eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi NiechlówŚwiadczenie usługi cateringowej w zakresie wyżywienia dzieci uczęszczających do trzech Przedszkoli na terenie Gminy Niechlów w okresie od 01.03.2017 do 28.02.2018.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2017-03-23

Ogłoszenie nr 50536 - 2017 z dnia 2017-03-23 r.

Niechlów: Świadczenie usługi cateringowej w zakresie wyżywienia dzieci uczęszczających do trzech Przedszkoli na terenie Gminy Niechlów w okresie od 01.03.2017 do 28.02.2018.
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -

Zamieszczanie ogłoszenia:

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

tak

Nazwa projektu lub programu
Regionalny Program Operacyjny Województwa Dolnośląskiego na lata 2014-2020

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak
Numer ogłoszenia: 28642 - 2017


Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiających

nie

Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Niechlów, krajowy numer identyfikacyjny 41105063000000, ul. ul. Głogowska  31, 56215   Niechlów, państwo Polska, woj. dolnośląskie, tel. 655 435 688, faks 0-65 5435814, e-mail niechlow@zgwrp.org.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Administracja samorządowa

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Świadczenie usługi cateringowej w zakresie wyżywienia dzieci uczęszczających do trzech Przedszkoli na terenie Gminy Niechlów w okresie od 01.03.2017 do 28.02.2018.

Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):

RIT 6213.2.02.17

II.2) Rodzaj zamówienia:

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla 40 dzieci w wieku przedszkolnym lat, które będą uczęszczać do Przedszkola w Niechlowie, Naratowie i Sicinach. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostawę trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy maksymalnie 40 dzieci w trzech przedszkolach na terenie Gminy Niechlów. Wartość kaloryczna posiłków: 1300 - 1700 kcal. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach: - śniadanie - godz. 8.30 (posiłek nr 1) Posiłek nr 1 ma się składać z kanapek z wędliną lub nabiałem lub dżemem lub paróweczki lub zupy mlecznej np. kaszki mleczno-ryżowej, płatków z mlekiem. Kanapki powinny być podawane ze świeżymi warzywami: pomidorem, ogórkiem, sałatą, rzodkiewką, papryką. Napoje: herbata lub kakao. Minimalna wartość kaloryczna posiłku: 450 kcal.), - obiad - godz. 11.30 (posiłek nr 2), Posiłek nr 2 ma się składać z zupy z wkładkom (max. 2 razy w tygodniu) lub drugie danie mięso/ryba +ziemniaki/kasza/makaron/ryż + surówka ze świeżych warzyw oraz kompotu z owoców. Do mięsa, ryb zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Minimalna wartość kaloryczna posiłku: 450 kcal. -podwieczorek - godz. 14.15 (posiłek nr 3), Posiłek nr 3 ma się składać z placka z owocami lub bułki maślanej z serkiem homogenizowanym lub kisielu, lub budyniu lub owoców trzy razy w tygodniu np. jabłko, banan. Napoje: herbata lub sok owocowy. Minimalna wartość kaloryczna posiłku: 200 kcal. Zamawiający określa maksymalną wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. 01.03.2017 r. do 28.02.2018 r. (z wyjątkiem przerw w funkcjonowaniu Przedszkola)-tj. ok. 230 dni, czyli maksymalnie 9.350 śniadań, 9.350 obiadów, 9.350 podwieczorków. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić ilość posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego - do godz. 7.15 w dniu świadczenia usługi z możliwością korekty liczby obiadów i podwieczorków do godziny 9.00. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznej liczby dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. W takim przypadku Wykonawca oświadcza, że nie będzie żądał odszkodowania z tytułu zmniejszenia maksymalnej ilości posiłków opisanej powyżej. Wykonawca zobowiązany jest do załączenia do oferty jadłospisu na pierwszych 5 dni żywienia. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać posiłki: - gorące i gotowe do spożycia (dotyczy dań głównych), - uwzględni produkty sezonowe tj.: nowalijki, świeże owoce i warzywa, -przygotowane, dostarczone i podane posiłki będą świeże, pierwszej jakości, zamknięte w pojemnikach przeznaczonych dla produktów wymagających stałych warunków temperaturowych, -sposób podania - estetyczne posiłki powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Wykonawca przy oferowaniu obiadów uwzględniać będzie świeże produkty, - wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu żywności i żywienia, -w przypadku stwierdzenia przy odbiorze posiłków braków jakościowych świadczonych usług, Zamawiającemu przysługiwać będzie prawo obniżenia wynagrodzenia bądź zerwania umowy z tytułu realizowanej usługi przez Wykonawcę, -miejsca dostaw posiłków: Przedszkole w Niechlowie , ul. Szkolna 23, 56-215 Niechlów, Przedszkole w Sicinach, Siciny 82 56-215 Niechlów i Oddział Przedszkolny w Naratowie, Naratów 15 56-215 Niechlów -wykonawca zapewni transport dostosowanymi do przewozu posiłków pojazdami samochodowymi, -wykonawca zapewni posiłki dietetyczne dla poszczególnych dzieci wskazanych przez Zamawiającego (np. bezglutenowe, bezmleczne, bez cukru, bez wołowiny, bez ryb, bez owoców itp.), 2)W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: -najpóźniej na 3 dni robocze przed rozpoczęciem każdego miesiąca świadczenia usługi, przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycję jadłospisu. Niedopuszczalne jest powtarzanie tego samego zestawu wielokrotnie w ciągu miesiąca. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian w przedstawionym jadłospisie. Posiłki muszą być urozmaicone, smaczne i estetyczne, uwzględniające zapotrzebowanie na posiłki dietetyczne dla poszczególnych dzieci (np. bezglutenowe, bezmleczne, bez cukru, bez wołowiny, bez ryb, bez owoców itp.), -świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, -przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r., poz. 594 ze zm.) oraz posiłków. Sposób przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r., poz. 594 ze zm.) -wszystkie posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności, - próbki posiłków winny być przechowywane przez Wykonawcę przez 72 godz. 3)Zamawiający nie dopuszcza możliwości przygotowania posiłków z półproduktów. Posiłki powinny być przygotowywane z surowców świeżych i wysokiej jakości z zachowaniem reżimów dietetycznych i sanitarnych. Nie dopuszcza się: -stosowania produktów masłopodobnych, -mięsa tzw. MOM (mięso oddzielone mechanicznie), -produktów typu instant, -gotowych produktów np. gołąbki, pierogi, klopsy. 4)Zamawiający zastrzega sobie prawo przeprowadzania oceny oferowanych posiłków, pod kątem sprawdzenia ich gramatur, zalecanych norm żywieniowych i jakości wykorzystywanych surowców. 5)Zamawiający zastrzega sobie możliwość w uzasadnionych przypadkach zamiany gorącego posiłku na suchy prowiant (bułka z szynką lub serem + soczek + owoc,) i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego. 6)Organizacja usługi gastronomicznej, musi być zgodna z obowiązującymi przepisami prawa, normami i zasadami sanitarno-epidemiologicznymi. 7)Wykonawca winien przestrzegać procedur higienicznych dotyczących higieny mycia rąk, środków transportu, urządzeń i sprzętu oraz stosowania preparatów myjących i dezynfekujących dopuszczonych w kontakcie z żywnością, zgodnie z opracowanymi procedurami HACAP. 8)Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia estetycznej odzieży dla pracowników wykonujących usługę na rzecz Zamawiającego. 9)Pracownicy Wykonawcy zajmujący się produkcją i dowozem posiłków zobowiązani są do zachowania schludnego wyglądu oraz posiadania aktualnych książeczek zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych. 10)Wykonawca odpowiada za szkody powstałe w wyniku prowadzonej działalności, w szczególności za następstwa zdrowotne wywołane przez dostarczoną żywność. 11)Wykonawca ponosi odpowiedzialność za wszelkie stwierdzone nieprawidłowości świadczonych usług ujawnione poprzez organy kontrolne oraz służby Zamawiającego. 12)Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. Posiłki do przedszkola należy dostarczyć w ramach kosztów własnych (wraz z załadunkiem i rozładunkiem). Zamawiający zastrzega, że ilość dzieci korzystających z posiłków może się zmieniać w trakcie obowiązywania umowy i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania kontroli w trakcie przygotowywania posiłków w miejscu ich produkcji wskazanym przez Wykonawcę. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań )

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie podzielone jest na części:

Nie


II.5) Główny Kod CPV: 55321000-6
Dodatkowe kody CPV: 55521200-0

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Postępowanie/część zostało unieważnione nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania:
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22/03/2017
IV.2 Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT213200.00
WalutaPLN


IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert2
w tym
Liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
Liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0


IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Restauracja "Extra Blat" Maciej Wróblewski,  extrablat@wp.pl,  ul. Szkolna 3,  63-900,  Rawicz,  kraj/woj. wielkopolskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: nie
Skrót literowy nazwy państwa:

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 230010.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 230010.00
> Oferta z najwyższą ceną/kosztem 230010.00
Waluta: PLN


IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:
IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ

IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie   na podstawie art.  ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.