 r.
- Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów Oddziału Rehabilitacyjnego oraz Oddziału Rehabilitacji Pulmonologicznej w Krzyżewie
- WZPiFP-17-25 Przygotowanie i dostarczanie posiłków całodziennych dla osób zatrzymanych w PDOZ w KMP w Toruniu, w KPP w Brodnicy, w KPP w Mogilnie, w KPP w Tucholi oraz w KPP w Sępólnie Krajeńskim
- ,,Usługa cateringowa podczas pikniku dla pracowników Politechniki Łódzkiej."
- "Świadczenie usługi organizacji kampanii promocyjnej, kampanii społeczno-promocyjnej, rajdu rowerowego oraz dostarczenia poczęstunku na zajęcia"
- Wykonanie usługi cateringowej podczas II Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej. Jakość w Zarządzaniu. Zarządzanie w świecie 4.0.
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.