Ogłoszenie z dnia 2019-02-08
Ogłoszenie nr 510025395-N-2019 z dnia 08-02-2019 r.
Zakład Karny Wierzchowo: Bieżące dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego, wyrobów wedliniarskich
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Zakład Karny Wierzchowo, Krajowy numer identyfikacyjny 60196900000,
ul. ul. Szkolna
8,
78530
Wierzchowo, woj.
zachodniopomorskie, państwo
Polska, tel.
094 3618569 w. 245, e-mail
zk_wierzchowo@sw.gov.pl, faks
943 618 589.
Adres strony internetowej (url):
Adres strony internetowej, pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne:
www.zp.sw.gov.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: Zakład Karny
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Bieżące dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego, wyrobów wedliniarskich
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Blok drobiowy 900 kg Kaszanka 900 kg Kiełbasa biała parzona 100 kg Kiełbasa jarmarczna 1300 kg Kiełbasa kanapkowa 400 kg Kiełbasa krakowska parzona 200 kg Kiełbasa mortadela 900 kg Kiełbasa parówkowa 900 kg Kiełbasa popularna 400 kg Kiełbasa szynkowa 300 kg Kiełbasa śląska 300 kg Kiełbasa śniadaniowa 600 kg Kiełbasa zwyczajna 1200 kg Kiełbasa żywiecka 300 kg Lunch-meat (mielonka konserwowa) 400 kg Metka łososiowa 400 kg Ogonówka wędzona 200 kg Parówki cienkie śląskie 1100 kg Pasta boczkowa 300 kg Pasztetowa 600 kg Pieczeń popularna 600 kg Podgardle wędzone 200 kg Polędwica sopocka 200 kg Polędwica drobiowa 300 kg Salceson włoski 200 kg Salceson czarny 200 kg Serdelki wieprzowe 1100 kg Smalec z mięsem 300 kg Mięso gulaszowe wieprzowe 4500 kg Mięso gulaszowe drobiowe 2000 kg Mięso gulaszowe wołowe 200 kg Łopatka wp. B/k 400 kg Wątroba wieprzowa 1100 kg
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Zapytanie o cenę
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
NAZWA: Bieżące dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego oraz wyrobów wędliniarskich |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
10/01/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
244498.00
Liczba otrzymanych ofert:
5
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Agro Handel
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
246837.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytania o cenę na podstawie art. 70 ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zakupu proponuję dokonać na postawie art. 10 ust 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. z późn. zm. prawo zamówień publicznych w trybie zapytania o cenę. Zamawiający wybrał tryb zapytania o cenę, ponieważ przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa wieprzowgo, wołowego, drobiowego, wyrobów wędliniarskich powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wykonawczych do ustawy Pzp. Stosownie do art. 70 ustawy Pzp w świetle przepisu, zamawiający może posłużyć się tym trybem wyłącznie w sytuacji, gdy spełnione są określone przesłanki, o których mowa powyżej. Ponadto kierując się wykładnią językową ustawowe pojęcie-powszechnie dostępny-należałoby rozumieć jako dotyczący wszystkich, wszystkiego, pospolity, masowy, seryjny, popularny. Podobnie pod pojęciem-ustalone standardy jakościowe - należy rozumieć typy lub gatunki dostaw dokładnie określone, znormalizowane, odpowiadające przeciętnym, standardowym, a nie specyficznym wymaganiom (normom). Przez powszechną dostępność dostaw należy rozumieć oferowanie dóbr o pożądanej charakterystyce przez liczne podmioty na rynku, co umożliwia łatwy dostęp do tych dóbr praktycznie nieograniczonej grupie konsumentów. Istotną cechą produktów zamawianych w trybie zapytania o cenę powinna być więc ich typowość, gwarantująca zamawiającemu porównanie cen takiego samego rodzaju produktów, oferowanych przez różnych dostawców lub wykonawców, poprzez podanie nazwy produktu i określenie podstawowych ich parametrów czy zakresu.
Tak więc tryb zastosowany przez zamawiającego na dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego, wyrobów wędliniarskich jest jak najbardziej uzasadniony, przestrzegając ustawowych przesłanek tj. dostawa, wartość zamówienia, dostawy powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych oraz zaoferowanie najniższej ceny przez wykonawcę. Zamawiający spełnił również ustawową przesłankę zapewniającą konkurencję i na potrzeby tego postępowania zaprosił sześciu wykonawców, co pozwoliło na zapewnienie konkurencji. Udzielenie zamówienia jest zgodne z art. 70-73 ustawy Pzp.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego w Osiu
- Sukcesywne dostawy mięsa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w pierwszej połowie 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Gminnego Przedszkola Publicznego nr 3 im. Kubusia Puchatka w Woli na rok 2025
- Dostawy żywności - mięso - dla potrzeb kuchni centralnej w Gminie Chełmiec na rok 2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.