eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WierzchowoBieżące dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego, wyrobów wedliniarskich



Ogłoszenie z dnia 2019-02-08

Ogłoszenie nr 510025395-N-2019 z dnia 08-02-2019 r.

Zakład Karny Wierzchowo: Bieżące dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego, wyrobów wedliniarskich

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Zakład Karny Wierzchowo, Krajowy numer identyfikacyjny 60196900000, ul. ul. Szkolna 8, 78530 Wierzchowo, woj. zachodniopomorskie, państwo Polska, tel. 094 3618569 w. 245, e-mail zk_wierzchowo@sw.gov.pl, faks 943 618 589.
Adres strony internetowej (url):
Adres strony internetowej, pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne:
www.zp.sw.gov.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: Zakład Karny

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Bieżące dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego, wyrobów wedliniarskich

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Blok drobiowy 900 kg Kaszanka 900 kg Kiełbasa biała parzona 100 kg Kiełbasa jarmarczna 1300 kg Kiełbasa kanapkowa 400 kg Kiełbasa krakowska parzona 200 kg Kiełbasa mortadela 900 kg Kiełbasa parówkowa 900 kg Kiełbasa popularna 400 kg Kiełbasa szynkowa 300 kg Kiełbasa śląska 300 kg Kiełbasa śniadaniowa 600 kg Kiełbasa zwyczajna 1200 kg Kiełbasa żywiecka 300 kg Lunch-meat (mielonka konserwowa) 400 kg Metka łososiowa 400 kg Ogonówka wędzona 200 kg Parówki cienkie śląskie 1100 kg Pasta boczkowa 300 kg Pasztetowa 600 kg Pieczeń popularna 600 kg Podgardle wędzone 200 kg Polędwica sopocka 200 kg Polędwica drobiowa 300 kg Salceson włoski 200 kg Salceson czarny 200 kg Serdelki wieprzowe 1100 kg Smalec z mięsem 300 kg Mięso gulaszowe wieprzowe 4500 kg Mięso gulaszowe drobiowe 2000 kg Mięso gulaszowe wołowe 200 kg Łopatka wp. B/k 400 kg Wątroba wieprzowa 1100 kg

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne


SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Zapytanie o cenę

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

NAZWA: Bieżące dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego oraz wyrobów wędliniarskich

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10/01/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 244498.00
Waluta Pln

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 5
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 5
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Agro Handel
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: Mościszki 18
Kod pocztowy: 64-010
Miejscowość: Krzywiń
Kraj/woj.: małopolskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 246837.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 246837.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 310432.00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytania o cenę na podstawie art. 70 ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Zakupu proponuję dokonać na postawie art. 10 ust 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. z późn. zm. prawo zamówień publicznych w trybie zapytania o cenę. Zamawiający wybrał tryb zapytania o cenę, ponieważ przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa wieprzowgo, wołowego, drobiowego, wyrobów wędliniarskich powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wykonawczych do ustawy Pzp. Stosownie do art. 70 ustawy Pzp w świetle przepisu, zamawiający może posłużyć się tym trybem wyłącznie w sytuacji, gdy spełnione są określone przesłanki, o których mowa powyżej. Ponadto kierując się wykładnią językową ustawowe pojęcie-powszechnie dostępny-należałoby rozumieć jako dotyczący wszystkich, wszystkiego, pospolity, masowy, seryjny, popularny. Podobnie pod pojęciem-ustalone standardy jakościowe - należy rozumieć typy lub gatunki dostaw dokładnie określone, znormalizowane, odpowiadające przeciętnym, standardowym, a nie specyficznym wymaganiom (normom). Przez powszechną dostępność dostaw należy rozumieć oferowanie dóbr o pożądanej charakterystyce przez liczne podmioty na rynku, co umożliwia łatwy dostęp do tych dóbr praktycznie nieograniczonej grupie konsumentów. Istotną cechą produktów zamawianych w trybie zapytania o cenę powinna być więc ich typowość, gwarantująca zamawiającemu porównanie cen takiego samego rodzaju produktów, oferowanych przez różnych dostawców lub wykonawców, poprzez podanie nazwy produktu i określenie podstawowych ich parametrów czy zakresu. Tak więc tryb zastosowany przez zamawiającego na dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego, wyrobów wędliniarskich jest jak najbardziej uzasadniony, przestrzegając ustawowych przesłanek tj. dostawa, wartość zamówienia, dostawy powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych oraz zaoferowanie najniższej ceny przez wykonawcę. Zamawiający spełnił również ustawową przesłankę zapewniającą konkurencję i na potrzeby tego postępowania zaprosił sześciu wykonawców, co pozwoliło na zapewnienie konkurencji. Udzielenie zamówienia jest zgodne z art. 70-73 ustawy Pzp.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.