eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GryficeDostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych "Bażyna" w Pogorzelicy.



Ogłoszenie z dnia 2020-01-08

Ogłoszenie nr 510002241-N-2020 z dnia 08-01-2020 r.

Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Gryfice: Dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych "Bażyna" w Pogorzelicy.

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Gryfice, Krajowy numer identyfikacyjny 81053912000000, ul. Osada Zdrój 1, 72-300 Gryfice, woj. , państwo Polska, tel. 091 3843321; 3842516, e-mail gryfice@lasy.szczecin.pl, faks .
Adres strony internetowej (url): www.gryfice.szczecin.lasy.gov.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: Skarb Państwa Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Gryfice

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych "Bażyna" w Pogorzelicy.

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

NO.270.1.4.2019

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Dostawa warzyw i owoców do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych "Bażyna" w Pogorzelicy. Nazwa produktu /J.M. /Ilość: Ananas świeży szt 190, Arbuz kg 450, Avocado szt 5, Bakłażan kg 90, Banan kg 150, Boczniak opk 500g opk 5, Borówka amerykańska opk 15, Botwina szt 80, Brokuły świeże szt 5, Brukselka kg 5, Brzoskwinia szt 1650, Buraczki kg 750, Cebula kg 1150, Cebula czerwona kg 260, Cukinia żółta i zielona kg 100, Cykoria szt 35, Cytryna kg 430, Czereśnie kg 10, Czosnek świeży kg 90, Dynia kg 5, Dynia dekoracyjna szt 5, Fasolka szparagowa żółta kg 5, Fenkuł (koper włoski) szt 18, Grepfruit czerwony kg 10, Grepfruit zielony kg 10, Gruszka kg 550, Imbir kg 2, Jabłka kg 2250, Jarmuż szt 40, Kalafior świeży szt 5, Kalarepa szt 80, Kapusta biała kg 125, Kapusta czerwona kg 610, Kapusta kiszona wiaderka 3 - 5kg kg 480, Kapusta młoda szt 240, Kapusta pekińska kg 400, Kapusta włoska kg 5, Kiełki - różne opk 780, Kiwi szt 1350, Koper szt 1850, Kurka świeża opk 500g opk 5, Limonka kg 45, Malina opk 5, Mandarynka kg 120, Marchew świeża kg 1350, Melon świeży szt 180, Mix sałat z roszponką opk 260, Mix sałat z rukolą opk 260, Nektarynka szt 1850, Ogórek kg 900, Ogórek gruntowy kg 50, Ogórek kiszony wiaderka 3 - 5kg kg 330, Papryka peperoni świeża kg 1, Papryka świeża (mix) kg 900, Pieczarki świeże kg 250, Pietruszka dekoracyjna szt 10, Pietruszka korzeń kg 500, Pietruszka nać szt 1900, Pomarańcza kg 70, Pomidor kg 2400, Pomidory koktajlowe czerwone (500g) opk 325, Pomidory koktajlowe pomarańczowe (500g) opk 325, Por szt 450, Por kg 95, Porzeczka czerwona kg 5, Rabarbar kg 5, Roszponka opk 570, Rukola opk 570, Rzodkiewka szt 800, Sałata szt 600, Sałata dekoracyjna szt 570, Sałata lodowa szt 670, Seler naciowy szt 45, Seler świeży kg 650, Szczypior szt 2000, Szpinak opk 430, Śliwka węgierka kg 30, Truskawka kg 70, Truskawka opk 200, Winogron biały kg 240, Winogron czerwony kg 190, Wiśnia kg 5, Ziemniaki młode kg 4550, Ziemniaki stare kg 5500, Zioła świeże - różne szt 60, Figi świeże szt 10, Cebula szalotka kg 10, Kukurydza kolby szt 10, Rzodkiew biała szt 10, Sałata radicchio szt 10, Sałata rzymska szt 10, Granaty szt 10, Jeżyny opk 10.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty


SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Zapytanie o cenę

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10/12/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 117571.40
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: HURTOWNIA SPOŻYWCZA ANNA I MARCIN STACHOWIAK S.C.
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Rapackiego 3
Kod pocztowy: 72-300
Miejscowość: Gryfice
Kraj/woj.: zachodniopomorskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 123801.49
Oferta z najniższą ceną/kosztem 123801.49
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 150807.89
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytania o cenę na podstawie art. 69 i nast. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Podstawa prawna: art. 70 i 71 ustawy PZP. Uzasadnienie faktyczne: Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw i owoców powszechnie dostępnych o ustalonych standardach jakościowych. Wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust.8. Zamawiający zaprosił do składania ofert 5 wykonawców.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.