eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MilanówekZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU



Ogłoszenie z dnia 2020-01-17

Ogłoszenie nr 510010053-N-2020 z dnia 17-01-2020 r.

Szkoła Podstawowa nr 1 im ks. Piotra Skargi w Milanówku: ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 629806-N-2019

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Szkoła Podstawowa nr 1 im ks. Piotra Skargi w Milanówku, Krajowy numer identyfikacyjny 01130167000000, ul. Królewska 69, 05-822 Milanówek, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 227583524, 22 7583524 wew 33 lub 18, e-mail ewa.pawlowicz@zsg1.milanowek.pl, sekretariat@sp1.milanowek.pl, faks 22 7583524 wew 16.
Adres strony internetowej (url): www.jedynka.edupage.org

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

ZP.271.1.P.1.37.SP1.2019.JS

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Zamawiający udzielił zamówienia na następujące części: zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 1 w Milanówku: jajek - część 2, półproduktów garmażeryjnych - część 3, mięsa, wędlin i drobiu - część 5, pieczywa, drożdży i wyrobów cukierniczych - część 6, produktów sypkich, przypraw, przetworów i słodyczy - część 7, Przedmiot zamówienia został szczegółowo określony w Formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1.2-3 oraz 1.5-7 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia dalej jako ,,SIWZ´´. 2) Opis przedmiotu zamówienia: a) szczegóły dotyczące ilości i asortymentu poszczególnych dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego, b) przedmiot umowy może ulec zmianie w zakresie ilościowym i/lub rodzajowym w zależności od zapotrzebowania Zamawiającego w danym czasie z zastrzeżeniem, że: - Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia łącznej wielkości przedmiotu zamówienia dla danej części maksymalnie do 20 % wielkości zamówienia dla danej części w trakcie trwania umowy w stosunku do ilości przewidzianych odpowiednio w zał. nr 1.2-3 oraz 1.5-7 do SIWZ, - Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia łącznej wielkości przedmiotu zamówienia w odniesieniu do danej części, maksymalnie do 20 % wielkości zamówienia dla konkretnego asortymentu w trakcie realizacji przedmiotu zamówienia w stosunku do ilości przewidzianych odpowiednio w zał. nr 1.2-3 oraz 1.5-7 do SIWZ, jednak jedynie do wysokości łącznego wynagrodzenia przewidzianego w umowie przysługującego z tytułu realizacji danej części zamówienia. Wykonawca oświadcza, składając ofertę w przedmiotowym postępowaniu, że powyższe postanowienia akceptuje wielkość poszczególnych zamówień dla danego rodzaju asortymentu określonego w załączniku nr 1.2-3 oraz 1.5-7 do SIWZ będzie wynikać z jednostronnej dyspozycji osoby odpowiedzialnej za realizację zamówienia po stronie Zamawiającego, d) w przypadku, gdy w zał. nr nr 1.2-3 oraz -1.5-7 do SIWZ, pojawią się wskazania znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu który charakteryzuje produkty lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę, należy rozumieć, zgodnie z przepisem art. 29 ust. 3 Pzp, że jest to uzasadnione specyfiką przedmiotu zamówienia i Zamawiający nie może opisać przedmiotu zamówienia za pomocą dostatecznie dokładnych określeń, a wskazania te należy traktować jako przykładowe pod względem parametrów technicznych i funkcjonalnych. W takich okolicznościach Zamawiający dopuszcza możliwość składania w ofercie rozwiązań równoważnych, wskazując, że minimalne wymagania, jakim mają odpowiadać rozwiązania równoważne, to wymagania nie gorsze od parametrów wskazanych w zał. nr nr 1.2-3 oraz 1.5-7 do SIWZ, e) wykonawca, który do kalkulacji oferty zastosował asortyment równoważny, zobowiązany jest do ujawnienia tego faktu w ofercie poprzez wskazanie asortymentu równoważnego, f) wykonawca, który powołuje się na produkty równoważne opisane przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Zamawiający oceni równoważność zastosowanych materiałów na podstawie dokumentów wystawionych lub publikowanych przez producenta danego asortymentu. W takiej sytuacji na Wykonawcy ciążyć będzie obowiązek przedłożenia Zamawiającemu stosownych dokumentów stwierdzających, że proponowane produkty równoważne nie są gorsze od produktów wskazanych w załączniku nr 1.2-3 oraz-1.5-7 do SIWZ oraz uzyskania zgody Zamawiającego na ich wprowadzenie, g) artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, jednostkowych (nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu) nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego, h) dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych, i) transport asortymentu będącego przedmiotem zamówienia powinien odbywać się zgodnie wymogami HACCP i sanitarno- epidemiologicznymi. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów, j) wykonawca zapewni, że dostarczone artykuły spożywcze będą należytej jakości oraz, że będą dostarczone w oryginalnych, jednostkowych i nienaruszonych opakowaniach nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego produktu, k) dostarczane produkty winny spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczących produkcji i obrotu żywności, w szczególności: - ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 ze zm.) wraz z przepisami wykonawczymi; - ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 2164ze zm.); - rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 poz.1154); - rozporządzenia Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalającego najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 ze zm.); - rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz. U. L 354 z 31.12.2008, s 16 ze zm.); - rozporządzenia Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. U. L 338 z 22.12.2005, s 1 ze. zm.). l) produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso musi być świeże, najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne, m) produkty drobiowe powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, plombowane lub metkowane, czyste i nieuszkodzone. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi. n) jaja, przy każdej dostawie, muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych. Jaja muszą być przewożone zgodnie z wymogami HACCP i sanitarno - epidemiologicznymi, o) przetworzone owoce, warzywa mrożone powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadającymi stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi, p) nabiał i wszystkie jego produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta. Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi. Dostarczane artykuły spożywcze musza przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych, q) owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych, r) pieczywo, świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atest. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i sanitarno - epidemiologicznymi, s) ryby mrożone powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadającymi stosowne atesty, bez oznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Transport powinien odbywać się zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno- epidemiologicznymi, t) warzywa powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądź kartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych. 3) Terminy i miejsce dostaw Dostawy będą realizowane w ramach poszczególnych części w następującej częstotliwości: - część II - zakup i dostawa jajek do stołówki szkolnej SP nr 1 w Milanówku - przewidywana częstotliwość dostaw: 1 raz na dwa tygodnie; - część III - zakup i dostawa półproduktów garmażeryjnych do stołówki szkolnej SP nr 1 w Milanówku - przewidywana częstotliwość dostaw: 1 raz w tygodniu lub częściej w razie zaistniałej potrzeby; część V - zakup i dostawa mięsa, wędlin i drobiu do stołówki szkolnej SP nr 1 w Milanówku - przewidywana częstotliwość dostaw: 3 razy w tygodniu lub częściej w razie zaistniałej potrzeby; część VI - zakup i dostawa pieczywa, drożdży i wyrobów cukierniczych do stołówki szkolnej SP nr 1 w Milanówku - przewidywana częstotliwość dostaw: 1 raz na dwa tygodnie; - część VII - zakup i dostawa produktów sypkich, przypraw, przetworów i słodyczy do stołówki szkolnej SP nr 1 w Milanówku - przewidywana częstotliwość dostaw: 1 raz w tygodniu; 4) Warunki dostaw: a) wielkości i terminy poszczególnych dostaw oraz ilości i rodzaj dostarczanego asortymentu będą każdorazowo zgłaszane wykonawcy w formie telefonicznego zamówienia, niezwłocznie potwierdzonego drogą faksową i/lub mailową, z wyprzedzeniem przed terminem wymaganej dostawy, b) dostawy artykułów spożywczych odbywać się będą: w części II-III i VI-VII do godz. 14.00 w części V do godz. 8.30, w dniach od poniedziałku do piątku z częstotliwością określoną w ppkt. 3 SIWZ - odpowiednio. c) Wykonawca winien zrealizować dostawę w terminach określonych w ppkt. 3 SIWZ po otrzymaniu zgłoszenia przez Zamawiającego, d) Wykonawca zobowiązuje się dostarczać każdorazowo zamawianą faktyczną ilość artykułów w terminie wskazanym w zamówieniu, e) Dostarczone artykuły nie zamawiane (tj. opakowania zbiorcze czy hurtowe, niezgodne z przedmiotem zamówienia) nie będą przez Zamawiającego przyjmowane. f) W sytuacji, gdy Wykonawca nie będzie dysponował określonym towarem, zobowiązany jest do powiadomienia o tym fakcie Zamawiającego co najmniej jeden dzień przed terminem dostawy i uzgodnić z Zamawiającym produkt zamienny, spośród produktów wymienionych w danym formularzu asortymentowo-cenowym. g) Wykonawca zobowiązuje się każdorazowo dostarczać zamówioną część przedmiotu umowy do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko, a przewóz artykułów będzie się odbywał zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarnoepidemiologicznymi, o czym mowa w ppkt 2 lit. a-t SIWZ, h) w przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru (dostarczone artykuły są niekompletne, niezgodne ze specyfikacją, posiadają wady albo ślady zewnętrznego uszkodzenia, lub w innych uzasadnionych przypadkach) reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie i Zamawiający wskaże w protokole odbioru przyczyny odmowy odbioru oraz wyznaczy nowy termin dostarczenia artykułów, i) odbiór przedmiotu każdej dostawy artykułów żywnościowych nastąpi przez przedstawiciela Zamawiającego i w obecności przedstawiciela Wykonawcy, protokołem zdawczo-odbiorczym podpisanym przez przedstawicieli stron (zatwierdzonym dowodem dostawy), j) Zamawiającemu przysługuje prawo do wniesienia reklamacji artykułów żywnościowych wcześniej już odebranych protokołem zdawczo-odbiorczym, o którym mowa w lit. i, posiadających wady uniemożliwiające ich prawidłowe wykorzystanie, w szczególności: smak, zapach, wygląd. Reklamacja zostanie zgłoszona e-mailem lub telefonicznie i potwierdzona pisemnie, k) Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do wymiany wadliwego artykułu na towar wolny od wad w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego, l) dostarczenie nowego produktu nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy, m) w przypadku dostarczenia artykułów żywnościowych w ilości mniejszej niż zamówiona, lub wystąpienia okoliczności, o których mowa w lit. j, Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć brakujące lub reklamowane produkty w ciągu 24 godzin. W przypadku niedostarczenia tych produktów w wyznaczonym terminie, Zamawiającemu przysługuje prawo zakupu brakujących artykułów w najbliższym sklepie detalicznym i obciążenia Wykonawcę kosztami zakupu, n) pełna realizacja dostaw przedmiotu zamówienia nastąpi: od 2 stycznia 2020 r. do dnia 31 grudnia 2020 r. o)Miejsce dostawy (Bezpośredni Odbiorca): Szkoła Podstawowa Nr 1 w Milanówku, przy ul. Królewskiej 69. 5) Obowiązki Wykonawcy W sposób szczegółowy zostały określone w załączniku nr 4 do SIWZ - Wzór umowy.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

tak

II.5) Główny Kod CPV: 15800000-6


Dodatkowe kody CPV: 15300000-1, 15321600-0, 15321000-4, 15332100-5, 15331170-9, 15220000-6, 15100000-9, 15131130-5, 15112000-6, 15810000-9, 15613300-1, 15332290-3, 15831600-8, 15872000-1, 15812000-3, 03142500-3, 15511000-3, 15551000-5, 15851100-9

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 2

NAZWA: Zakup i dostawa jajek do stołówki szkolnej SP nr 1 w Milanówku

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/12/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 1710.00
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: ,,POLARIS´´ Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Małgorzata Gruszczyńska
Email wykonawcy: handel@polaris.kalisz.pl
Adres pocztowy: ul. Żołnierska 20 A
Kod pocztowy: 62-800
Miejscowość: Kalisz
Kraj/woj.: wielkopolskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 1701.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 1701.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 1701.00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZĘŚĆ NR: 3

NAZWA: Zakup i dostawa półproduktów garmażeryjnych do stołówki szkolnej SP nr 1 w Milanówku

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/12/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 23870.60
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: AGNES WOŁK-ARGASIŃSKA, ARGASIŃSKI, WOŁK-KARCZEWSKI Spółka Jawna
Email wykonawcy: info@agnes.waw.pl
Adres pocztowy: ul. Szpitalna 58
Kod pocztowy: 05-802
Miejscowość: PRUSZKÓW
Kraj/woj.: mazowieckie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 30178.37
Oferta z najniższą ceną/kosztem 30178.37
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 30178.37
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZĘŚĆ NR: 5

NAZWA: Zakup i dostawa mięsa, wędlin i drobiu do stołówki szkolnej SP nr 1 w Milanówku

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/12/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 60288.50
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Przedsiębiorstwo Handlowe AMD s.c.
Email wykonawcy: j.dobrzynski@amdmieso.pl
Adres pocztowy: ul. 1 Maja 90
Kod pocztowy: 05-200
Miejscowość: Wołomin
Kraj/woj.: mazowieckie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 69273.75
Oferta z najniższą ceną/kosztem 69273.75
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 69273.75
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZĘŚĆ NR: 6

NAZWA: Zakup i dostawa pieczywa, drożdży i wyrobów cukierniczych do stołówki szkolnej SP nr 1 w Milanówku

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/12/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 2904.40
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

tak


Nazwa wykonawcy: Piekarnia-Cukiernia s.c. Antoniak Adam Antoniak, Joanna Kaczorowska 05ul. Rynek 25 05-840 Brwinów
Email wykonawcy: adam_antoniak@wp.pl
Adres pocztowy: ul. Rynek 25
Kod pocztowy: 05-840
Miejscowość: Brwinów
Kraj/woj.: mazowieckie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 3165.60
Oferta z najniższą ceną/kosztem 3165.60
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 3165.60
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZĘŚĆ NR: 7

NAZWA: Zakup i dostawa produktów sypkich, przypraw, przetworów i słodyczy do stołówki szkolnej SP nr 1 w Milanówku

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/12/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 44409.23
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: ,,POLARIS´´ Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Małgorzata Gruszczyńska ul. Żołnierska 20 A 62-800 Kalisz
Email wykonawcy: handel@polaris.kalisz.pl
Adres pocztowy: ul. Żołnierska 20 A
Kod pocztowy: 62-800
Miejscowość: Kalisz
Kraj/woj.: wielkopolskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 47859.73
Oferta z najniższą ceną/kosztem 47859.73
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 47859.73
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.