eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sieraków › Usługa cateringowa w związku z realizacją projektu pt. "Wysoka jakość usług społecznych w gminie Sieraków" w okresie od 10.12.2020 r. do 31.03.2023 r.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2021-01-12

Ogłoszenie nr 510400196-N-2021 z dnia 2021-01-12 r.
Gmina Sieraków:

Usługa cateringowa w związku z realizacją projektu pt. "Wysoka jakość usług społecznych w gminie Sieraków" w okresie od 10.12.2020 r. do 31.03.2023 r.

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

Nazwa projektu lub programu: Zamówienie ma zostać wykonane na potrzeby realizacji projektu „Wysoka jakość usług społecznych w gminie Sieraków” nr projektu RPWP.07.02.02-30-0141/19 realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Wielkopolskiego na lata 2014-2020.
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Tak
Numer ogłoszenia: 607630-N-2020
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: Nie

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES:
Gmina Sieraków, krajowy numer identyfikacyjny 63125892200000, ul. 8 Stycznia 38, 64-410 Sieraków, woj. wielkopolskie, państwo Polska

telefon: 612 953 011
faks: 612 955 898
e-mail: inwestycje@sierakow.pl
www: www.sierakow.pl ; bip.sierakow.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringowa w związku z realizacją projektu pt. "Wysoka jakość usług społecznych w gminie Sieraków" w okresie od 10.12.2020 r. do 31.03.2023 r.

Numer referencyjny (jeżeli dotyczy): ROO.271.2.2020.FZ

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla podopiecznych Dziennego Domu Pobytu w Sierakowie w ramach projektu „Wysoka jakość usług społecznych w gminie Sieraków” nr projektu RPWP.07.02.02-30-0141/19 realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Wielkopolskiego na lata 2014-2020. Zamówienie polega na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków, na które składają się: dwudaniowy obiad (zupa, drugie danie). Pierwsze danie obiadu powinna stanowić zupa przyrządzona na warzywach jarskich lub z dodatkiem mięsnym np. wędliną, dobrej jakości kiełbasą. Nie należy przygotowywać zup na wywarach z kości, jeśli w skład zupy będą wchodzić np. ziemniaki, kluski, czy kasza, nie powinny się one powtarzać w drugim daniu. Drugie danie powinno zawierać produkty dostarczające białko pełnowartościowe- mięso, ryby, jaja, produkty mleczne takie jak ser czy jogurt. W skład drugiego dania powinny wchodzić warzywa w postaci surówki lub sałatki (lub owoc w przypadku braku surówki). W każdy piątek powinny być dania bezmięsne. W ramach przedmiotowego zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: • przygotowania i dowozu posiłków w okresie obowiązywania umowy do miejsca, w którym będzie prowadzony Dzienny Dom Pomocy, w godzinach wskazanych przez zamawiającego, • świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, z uwzględnieniem dostawy posiłków dla osób po 60 roku życia, • dbania o właściwy stan dostarczenia posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne), • przestrzegania przepisów prawnych w tym zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych, m in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2014, poz. 149 ze zm.), • przygotowanie posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP, • przechowywania zgodnie z wymogami Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywnościowych przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007 r. Nr 80, poz. 545), próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek . Posiłki muszą być: • urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz powinny uwzględniać polską tradycję kulinarną, • przygotowywane z naturalnych produktów, bez używania produktów typu instant, czy gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, gołąbki, klopsy itp.), glutaminianu sodu, tłuszczy utwardzanych, soi, skrobi, produktów masłopodobnych, seropodobnych, z gwarancją świeżości artykułów i produktów, z ograniczona ilością substancji dodatkowych- konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, przy zmniejszeniu zużycia soli na rzecz naturalnych przypraw ziołowych. W przypadku dań mięsnych należy uniknąć mięsa przetworzonego (mielonego) na rzecz całych sztuk mięsa; mięso nie może być MOM (mięso odkostnione/ oddzielone mechanicznie). Do przygotowania posiłków zalecane jest stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz. Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedstawi wykaz stosowanych do przygotowania posiłków produktów i surowców wraz z nazwami producentów. W menu powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. Wykorzystywane do transportu specjalistyczne termosy i opakowania gwarantują utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków- zgodnie z przepisami prawa. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. Jadłospis musi: • być układany przez Wykonawcę na okres minimum 5 dni i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 3 dni przed okresem obowiązywania, • być przygotowany i podpisany przez osobę posiadającą odpowiednie uprawnienia, tj. dietetyka lub technologa żywienia, • uwzględnić porę roku (sezonowe warzywa i owoce), • być dostosowany do potrzeb żywieniowych uczestników zgłoszonych przez Zamawiającego (np. alergie pokarmowe, bezmleczne, bezglutenowe, dieta dla diabetyków itp.) Wykonawca będzie codziennie odbierać odpady pokonsumpcyjne, w przystosowanych do tego celu pojemnikach, o ustalonej z Zamawiającym godzinie. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzona przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. Miejsce realizacji zamówienia: 64-410 Sieraków ul. Wroniecka 25. Termin realizacji zamówień oraz ilość zestawów obiadowych: • Od 10.12.2020 r. do 31.03.2021 r.: 30 zestawów x 21 dni (średnio miesięcznie) x 4 miesiące = 2 520 zestawów • Od 01.04.2021r. do 31.12.2022 r.: 50 zestawów x 21 dni (średnio miesięcznie) x 21 miesięcy= 22 050 zestawów • Od 01.01.2023 do 28.02.2023 r.: 30 zestawów x 21 dni (średnio miesięcznie) x 2 miesiące = 1260 zestawów • Od 01.03.2023 do 31.03.2023 r.: 10 zestawów x 21 dni (średnio miesięcznie) x 1 miesiąc= 210 zestawów • Od 01.01.2021 – 31.12.2022 r.: 4 os. x 30 dni (średnio miesięcznie) x 24 miesiące = 2 880 zestawów Razem maksymalnie 28 920 zestawów. Liczba zestawów oraz termin realizacji zadania może ulec zmianie w związku ze zdarzeniami niezależnymi od Zamawiającego (m.in. epidemia Covid 19).

II.4) Informacja o częściach zamówienia
Zamówienie było podzielone na części: Nie

II.5) Główny kod CPV: 55.52.00.00

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15/12/2020

IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 401666.67 pln

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
Liczba otrzymanych ofert: 5

w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie: Nie

Nazwa wykonawcy: "KABI" Catering - Kamila Fabiś
Email wykonawcy: catering.kabi@o2.pl
Adres pocztowy: ul. Poznańska 28
Kod pocztowy: 64-410
Miejscowość: Sieraków
Kraj/woj.: wielkopolskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy: 318120.00

Oferta z najniższą ceną/kosztem: 318120.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 520560.00
Waluta: pln
IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.