Ogłoszenie z dnia 2021-01-07
Przygotowanie i dostarczanie obiadów dwudaniowych dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Toruniu w ilości około 17.000 zestawów obiadowych w stosunku rocznym - na 2021 rok
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
telefon: 56 648 26 72
faks: 56 650 84 18
e-mail: ddps.torun@wp.pl
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
Przygotowanie i dostarczanie obiadów dwudaniowych dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Toruniu w ilości około 17.000 zestawów obiadowych w stosunku rocznym - na 2021 rok
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
Przedmiotem zamówienia jest usługa – przygotowanie i dostarczanie obiadów dwudaniowych dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej, w ilości około 17.000 zestawów obiadowych na 2021 rok tj. około 68 posiłków dziennie za wyjątkiem sobót, niedziel świąt oraz w dniach 31.03.2021r.(śniadanie Wielkanocne) i 17.12.2021r.(Wigilia DDPS.Odbiorca zastrzega możliwość zmiany ilości obiadów w stosunku rocznym, w okresie objętym przedmiotem zamówienia, ze względu na frekwencję osób korzystających z tej formy pomocy . Z racji zmniejszenia liczby przygotowanych posiłków Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Nabywcy i Odbiorcy.Zestaw obiadowy składający się co najmniej z 2 dań, w tym :
- z zupy o pojemności nie mniejszej niż 450 ml i drugiego dania.
Podstawą drugiego dania powinny być potrawy z produktów białkowych np. z mięsa, ryb,
podrobów, jaj, sera, lub tzw. potrawa półmięsna złożona z mięsa i warzyw lub produktów
mącznych, albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (serem, jajami ).
Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw.
Posiłki powinny być urozmaicone o temperaturze w granicach 67 – 75 stopni Celsjusza.
Dania nie mogą powtarzać się w okresie dekady.
Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami dobrej praktyki
higienicznej oraz przestrzegał norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze
określone przez Instytut Żywienia i Żywności.Wykonawca przygotowywał będzie posiłki zachowując wymogi sanitarno – epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość obiadów, temperaturę w chwili dowozu
oraz jego walory smakowe i estetyczne.Jadłospis na okres 10 dni roboczych z określeniem gramatury układany będzie przez Wykonawcę i dostarczany Odbiorcy.Odbiorca ma prawo w uzasadnionych przypadkach dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę.Wykonawca będzie dostarczał obiady własnym transportem na własny koszt do pomieszczeń wskazanych przez Odbiorcę znajdujących się w siedzibie DDPS tj.ul. Rydygiera 30/32 i ul. Gagarina 152 w Toruniu.Posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego, Instytutu Żywienia zgodnie z obowiązującymi normami w zakładach żywienia zbiorowego w tym pobieranie i przechowywanie próbek
żywnościowych.Posiłki będą dostarczane transportem Wykonawcy w dni robocze od poniedziałku do
piątku w godz. 12:00 – 12:30. do DDPS przy ul. Rydygiera 30/32 i ul. Gagarina 152.W wyjątkowych sytuacjach związanych ze zmianą organizacji dnia pracy DDPS-u dostawa obiadu może odbyć się o innej godzinie , o czym wcześniej Odbiorca poinformuje Wykonawcę.
W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.Rozliczenia finansowe Wykonawcy z Odbiorcą odbywać się będą na podstawie ilości faktycznie dostarczonych obiadów i ich ceny jednostkowej,
Ilość zamawianych obiadów Odbiorca będzie zgłaszał Wykonawcy najpóźniej do godz. 12:00 poprzedniego dnia.
II.4) Informacja o częściach zamówienia
Zamówienie było podzielone na części: Nie
II.5) Główny kod CPV: 55.32.10.00
SEKCJA III: PROCEDURA
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 124270 pln
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: GOŁĘBIEWSKI KRZYSZTOF-GOŁEBIEWSCY CATERING
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: KRĘTA 55A
Kod pocztowy: 87-100
Miejscowość: TORUŃ
Kraj/woj.: kujawsko-pomorskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 7.90
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 7.90
Waluta: PLN
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie ZAPYTANIA O CENĘ na podstawie 70 ustawy Pzp
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
INNE PRZETARGI Z TORUNIA
- Dostawa odczynników do cytometrii
- Dostawa materiałów zużywalnych do sprzętu medycznego (II)
- Wykonanie wielobranżowej dokumentacji projektowej dla zadania pn.: "Budowa budynku Centrum Aktywności Międzypokoleniowej wraz z zagospodarowaniem terenu przy ul. Heweliusza 1-3 w Toruniu".
- Świadczenie usług nadzoru autorskiego nad oprogramowaniem HIS AMMS, LIS Infomedica oraz ERP Infomedica .
- Dostawa odczynników do 2 szt. analizatorów markerów kardiologicznych AQT90 FLEX (Zadanie Nr 1) i odczynników do 2 szt. analizatorów parametrów krytycznych ABL 837 FLEXQ (Zadanie Nr 2).
- Dostawa zestawów do tracheotomii metodą GRIGGSA, cewników do odsysania i akcesoriów
więcej: przetargi w Toruniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringu - przygotowania i dostawy wyżywienia dla 47 dzieci w wieku od 20 tygodnia do lat 3, które uczęszczają do Miejsko-Gminnego Żłobka w Łopusznie w roku 2025
- USŁUGA PRZYGOTOWYWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW Z TYTUŁU ŻYWIENIA OSÓB ZATRZYMANYCH NA TERENIE DZIAŁANIA JEDNOSTEK POLICJI woj. PODLASKIEGO
- "Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Gminy i Miasta Czerwionka - Leszczyny w okresie od marca 2025r. do lutego 2026r."
- Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej i Punktu Przedszkolnego w msc. Białobiel
- Świadczenie usługi cateringowej wraz z obsługą kelnerską wydarzenia pn. Spotkanie Wielkanocne dla gości Hotelu Książ.
- Kompleksowe zorganizowanie 7 dniowego obozu terapeutycznego dla 44 wychowanków POW
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.