eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GrudziądzDOSTAWA SOSÓW, ZUP I PRZYPRAW PRZETWORZONYCH W ROKU 2020 (magazynyGrudziądz, Grupa, Chełmno, Brodnica)- sprawa 71/2019

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2019-10-25

Ogłoszenie nr 510228639-N-2019 z dnia 25-10-2019 r.

13 Wojskowy Oddział Gospodarczy: DOSTAWA SOSÓW, ZUP I PRZYPRAW PRZETWORZONYCH W ROKU 2020 (magazyny: Grudziądz, Grupa, Chełmno, Brodnica)- sprawa 71/2019

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 579599-N-2019

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


Informacje dodatkowe:
Administratorem danych osobowych uczestników postępowania przetargowego jest 13 WOG.


I. 1) NAZWA I ADRES:

13 Wojskowy Oddział Gospodarczy, Krajowy numer identyfikacyjny 34090727700000, ul. ul. Czwartaków 3, 86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie, państwo Polska, tel. 261 48 32 90, 261 48 32 00, e-mail 13wog.przetargi@ron.mil.pl, faks 261 48 32 22.
Adres strony internetowej (url): www.13wog.wp.mil.pl
Adres profilu nabywcy: www.13wog.wp.mil.pl
Adres strony internetowej, pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne:
Nie dotyczy

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Podmiot prawa publicznego

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

DOSTAWA SOSÓW, ZUP I PRZYPRAW PRZETWORZONYCH W ROKU 2020 (magazyny: Grudziądz, Grupa, Chełmno, Brodnica)- sprawa 71/2019

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

71/2019

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia jest zrealizowanie przez Wykonawcę dostaw sosów, zup i przypraw przetworzonych w roku 2020 (magazyny: Grudziądz, Grupa, Chełmno, Brodnica). 2. Zakres, wielkość i opis przedmiotu zamówienia: 1) Sos grzybowy zakres podstawowy 30,00 kg, Zakres opcji 29,00 kg; 2) Sos myśliwski zakres podstawowy 30,00 kg, Zakres opcji 29,00 kg; 3) Sos do sałatek zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 4) Barszcz czerwony - instant zakres podstawowy 40,00 kg, Zakres opcji 39,00 kg; 5) Żurek zakres podstawowy 140,00 kg, Zakres opcji 139,00 kg; 6) Bulion drobiowy zakres podstawowy 50,00 kg, Zakres opcji 49,00 kg; 7) Rosół wołowy zakres podstawowy 5,00 kg, Zakres opcji 4,00 kg; 8) Majonez jednoporcjowy zakres podstawowy 500,00 kg, Zakres opcji 400,00 kg; 9) Majonez zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 10) Musztarda jednoporcjowa zakres podstawowy 500,00 kg, Zakres opcji 499,00 kg; 11) Musztarda zakres podstawowy 15,00 kg, Zakres opcji 14,00 kg; 12) Ketchup jednoporcjowy zakres podstawowy 400,00 kg, Zakres opcji 300,00 kg; 13) Ketchup zakres podstawowy 10,00 kg, Zakres opcji 9,00 kg; 14) Przyprawa do zup w płynie zakres podstawowy 500,00 kg, Zakres opcji 499,00 kg; 15) Przyprawa do mięsa zakres podstawowy 100,00 kg, Zakres opcji 99,00 kg; 16) Przyprawa do ryb zakres podstawowy 25,00 kg, Zakres opcji 24,00 kg; 17) Przyprawa do drobiu zakres podstawowy 100,00 kg, Zakres opcji 99,00 kg; 18) Przyprawa uniwersalna zakres podstawowy 120,00 kg, Zakres opcji 119,00 kg; 19) Przyprawa gyros zakres podstawowy 5,00 kg, Zakres opcji 4,00 kg; 20) Ocet zakres podstawowy 550,00 l, Zakres opcji 549,00 l; 21) Koncentrat pomidorowy zakres podstawowy 1 000,00 kg, Zakres opcji 999,00 kg; 22) Kwasek cytrynowy spożywczy zakres podstawowy 10,00 kg, Zakres opcji 9,00 kg; 23) Żelatyna spożywcza zakres podstawowy 5,00 kg, Zakres opcji 4,00 kg; 24) Liść laurowy zakres podstawowy 20,00 kg, Zakres opcji 19,00 kg; 25) Majeranek zakres podstawowy 25,00 kg, Zakres opcji 24,00 kg; 26) Tymianek zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 27) Kminek zakres podstawowy 1,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 28) Ziele angielskie zakres podstawowy 20,00 kg, Zakres opcji 19,00 kg; 29) Grzyby suszone zakres podstawowy 20,00 kg, Zakres opcji 19,00 kg; 30) Rozmaryn zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 31) Czosnek zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 32) Papryka chili zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 33) Papryka słodka zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 34) Bazylia zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 35) Oregano zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 36) Przyprawa curry zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 37) Szałwia zakres podstawowy 1,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 38) Natka pietruszki suszona zakres podstawowy 1,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 39) Kolendra zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 40) Cynamon zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg; 41) Zioła prowansalskie zakres podstawowy 2,00 kg, Zakres opcji 1,00 kg. 3. Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji (art. 34 ust. 5 ustawy PZP) polegającego na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia określonego co do asortymentu i ilości w tabeli kolumna "ZAKRES PODSTAWOWY" - gwarantowanego Wykonawcy, maksymalnie o ilości wykazane w tabeli kolumna "ZAKRES PRAWA OPCJI". Skorzystanie przez Zamawiającego z prawa opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w umowie w wypadkach konieczności zapewnienia ciągłości zaopatrywania zwiększonych osób żywionych. Wykonawca zostanie poinformowany o powyższym na piśmie z co najmniej 14-dniowym wyprzedzeniem (skorzystanie z opcji nie wymaga aneksu). 4. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności m.in.: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 z późn.zm.); 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2018 r. poz. 2164 z późn.zm.); 3) rozporządzeniem WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. 139, poz. 1 z 30.04.2004 r. z późn.zm.); 4) rozporządzeniem WE nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. U. UE. L. 31, poz. 1 z dnia 1 lutego 2002 r. z późn.zm.). 5. Przedmiot zamówienia dostarczony będzie w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r., poz. 29 z późn.zm.) oraz Rozporządzeniem WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz.U.UE.L.2004.338.4 z późn.zm.), a także ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r., poz. 1541 z późn.zm.). Opakowanie winno zawierać co najmniej informacje wskazane w treści Załącznika nr 1 umowy. 6. Szczegółowa realizacja zamówień odbywać się będzie na zasadach określonych w treści Umowy.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 15331425-2


Dodatkowe kody CPV: 15800000-6, 15871000-4, 15871230-5, 15871250-1, 15871260-4, 15871270-7, 15871273-8, 15890000-3, 15891400-4, 15891500-5, 15893000-4

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

Nie dotyczy

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZĘŚĆ NR: 1

NAZWA: DOSTAWA SOSÓW, ZUP I PRZYPRAW PRZETWORZONYCH W ROKU 2020 (magazyny: Grudziądz, Grupa, Chełmno, Brodnica)

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24/10/2019
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 29601.05
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: GASTROMAX Sp. jawna, Wojciech Sarżaliński - Robert Chojnacki
Email wykonawcy: gastromaxkowal@vp.pl
Adres pocztowy: Nasiegniewo 112 b
Kod pocztowy: 87-811
Miejscowość: Fabianki
Kraj/woj.: kujawsko - pomorskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 62821.86
Oferta z najniższą ceną/kosztem 62821.86
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 66598.67
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:

Wartość netto zakres podstawowy: 29.601,05 zł (brutto: 32.788,82 zł) wartość maksymalna brutto w zakresie prawa opcji: 30.033,04 zł. Cena oferty obejmuje (IV.6) zakres podstawowy i prawa opcji według cen oferowanych, zgodnie z zapisem umowy graniczną wartość opcji stanowi kwota jak powyżej.


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.