Ogłoszenie z dnia 2020-01-02
Ogłoszenie nr 510323430-N-2020 z dnia 02-01-2020 r.
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli: Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków, suchego prowiantu oraz organizacja kolacji Wigilijnej i śniadania Wielkanocnego dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Stalowej Woli w 2020 roku
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 623898-N-2019
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli, Krajowy numer identyfikacyjny 56602960000000,
ul. ul. Romana Dmowskiego
1,
37-450
Stalowa Wola, woj.
podkarpackie, państwo
Polska, tel.
15 642 63 82, 842 50 97, e-mail
mopsstalowawola@mops-stalwol.pl, faks
15 844 79 97.
Adres strony internetowej (url): http://stalowawola.naszops.pl/bip/
Adres profilu nabywcy: http://stalowawola.naszops.pl/bip/przetargi
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków, suchego prowiantu oraz organizacja kolacji Wigilijnej i śniadania Wielkanocnego dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Stalowej Woli w 2020 roku
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):MOPS.X.26.299.2019
II.2) Rodzaj zamówienia:
Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:3.1. KOD CPV: 55320000-9 Usługi podawania posiłków 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków 55322000-3 Usługi gotowania posiłków 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 3.2. Przedmiotem zamówienia jest: a) Usługa przygotowania i wydawania posiłków, nastąpi od poniedziałku do piątku na terenie miasta Stalowa Wola z przeznaczeniem po jednym gorącym posiłku (porcji) dla każdej osoby. Klienci-świadczeniobiorcy spożywający gorący posiłek w lokalu Wykonawcy mają mieć możliwość zjedzenia gorącego posiłku na siedząco na plastikowych krzesełkach w godnych warunkach w liczbie minimalnie 15 osób równocześnie. Lokal musi być dostosowany dla osób niepełnosprawnych. Jednocześnie Zamawiający zastrzega, iż większość uprawionych klientów-świadczeniobiorców nie będzie spożywała posiłku w lokalu Wykonawcy - klient-świadczeniobiorca zabierze posiłek do domu we własnym naczyniu. b) Usługa wydawania suchego prowiantu na sobotę i niedzielę nastąpi wraz z gorącym posiłkiem wydanym w piątek. c) Usługa wydawania suchego prowiantu w dni ustawowo wolne od pracy nastąpi wraz z posiłkiem wydanym w dniu poprzedzającym dzień ustawowo wolny od pracy. (ustawowo dni wolne od pracy: 11.06.2020 r. - czwartek; 11.11.2020 r. - środa, o z wyjątkiem dnia 6.01.2020 r. - suchy prowiant na dni ustawowo wolne od pracy zostanie wydany wraz z suchym prowiantem na sobotę i niedzielę w dniu 3.01.2020 r. o z wyjątkiem dnia 1.05.2020 r. - suchy prowiant na dni ustawowo wolne od pracy zostanie wydany wraz z suchym prowiantem na sobotę i niedzielę w dniu 30.04.2020 r.) d) Usługa przygotowania i wydania kolacji Wigilijnej w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego. e) Usługa przygotowania i wydania śniadania Wielkanocnego w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego. f) Usługa przygotowania 5 spotkań integracyjnych dla uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS w Stalowej Woli w terminach wyznaczonych przez Zamawiającego i uzgodnionych z Wykonawcą w miesiącach: maj 2020 roku - 1 spotkanie, czerwiec 2020 roku - 1 spotkanie, październik 2020 roku - 1 spotkanie i grudzień 2020 roku - 2 spotkania. g) Usługa przygotowania i dowozu cateringu do MOPS w Stalowej Woli ul. Dmowskiego 1 w ilości 5 razy, dla uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS w Stalowej Woli w terminach wyznaczonych przez Zamawiającego i uzgodnionych z Wykonawca w miesiącach: maj 2020 roku - 1 catering, czerwiec 2020 roku - 1 catering, wrzesień 2020 roku - 1 catering, listopad 2020 roku - 2 cateringi. 3.3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1) Zamawiający przewiduje, ze wielkość zamówienia nie przekroczy codzienne wydawanie 280 porcji gorących posiłków, 280 porcji suchego prowiantu na sobotę i niedzielę oraz 280 porcji w dni ustawowo wolne od pracy oraz 280 porcji paczek świątecznych. 2) Wykonawca wydaje porcję gorącego posiłku oraz suchego prowiantu na sobotę i niedzielę oraz w dni ustawowo wolne od pracy klientowi - świadczeniobiorcy na podstawie wydanego przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli "bloczku posiłkowego". Wykonawca będzie codziennie (w terminie określonym przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym informowany faksem lub drogą elektroniczną o ilości wydanych "bloczków posiłkowych" przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli, które uprawniają do wydania jednego gorącego posiłku lub suchego prowiantu. 3) Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i podanie każdej osobie legitymującej się "bloczkiem posiłkowym" korzystającej ze świadczenia na podstawie decyzji administracyjnej wystawionej przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli jednego gorącego posiłku dziennie przez 5 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w lokalu Wykonawcy na terenie miasta Stalowa Wola w godzinach od 13:00 do 16:00. a) Gorący posiłek wydawany klientom-świadczeniobiorcom 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek. o zupa typu kapuśniak, grochówka, fasolowa, ziemniaczana, żurek o pojemności 500 ml z tzw. wkładką mięsną o gramaturze nie mniejszej niż 100 gram i pieczywa o gramaturze nie mniejszej niż 150 gram. o zupa na kościach typu pomidorowa, ogórkowa, pieczarkowa, jarzynowa, barszcz czerwony o pojemności 500 ml, wraz z wydawaną kiełbasą o gramaturze nie mniejszej niż 100 g (minimalna zawartość mięsa 67%) -kiełbasa wydawana osobno, nie w zupie - oraz pieczywo o gramaturze nie mniejszej niż 150 gram. Zamawiający przewiduje, wydanie zamiennie w/w zup 102 razy w ciągu realizacji przedmiotu zamówienia. b) Gorący posiłek wydawany klientom-świadczeniobiorcom 2 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa. o "drugie danie" o gramaturze nie mniejszej niż 550 gram, przy czym zawartość mięsa powinna wynosić min. 100 gram, ziemniaki 300 gram na przemian z kaszą, makaronem 300 gram, surówka 150 gram. Zamawiający przewiduje, wydanie w/w drugiego dania 101 razy w ciągu realizacji przedmiotu zamówienia. c) Gorący posiłek wydawany klientom-świadczeniobiorcom raz w tygodniu tj. piątek. o "danie jednogarnkowe" typu leczo, bigos, gulasz o pojemności 500 gram i pieczywo 150 gram przy czym zawartość mięsa powinna wynosić minimum 100 gram. o "danie jarskie" typu pierogi ruskie z omastą (minimum 650 kcal w tym minimum 60 g twarogu), pierogi z kapustą z omastą, kopytka z omastą, łazanki z omastą o gramaturze nie mniejszej niż 300 gram. o ryba 100 g, ziemniaki 300 g, surówka 150g. Zamawiający przewiduje, wydanie naprzemiennie w/w dania jednogarnkowego lub dania jarskiego 50 razy w ciągu realizacji przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności jadłospisu częściej niż raz na 4 tygodnie podczas realizacji przedmiotu zamówienia. d) Przedmiotem zamówienia jest podanie każdej osobie legitymującej się "bloczkiem posiłkowym" korzystającej ze świadczenia suchego prowiantu na sobotę i niedzielę, który wydawany jest w lokalu Wykonawcy wraz z gorącym posiłkiem wydanym w piątek: o z wyjątkiem dnia 6.01.2020 r. - suchy prowiant na dni ustawowo wolne od pracy zostanie wydany wraz z suchym prowiantem na sobotę i niedzielę w dniu 3.01.2020 r. o z wyjątkiem dnia 1.05.2020 r. - suchy prowiant na dni ustawowo wolne od pracy zostanie wydany wraz z suchym prowiantem na sobotę i niedzielę w dniu 30.04.2020 r. o Pieczywo min. 800 gram, konserwa mięsna lub pasztet wieprzowy lub drobiowy o gramaturze nie mniejszej niż 250 gram minimum 30% mięsa oraz kostka twarogu półtłustego o gramaturze 250 gram, w próżniowym opakowaniu, zawartość tłuszczu w 100 g min. 3 %; o Pieczywo min. 800 gram, dżem owocowy w słoiku o gramaturze min. 280 gram, minimum 40g% owoców na 100 g. produktu (wydawany wymiennie w różnych smakach m. in. wiśniowy, truskawkowy, brzoskwiniowy), ser topiony min. 100 gram (produkt seropodobny - zawartość sera min. 21%, białka mleka krowiego), konserwa rybna o gramaturze nie mniej niż 330 gram minimum 30% zawartości ryby. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję dla jednej osoby. Zamawiający dopuszcza możliwość wydania kilku konserw, o łącznej gramaturze min. 330 gram spełniające powyższe wymogi minimum. Zamawiający przewiduje, wydanie naprzemiennie co drugi tydzień wydanie w/w suchego prowiantu 50 razy w ciągu realizacji przedmiotu zamówienia. e) Przedmiotem zamówienia jest podanie każdej osobie legitymującej się "bloczkiem posiłkowym" korzystającej ze świadczenia na podstawie decyzji administracyjnej wystawionej przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Stalowej Woli suchego prowiantu w dni ustawowo wolne od pracy po wcześniejszym uzyskaniu zgody Zamawiającego. Wykonawca wydaje suchy prowiant w lokalu Wykonawcy wraz z posiłkiem wydanym w dniu poprzedzającym dzień ustawowo wolny od pracy, o z wyjątkiem dnia 6.01.2020 r. - suchy prowiant na dni ustawowo wolne od pracy zostanie wydany wraz z suchym prowiantem na sobotę i niedzielę w dniu 3.01.2020 r. o z wyjątkiem dnia 1.05.2020 r. - suchy prowiant na dni ustawowo wolne od pracy zostanie wydany wraz z suchym prowiantem na sobotę i niedzielę w dniu 30.04.2020 r.) o Pieczywo 400 gram, konserwa mięsna lub pasztet wieprzowy lub drobiowy o gramaturze nie mniejszej niż 250 gram minimum 30% mięsa lub konserwa rybna o gramaturze nie mniejszej niż 330 gram minimum 30% zawartości ryby. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję dla jednej osoby. Zamawiający dopuszcza możliwość wydania kilku konserw, o łącznej gramaturze min. 250 gram spełniające powyższe wymogi. Zamawiający przewiduje, wydanie w/w suchego prowiantu 4 razy w ciągu realizacji przedmiotu zamówienia. f) Przedmiotem zamówienia jest podanie każdej osobie legitymującej się "bloczkiem posiłkowym" korzystającej ze świadczenia suchego prowiantu wydawanego na okres świąteczny wydaje suchy prowiant wydawany na okres świąteczny "WIELKANOC" (od 11.04.2020r do 13.04.2020 r.) wydawany w lokalu Wykonawcy wraz z gorącym posiłkiem w dniu 10 kwietnia 2020 roku: o 1x Kiełbasa wiejska średnio drobiona, parzona (min 67% mięsa wieprzowego) o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram; o 1x Konserwa: zmielone mięso rybie z ryżem, cebulą, koncentratem pomidorowym, w oleju roślinnym, z dodatkiem różnych przypraw i soli (mięso ryby minimum 30%) o gramaturze nie mniejszej niż 300 gram; o 1x Pulpety w sosie pomidorowym (masa mięsna 35%, koncentrat pomidorowy 6%, warzywa około 10%) o gramaturze nie mniejszej niż 480 gram; o 1x Konserwa mięsna ze smalcem w słoiku (minimum 68% mięsa na 100 gram konserwy) o gramaturze nie mniejszej niż 300 gram; o 1x Konserwa mięsna (minimum 69% mięsa) o gramaturze nie mniejszej niż 300 gram; o 2x Chleb o gramaturze nie mniejszej niż 650 gram; o 1x Babeczka drożdżowa z rodzynkami. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję dla jednej osoby. g) Przedmiotem zamówienia jest podanie każdej osobie legitymującej się "bloczkiem posiłkowym" korzystającej ze świadczenia suchego prowiantu wydawanego na okres świąteczny wydaje: suchy prowiant wydawany na okres świąteczny "BOŻEGO NARODZENIA" (od 24.12. 2020 r. do 27.12.2020 r.) wydawany w lokalu Wykonawcy wraz z gorącym posiłkiem i suchym prowiantem na sobotę i niedzielę w dniu 23 grudnia 2020 roku: o 1x Konserwa mięsna ze smalcem w słoiku (minimum 68% mięsa na 100 gram konserwy) o gramaturze nie mniejszej niż 300 gram; o 1x Margaryna do smarowania pieczywa o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram; o 1x Kiełbasa typu "żywiecka" wędzona, pieczona (mięso indycze, wieprzowe - ze 113,7 g mięsa wyprodukowano 100 g kiełbasy) o gramaturze nie mniejszej niż 600 gram; o 1x Bigos (kapusta kwaszona minimum 30%, kapusta biała minimum 20%, kiełbasa minimum 13% - mięso wieprzowe, mięso wołowe, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, przyprawy) o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram; o 1x Gołąbki z ryżem w sosie (mięso minimum 20%, ryż 21%, warzywa, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, sól, cukier, przyprawy) o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram; o 1x Klopsiki w sosie (mięsna masa minimum 35%, kasza manna, woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy, zioła, sól) o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram; o 1x Konserwa wieprzowa wołowa i mieszana o gramaturze nie mniejszej 300 gram zawartość minimum 70% mięsa na 100 gram konserwy; o 2x Chleb o gramaturze nie mniejszej niż 650 gram; o 1x Śledź w pomidorach (minimum 50% ryby) o gramaturze nie mniejszej niż 150 gram; o 1x Strucla z makiem o gramaturze nie mniejszej 500 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję dla jednej osoby. h) Przedmiotem zamówienia jest podanie każdej osobie legitymującej się "bloczkiem posiłkowym" korzystającej ze świadczenia suchego prowiantu wydawanego na okres świąteczny wydaje: suchy prowiant wydawany na okres "NOWOROCZNY" (od 31.12.2020 r. do 3.01.2021 r.) wydawany w lokalu Wykonawcy wraz z gorącym posiłkiem i suchym prowiantem na sobotę i niedzielę w dniu 30 grudnia 2020 roku: o 1x Fasolka po bretońsku (minimum: fasola biała 45%, kiełbasa 10%, 30% mięsa wieprzowego) o gramaturze nie mniejszej 480 gram; o 1x Flaki wołowo w rosole (żołądki wołowo minimum 35%, warzywa ok. 12%, woda) o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram o 1x Klopsiki w sosie (mięsna masa minimum 35%, kasza manna, woda, skrobia ziemniaczana, przyprawy, zioła, sól) o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram o 1x Konserwa wieprzowa wołowa i mieszana o gramaturze nie mniejszej 300 gram zawartość minimum 70% mięsa na 100 gram konserwy; o 2x Chleb o gramaturze nie mniejszej niż 650 gram; o 1x Margaryna do smarowania pieczywa o gramaturze nie mniejszej niż 500 gram; o kostka twarogu półtłustego o gramaturze 250 gram, w próżniowym opakowaniu, zawartość tłuszczu w 100 g min. 3 %; Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję dla jednej osoby. 4) Przewiduje się przygotowanie i wydanie kolacji Wigilijnej dla 100 osób oraz Śniadania Wielkanocnego dla 80 osób w lokalu Wykonawcy. a) Wykonawca przygotuje i wyda dla 100 osób kolacje Wigilijną w lokalu Wykonawcy, w którym równocześnie spożyje ją na siedząco, w godnych warunkach 100 osób, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym: o Barszcz czerwony z uszkami (z grzybami) o gramaturze nie mniejszej niż 300 gram; o Pierogi z kapustą i grzybami o gramaturze nie mniejszej niż 250 gram; o Sałatka jarzynowa o gramaturze nie mniejszej niż 100 gram; o Ryba po grecku o gramaturze nie mniejszej niż 200 gram; o Śledź w oleju o gramaturze nie mniejszej niż 120 gram; o Kapusta zasmażana z grzybami i grochem o gramaturze nie mniejszej niż 200 gram; o Strucla z makiem o gramaturze nie mniejszej niż 150 gram; o Kompot z suszem nie mniej niż 250 ml; o Pieczywo o gramaturze nie mniejszej niż 150 gram; o Herbata nie mniej niż 250 ml. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję kolacji Wigilijnej dla jednej osoby. Wszelkie użyte, nazwy handlowe w opisie przedmiotu zamówienia prosimy traktować jako informacje uściślającą, wiążącą dla Wykonawcy. Dopuszcza się artykuły równoważne, artykuł równoważny musi spełniać walory jakościowe produktu wskazanego, w takich okolicznościach jeżeli Wykonawca zaoferował produkty równoważne to jest zobowiązany udowodnić równoważność produktu zaoferowanego z tym wskazanym w opisie przedmiotu zamówienia składając wraz z ofertą dowody na równoważność. Termin kolacji Wigilijnej zostanie ustalony z Wykonawcą na miesiąc przed realizacją zamówienia. b) Wykonawca przygotuje i wyda dla 80 osób Śniadanie Wielkanocne w lokalu Wykonawcy, w którym równocześnie spożyje ją na siedząco, w godnych warunkach 80 osób, w terminie uzgodnionym z Zamawiającym: o Żurek z jajkiem i kiełbasą wiejską ( jajko 50 gram. ,kiełbasa wiejska mięso wieprzowe minimum 67%) o gramaturze nie mniej niż 300 gram; o Sałatka jarzynowa o gramaturze nie mniej niż 100 gram; o Śledź po japońsku minimum 120 gram; o Wędlina (40gram szynka wiejska mięso wieprzowe minimum 70%,40 gram baleron mięso wieprzowe minimum 63%); o Chrzan z jajkiem, śmietaną i majonezem minimum 20 gram; o Pieczywo o gramaturze nie mniej niż 150 gram. o Babka wielkanocna minimum100 gram, o Sernik minimum 100 gram, o Herbata nie mniej niż 250 ml. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną porcję Śniadania Wielkanocnego dla jednej osoby. 5) Obowiązującą formą wynagrodzenia jest wynagrodzenie kosztorysowe po przedłożeniu Zamawiającemu na koniec każdego miesiąca kalendarzowego faktury VAT wraz z załączoną do niej listą imienną osób skierowanych i spożywających posiłek, zawierającą imię i nazwisko, ilość wydanych posiłków oraz kwotę do zapłaty za każdą osobę (z wyszczególnieniem dla każdej osoby ilości wydanych posiłków typu: zupa wraz z kwotą, drugie danie wraz kwotą, danie jednogarnkowe wraz z kwotą, suchy prowiant na sobotę i niedzielę wraz z kwotą, suchy prowiant na dni ustawowo wolne od pracy wraz kwotą, suchy prowiant na okres świąteczny Wielkanoc, Boże Narodzenie i Noworoczny wraz z kwotą) a także wraz z ilością bloczków posiłkowych, które zostały wydane klientom-świadczeniobiorcom w danym miesiącu kalendarzowym (płatna tylko za wydane posiłki). Lista ta powinna zawierać również podsumowanie zawierające ilość wydanych poszczególnych posiłków wraz z kwotą ,oraz powinna być sporządzona czytelnie - czcionka na wydruku 12. 6) Usługa przygotowania 5 spotkań integracyjnych dla uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS w Stalowej Woli w terminach wyznaczonych przez Zamawiającego i uzgodnionych z Wykonawcą w miesiącach: maj 2020 roku - 1 spotkanie, czerwiec 2020 roku - 1 spotkanie, październik 2020 roku - 1 spotkanie i grudzień 2020 roku - 2 spotkania. a) Wykonawca przygotuje i wyda w ramach usługi gastronomicznej podczas spotkania integracyjnego w miesiącu maju 2020 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: o Roladka drobiowa ze szpinakiem i serem feta nie mniej niż 140 gram; o Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; o Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe oraz surówka z białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram; o Sok jabłkowy nie mniej niż 250 mililitrów; o Woda z cytryna i miętą nie mniej niż 250 mililitrów; o Kawa parzona lub kawa rozpuszczalna ze śmietanką lub herbata czarna nie mniej niż 200 mililitrów (jeden z wymienionych napoi do wyboru przez uczestnika spotkania); o Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną nie mniej niż 180 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w spotkaniu. Wykonawca wyda wyżej wymieniony asortyment uczestnikom spotkania w lokalu Wykonawcy, w którym jednocześnie uczestnicy spotkania spożyją posiłek, w godnych warunkach i z odpowiednią obsługą kelnerską. b) Wykonawca przygotuje i wyda w ramach usługi gastronomicznej podczas spotkania integracyjnego w miesiącu czerwcu 2020 roku dla 10 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: o Kotlet schabowy soute z pieczarkami nie mniej niż 150 gram/50 gram pieczarki; o Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; o Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe i surówka oraz białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram; o Sok jabłkowy nie mniej niż 250 mililitrów; o Woda z cytryna i miętą nie mniej niż 250 mililitrów; o Kawa parzona lub kawa rozpuszczalna ze śmietanką lub herbata czarna nie mniej niż 200 mililitrów (jeden z wymienionych napoi do wyboru przez uczestnika spotkania); o Pucharek lodowy z owocami i bitą śmietaną nie mniej niż 200 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w spotkaniu. Wykonawca wyda wyżej wymieniony asortyment uczestnikom spotkania w lokalu Wykonawcy, w którym jednocześnie uczestnicy spotkania spożyją posiłek, w godnych warunkach i z odpowiednią obsługą kelnerską. c) Wykonawca przygotuje i wyda w ramach usługi gastronomicznej podczas spotkania integracyjnego w miesiącu październiku 2020 roku dla 10 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: o Filet panierowany z miruny nie mniej niż 120 gram; o Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; o Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe i surówka oraz białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram; o Sok jabłkowy nie mniej niż 250 mililitrów; o Woda z cytryna i miętą nie mniej niż 250 mililitrów; o Kawa parzona lub kawa rozpuszczalna ze śmietanką lub herbata czarna nie mniej niż 200 mililitrów (jeden z wymienionych napoi do wyboru przez uczestnika spotkania); o Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną nie mniej niż 180 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w spotkaniu. Wykonawca wyda wyżej wymieniony asortyment uczestnikom spotkania w lokalu Wykonawcy, w którym jednocześnie uczestnicy spotkania spożyją posiłek, w godnych warunkach i z odpowiednią obsługą kelnerską. d) Wykonawca przygotuje i wyda w ramach usługi gastronomicznej podczas spotkania integracyjnego w miesiącu grudniu 2020 roku dla 10 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: o Roladka drobiowa z serem i szynką nie mniej niż 140 gram; o Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; o Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe i surówka oraz białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram; o Sok jabłkowy nie mniej niż 250 mililitrów; o Woda z cytryna i miętą nie mniej niż 250 mililitrów; o Kawa parzona lub kawa rozpuszczalna ze śmietanką lub herbata czarna nie mniej niż 200 mililitrów (jeden z wymienionych napoi do wyboru przez uczestnika spotkania); o Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną nie mniej niż 180 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w spotkaniu. Wykonawca wyda wyżej wymieniony asortyment uczestnikom spotkania w lokalu Wykonawcy, w którym jednocześnie uczestnicy spotkania spożyją posiłek, w godnych warunkach i z odpowiednią obsługą kelnerską. e) Wykonawca przygotuje i wyda w ramach usługi gastronomicznej podczas spotkania integracyjnego w miesiącu grudniu 2020 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: o Roladka drobiowa ze szpinakiem i serem feta nie mniej niż 140 gram; o Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; o Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe i surówka oraz białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram; o Sok jabłkowy nie mniej niż 250 mililitrów; o Woda z cytryna i miętą nie mniej niż 250 mililitrów; o Kawa parzona lub kawa rozpuszczalna ze śmietanką lub herbata czarna nie mniej niż 200 mililitrów (jeden z wymienionych napoi do wyboru przez uczestnika spotkania); o Szarlotka na ciepło z bitą śmietaną nie mniej niż 180 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w spotkaniu. Wykonawca wyda wyżej wymieniony asortyment uczestnikom spotkania w lokalu Wykonawcy, w którym jednocześnie uczestnicy spotkania spożyją posiłek, w godnych warunkach i z odpowiednią obsługą kelnerską. 7) Usługa przygotowania i dowozu cateringu do MOPS w Stalowej Woli ul. Dmowskiego 1 w ilości 5 razy, dla uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS w Stalowej Woli w terminach wyznaczonych przez Zamawiającego i uzgodnionych z Wykonawca w miesiącach: maj 2020 roku - 1 catering, czerwiec 2020 roku - 1 catering, wrzesień 2020 roku - 1 catering, listopad 2020 roku - 2 cateringi. a) Wykonawca przygotuje i dowiezie w ramach usługi cateringowej podczas szkolenia w miesiącu maju 2020 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: o Filet z kurczaka panierowany nie mniej niż 100 gram; o Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; o Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe oraz surówka z białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w szkoleniu. Każda porcja dla danego uczestnika szkolenia zapakowana w styropianowe jednorazowe opakowanie ochronne z przykrywką, utrzymujące temperaturę. Do każdej porcji cateringu dla uczestnika szkolenia dołączone plastikowe sztućce nóż i widelec oraz serwetka papierowa odpowiednio zabezpieczone podczas przewozu do siedziby Zamawiającego. b) Wykonawca przygotuje i dowiezie w ramach usługi cateringowej podczas szkolenia w miesiącu czerwcu 2020 roku dla 10 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: o Roladka drobiowa z serem i szynką nie mniej niż 140 gram; o Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; o Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe oraz surówka z białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w szkoleniu. Każda porcja dla danego uczestnika szkolenia zapakowana w styropianowe jednorazowe opakowanie ochronne z przykrywką, utrzymujące temperaturę. Do każdej porcji cateringu dla uczestnika szkolenia dołączone plastikowe sztućce nóż i widelec oraz serwetka papierowa odpowiednio zabezpieczone podczas przewozu do siedziby Zamawiającego. c) Wykonawca przygotuje i dowiezie w ramach usługi cateringowej podczas szkolenia w miesiącu wrześniu 2020 roku dla 10 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: o Kotlet schabowy panierowany nie mniej niż 100 gram; o Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; o Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe oraz surówka z białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w szkoleniu. Każda porcja dla danego uczestnika szkolenia zapakowana w styropianowe jednorazowe opakowanie ochronne z przykrywką, utrzymujące temperaturę. Do każdej porcji cateringu dla uczestnika szkolenia dołączone plastikowe sztućce nóż i widelec oraz serwetka papierowa odpowiednio zabezpieczone podczas przewozu do siedziby Zamawiającego. d) Wykonawca przygotuje i dowiezie w ramach usługi cateringowej podczas szkolenia w miesiącu listopadzie 2020 roku dla 10 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: o Filet z kurczaka panierowany nie mniej niż 100 gram; o Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; o Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe oraz surówka z białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w szkoleniu. Każda porcja dla danego uczestnika szkolenia zapakowana w styropianowe jednorazowe opakowanie ochronne z przykrywką, utrzymujące temperaturę. Do każdej porcji cateringu dla uczestnika szkolenia dołączone plastikowe sztućce nóż i widelec oraz serwetka papierowa odpowiednio zabezpieczone podczas przewozu do siedziby Zamawiającego. e) Wykonawca przygotuje i dowiezie w ramach usługi cateringowej podczas szkolenia w miesiącu listopadzie 2020 roku dla 15 uczestników Klubu Integracji Społecznej przy MOPS następujące menu: o Kotlet schabowy panierowany nie mniej niż 100 gram; o Ziemniaki z masłem i zieleniną nie mniej niż 200 gram; o Bukiet surówek (surówka z marchewki, buraczki ćwikłowe oraz surówka z białej kapusty lub kiszonej kapusty) nie mniej niż 150 gram. Wyżej wymieniony asortyment składa się na jedną osobę uczestniczącą w szkoleniu. Każda porcja dla danego uczestnika szkolenia zapakowana w styropianowe jednorazowe opakowanie ochronne z przykrywką, utrzymujące temperaturę. Do każdej porcji cateringu dla uczestnika szkolenia dołączone plastikowe sztućce nóż i widelec oraz serwetka papierowa odpowiednio zabezpieczone podczas przewozu do siedziby Zamawiającego. 8) Wszelkie użyte, nazwy handlowe w opisie przedmiotu zamówienia prosimy traktować jako informacje uściślającą, wiążącą dla Wykonawcy. Dopuszcza się artykuły równoważne, artykuł równoważny musi spełniać walory jakościowe produktu wskazanego, w takich okolicznościach jeżeli Wykonawca zaoferował produkty równoważne to jest zobowiązany udowodnić równoważność produktu zaoferowanego z tym wskazanym w opisie przedmiotu zamówienia składając wraz z ofertą dowody na równoważność. Termin Śniadania Wielkanocnego zostanie ustalony z Wykonawcą na miesiąc przed realizacją zamówienia. 9) Zamawiający zastrzega, aby posiłki sporządzone zostały z produktów zakupionych przez Wykonawcę, zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Zamawiający nie dopuszcza przygotowywania zup na gotowych bazach w proszku. Posiłki muszą być sporządzone ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Zamawiający zastrzega, aby Wykonawca przygotowywał gorące posiłki zgodnie z zasadami określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019, poz. 1252). 10) Posiłki muszą być sporządzone w dniu wydania oraz przy wydaniu muszą mieć odpowiednią temperaturę, wymaganą dla posiłków obiadowych. Posiłki spożywane prze klientów na miejscu nie mogą być podawane klientom-świadczeniobiorcom w naczyniach jednorazowych wraz z jednorazowymi sztućcami. 11) Zamawiający zastrzega możliwość wyrywkowych kontroli przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego w zakresie: a) jakości zakupionych produktów i wydawanych gorących posiłków, b) składu i gramatury posiłków, 12) Zamawiający jest uprawniony do prowadzenia u Wykonawcy kontroli w zakresie ochrony danych osobowych po uprzednim zgłoszeniu zakresu i terminu kontroli. 3.4. Zgodnie z art. 29 ust 3a ustawy Pzp. 1. Stosownie do art. 29 ust. 3a ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, Zamawiający wymaga w trakcie realizacji zamówienia zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę osób wykonujących przedmiot niniejszej umowy określony w § 1 ust.1 - Załącznik nr 5 do SIWZ. 2. Zamawiający uprawniony jest w trakcie realizacji zamówienia do wykonywania czynności kontrolnych wobec Wykonawcy odnośnie spełniania przez niego wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących zamówienie. Zamawiający uprawniony jest w szczególności do: 1) żądania oświadczeń i dokumentów w zakresie potwierdzenia spełniania ww. wymogów i dokonywania ich oceny, 2) żądania wyjaśnień w przypadku wątpliwości w zakresie potwierdzenia spełniania ww. wymogów, 3) przeprowadzania kontroli na miejscu wykonywania świadczenia. 3. W trakcie realizacji zamówienia na każde wezwanie Zamawiającego w wyznaczonym w tym wezwaniu terminie, Wykonawca przedłoży Zamawiającemu wskazane poniżej dowody w celu potwierdzenia spełnienia wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę przez Wykonawcę osób wykonujących usługę wskazaną w § 1 ust.1 - Załącznik nr 5 do SIWZ.: 1) oświadczenie Wykonawcy o zatrudnieniu na podstawie umowy o pracę osób wykonujących czynności, których dotyczy wezwanie Zamawiającego. Oświadczenie to powinno zawierać w szczególności: dokładne określenie podmiotu składającego oświadczenie, datę złożenia oświadczenia, wskazanie, że objęte wezwaniem czynności wykonują osoby zatrudnione na podstawie umowy o pracę wraz ze wskazaniem liczby tych osób, rodzaju umowy o pracę i wymiaru etatu oraz podpis osoby uprawnionej do złożenia oświadczenia w imieniu Wykonawcy. 2) poświadczoną za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę kopię umowy/umów o pracę osób wykonujących w trakcie realizacji zamówienia czynności, których dotyczy ww. oświadczenie Wykonawcy. Kopia umowy/umów powinna zostać zanonimizowana w sposób zapewniający ochronę danych osobowych pracowników, zgodnie z obowiązującymi przepisami o ochronie danych osobowych (tj. w szczególności bez imion, nazwisk, adresów, nr PESEL pracowników). Informacje takie jak: data zawarcia umowy, rodzaj umowy o pracę i wymiar etatu powinny być możliwe do zidentyfikowania; 3) zaświadczenie właściwego oddziału ZUS, potwierdzające opłacanie przez Wykonawcę składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne z tytułu zatrudnienia na podstawie umów o pracę za ostatni okres rozliczeniowy; 4) poświadczoną za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę kopię dowodu potwierdzającego zgłoszenie pracownika przez pracodawcę do ubezpieczeń, zanonimizowaną w sposób zapewniający ochronę danych osobowych pracowników, zgodnie z obowiązującymi przepisami o ochronie danych osobowych. 4. Z tytułu niespełnienia przez Wykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane w punkcie 1 czynności, Zamawiający przewiduje sankcję w postaci obowiązku zapłaty przez Wykonawcę kary umownej w wysokości określonej w § 5 ust. 4 - Załącznik nr 5 do SIWZ. Niezłożenie przez Wykonawcę w wyznaczonym przez Zamawiającego terminie żądanych przez Zamawiającego dowodów w celu potwierdzenia spełnienia przez Wykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę, traktowane będzie jako niespełnienie przez Wykonawcę wymogu zatrudnienia na podstawie umowy o pracę osób wykonujących zamówienie wskazane w § 1 ust.1 - Załącznik nr 5 do SIWZ. 5. W przypadku uzasadnionych wątpliwości co do przestrzegania prawa pracy przez Wykonawcę, Zamawiający może zwrócić się o przeprowadzenie kontroli przez Państwową Inspekcję Pracy.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55320000-9
Dodatkowe kody CPV: 55321000-6, 55322000-3, 15000000-8
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
02/01/2020 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
715308.93
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: SPOŁEM Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Stalowej Woli
nie Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
738547.20
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z STALOWEJ WOLI
- Zakup, dostawa i montaż klimatyzatorów dla jednostek organizacyjnych Gminy Stalowa Wola.
- Zarządzanie projektem dot. modernizacji Szpitala Powiat. w St. Woli w celu utworzenia .Oddz. Geriatrycznego-tj. pełnienie funkcji Koordynatora Projektu oraz Asystenta ds.merytoryczno-technicznych.
- Dostawa dwóch fabrycznie nowych pojazdów o napędzie elektrycznym w homologacji N2 z zabudową typu wywrotka do zbiórki odpadów komunalnych do Miejskiego Zakładu Komunalnego Sp. z o.o. w Stalowej Woli
- Zimowe utrzymanie ulic powiatowych, ciągów pieszych i rowerowych na terenie m. Stalowej Woli w sezonie zimowym 2025/2026
- Sukcesywna dostawa pieczywa dla jednostek organizacyjnych Gminy Stalowa Wola
- Dostawa pomocy dydaktycznych na potrzeby jednostek podległych Gminie Stalowa Wola
więcej: przetargi w Stalowej Woli »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków dla uczniów szkół podstawowych w Mieście Zielonka
- Zakup usługi gastronomicznej wraz z obsługą podczas dwóch spotkań z przedstawicielami maz. powiatowych/miejskich urzędów pracy w celu omówienia kwestii dotyczących realizacji KFS w woj. maz.
- Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej im. s. M. Benodyny Koterbianki w Ostrowie Wielkopolskim
- dostawa mięsa i wędlin
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Powiat Strzyżowski - Dom Pomocy Społecznej w Gliniku Dolnym (VII-XII 2025 r.)
- Świadczenie usług hotelarskich i wyżywienia dla Jeleniogórskiego Centrum Kultury w Jeleniej Górze w okresie od 09.06.2025 r. do 22.06.2025 r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.