To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2020-07-23
Ogłoszenie nr 510134200-N-2020 z dnia 23-07-2020 r.
Szpital Tucholski Spółka z o.o.: Przygotowanie i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 552712-N-2020 z dnia 22.06.2020
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Szpital Tucholski Spółka z o.o., Krajowy numer identyfikacyjny 92965579000000,
ul. ul. Nowodworskiego
14-18,
89-500
Tuchola, woj.
kujawsko-pomorskie, państwo
Polska, tel.
52 3360503, 3360508, e-mail
zamowienia@szpitaltuchola.pl, faks
52 3360508.
Adres strony internetowej (url): www.bippowiat.tuchola.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: osoba prawna o której mowa w art. 3 ust. 1 p. 3
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):ZP/4/2020
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest: "Przygotowanie i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności" z zachowaniem przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2019r, poz. 1252 z późniejszymi zmianami) i rozporządzeń wykonawczych. Wykonawca jest zobowiązany stosować się do zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP. Szacunkowa ilość posiłków ( śniadania, obiady i kolacje ) dziennie: Oraz dodatkowo: diety o zmienionej konsystencji - 12 II śniadania - 20 podwieczorki - 32 kolacje nocne - 8 zupy obiadowe dodatkowe wg. obowiązującego jadłospisu dekadowego - 3 zupy mleczne dodatkowo wg obowiązującego jadłospisu dekadowego - 3 Szacunkowa ilość posiłków może ulec zmianie maksymalnie o 20% do wskazanego zakresu zamówienia. Przedmiot zamówienia jest jednoczęściowy Całodzienne posiłki, składające się z I śniadania, II śniadanie, obiadu (składającego się każdorazowo z dwóch dań plus kompot ), podwieczorku i kolacji przygotowane według wymaganych standardów jakościowych i żywieniowych. Posiłki będą dostarczane bezpośrednio do punktu odbioru i dystrybucji posiłków z podziałem na oddziały. Wykaz oddziałów, na których świadczone będą usługi objęte przedmiotem zamówienia: a) chirurgia b) ginekologia c) położnictwo d) dziecięcy e) wewnętrzny f) ZOL g) kardiologia h) OIOM i) stacja dializ (średnio 24 kanapek złożonych z dwóch kawałków chleba żytniego lub zwykłego z masłem z produktów dozwolonych w diecie dla osób dializowanych ( przekrojonych na pół i zapakowanych w woreczek foliowy)- dostarczanych od poniedziałku do soboty. Szacunkowa, średnia ilość posiłków( śniadanie, obiad, kolacja) dziennie: - 80 oraz szacunkowa, średnia ilość II śniadań - 20 (20% ceny śniadania), podwieczorków - 32 (30% ceny kolacji), kolacji nocnych - 8 (20% ceny kolacji), diet o zmienionej konsystencji - 12 (40% ceny obiadu) wartość II śniadania dla stacji dializ - 24 kanapek ( 60% ceny kolacji) zupy obiadowe dodatkowe wg obowiązującego jadłospisu dekadowego -3 (40% ceny obiadu) zupy mleczne dodatkowo wg obowiązującego jadłospisu dekadowego -3 ( 30% ceny kolacji) Godziny dostaw posiłków: Wykonawca będzie dostarczał posiłki do punktu odbioru i dystrybucji posiłków w ściśle ustalonych porach dnia: o śniadanie wraz z II śniadaniem - godzina 7:40 - 8:00 o obiad wraz z podwieczorkiem i kolacją zimną - godzina 11:40 - 12:00. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w Szpitalu Tucholskim zgodnie z aktualnymi zaleceniami lekarzy. Rodzaje diet stosowanych w Szpitalu: Dostarczane posiłki obejmować mają następujące przykładowe diety: a) dieta podstawowa - obejmuje pokarmy spożywane przez ludzi zdrowych. Stosuje się wszystkie procesy technologiczne potraw (3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja); b) dieta lekkostrawna (3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja); c) dieta lekkostrawna - bezsolna (3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja); d) dieta lekkostrawna o zmienionej konsystencji ( ¼ stawki) - papkowata - płynna - do żywienia przez sondę, e) cukrzycowa - 5 posiłków zmodyfikowanych zgodnie z wymaganiami przewidzianymi przy tym schorzeniu; ( I śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja) f) żołądkowa (5 posiłków); g) trzustkowa (5 posiłków); h) dziecięca - 4 posiłki dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja ) i) dieta redukcyjna (5 posiłków); j) dieta dla osób w podeszłym wieku (5 posiłków); k) dieta śródziemnomorska (3 posiłków); l) dieta wegetariańska (3 posiłków); ł) dieta wysokobiałkowa (5 posiłków); Zamawiający dopuszcza wystąpienie innych diet wyżej nie wymienionych, w przypadku specjalnych zleceń lekarskich Zamawiający wymaga od Wykonawcy by w okresie Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy przygotował posiłki o charakterze świątecznym z uwzględnieniem tradycyjnych potraw. Wymagana minimalna gramatura produktów spożywczych i potraw na talerzu pacjenta znajduje się w załączniku nr 8 do SIWZ (zał. nr 2 do umowy).
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
15/07/2020 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
543155.03
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe "ANTARES"
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
587909.15
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z TUCHOLI
- Przewóz dzieci niepełnosprawnych zamieszkałych na terenie gminy Tuchola z miejsca zamieszkania do ośrodka kształcenia i z powrotem wraz z zapewnieniem im opieki w czasie dowozu
- Naprawa dróg o nawierzchni gruntowej lub gruntowej ulepszonej na terenie gminy Tuchola w 2025 roku
- Odbiór i zagospodarowanie odpadów o kodzie 19 12 12 stanowiących rozdrobniony materiał palny pochodzący z odpadów wielkogabarytowych o kodzie 20 03 07 oraz innych o podobnym składzie
- Zakup i dostawa pomocy dydaktycznych niezbędnych do utworzenia Branżowego Centrum Umiejętności w dziedzinie leśnictwo_2
więcej: przetargi w Tucholi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Prowadzenie kuchni szkolnej i żywienie dzieci w wieku przedszkolnym i uczniów szkoły podstawowej, wraz z dzierżawą pomieszczeń
- Kompleksowa usługa przygotowania i dostarczania posiłków
- Usługa cateringowa wraz z usługą: przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Małomicach w 2025 r
- Przygotowywanie, wydawanie posiłków dzieciom do czasu podjęcia nauki w szk. pod., uczniom do czasu uk. szk. ponadpodst. i os. dorosłym z terenu m-ta i gm. Pułtusk wraz z dowozem do m-ca zam. w 2025r.
- "USŁUGA CATERINGOWA DLA KLIENTÓW STOŁÓWKI I/LUB DLA UCZESTNIKÓW DDW I DDS+ MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ w 2025 R."
- Przygotowywanie, wydawanie obiadów dwudaniowych, a także umożliwienie ich spożycia, lub zabrania na wynos oraz zapewnienie ich dowozu dla podopiecznych MOPS w Ostrowie Wielkopolskim.
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.