To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2019-07-03
Ogłoszenie nr 510134668-N-2019 z dnia 03-07-2019 r.
Gmina Czarny Dunajec: Świadczenie usługi dożywiania uczniów w szkołach na terenie gminy Czarny Dunajec w roku szkolnym 2019/2020
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 561845-N-2019
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Gmina Czarny Dunajec, Krajowy numer identyfikacyjny 49189216200000,
ul. Józefa Piłsudskiego
2,
34-470
Czarny Dunajec, woj.
małopolskie, państwo
Polska, tel.
+48182613540, e-mail
gmina@czarny-dunajec.pl, faks
+48182613530.
Adres strony internetowej (url): www.czarny-dunajec.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usługi dożywiania uczniów w szkołach na terenie gminy Czarny Dunajec w roku szkolnym 2019/2020
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):RB.271.18.2019
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi dożywiania dzieci i młodzieży w szkołach na terenie gminy Czarny Dunajec w roku szkolnym 2019-2020. Zamówienie podzielone zostało na 2 części, przy czym każda część zamówienia obejmuje świadczenie takiej samej usługi. Poszczególne części obejmują świadczenie usługi w następujących szkołach: a) Cześć 1: - Szkoła Podstawowa w Chochołowie - szacunkowo 7 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa w Podczerwonym - szacunkowo 7 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa nr 1 w Cichem - szacunkowo 13 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa nr 3 w Cichem (filia) - szacunkowo 2 obiady dziennie - Szkoła Podstawowa nr 2 w Cichem - szacunkowo 5 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa nr 1 w Czerwiennym (dolne) - szacunkowo 6 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa nr 2 w Starem Bystrem - szacunkowo 11 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa w Ratułowie - szacunkowo 8 obiadów dziennie - Publiczne Liceum Ogólnokształcące SPSK w Czarnym Dunajcu - szacunkowo 4 obiady dziennie b) Cześć 2: - Szkoła Podstawowa w Pieniążkowicach - szacunkowo 14 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa w Załucznem - szacunkowo 14 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa w Podszklu - szacunkowo 15 obiadów dziennie - Szkoła Podstawowa w Piekielniku - szacunkowo 23 obiady dziennie Wszystkie wyżej wymienione 2 części zamówienia, polegają na przygotowaniu i dostarczeniu dla uczniów w/w szkół: - część 1 - około 63 posiłki dziennie - część 2 - około 66 posiłków dziennie Łączna szacunkowa liczba obiadów w okresie trwania umowy tj. od dnia 03-09-2019r. do dnia 25-06-2020r. wynosi: 129 uczniów x 191 dni = 24.639 obiadów. Żywienie dzieci i młodzieży odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). Podana ilość obiadów jest szacunkowa i może ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia (ilość ta może wzrosnąć lub ulec zmniejszeniu). Szczegółowe wymagania dotyczące posiłków Każdy posiłek będzie się składał z dwóch ciepłych dań tj.: I danie - zupa, II danie - danie mięsne z kaszą, ryżem, ziemniakami (zamiennie), makaron, danie mączne (pierogi, kopytka, placki itp.) oraz surówki lub jarzyny. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków: - zupa - co najmniej 250 ml; - danie mięsne - co najmniej 80 gram; - ryż , makaron z owocami, serem - co najmniej 350 gram; - pierog, racuchy, itp. - co najmniej 200 gram - placki ziemniaczane, bigos, fasolka - co najmniej 250 gram - gulasz itp. - co najmniej 120 gram - kasza, ryż, ziemniaki - co najmniej 150 gram; - surówka lub jarzyna - co najmniej 80 gram; 1. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz z przestrzeganiem wszelkich wymogów sanitarnych dla żywienia zbiorowego. Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Posiłki mają być urozmaicone i o odpowiedniej wartości odżywczej. Posiłki powinny być dostarczane do szkół w godz. 9.30-12.00 (po uzgodnieniu z Dyrektorem szkoły) własnym transportem w specjalistycznych pojemnikach do przewozu żywności. 2. Wykonawca każdorazowo, z tygodniowym wyprzedzeniem, przedłoży Dyrektorom poszczególnych szkół, jadłospis na co najmniej 2 kolejne tygodnie, celem pisemnej akceptacji. Jadłospisy mają być z wpisanymi składnikami i gramaturą. Wykonawca zobowiązany jest do wprowadzania zmian w jadłospisie wprowadzanych przez Dyrektorów szkół. 3. Wykonawca zobowiązany jest do wydawania posiłków w szkołach przez własny personel. Zamawiający wymaga by Wykonawca świadczący usługę dożywiania, dysponował osobami (personelem) odpowiedzialnymi za realizowanie usługi w wymaganym zakresie (wydawanie posiłków, itp.). Wykonawca ma dowolność w zakresie formy dysponowania personelem przewidzianym do realizacji zamówienia. Nie jest w gestii Zamawiającego wskazywanie tych osób. Wykonawca ma przewidzieć i zapewnić we własnym zakresie sztućce oraz naczynia do spożywania posiłków. W przypadku dysponowania przez daną placówkę szkolną, własnymi talerzami i sztućcami, istnieje możliwość by Wykonawca po wcześniejszych ustaleniach z dyrekcją tej placówki, mógł wydawać posiłki w naczyniach należących do tej szkoły. Wykonawca zobowiązany jest ponadto do posprzątania po wydanych posiłkach. Pod pojęciem posprzątanie, Zamawiający rozumie: zabranie naczyń jednorazowych lub wielokrotnego użytku oraz umycie naczyń wielokrotnego użytku (szkolnych) a także zabranie resztek i śmieci po wydanych posiłkach. 4. Zamawiający zapłaci wykonawcy za ilość faktycznie wydanych posiłków. Wykonawca powinien ująć w cenie, ryzyko związane z nieobecnością w szkole szacowanej/przewidywanej ilości uczniów. Dyrektorzy poszczególnych szkół będą zobowiązani do bieżącego informowania Wykonawcy o ilości dożywianych uczniów w danym dniu. 5. Oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia ma odpowiadać dokumentacji przetargowej. 6. Wykonawca jest zobowiązany do zdobycia wszelkich informacji niezbędnych do prawidłowego przygotowania oferty oraz sprawdzenia i zweryfikowania materiałów przetargowych oraz niezwłocznego poinformowania Zamawiającego o ewentualnych błędach lub przeoczeniach. Zamawiający nie będzie uwzględniał żadnych roszczeń i uwag z tytułu błędów lub nieścisłości specyfikacji istotnych warunków zamówienia po upływie terminu na wniesienie odwołania.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
tak
II.5) Główny Kod CPV: 55523100-3
Dodatkowe kody CPV: 55524000-9
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1 NAZWA: Świadczenie usługi dożywiania uczniów w szkołach na terenie gminy Czarny Dunajec w roku szkolnym 2019/2020 |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
03/07/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
83562.50
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: DINA Usługi Cateringowe Sabina Fryźlewicz
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
90127.17
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 2 NAZWA: Świadczenie usługi dożywiania uczniów w szkołach na terenie gminy Czarny Dunajec w roku szkolnym 2019/2020 |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
03/07/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
87541.67
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Stołówka "HAPI" Piotr Możdżeń
nie Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
94545.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI CZARNY DUNAJEC
- Wykonanie adaptacji pomieszczeń w budynku Szkoły Podstawowej w miejscowości Czarny Dunajec na oddziały przedszkolne
- Budowa odcinka kanalizacji sanitarnej wraz z odejściami do granicy działek w miejscowości Podczerwone
- Budowa budynku szatniowo-socjalnego oraz niezbędnej infrastruktury sportowej i technicznej na terenie Szkoły Podstawowej w miejscowości Podczerwone
więcej: przetargi CZARNY DUNAJEC »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Obsługa cateringowa szkół, przedszkola i żłobka na terenie Gminy Bobolice
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 14 WE WROCŁAWIU
- "Świadczenie usług w zakresie żywienia w oddziałach przedszkolnych SP Lubenia, SP Siedliska i SP Straszydle oraz dożywiania uczniów ze szkół Gminy Lubenia"
- Świadczenie usług żywienia na potrzeby: Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałem Przedszkolnym, Szkoły Podstawowej nr 3 oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmińskim
- Usługa przygotowania i wydawania posiłków dla wychowanków Gminnego Przedszkola w Michałowie.
- Przygotowanie i dostarczanie oraz wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży Zespołu Szkół w Szumowie w okresie od 01.09.2025 r. do 31.07.2026 r."
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.