To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2021-01-25
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na stołówki w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Reszlu do magazynów szkolnych w Reszlu: ul. Chrobrego 5A oraz ul. M. Konopnickiej 2 od 01.01.2021r. do 31.12.2021 r.
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Numer ogłoszenia: 760085-N-2020
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:telefon: 897550196
faks: 897550196
e-mail: sp3domaradzki@onet.pl
www: www.sp3reszel.pl
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na stołówki w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Reszlu do magazynów szkolnych w Reszlu: ul. Chrobrego 5A oraz ul. M. Konopnickiej 2 od 01.01.2021r. do 31.12.2021 r.
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy): ZSP.3.2020
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
Część I Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne CPV 15100000-9, wędliny CPV 15131130-5Część II Różne produkty spożywcze CPV 15800000-6, przetworzone owoce i warzywa CPV 15330000-0,oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne CPV 15400000-2Część III Owoce warzywa i podobne produkty CPV 15300000-1,zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy CPV 03200000-3,jaja kurze konsumpcyjne CPV 03142500-3 Część IV Produkty mleczarskie CPV 15500000-3 Część V Ryby przetworzone i konserwowane CPV 15200000-0 produkty głęboko mrożone CPV 15896000-5 mrożonki: warzywa mrożone CPV 15331170-9 przetworzone owoce CPV 15332100-5
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych które zostały wyspecyfikowane w Formularzach cenowych stanowiących Zał. Nr 2 z uwzględnieniem cen sezonowych we wskazanych miesiącach i będą sukcesywnie dostarczane zgodnie z ofertami Wykonawców za cenę ofertową brutto podaną w Zał. Nr 1 Formularz ofertowy Wykonawcy odpowiednio do części zamówienia. Zamówienie składa się z 5 części. Na każdą z części będzie zawarta odrębna umowa.
2. Artykuły spożywcze dostarczone Zamawiającemu musza spełniać warunki określone przedmiotem zamówienia w zakresie odpowiednich wymogów jakościowych, wysokich walorów smakowych dla żywienia w warunkach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach oświatowych, w tym będą spełniały warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, znakowania, magazynowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej zgodnie z :
- Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004, (Dz.U.UE.L2011.304.18),
- Rozporządzeniem (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U.UE.L.2002.31.1),
- Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity (Dz.U. z 2019 r. poz. 1252),
- Ustawą z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych tekst jednolity (Dz.U. z 2019 r. poz.2178),
- Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. 2016 poz. 1154 z późń. zm.),
- Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (Dz.U. 2015 r., poz. 29 z późń. zm.),
tj. są właściwie oznakowanie co do nazwy, wykazu i ilości składników lub kategorii składników, alergenów, ilości netto w opakowaniu, daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia, warunków przechowywania lub użycia, nazwy firmy, adresu podmiotu działającego na rynku spożywczym lub podmiotu paczkującego artykuł spożywczy, nazwy kraju lub miejsca pochodzenia, instrukcji użycia, gatunku, klasy jakości, daty produkcji, informacji o wartości odżywczej.
3. Produkty spożywcze powinny zawierać skład zgodnie z opisem podanym w Formularzu cenowym zał. Nr 2. Produkty zbożowe śniadaniowe powinny zawierać nie więcej niż 0,12 g sodu lub soli na 100g, nie więcej niż 15 g cukrów na 100 g. Do użytku dopuszczalny jest olej o zawartości kwasów jedno nienasyconych powyżej 50 % i zawartości kwasów wielo nienasyconych powyżej 40 %.Napoje (woda, soki) nie powinny zawierać więcej niż 10 g cukrów w 100 ml produktu gotowego, o niskiej zawartości soli/sodu tj. zawierające nie więcej niż 0,12 g sodu lub soli na 100g produktu. Produkty mleczne powinny zawierać nie więcej niż 10 g cukrów w 100 g/ml produktu gotowego do spożycia, bez dodatku substancji słodzących.
4. Ilości artykułów żywnościowych podanych w przetargu są szacunkowe
i mogą ulegać zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru. Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego z tytułu zmniejszenia zakresu dostawy.
5. Wszystkie oferowane i dostarczone do stołówki artykuły, spożywcze będą w gatunku I.
6. Okres przydatności do spożycia na dostarczone artykuły, spożywcze nietrwałe oraz data minimalnej trwałości na dostarczone artykuły, spożywcze trwałe musi być zgodny z normami w warunkach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach oświatowych.
7. Termin przydatności do spożycia produktów żywnościowych od chwili dostarczenia produktu do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia określoną na opakowaniu produktu.
8. Produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
9. Dostawa mięsa i drobiu powinna odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach z pokrywami, posiadających stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych.
10. Transport Zamawianych produktów odbywać się będzie transportem Wykonawcy przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych oraz na jego koszt z uwzględnieniem rozładunku i wniesienia do magazynów zamawiającego.
11. Wykonawca obowiązany jest do zapewnienia odpowiednich warunków transportu. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów, w przypadku pojazdów przewożących szybko psujące się artykuły żywnościowe świadectwo ATP.
12. Dysponenci i kierowcy Wykonawcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia.
13. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów:
a) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia,
b) dokumenty potwierdzające stosowanie systemu HACCP.
14. Formularze cenowe stanowiące załączniki Nr 2 do Formularza ofertowego wykonawcy do wypełniania przez Wykonawcę na odrębne części zamówienia: Część I, Część II, Część III, Część IV. Część V stanowią załączniki do niniejszej SIWZ. Po wypełnieniu ich przez Wykonawcę będą zawierały ceny jednostkowe artykułów spożywczych.
15. Zamawiający nie jest zobowiązany zakupić od Wykonawcy artykułów spożywczych w części lub w całości w okresie ograniczenia lub zawieszenia funkcjonowania jednostek: Zespołu Szkolno – Przedszkolnego w Reszlu szkoły lub przedszkola w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 lub ograniczeń funkcjonowania wprowadzonych w przewidziany prawem sposób z innych przyczyn. Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
II.4) Informacja o częściach zamówienia
Zamówienie było podzielone na części: Tak
II.5) Główny kod CPV: 15.13.11.30
SEKCJA III: PROCEDURA
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/12/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 86997.11 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Bruno Tassi Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ul. Staniewicka 12, 03 - 310 Warszawa, oddział w Olsztynie
Email wykonawcy: a.kubacka@brunotassi.com.pl
Adres pocztowy: Olsztyn ul. Lubelska 36
Kod pocztowy: 11-440
Miejscowość: Olsztyn
Kraj/woj.: warmińsko-mazurskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 91346.97
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 104679.75
Waluta: PLN
Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: nie
NAZWA: Różne produkty spożywcze przetworzone owoce i warzywa oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22/12/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 70490.27 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Aber Sp.z.o.o. , ul. Sprzętowa 3, 10 - 467 Olsztyn
Email wykonawcy: marketing@aber.pl
Adres pocztowy: ul. Sprzętowa 3
Kod pocztowy: 10-467
Miejscowość: Olsztyn
Kraj/woj.: warmińsko-mazurskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 75008.80
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 75008.80
Waluta: PLN
NAZWA: Owoce warzywa i podobne produkty zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy jaja kurze konsumpcyjne
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/12/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 73752.50 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 3
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Hurtownia „Caro” s.c. Paweł Lipka, Kamil Smosarski
Email wykonawcy: lipkapawel@onet.eu
Adres pocztowy: ul. B. Chrobrego 27/29
Kod pocztowy: 11-300
Miejscowość: Biskupiec
Kraj/woj.: warmińsko-mazurskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 77440.13
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 99202.88
Waluta: PLN
NAZWA: Produkty mleczarskie
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 22/12/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 66921.00 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Max Sp.j. Jerzy Harhaj Grzegorz Harhaj
Email wykonawcy: phu.max@wp.pl
Adres pocztowy: ul. Bolesława Chrobrego 33
Kod pocztowy: 11-300
Miejscowość: Biskupiec
Kraj/woj.: warmińsko-mazurskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Nazwa wykonawcy:
Email wykonawcy:
Adres pocztowy:
Kod pocztowy:
Miejscowość:
Kraj/woj.: brak danych
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Nazwa wykonawcy: Max Sp.j. Jerzy Harhaj Grzegorz Harhaj
Email wykonawcy: phu.max@wp.pl
Adres pocztowy: ul. Bolesława Chrobrego 33
Kod pocztowy: 11-300
Miejscowość: Biskupiec
Kraj/woj.: warmińsko-mazurskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Nazwa wykonawcy: Max Sp.j. Jerzy Harhaj Grzegorz Harhaj
Email wykonawcy: phu.max@wp.pl
Adres pocztowy: ul. Bolesława Chrobrego 33
Kod pocztowy: 11-300
Miejscowość: Biskupiec
Kraj/woj.: warmińsko-mazurskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 70267.05
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 70267.05
Waluta: PLN
NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowane produkty głęboko mrożone mrożonki warzywa mrożone przetworzone owoce
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23/12/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 27168.93 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Aber Sp.z.o.o.
Email wykonawcy: marketing@aber.pl
Adres pocztowy: ul. Sprzętowa 3
Kod pocztowy: 10-467
Miejscowość: Olsztyn
Kraj/woj.: warmińsko-mazurskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 28527.38
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 28824.33
Waluta: PLN
INNE PRZETARGI RESZEL
więcej: przetargi RESZEL »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy wędlin wieprzowych i mięsa wieprzowego do Zakładu Karnego w Chełmie
- Dostawa artykułów spożywczych, napojów i alkoholi do Powiatowego Centrum Kultury I Sztuki im. Marii Konopnickiej w Ciechanowie
- Sukcesywne dostawy mięsa i produktów wędliniarskich z drobiu
- Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych (mięsa i wędlin) dla filii KSS w Otwocku i Białobrzegach
- Dostawa wędlin
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych dla SPZOZ Szpitala im. dr. J. Dietla w Krynicy - Zdroju przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy
więcej: Wędliny »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.