To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie
Og³oszenie z dnia 2020-11-18
Og³oszenie nr 510229952-N-2020 z dnia 18-11-2020 r.
Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego": Dostawy miêsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie og³oszenia:
obowi±zkowe
Og³oszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:
tak
Numer og³oszenia: 598646-N-2020
Og³oszenie o zmianie og³oszenia zosta³o zamieszczone w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego", Krajowy numer identyfikacyjny 34083363300000,
ul. ul. ¦w. Antoniego
11,
87-800
W³oc³awek, woj.
kujawsko-pomorskie, pañstwo
Polska, tel.
544 110 380, e-mail
jadlodajnia@op.pl, faks
544 110 380.
Adres strony internetowej (url): http://www.bip.jadlodajniawloclawek.pl/
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO:
Administracja samorz±dowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego:
Dostawy miêsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku
Numer referencyjny(je¿eli dotyczy):MJ.AZ.2420-08/2020
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy MIÊSA I JEGO WYROBÓW dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego": a) Karczek wieprzowy - bez ko¶ci - ¶wie¿y, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 15%, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, b) Boczek wieprzowy surowy - bez ko¶ci - bez skóry, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 25%, ¶wie¿y, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie, boczek o grubo¶ci do 6 cm; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów, c) W±troba wieprzowa - oczyszczona z b³on, ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoczerwona; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 700 kilogramów, d) Boczek wêdzony wieprzowy, parzony - bez ko¶ci i skóry, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 20%, ¶wie¿y, zapach charakterystyczny dla miêsa wêdzonego, boczek niepoddawany masowaniu, uplastycznianiu, ostrzykiwaniu i innym procesom technologicznym zwiêkszaj±cym objêto¶æ wêdliny, boczek o grubo¶ci do 6 cm.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 800 kilogramów, e) Kaszanka wieprzowa - ¶wie¿a o wadze pojedynczej kaszanki od 130 g do 160 g we flaku naturalnym; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 750 kilogramów, f) Miêso wieprzowe gulaszowe - drobne, ¶wie¿e, klasa II A, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 18%, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1800 kilogramów, g) £opatka wieprzowa - bez ko¶ci - ¶wie¿a, zawarto¶æ t³uszczu nie wiêcej ni¿ 10%, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1300 kilogramów, h) Szynka surowa wieprzowa - bez ko¶ci - ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa jasnoró¿owa, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie. Szynka typu orzech, kulka, myszka, obrobiona do omiêsnej, okostna usuniêta, t³uszcz z powierzchni usuniêty tak, aby miê¶nie nie zosta³y uszkodzone. Dopuszczona warstwa t³uszczu zewnêtrznego do 1 mm. Brak lu¼nych strzêpów miêsa i ob³onienia. Wszystkie powierzchniowe ¿y³y usuniête z produktu, niedopuszczalne s± chrz±stki koñca rzepki, pozosta³o¶ci ko¶ci, ususzka i plamki krwi; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 150 kilogramów, i) Schab wieprzowy - bez ko¶ci - ¶wie¿y, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego, barwa miêsa jasnoró¿owa, okrojony, bez t³uszczu, miêso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie, bez warkocza bocznego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 850 kilogramów, j) Szynka wieprzowa gotowana - ¶wie¿a, o zawarto¶ci miêsa minimum 70%, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 20 g do 30 g i ¶rednicy plastra od 8 cm do 16 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów gotowanych; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 170 kilogramów, k) Kie³basa parówkowa wieprzowa - ¶wie¿a, o zawarto¶ci t³uszczu nie wiêcej ni¿ 35% i zawarto¶ci miêsa wieprzowego minimum 55%, o wadze pojedynczego serdelka od 95 g do 105 g, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, ¶wie¿ych, barwa jasnoró¿owa, produkt w naturalnej os³once; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, l) Kie³basa podwawelska - ¶wie¿a, o zawarto¶ci miêsa wieprzowego minimum 70%, zapach charakterystyczny dla wyrobów wêdzonych, parzonych; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, m) Kie³basa ¶l±ska - ¶wie¿a, o zawarto¶ci miêsa wieprzowego minimum 70%, o wadze jednej sztuki od 95 g do 105 g, zapach charakterystyczny dla wyrobów wêdzonych, parzonych; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 400 kilogramów, n) Ko¶ci wieprzowe - od schabu lub od karkówki, ¶wie¿e, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów, o) Mielonka - ¶wie¿a, o zawarto¶ci miêsa wieprzowego minimum 50%, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, ¶wie¿ych, barwa jasnoró¿owa, w batonie, bez galarety. Dopuszczalny jest produkt w sztucznej os³once; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 400 kilogramów, p) Smalec - bia³y, ¶wie¿y, w opakowaniu do 1 kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 180 kilogramów, q) S³onina - ¶wie¿a, bez skóry; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów, r) Polêdwica sopocka gotowana - ¶wie¿a, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 10 g do 20 g i ¶rednicy plastra od 6 cm do 12 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, ¶wie¿ych, barwa jasnoró¿owa, bez galarety, zawarto¶æ miêsa wieprzowego minimum 70%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów, s) Polêdwica drobiowa gotowana - ¶wie¿a, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 20 g do 30 g i ¶rednicy plastra od 8 cm do 16 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów gotowanych, o zawarto¶ci miêsa minimum 70%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 250 kilogramów, t) Kie³basa bia³a parzona - ¶wie¿a, o wadze jednej sztuki od 95g do 105g, zapach charakterystyczny dla wyrobów parzonych, o zawarto¶ci miêsa wieprzowego min 65%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 450 kilogramów, u) Kie³basa ¿ywiecka - wieprzowa, grubo rozdrobniona, ¶wie¿a, parzona, wêdzona, podsuszana, w os³once niejadalnej, 100 g wyrobu wyprodukowano z minimum 120 g miêsa wieprzowego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów, v) Kie³basa krakowska - wieprzowa, grubo rozdrobniona, ¶wie¿a, parzona, wêdzona, podsuszana, w os³once niejadalnej, 100 g produktu wyprodukowano z minimum 120 g miêsa wieprzowego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 90 kilogramów, w) Szynka konserwowa - wieprzowa, ¶wie¿a, parzona, niewêdzona, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra od 10 g do 20 g i przeciêtnej ¶rednicy plastra od 10 cm do 13 cm, o zawarto¶ci miêsa minimum 75%, jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów, x) Kie³basa szynkowa - wieprzowa, ¶wie¿a, parzona, grubo rozdrobniona, w os³once niejadalnej, krojona w plastry, o przeciêtnej wadze plastra, od 20 g do 30 g i ¶rednicy plastra od 8 cm do 14 cm, o zwarto¶ci miêsa minimum 75%; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 70 kilogramów. 2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport MIÊSA I JEGO WYROBÓW do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku. 4. Transport przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 6. Ilo¶æ przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksymalnie o minus 15 % ogó³em od warto¶ci umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. 8. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego, tj. nie czê¶ciej ni¿ cztery razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00. W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe: w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego.
II.4) Informacja o czê¶ciach zamówienia:Zamówienie by³o podzielone na czê¶ci:
nie
II.5) G³ówny Kod CPV: 15100000-9
Dodatkowe kody CPV: 15110000-2, 15111000-9, 15113000-3, 15130000-8, 15131100-6, 15131120-2, 15131134-3, 15131135-0
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Og³oszenie dotyczy zakoñczenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
18/11/2020 IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia
Warto¶æ bez VAT
290824.60
Liczba otrzymanych ofert:
3
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: "ANIR" Sp. z o.o.
tak Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy
126143.96
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OG£OSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RÊKI ALBO ZAPYTANIA O CENÊ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postêpowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z W£OC£AWKA
- Budowa stawów pe³ni±cych funkcjê zbiorników retencyjnych w miejscowo¶ci ¦wiêtos³aw (w podziale na czê¶ci w formule "zaprojektuj i wybuduj")
- Wykonanie systemu przyzywowo-alarmowego dla budynku Domu Pomocy Spo³ecznej przy ulicy Nowomiejskiej 19 we W³oc³awku - IV etap (II piêtro)
- REALIZACJA US£UGI PROMOCYJNEJ POWIATU W£OC£AWSKIEGO POPRZEZ SPORT
- PROJEKTOWANIE STRON INTERNETOWYCH Z EGZAMINEM ECDL S6 + GRAFIKA KOMPUTEROWA
- Muzeum Zbiory Sztuki roboty dostosowawcze do zgodno¶ci z przepisami p.po¿. (budowlane i instalacyjne)
- Budowa ogrodzenia zewnêtrznego, bram i furtek przy budynku ¿³obka ul. ¯ytnia 80 we W³oc³awku.
wiêcej: przetargi w W³oc³awku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Integracyjnego Przedszkola Samorz±dowego nr 3 w Be³chatowie
- ,,Cykliczna dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby Domu Pomocy Spo³ecznej nr 2 w Zabrzu na 205 r. z podzia³em na 8 czê¶ci" II pó³rocze
- Zakup i dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Przedszkola Samorz±dowego nr 6 w Be³chatowie
- Sukcesywna dostawa ryb, mro¿onek, miêsa i produktów miêsno-wêdliniarskich, mleczarskich oraz ró¿nych prod. spo¿ywczych do 5 placówek o¶wiatowych w okresie VII - XII 2025 r. na terenie miasta Nidzica
- Dostawy ró¿nych produktów spo¿ywczych do Warsztatów Zespo³u Szkó³ Gastronomiczno - Hotelarskich w Toruniu
- Dostawy ró¿nych produktów spo¿ywczych do Warsztatów Zespo³u Szkó³ Gastronomiczno - Hotelarskich w Toruniu
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.