eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awekDostawy ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych i pieczywa dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2019-11-19

Og³oszenie nr 510249007-N-2019 z dnia 19-11-2019 r.

Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego": Dostawy ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych i pieczywa dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia:

obowi±zkowe

Og³oszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:

tak
Numer og³oszenia: 613759-N-2019

Og³oszenie o zmianie og³oszenia zosta³o zamieszczone w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego", Krajowy numer identyfikacyjny 34083363300000, ul. ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, woj. kujawsko-pomorskie, pañstwo Polska, tel. 544 110 380, e-mail jadlodajnia@op.pl, faks 544 110 380.
Adres strony internetowej (url): http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO:

Administracja samorz±dowa

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego:

Dostawy ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych i pieczywa dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

Numer referencyjny(je¿eli dotyczy):

MJ.AZ.2420-10/2019

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:

1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych i pieczywa dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego": Czê¶æ I zamówienia (ró¿ne produkty): a) Syrop owocowy o smaku malinowym, wi¶niowym, truskawkowym lub pomarañczowym, s³odzony cukrem (bez substancji s³odz±cych) o stopniu rozcieñczenia 1 : 9 w opakowaniu szklanym lub plastikowym od 0,4 l do 1,2 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 230 litrów, b) Ry¿ bia³y w opakowaniu papierowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1250 kilogramów, c) Kasza manna w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 100 kilogramów, d) M±ka pszenna typ 450, w opakowaniu papierowym do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 2500 kilogramów, e) M±ka ziemniaczana - w opakowaniu od 0,5 kg do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 20 kilogramów, f) Kasza gryczana - w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 10 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 250 kilogramów, g) Olej ro¶linny - rafinowany, rzepakowy w opakowaniu plastikowym od 0,5 l do 1 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 1300 litrów, h) Majonez - wysokot³uszczowy o minimalnej zawarto¶ci t³uszczu 63 %, bez aromatów i barwników, bez przeciwutleniaczy E385, o zawarto¶ci ¿ó³tka jaj kurzych minimum 3,9%, w opakowaniu od 0,25 kg do 0,90 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 350 kilogramów, i) Makaron ¶widerki - niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 2200 kilogramów, j) Makaron muszelki - niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 150 kilogramów, k) Makaron kolanka - niegotowany, w opakowaniu od 0,4 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 150 kilogramów, l) Makaron nitki niegotowany, czterojajeczny, w opakowaniu do 0,25 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 120 kilogramów, m) Makaron spaghetti d³ugi, zawieraj±cy pszenicê durum lub m±kê pszenn± - semolinê, w opakowaniu od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 230 kilogramów, n) Kawa zbo¿owa typu Inka, sypana, rozpuszczalna, bezkofeinowa w opakowaniu od 100 g do 150 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 25 kilogramów, o) Zupa pieczarkowa w proszku o zawarto¶ci pieczarki suszonej minimum 1,4%, w opakowaniu od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 40 kilogramów, p) Przyprawa w p³ynie z dodatkiem lubczyku, w opakowaniu do 6 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 350 litrów, q) Kwasek cytrynowy - bia³y, kryszta³, w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 15 kilogramów, r) Cukier waniliowy - bia³y w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 10 kilogramów, s) Kasza jêczmienna - w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,5 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 550 kilogramów, t) Przyprawa do drobiu, w sk³ad której wchodz± minimum: sól, papryka s³odka, czosnek, majeranek, gorczyca, kolendra, kminek, chilli, imbir, curry, ziele angielskie, li¶æ laurowy, cz±ber, koper, kurkuma, w opakowaniu do 1,5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 30 kilogramów, u) Majeranek - suszony, rozkruszony, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 20 kilogramów, v) Przyprawa jarzynowa sypka, bez dodatku substancji konserwuj±cych, w opakowaniu do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 150 kilogramów, w) ¯urek w p³ynie, w butelkach plastikowych lub szklanych od 0,4 l do 10 l, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 550 litrów, x) Herbata li¶ciasta czarna w opakowaniu od 80 g do 100 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 15 kilogramów, y) Herbata miêta w torebkach, pakowanych po 20 szt., opakowanie minimum 20 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 25 kilogramów, z) Cukier bia³y sypki z buraków cukrowych, kryszta³ w opakowaniach papierowych od 1 kg do 25 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1500 kilogramów, aa) Pieprz czarny mielony w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów, bb) Sól spo¿ywcza jodowana - warzona, drobna, w opakowaniu do 25 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1450 kilogramów, cc) Musztarda sto³owa - w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 80 kilogramów, dd) Ocet spo¿ywczy - spirytusowy, 10%, opakowanie plastikowe lub szklane od 0,5 l do 1 l z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 150 litrów, ee) Sos pieczeniowy - ciemny, w proszku w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 10 kilogramów, ff) Sos grzybowy o zawarto¶ci suszonych grzybów minimum 6%, w proszku, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 10 kilogramów, gg) Papryka s³odka - mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 15 kilogramów, hh) Papryka ostra - mielona sproszkowana w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 5 kilogramów, ii) Czosnek granulowany - w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 40 kilogramów, jj) Oregano - w opakowaniu do 0,5 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 2 kilogramy, kk) Li¶æ laurowy - ca³y w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 5 kilogramów, ll) Bazylia w opakowaniu do 0,50 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 2 kilogramy, mm) Ziele angielskie - czarne, ca³e ziarenka w opakowaniu do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 10 kilogramów, nn) ¯elatyna spo¿ywcza - w opakowaniu od 25 g do 100 g z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 5 kilogramów, oo) Mieszanka warzywna do zup i sosów - suszona, sk³adaj±ca siê z minimum czterech nastêpuj±cych sk³adników: marchew, pietruszka, por, seler; w opakowaniu foliowym lub papierowym od 0,5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, pp) Chrzan tarty - na kwasku cytrynowym, w opakowaniu szklanym lub plastikowym do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 35 kilogramów, qq) Przyprawa sypka do potraw chiñskich - miêsnych, typu FIX zawieraj±ca w swoim sk³adzie grzyby MUN w ilo¶ci minimum 2%, w opakowaniu do 1 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 20 kilogramów, rr) Grzyby suszone, suszone owocniki podgrzybków brunatnych, dopuszczalne s± krojone podgrzybki wraz z trzonami, w opakowaniu do 1 kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 7 kilogramów, ss) Puree ziemniaczane, w p³atkach ziemniaczanych lub w proszku, minimalny przyrost produktu w stosunku do masy puree 6 - krotny, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów, tt) Kasza kuskus - w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 30 kilogramów, uu) Kasza bulgur - w opakowaniu papierowym lub foliowym od 0,4 kg do 1 kg z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 30 kilogramów. Czê¶æ II zamówienia (jaja): a) Jaja kurze - ca³e, klasa A, minimalna waga jajka 63 g; jednostka miary: sztuka, ilo¶æ: 22000 sztuk. Czê¶æ III zamówienia (warzywa przetworzone): a) Mus jab³kowy (jab³ka kostka z cynamonem), zawarto¶æ jab³ka minimum 91%, w opakowaniu szklanym lub plastikowym, od 0,5 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 400 kilogramów, b) Szczaw konserwowy (li¶cie bez ³odyg) w opakowaniu szklanym, foliowym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,8 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 250 kilogramów, c) Ogórki konserwowe w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 3 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 400 kilogramów, d) Groszek konserwowy w opakowaniu metalowym lub szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,4 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 80 kilogramów, e) Groszek konserwowy w opakowaniu metalowym lub szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,5 kg do 15 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 200 kilogramów, f) Papryka konserwowa w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,3 kg do 2 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 100 kilogramów, g) Kukurydza konserwowa w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 50 kilogramów, h) Koncentrat pomidorowy 30 % w opakowaniu szklanym lub metalowym, od 0,5 kg do 1,0 kg, o warto¶ci energetycznej minimum 90 kcal/100 g; o minimalnej warto¶ci od¿ywczej: bia³ko 5 g/100 g, wêglowodany 1,5g/100 g, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 800 kilogramów, i) Sa³atka z pomidora zielonego w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 150 kilogramów, j) Sa³atka wielowarzywna w opakowaniu szklanym lub metalowym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,4 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 200 kilogramów, k) Ananas, plastry w syropie, w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 40 kilogramów, l) Brzoskwinie, po³ówki w syropie, w opakowaniu metalowym (puszka), masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 40 kilogramów, m) Oliwki czarne drylowane w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 15 kilogramów, n) Oliwki zielone drylowane w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 5 kilogramów, o) Pieczarki marynowane w opakowaniu szklanym, masa produktu netto bez opakowania i zalewy od 0,2 kg do 1,0 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram (ilo¶æ produktu netto po odcieku), ilo¶æ: 15 kilogramów. Czê¶æ IV zamówienia (pieczywo): a) Chleb pszenno - ¿ytni - ¶wie¿y, tj. wypiekany nie wcze¶niej ni¿ dwana¶cie godzin przed dostaw±, krojony, w opakowaniu foliowym od 500 g do 600 g, minimalna ilo¶æ kromek w bochenku 22 szt.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 7200 kilogramów, b) Bu³ka pszenna - ¶wie¿a, okr±g³a, 50 g; jednostka miary: sztuka, ilo¶æ: 13500 sztuk, c) Bu³ka pszenno - ¿ytnia z ziarnami - ¶wie¿a, okr±g³a, 50 g; jednostka miary: sztuka, ilo¶æ: 11000 sztuk, d) Bu³ka pszenna - ¶wie¿a, okr±g³a, 90 g; jednostka miary: sztuka, ilo¶æ: 600 sztuk, e) Bu³ka tarta pszenna - w opakowaniu od 0,5 kg do 5 kg; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 950 kilogramów. 2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport ró¿nych artyku³ów spo¿ywczych i pieczywa do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku. 4. Transport przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 6. Ilo¶æ przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksymalnie o minus 15 % ogó³em od warto¶ci umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. 8. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego: - dla czê¶ci I i III zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 10:00, - dla czê¶ci II zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ dwa razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00, - dla czê¶ci IV zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ sze¶æ razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 7:30. W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego.

II.4) Informacja o czê¶ciach zamówienia:
Zamówienie by³o podzielone na czê¶ci:

tak

II.5) G³ówny Kod CPV: 15800000-6


Dodatkowe kody CPV: 15830000-5, 15851100-9, 15860000-4, 15870000-7, 15871110-8, 15871250-1, 15871270-7, 15871273-8, 15872000-1, 15872400-5, 15600000-4, 15612100-2, 15400000-2, 15411200-4, 03142500-3, 15330000-0, 15300000-1, 15331000-7, 15331136-9, 15331400-1, 15331425-2, 15331450-6, 15331460-9, 15331462-3, 15331470-2, 15331500-2, 15332400-8, 15811000-6, 15811100-7, 15811400-0

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Og³oszenie dotyczy zakoñczenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

CZÊ¦Æ NR: 1

NAZWA: Ró¿ne produkty

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19/11/2019
IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia

Warto¶æ bez VAT 104339.96
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od ma³ych i ¶rednich przedsiêbiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z pañstw niebêd±cych cz³onkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drog± elektroniczn±: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: "ABER" Sp. z o.o. Oddzia³ w Bydgoszczy
Email wykonawcy: tele@aber.pl
Adres pocztowy: ul. Przemys³owa 8
Kod pocztowy: 85-758
Miejscowo¶æ: Bydgoszcz
Kraj/woj.: kujawsko - pomorskie

Wykonawca jest ma³ym/¶rednim przedsiêbiorc±:

tak

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy 48277.68
Oferta z najni¿sz± cen±/kosztem 48277.68
Oferta z najwy¿sz± cen±/kosztem 48898.22
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZÊ¦Æ NR: 2

NAZWA: Jaja

Postêpowanie / czê¶æ zosta³o uniewa¿nione

tak

Nale¿y podaæ podstawê i przyczynê uniewa¿nienia postêpowania:

Postêpowanie zostaje uniewa¿nione na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówieñ publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz. 1843). Zgodnie z powy¿szym przepisem zamawiaj±cy uniewa¿nia postêpowanie o udzielenie zamówienia publicznego je¿eli w przypadku, o którym mowa w art. 91 ust. 5 w/w ustawy oraz w pkt. XVI/4 SIWZ, zosta³y z³o¿one oferty dodatkowe o takiej samej cenie. Zgodnie z pkt. XVI/1 SIWZ jedynym kryterium oceny ofert w ka¿dej z czterech czê¶ci przedmiotu zamówienia jest cena oferty wyra¿ona w z³otych brutto. W dniu 31 pa¼dziernika 2019 r. zamawiaj±cy dokona³ otwarcia ofert. W tym samym dniu zamie¶ci³ na stronie internetowej http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/ stosown± informacjê z tej czynno¶ci. Okaza³o siê, i¿ na czê¶æ II przedmiotu zamówienia (jaja) zosta³o z³o¿onych piêæ ofert, z których dwie oferty zawieraj± tak± sam± najni¿sz± cenê. Powy¿sze uniemo¿liwi³o zamawiaj±cemu dokonanie wyboru najkorzystniejszej oferty. Zgodnie z przes³ank± wskazan± w art. 91 ust. 5 w/w ustawy zamawiaj±cy wezwa³ nastêpuj±cych wykonawców: o FERMY NIOSEK Z±bkiewicz Sp. J., ul. R. Siemi±tkowskiego 18, 06-540 Radzanów o ZIELONA PUSZCZA Wi¶niewski Rados³aw, Lubicz Górny, ul. Rzemie¶lnicza 6, 87-162 Lubicz do z³o¿enia ofert dodatkowych na czê¶æ II przedmiotu zamówienia. W wyznaczonym terminie zamawiaj±cy otrzyma³ od w/w wykonawców oferty dodatkowe i w dniu 8 listopada dokona³ ich otwarcia. Niestety ponownie zosta³y z³o¿one oferty o takiej samej cenie. Informacja z powy¿szej czynno¶ci tak¿e zosta³a przez zamawiaj±cego zamieszczona na stronie internetowej http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/. Powy¿sza sytuacja wype³nia ca³kowicie obowi±zek uniewa¿nienia niniejszego postêpowania w czê¶ci II przedmiotu zamówienia (jaja) wskazany w pocz±tkowej czê¶ci niniejszego uzasadnienia.

CZÊ¦Æ NR: 3

NAZWA: Warzywa przetworzone

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19/11/2019
IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia

Warto¶æ bez VAT 38078.16
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od ma³ych i ¶rednich przedsiêbiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z pañstw niebêd±cych cz³onkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drog± elektroniczn±: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: "ABER" Sp. z o.o.
Email wykonawcy: tele@aber.pl
Adres pocztowy: ul. Przemys³owa 8
Kod pocztowy: 85-758
Miejscowo¶æ: Bydgoszcz
Kraj/woj.: kujawsko - pomorskie

Wykonawca jest ma³ym/¶rednim przedsiêbiorc±:

tak

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy 14534.15
Oferta z najni¿sz± cen±/kosztem 14534.15
Oferta z najwy¿sz± cen±/kosztem 14997.53
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


CZÊ¦Æ NR: 4

NAZWA: Pieczywo

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19/11/2019
IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia

Warto¶æ bez VAT 40125.94
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 3
w tym:
liczba otrzymanych ofert od ma³ych i ¶rednich przedsiêbiorstw: 3
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z pañstw niebêd±cych cz³onkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drog± elektroniczn±: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Piekarnia "AT" Aleksander Ziomkowski
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: Stary Brze¶æ 67
Kod pocztowy: 87-880
Miejscowo¶æ: Brze¶æ Kujawski
Kraj/woj.: kujawsko - pomorskie

Wykonawca jest ma³ym/¶rednim przedsiêbiorc±:

tak

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy 18094.65
Oferta z najni¿sz± cen±/kosztem 18094.65
Oferta z najwy¿sz± cen±/kosztem 29783.25
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OG£OSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RÊKI ALBO ZAPYTANIA O CENÊ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postêpowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.