To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2019-09-23
Ogłoszenie nr 510200124-N-2019 z dnia 23-09-2019 r.
Zespół Opieki Zdrowotnej: ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH Z PRZEZNACZENIEM DLA PACJENTÓW DZIENNEGO DOMU OPIEKI MEDYCZNEJ W CHEŁMNIE
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
tak
Nazwa projektu lub programu
Usługa realizowana w ramach projektu pt. "Centrum Koordynacji Opieki Medycznej dla osób niesamodzielnych na terenie subregionu toruńskiego" Nr RPKP.09.03.01-04-0001/18 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Osi priorytetowej 9. Solidarne społeczeństwo Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych Poddziałania 9.3.1. Rozwój usług zdrowotnych Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 585313-N-2019
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Zespół Opieki Zdrowotnej, Krajowy numer identyfikacyjny 31002500000000,
ul. Plac Rydygiera
1,
86-200
Chełmno, woj.
kujawsko-pomorskie, państwo
Polska, tel.
566 772 607, e-mail
przetargi@zoz.chelmno.pl, faks
566 772 710.
Adres strony internetowej (url): www.zoz.chelmno.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH Z PRZEZNACZENIEM DLA PACJENTÓW DZIENNEGO DOMU OPIEKI MEDYCZNEJ W CHEŁMNIE
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):16/2019
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych z przeznaczeniem dla pacjentów Dziennego Domu Opieki Medycznej w Chełmnie we wszystkie dni robocze (od poniedziałku do piątku), w ramach projektu pt. "Centrum Koordynacji Opieki Medycznej dla osób niesamodzielnych na terenie subregionu toruńskiego" Nr RPKP.09.03.01-04-0001/18 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Osi priorytetowej 9. Solidarne społeczeństwo Działania 9.3 Rozwój usług zdrowotnych i społecznych Poddziałania 9.3.1. Rozwój usług zdrowotnych Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020. 2.Usługa obejmuje: realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu, dostarczeniu posiłków maksymalnie dla 15 pacjentów dziennie, w tym: a. II śniadanie (dostarczane w godz. od 09:00 do 09:30), b. dwudaniowy obiad, w tym z zupy o pojemności nie mniejszej niż 300 ml (dostarczany w godz. od 13:00 do13:30). 3.Łączna szacunkowa liczba planowanych posiłków: 4800 szt. Zamawiający oświadcza, że wskazana liczba posiłków ma charakter szacunkowy, a rzeczywista ich liczba wynikać będzie z bieżących potrzeb zamawiającego i uzależniona będzie od ilości pacjentów. W takiej sytuacji wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalnym zakresem umowy, a ilością zleconą przez zamawiającego rzeczywiście zrealizowaną przez wykonawcę. Zamawiający przekaże informację wykonawcy (telefonicznie lub elektronicznie) o liczbie pacjentów, którzy będą korzystać z posiłków danego dnia najpóźniej do godziny 08:00. 4.W ramach zamówienia wykonawca jest zobowiązany do świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, tekst jednolity Dz. U. z 2019 poz. 1252). 5.Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb pacjentów, zgodnie z informacją otrzymaną od zamawiającego (np. posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej, bezglutenowej, cukrzycowej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików, dieta wegetariańska). 6.Posiłki wykonawca dostarczać będzie własnym transportem 7.Wykonawca wystawiać będzie faktury/rachunek za każdy miesiąc, zgodnie z faktycznie dostarczaną liczbą posiłków na podstawie przedłożonego do akceptacji zamawiającemu załącznika, określającego liczbę pacjentów dla których zamówiono i dostarczono posiłki w każdym dniu. 8.Wykonawca jest odpowiedzialny za przygotowanie i dostarczanie gorących posiłków w naczyniach jednorazowych wraz ze sztućcami pod wskazany adres i we wskazanym przez zamawiającego terminie, zgodnie z jadłospisem przygotowanym przez zamawiającego (dietetyka). Powyższe stanowi jedno z kryterium oceny ofert. 9.Jadłospis, o którym mowa w ust. 8, obejmować będzie dwutygodniowy plan posiłków, który zamawiający przedstawi wykonawcy, do połowy tygodnia poprzedzającego dwutygodniowy okres realizacji usługi. 10.Minimalna wartość kaloryczna zestawu obiadowego - 1000 kcal, II śniadania - 500 kcal. 11.Wykonawca zobowiązuje się: do przestrzegania przepisów dotyczących: warunków zdrowotnych zbiorowego żywienia, w tym warunków i wymagań sanitarnych obowiązujących przy przechowywaniu, przygotowaniu żywności, warunków sanitarno - epidemiologicznych stawianych osobom prowadzącym działalność w zakresie zbiorowego żywienia. 12.Wykonawca oświadcza, że będzie realizował zakupy surowców niezbędnych do wytworzenia posiłków we własnym zakresie, zapewniając wysoką jakość. 13.Wykonawca ma obowiązek na żądanie zamawiającego okazać etykiety produktów wykorzystanych do wytworzenia posiłków. 14.Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia zamawiającemu posiłków w sposób nadający się do bezpośredniego spożycia przez pacjentów DDOM, tj. bez konieczności ich dodatkowego podgrzewania. 15.Każda porcja posiłków: II śniadanie, dwudaniowy obiad, w tym z zupy o pojemności nie mniejszej niż 300 ml, powinna zostać zapakowana oddzielnie, zewnętrznie oznaczone w sposób umożliwiający zamawiającemu odróżnienie znajdujących się w nich diet dla poszczególnych pacjentów. 16.Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za nadzór nad osobami wyznaczonymi do realizacji przedmiotu umowy oraz dopełnienie wszelkich prawnych zobowiązań związanych z ich zatrudnieniem i wynagrodzeniem oraz za ogólną i techniczną kontrolę nad wykonaniem przedmiotu umowy.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55321000-6
Dodatkowe kody CPV: 55520000-1
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
06/09/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
111120.00
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Bar Mleczny Pyza Marcin Eilmers
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
120000.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z CHEŁMNA
- Wymiana gazowych kotłów grzewczych c.o. w kotłowni Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 1 w Chełmnie przy ul. Dominikańskiej 35
- Budowa oświetlenia ulicznego na terenie miasta Chełmna.
- ,,Budowa i wyposażenie siedziby Gminnej Biblioteki Publicznej - Centrum Usług Kulturalnych i Społecznych w Kolnie"
- Przebudowa ul. Konwaliowej w Chełmnie wraz z kanalizacją deszczową
więcej: przetargi w Chełmnie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów i przedszkolaków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 26 we Wrocławiu
- Zapewnienie sali szkoleniowej i wyżywienia podczas 5 spotkań Interesariuszy programu RENEWAT
- Świadczenie usług cateringowych realizowanych na potrzeby premier spektakli i innych wydarzeń organizowanych lub współorganizowanych przez Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego w Katowicach"
- Świadczenie usług cateringowych dla Centrali Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa
- Usługa żywienia w systemie zleconym
- Kompleksowa usługa polegająca na zabezpieczeniu cateringu i wynajęciu sal konferencyjnych podczas dwóch spotkań - jednego na terenie Wrocławia i jednego na terenie Wałbrzycha.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.