eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi StrykówDostawa żywności - różne produkty spożywcze - umowa ramowa



Ogłoszenie z dnia 2020-02-04

Ogłoszenie nr 510020934-N-2020 z dnia 04-02-2020 r.

Ośrodek Szkolenia Zawodowego w Dobieszkowie: Dostawa żywności - różne produkty spożywcze - umowa ramowa

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 639277-N-2019

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego

tak


I. 1) NAZWA I ADRES:

Ośrodek Szkolenia Zawodowego w Dobieszkowie, Krajowy numer identyfikacyjny 10101295300000, ul. Dobieszków 70, 95-010 Stryków, woj. łódzkie, państwo Polska, tel. 42 710 90 90, e-mail kadry@hoteldobieszkow.com.pl, faks 42 710 92 40.
Adres strony internetowej (url): http://www.osz-dobieszko.bip-e.pl
Adres profilu nabywcy: http://www.osz-dobieszko.bip-e.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: jednostka budżetowa

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Dostawa żywności - różne produkty spożywcze - umowa ramowa

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Poste?powanie obejmuje zawarcie umowy ramowej na dostawe? produktów, których asortyment i ilość szacunkowa zostały wskazane w Formularzu cenowym. 2. W przypadku podania nazw własnych lub typów, zgodnie z art. 29 ust. 3 ustawy pzp, Zamawiaja?cy dopuszcza złoz?enie ofert "równowaz?nych". Za "równowaz?ne" Zamawiaja?cy uzna produkty, które posiadac? be?da? te same przeznaczenie, konsystencje?, gramature? oraz wartos?ci odz?ywcze i walory smakowe co produkty podane przykładowo. W takim przypadku nalez?y wpisac? jaki produkt oferuje Dostawca. Dostawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez zamawiającego. 3. W przypadku produktów równowaz?nych - Dostawca dostarczy do Zamawiaja?cego (na pisemne wezwanie Zamawiaja?cego) próbke? reprezentacyjna?, w celu porównania zgodnos?ci opisu przedmiotu zamówienia z oferowanymi przez Dostawce? produktami. Do kaz?dej próbki nalez?y doła?czyc? etykiete?. Komisja dokonuja?c oceny próbek wez?mie pod uwage? cechy charakterystyczne danego produktu zawarte w opisie przedmiotu zamówienia. Z przeprowadzonej oceny komisja sporza?dzi notatki zawieraja?ce opis oferowanego produktu wraz ze zdje?ciem asortymentu. 4. Wszystkie produkty spoz?ywcze musza? byc? wysokiej jakos?ci, bez konserwantów i uszkodzen?, z okresami waz?nos?ci odpowiednimi dla danego asortymentu. 5. Zasady realizacji umowy zostały określone we wzorze umowy. 6. Przez cały okres realizacji umowy wykonawca musi posiadać dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP. 7. Dostarczany towar winien byc? s?wiez?y z okresami waz?nos?ci odpowiednimi dla danego asortymentu, wysokiej jakos?ci t.j. I-go gatunku bez wad fizycznych i jakos?ciowych i odpowiadac? Polskim Normom. Wyroby winny byc? oznaczone zgodnie z obowia?zuja?cymi przepisami. 8. Nazwa i kod CPV - Wspólnego Słownika Zamówien?: - żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15000000-8 - różne produkty spożywcze 15800000-6 - produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15600000-4 - produkty mleczarskie 15500000-3 - destylowane napoje alkoholowe 15910000-0 - jaja 03142500-3 - ryby 15220000-6 - oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne przetworzone owoce i warzywa 15330000-0 - kawa, herbata i podobne produkty 15860000-4 - napoje bezalkoholowe (napoje gazowane, soki owocowe, woda min.) 15981400-2 - mięso (drobiowe i wołowe) 15100000-9 - owoce pochodzenia zagranicznego : 03200000-3

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 15000000-8


Dodatkowe kody CPV: 15800000-6, 15600000-4, 15500000-3, 15910000-0, 03142500-3, 15220000-6, 15330000-0, 15860000-4, 15981400-2, 15100000-9, 03200000-3

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27/01/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 173580.67
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Makro Cash and carry
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Al.Krakowska 61
Kod pocztowy: 02-183
Miejscowość: Warszawa
Kraj/woj.: mazowieckie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 199617.77
Oferta z najniższą ceną/kosztem 199617.77
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 199617.77
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.