eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi TarnówZakup i dostawa artykułów żywnościowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-02-14

Tarnów: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 51189 - 2011; data zamieszczenia: 14.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Wojewódzki im. św. Łukasza SPZOZ , ul. Lwowska 178a, 33-100 Tarnów, woj. małopolskie, tel. 014 6315460, faks 014 6315460, 6212581.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.lukasz.med.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa artykułów żywnościowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres 1 Pieczywo Zakres 2 Artykuły ogólnospożywcze Zakres 3 Miód Zakres 4 Mleka i Odżywki dla dzieci Zakres 5 Przyprawy Zakres 6 Artykuły sypkie zbożowe.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6, 15.80.00.00-6, 15.83.16.00-8, 15.51.17.00-0, 15.89.19.00-9, 15.87.22.00-3, 15.61.22.00-3, 03.21.13.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • -

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • -

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Oświadczenie, że Wykonawca dysponuje co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w rozporządzeniu ministra zdrowia z dnia 19 grudnia 2002roku w sprawie wymagań sanitarnych dot.: środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - Oświadczenie, że Wykonawca dysponuje osobą lub osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymaganiami określone w ustawie z dnia 6 września 2001 o chorobach zakaźnych i zakażeniach

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • -

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) Pełnomocnictwo do podpisania oferty i składania ewentualnych wyjaśnień, jeżeli osoba podpisująca nie jest osoba upoważnioną na podstawie odpisu z Krajowego Rejestru Sadowego. Jeżeli ofertę podpisuje osoba fizyczna celem weryfikacji należy dołączyć zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej. Jeżeli dołączone do oferty ww. pełnomocnictwo będzie w formie kopii, Zamawiający wymaga, aby jego zgodność z oryginałem poświadczyła osoba wymieniona w rejestrze, która jest wskazana, jako upoważniona do reprezentowania Wykonawcy lub notariusz. 2) oświadczenie w trybie art. 22 ust.1 ustawy PZP 3) Oświadczenie , że Wykonawca posiada stosowne atesty lub świadectwa dopuszczające do spożycia zgodnie z obowiązującymi przepisami. 4) Oświadczenie, że Wykonawca dysponuje co najmniej jednym środkiem transportu spełniającym warunki określone w rozporządzeniu ministra zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w sprawie wymagań sanitarnych dot.: środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności. 5) Oświadczenie, że Wykonawca dysponuje osobą lub osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, spełniającymi wymaganiami określone w ustawie z dnia 6 września 2001 o chorobach zakaźnych i zakażeniach

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

W trakcie trwania umowy możliwa jest zmiana cen tylko w przypadku zmiany: - zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian. Zmiana w tym zakresie obowiązują dopiero po podpisaniu aneksu.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lukasz.med.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: SZPITAL WOJEWÓDZKI IM. ŚW. ŁUKASZA W TARNOWIE SAMODZIELNYM PUBLICZNY ZAKŁADZIE OPIEKI ZDROWOTNEJ 33-100 TARNÓW, UL. LWOWSKA 178A (pawilon D II piętro) Dział Logistyki.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.02.2011 godzina 10:00, miejsce: SZPITAL WOJEWÓDZKIM IM. ŚW. ŁUKASZA W TARNOWIE SAMODZIELNYM PUBLICZNY ZAKŁADZIE OPIEKI ZDROWOTNEJ 33-100 TARNÓW, UL. LWOWSKA 178A (pawilon D II piętro) Kancelaria Ogólna.

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 23.03.2011.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zakres 1 Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Chleb pszenny kg. 19 000 2. Chleb pszenno-żytni kg. 25 000 3. Graham kg. 11 000 4. Weka kg. 100 5. Bułka tarta kg. 700 6. Drożdżówka z serem kg. 100 7. Cwibak kg. 60 8. Babka drożdżowa kg. 100 9. Chleb słonecznikowy kg. 10 10. Bułeczki z ziarnem kg. 200 11. Bagietka kg. 20 12. Keks kg. 30 13. Chałka z kruszonką kg. 60 14. Bułka zwykła 100g szt. 200 15. Rogalik drożdżowy z marmoladą kg. 100 16. Szarlotka kg. 100 17. Babka piaskowa kg. 30 18. Drożdże kg. 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zakres 2 Artykuły ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier (opakowanie jednostkowe 1 kg) kg. 18 000 2. Biszkopty kg. 180 3. Suchary dietetyczne ( delikatesowe) kg. 400 4. Chrupki kukurydziane kg. 350 5. Herbata granulowana kg. 700 6. Kakao naturalne kg. 110 7. Kawa inka kg. 140 8. Ocet(opakowanie jednostkowe ? l) litr 200 9. Olej uniwersalny (rzepakowy) litr 1 000 10. Bita śmietanka (w proszku) kg. 5 11. Krakersy kg. 700 12. Herbatniki z cukrem kg. 250 13. Musztarda kg. 450 14. Majonez kg. 500 15. Migdały (płatki) kg. 3 16. Śliwka kalifornijska kg. 20 17. Morela suszona kg. 5 18. Kawa rozpuszczalna Nescafe classic a 100g szt. 20 19. Kawa rozpuszczalna Nescafe classic a 200g szt. 15 20. Groszek ptysiowy kg. 50 21. Rodzynki kg. 10 22. Wafel tortowy szt. 50 23. Herbata Lipton (ekspresowa 25 szt) szt. 20 24. Sok owocowy bez cukru (karton1 l-czarna porzeczka) szt. 1 000 25. Sok owocowy bez cukru (karton1 l-pomarańcza) szt. 2 000 26. Sok owocowy bez cukru(karton1 l-jabłko) szt. 3 000 27. Sok owocowy bez cukru(karton1l-multiwitamina) szt. 1 000 28. Sok owocowy ( 0.20 l-pomarańcza) szt. 1 000 29. Napój owocowy (0,20 l-pomarańcza) szt. 1 000 30. Woda mineralna gazowana (butelka 0,33l) szt. 130 000 31. Woda mineralna Piwniczanka (1,5l - lekko gazowana ) szt. 500 32. Sok pomidorowy (karton 1 l ) szt. 800 33. Syrop malinowy (op. jedn. 0,5 l ) szt. 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zakres 3 Miód.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Miód naturalny ( opak.jedn.do. 1,5 kg) kg. 1 000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.16.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zakres 4 Mleka i Odżywki dla dzieci.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bebiko 1 (350g) szt. 500 2. Bebiko 2 (350g) szt. 400 3. Bebilon 1 (800 g) szt. 250 4. Bebilon 2 (800 g) szt. 150 5. Bebilon comfort 1 (400g) szt. 90 6. Gerber 1 ( 350g) szt. 60 7. Gerber 2 ( 350g) szt. 60 8. Nan Pro 1 ( 600g) szt. 400 9. Nan Pro 2 ( 600g) szt. 400 10. Nan Pro HA 1 ( 400g) szt. 90 11. Nan Pro AR ( 400g) szt. 60 12. Kleik ryżowy 170 g szt. 300 13. Kleik kukurydziany 170 g szt. 150 14. Kaszka ryżowa z jabłkami 180 g szt. 300 15. Kaszka ryżowa z bananami 180 g szt. 90 16. Kaszka ryżowa z malinami 180 g szt. 30 17. Zupa marchwiowa z ryżem 125 szt. 1 000 18. Zupa jarzynowa z kurczakiem 125-130g szt. 900 19. Zupa jarzynowa z królikiem 125-130g szt. 900 20. Zupa jarzynowa z indykiem 125-130g szt. 900 21 Zupa jarzynowa z cielęciną 125-130g szt. 200 22 Zupa jarzynowa z jagnięciną 125-130g szt. 200 23. Jabłko przetarte 130 g szt. 1 500 24. Marchew przetarte 125-130g szt. 300 25. Kasza manna błyskawicza kg. 10 26. Bobo frut 0.175l szt. 7 000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0, 15.89.19.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zakres 5 Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Majeranek kg. 5 2. Koper suszony kg. 5 3. Papryka mielona-słodka kg. 5 4. Papryka mielona-ostra kg. 1 5. Kminek kg. 7 6. Ziele angielskie kg. 8 7. Liść laurowy kg. 5 8. Przyprawa do potraw greckich GYROS kg. 2 9. Curry kg. 1 10. Sos do drobiu kg. 80 11. Sos pieczarkowy (grzybowy) kg. 80 12. Sos z zielonym pieprzem kg. 10 13. Sos włoski sałatkowy kg. 30 14. Sos biały kg. 100 15. Zupa pieczarkowa kg. 130 16. Bazylia kg. 2 17. Żelatyna kg. 70 18. Fix do potraw chińskich kg. 15 19. Pieprz ziołowy (mielony) kg. 5 20. Kokos kg. 3 21. Sól jodowana kg. 2500 22. Rosół wołowy kg. 150 23. Oregano kg. 2 24. Rosół drobiowy kg. 350 25. Rosół jarzynowy kg. 700 26. Vegeta kg. 10 27. Pieprz czarny mielony kg. 27 28. Kwasek cytrynowy kg. 50 29. Cynamon kg. 2 30. Cukier waniliowy kg. 12 31. Proszek do pieczenia kg. 5 32. Cukier puder kg. 50 33. Kisiel bez cukru ( opak.jedn.max. 1kg) kg. 70 34. Budyń bez cukru ( opak.jedn.max. 1kg) kg. 70 35. Galaretka owocowa ( opak.jedn.max. 1kg) kg. 70.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.22.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zakres 6 Artykuły sypkie zbożowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ryż długoziarnisty (opak. jedn. 1kg) kg. 5 000 2. Mąka pszenna typ 500 (opak. Jedn. 1kg) kg. 7 000 3. Mąka ziemniaczana (opak. jedn. max 1kg) kg. 500 4. Mąka kukurydziana(opak. jedn. max 1kg) kg. 30 5. Kasza manna (opak. Jedn. max 1kg) kg. 2000 6. Kasza kukurydziana (opak. Jedn. max 1kg) kg. 1500 7. Kasza jęczmienna(opak. jedn. max1kg) kg. 1600 8. Kasza gryczana (opak. jedn.max1kg) kg. 30 9. Płatki jęczmienne (opak. jedn. max 1kg) kg. 1400 10. Płatki owsiane górskie(opak. jedn. max 1kg) kg. 1500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.22.00-3, 03.21.13.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.