eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi StrzałkowoŚwiadczenie usług cateringu w zakresie dożywiania uczniów w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Strzałkowie w roku szkolnym 2020/2021

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2020-09-01

Ogłoszenie nr 510164749-N-2020 z dnia 01-09-2020 r.

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Strzałkowie: Świadczenie usług cateringu w zakresie dożywiania uczniów w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Strzałkowie w roku szkolnym 2020/2021

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 567213-N-2020

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Strzałkowie, Krajowy numer identyfikacyjny 26933400000000, ul. Al. Prymasa Wyszyńskiego 10, 62-420 Strzałkowo, woj. wielkopolskie, państwo Polska, tel. 632 750 207, e-mail sekret-sp-strzalkowo@oswiata.org.pl, faks 632 750 207.
Adres strony internetowej (url): http://www.przedszkolestrzalkowo.naszbip.pl/

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Świadczenie usług cateringu w zakresie dożywiania uczniów w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Strzałkowie w roku szkolnym 2020/2021

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu - na potrzeby Szkoły podstawowej i Przedszkola wchodzących w skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Strzałkowie - gorącego posiłku: obiadu, śniadania, podwieczorku. 2.1. Zamawiający szacuje, że dziennie należy dostarczyć: a) śniadań - 142 dla przedszkola (3 budynki Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Strzałkowie przy ul. Al. Prymasa Wyszyńskiego 10 b) obiadów - 269, w tym 206 dla przedszkola i 43 dla szkoły podstawowej (3 budynki Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Strzałkowie przy ul. Al. Prymasa Wyszyńskiego 10) oraz 20 obiadów dla szkoły podstawowej do budynku Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Strzałkowie przy ul. Ostrowskiej 8b c) podwieczorków - 67 dla przedszkola (3 budynki Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Strzałkowie przy ul. Al. Prymasa Wyszyńskiego 10. W roku szkolnym 2020/2021 należy dostarczyć około: 1) śniadań 26 270 ( tj.185 dni x 142 posiłki) 2) obiadów 49 765 (tj. 185 dni x 269 posiłków) 3) podwieczorków 12 395 (tj. 185 dni x 67 posiłków). Szacowana ilość posiłków ma charakter orientacyjny, służący do porównania ofert i w żadnym wypadku nie stanowi ze strony Zamawiającego zobowiązania do zakupu posiłków w podanej ilości. W przypadku, gdy dostawa obiadów, śniadań i podwieczorków będzie mniejsza niż planowana przez Zamawiającego, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Zastrzega się możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych porcji obiadów, śniadań, podwieczorków danego dnia według zamówień uczniów. Liczba posiłków uzależniona jest od frekwencji dzieci w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Strzałkowie. O liczbie śniadań, obiadów i podwieczorków na dany dzień Zamawiający będzie informował do godziny 1500 w dniu poprzedzającym wykonanie usługi. Liczba śniadań, obiadów i podwieczorków może różnić się między sobą. Posiłki powinny być dostarczane do budynków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Strzałkowie (ul. Al. Prymasa Wyszyńskiego 10 oraz ul. Ostrowska 8b) w następujących godzinach: 830 - dostawa śniadania do 3 budynków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Strzałkowie przy ul. Al. Prymasa Wyszyńskiego 10 1100 - dostawa obiadu z podwieczorkiem do 3 budynków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Strzałkowie przy ul. Al. Prymasa Wyszyńskiego 10 1120 - dostawa obiadu do budynku Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Strzałkowie przy ul. Ostrowskiej 8b. Zamawiający zapłaci Wykonawcy wyłącznie za posiłki wydane dzieciom zgodnie z zapotrzebowaniem. 2.2. Wykonawca wysyłał będzie na adres email: sekret-sp-strzalkowo@oswiata.org.pl w pierwszy dzień tygodnia dekadowy jadłospis z podaniem składników wagowych (gramatury) potraw oraz wykazem alergenów - do wiadomości Zamawiającego. Wykonawca jest zobowiązany do zachowania jakości posiłków zgodnie z przedstawionym jadłospisem. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019r. poz. 1252) oraz ustawy z dnia 28 listopada 2014 roku zmianie ustawy o bezpieczeństwie i żywności (Dz. U. z 09.01.2015 poz. 35) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 01.08.2016 roku poz. 1154). Posiłki mają być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. Dzienny jadłospis powinien obejmować: a) śniadanie: zupa mleczna lub potrawy mleczne i mlekopochodne, urozmaicone kanapki z pieczywa razowego lub pełnoziarnistego: żytnie, mieszane, wędliny, sery, jajka, pasty rybne i serowe, które będą podawane z warzywami oraz kanapki dostarczające energii z dżemem, miodem, konfiturą i serkami owocowymi. b) obiad: zupa (250ml) oraz drugie danie, w tym produkt węglowodanowy (200g), ziemniaki, kasza, ryż, makaron, bądź kluski śląskie, kopytka, produkt białkowy pochodzenia zwierzęcego - gotowy 80g (mięso np.: sztuka mięsa, udziec kurczaka, pierś z indyka, kotlet schabowy, stek z piersi kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp., bądź ryba gotowa 80g), surówka, jarzyny gotowane lub owoc 100g. c) podwieczorek: kanapki z ciemnego pieczywa, jogurty, soki owocowe, desery mleczne, kisiele, galaretki, domowe wypieki dla dzieci, muffinki, ciasta z owocami, drożdżówki, owoce i warzywa. Kanapki lub ciasto własnego wyrobu; owoc sezonowy z deserem, jogurty naturalne (min. 150g) z owocem, racuchy z jabłkiem, knedle z owocami. 2.3. Przy planowaniu posiłków należy uwzględnić wartość energetyczną, wielkość posiłków oraz normy produktów dla uczniów w wieku 3 - 15 lat. Wyklucza się posiłki sporządzone na bazie półproduktów oraz na bazie Fast Food lub mrożonych potraw. Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: a) jadłospis powinien być urozmaicony; potrawy powinny być lekkostrawne przygotowane z surowców wysokiej jakości. b) obiad powinien dostarczać 30% całodziennego zapotrzebowania energetycznego, śniadanie - 30%, podwieczorek - 10% zgodnie z aktualnymi normami żywienia przy wyliczeniu średnioważonej normy dla danej grupy uczniów; c) porcja ryb co najmniej raz w tygodniu; d) w procesie przygotowania posiłku należy stosować sól o obniżonej zawartości sodu, sól nie może być stosowana po procesie przygotowania posiłku (do dosalania); e) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone, duszone, nie więcej niż jedna porcja potrawy smażonej w tygodniu szkolnym (od poniedziałku do piątku); f) zioła lub przyprawy świeże lub suszone niezawierające sodu/soli - nie wolno stosować m.in. mieszanek przyprawowych z solą i glutaminianem sodu typu Warzywko czy Vegeta; g) zupy, sosy oraz potrawy sporządzane z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników; h) warzywa surowe lub przetworzone, z wyłączeniem warzyw suszonych, przygotowane do bezpośredniego spożycia, bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008; w przypadku przetworzonych - o niskiej zawartości sodu/soli, tj. zawierające nie więcej niż 0,12 g sodu lub równoważnej ilości soli na 100 g lub na 100 ml środka spożywczego lub o obniżonej zawartości sodu/soli, tj. obniżenie zawartości sodu lub wartości równoważnej dla soli wynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem, z wyłączeniem produktów poddanych naturalnej fermentacji mlekowej, takich jak: kwaszona kapusta oraz kwaszone ogórki; i) tłuszcze spożywcze - oleje, masło, margaryny miękkie kubkowe niearomatyzowane lub ich mieszanki; w przypadku smażenia jest używany olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonasyconych poniżej 40%); 2.4. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 2.5. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 2.6. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny i zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. 2.7. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę jakości wykonywanych usług np. kontroli wagi posiłków. 2.8. Transport posiłków powinien odbywać się środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. 2.9. Dostaczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczenia stołówek w budynkach Zespołu Szkolno-Przedszkolnego realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt - 3 budynki przy ulicy Wyszyńskiego 10 oraz 1 miejsce przy ulicy Ostrowskiej 8b. 2.10. Posiłki dostarczane będą przez Wykonawcę w naczyniach jednorazowego użytku dla uczniów Szkoły Podstawowej, koszt zakupu naczyń i sztućców jednorazowego użytku pokrywa Wykonawca i wkalkulowany będzie w cenę obiadu oraz w termosach dla dzieci z Przedszkola. 2.11. Po stronie Zamawiającego leży zapewnienie naczyń wielokrotnego użytku dla dzieci z Przedszkola oraz mycie i wyparzanie naczyń. 2.12. Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków uczniom korzystającym z usług stołówki szkolnej. 2.13. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru, wywożenia i utylizacji odpadów związanych z usługą żywienia i ponosi tym samym odpowiedzialność za gospodarowanie tymi odpadami oraz ponosi koszty z tym związane zgodnie z ustawą o odpadach (Dz. U. z 2020, poz. 797,875). 2.14. Wykonawca zapewnia mycie i dezynfekcję we właściwych pomieszczeniach termosów i opakowań, w których dostarczone będą posiłki zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi i mikrobiologicznymi oraz normami HACCP. 2.15. W przypadku naruszenia przepisów dyrektor ma prawo, bez zachowania okresu wypowiedzenia określonego w umowie i bez odszkodowania rozwiązać umowę z Wykonawcą.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 55321000-6


Dodatkowe kody CPV: 55524000-9

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

NAZWA: Świadczenie usług cateringu w zakresie dożywiania uczniów w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Strzałkowie w roku szkolnym 2020/2021

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01/09/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 559643.50
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: SPÓŁDZIELNIA SOCJALNA "DOBRY ADRES"
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: UL. BATOREGO 1
Kod pocztowy: 62-400
Miejscowość: SŁUPCA
Kraj/woj.: wielkopolskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 604414.98
Oferta z najniższą ceną/kosztem 604414.98
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 604414.98
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.