eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaDostawy artykułów spożywczych różnych, nabiału, tłuszczy, jaj kurzych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka powiat wyszkowski woj. mazowieckie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-12-11

Warszawa: Dostawy artykułów spożywczych różnych, nabiału, tłuszczy, jaj kurzych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka powiat wyszkowski woj. mazowieckie
Numer ogłoszenia: 512562 - 2013; data zamieszczenia: 11.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Warszawa-Białołęka , ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 279 73 00, faks 22 279 73 21.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej-wymiar sprawiedl.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych różnych, nabiału, tłuszczy, jaj kurzych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka powiat wyszkowski woj. mazowieckie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1: artykuły spożywcze: Mąka pszenna CPV:15612100-2 PN-A-74022:2003 Opakowanie 1 kg-1000 kg;Kasza gryczana palona CPV:15613100-8 PN-87/A-74203 Opakowanie 1 kg-800 kg;Kasza jęczmienna CPV:15613100-8 PN-887A-74036 Opakowanie 1 kg-1000 kg; Kasza manna CPV:15613100-8 PN-88/A-74203 Opakowanie1 kg-700 kg; Ryż CPV:15614100-6 PN-A-74220:1997 Opakowanie1 kg-700 kg; Makaron świderki CPV:15851100-9 PN-A-74220:1997Opakowanie 1 kg-3000 kg; Bułka tarta CPV:15820000-2 PN-A-74113:1997/Az1:1999 Opakowanie 1 kg-720 kg; Miód sztuczny CPV:15831600-8 PN-88A-77626 Słoik ok 1 kg-1500 kg; Herbata granulowana CPV:15863000-5 PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004Opakowanie od 0.2 do 1 kg-300 kg; Bulion o smaku wędzonki CPV:15891500-5 PN-A-79010:1996Opakowanie od 1-5 kg-240kg; Bulion z kury CPV:15891500-5 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg; Przyprawa do zup w płynie CPV:15870000-7 PN-A-86967:1998/Az1:2002 Opakowanie ok. 1 L-200 l; Przyprawa do zup sypka CPV:15870000-7 PN-67/8132-10 Opakowanie od 1-5 kg-200 kg; Sos cygański CPV:15871260-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg;Zupa grzybowa w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg; Zupa barszcz biały w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg; Zupa pieczarkowa w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-360 kg; Liść laurowy CPV:15870000-7 PN-67/8132-10Opakowanie 1 kg-5 kg; Majeranek CPV:15872300-4 PN-A-86958:1997/Az1:2002 Opakowanie 1 kg-8 kg; Papryka słodka mielona CPV:15870000-7 PN-A-86955:1997/Az1:2002 Opakowanie 1 kg-20 kg; Pieprz czarny naturalny mielonyCPV:15872100-2 PN-A-86965:1997/Az1:2002 Opakowanie 1 kg-20 kg; Ziele angielskie CPV:15870000-7 PN-67/8132-14 Opakowanie 1 kg-1 kg; Ocet spirytusowy CPV:15871110-8 PN-EN-13188:2002/Ac:2003 Butelka 0,5 l-240 l; Sól drobnoziarnista CPV:15872400-5 PN-C-84081-2:1998Opakowanie 1 kg-500 kg; Cukier biały CPV:15831200-4 PN-A-74850:1996/Az1:2005 Opakowanie 1 kg-3500 kg; Kotlet sojowy schabowy CPV:1588200-4 PN-ISO 5506:2002 Opakowanie 5 kg-300 kg; Musztarda CPV:15871250-1 PN-A-86964:2002/Az1:2004 Opakowanie od 1-5 kg-250 kg Część 2 -nabiał: Mleko 2% /folia1l) CPV:15511000-3 PN-A-86003:1998Opakowanie folia 1l-10500 l; Twaróg półtłusty CPV:15542100-0 PN-91/Aa3:2001Kostka pergamin od 0.2-1 kg-1000 kg; Śmietana 18%CPV:15512000-0 PN-PN-90/A-86050Opakowanie od 0,25 do 1l-100 l;Serek homogenizowany CPV:15550000-8 PN-PN-91/A-86300/Az3:2001Opakowanie 150 g- 800 kg Część 3- tłuszcze: Margaryna CPV:15431100-9 PN-A-86938:1997Opakowanie od 0,5-1 kg-3000 kg; Olej uniwersalny CPV:15411100-3 PN-A-86901:1997/Az1:2001 Opakowanie 1 l-800 l. Część 4 - jaja kurze: Jaja kurze kl A(konsumpcyjne) kategoria wagowa M CPV: 03142500-3 PN-86/A-86504 Opakowanie zabezpieczające przed uszkodzeniem 20000 szt..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 03.14.25.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art 22 ust1 ustawy - dotyczące: posiadania uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek ich posiadania, posiadania wiedzy i doświadczenia, dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, sytuacji ekonomicznej i finansowej, i nie podlegają wykluczeniu na podstawi art.24 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Sposób oceny spełniania warunków: OCENA SPEŁNIENIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU O ZAMÓWIENIE PUBLICZNE Zamawiający uzna, że Wykonawca: posiada uprawnienia do wykonywania działalności, jeżeli: przedmiot zamówienia znajduje się w jego zakresie działalności określonym zapisami właściwego rejestru; posiada wiedzę i doświadczenie, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia ; spełnia warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia; Ponadto Zamawiający uzna, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złozonego oświadczenia - załącznik nr 1do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złozonego oświadczenia - załącznik nr 1do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złozonego oświadczenia - załącznik nr 1do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złozonego oświadczenia - załącznik nr 1do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający ma prawo dokonać zmiany w ramach zawartej umowy w przypadku, gdy wprowadzenie takiej zmiany zaistniało na skutek okoliczności, których nie można było wcześniej przewidzieć. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości zamówienia. W trakcie trwania umowy - ceny jednostkowe mogą ulec zmianie na wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego, na warunkach określonych w § 2 ust.5. W przypadku zmiany stawki podatku VAT cena brutto zostanie zmieniona w ten sposób, że zostanie naliczona stawka podatku VAT obowiązująca w chwili wymagalności zapłaty należności na podstawie wystawionej faktury VAT.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http/www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Warszawie Białołęce 03-016 Warszawa ul. Ciupagi 1b.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny Warszawa Białołęka 03-016 Warszawa ul. Ciupagi 1b, sekretariat. Godziny pracy sekretariatu: poniedziałek-piątek 08:00 - 16:00.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1.Termin realizacji zamówienia: 12 miesięcy od daty rozpoczęcia obowiązywania umowy (nie wcześniej jednak niż od dnia 27.01.2014 r. dotyczy 4 części zamówienia).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna CPV:15612100-2 PN-A-74022:2003 Opakowanie 1 kg-1000 kg;Kasza gryczana palona CPV:15613100-8 PN-87/A-74203 Opakowanie 1 kg-800 kg;Kasza jęczmienna CPV:15613100-8 PN-887A-74036 Opakowanie 1 kg-1000 kg; Kasza manna CPV:15613100-8 PN-88/A-74203 Opakowanie1 kg-700 kg; Ryż CPV:15614100-6 PN-A-74220:1997 Opakowanie1 kg-700 kg; Makaron świderki CPV:15851100-9 PN-A-74220:1997Opakowanie 1 kg-3000 kg; Bułka tarta CPV:15820000-2 PN-A-74113:1997/Az1:1999 Opakowanie 1 kg-720 kg; Miód sztuczny CPV:15831600-8 PN-88A-77626 Słoik ok 1 kg-1500 kg; Herbata granulowana CPV:15863000-5 PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004Opakowanie od 0.2 do 1 kg-300 kg; Bulion o smaku wędzonki CPV:15891500-5 PN-A-79010:1996Opakowanie od 1-5 kg-240kg; Bulion z kury CPV:15891500-5 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg; Przyprawa do zup w płynie CPV:15870000-7 PN-A-86967:1998/Az1:2002 Opakowanie ok. 1 L-200 l; Przyprawa do zup sypka CPV:15870000-7 PN-67/8132-10 Opakowanie od 1-5 kg-200 kg; Sos cygański CPV:15871260-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg;Zupa grzybowa w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg; Zupa barszcz biały w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg; Zupa pieczarkowa w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-360 kg; Liść laurowy CPV:15870000-7 PN-67/8132-10Opakowanie 1 kg-5 kg; Majeranek CPV:15872300-4 PN-A-86958:1997/Az1:2002 Opakowanie 1 kg-8 kg; Papryka słodka mielona CPV:15870000-7 PN-A-86955:1997/Az1:2002 Opakowanie 1 kg-20 kg; Pieprz czarny naturalny mielonyCPV:15872100-2 PN-A-86965:1997/Az1:2002 Opakowanie 1 kg-20 kg; Ziele angielskie CPV:15870000-7 PN-67/8132-14 Opakowanie 1 kg-1 kg; Ocet spirytusowy CPV:15871110-8 PN-EN-13188:2002/Ac:2003 Butelka 0,5 l-240 l; Sól drobnoziarnista CPV:15872400-5 PN-C-84081-2:1998Opakowanie 1 kg-500 kg; Cukier biały CPV:15831200-4 PN-A-74850:1996/Az1:2005 Opakowanie 1 kg-3500 kg; Kotlet sojowy schabowy CPV:1588200-4 PN-ISO 5506:2002 Opakowanie 5 kg-300 kg; Musztarda CPV:15871250-1 PN-A-86964:2002/Az1:2004 Opakowanie od 1-5 kg-250 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko 2% /folia1l) CPV:15511000-3 PN-A-86003:1998Opakowanie folia 1l-10500 l; Twaróg półtłusty CPV:15542100-0 PN-91/Aa3:2001Kostka pergamin od 0.2-1 kg-1000 kg; Śmietana 18%CPV:15512000-0 PN-PN-90/A-86050Opakowanie od 0,25 do 1l-100 l;Serek homogenizowany CPV:15550000-8 PN-PN-91/A-86300/Az3:2001Opakowanie 150 g- 800 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Margaryna CPV:15431100-9 PN-A-86938:1997Opakowanie od 0,5-1 kg-3000 kg; Olej uniwersalny CPV:15411100-3 PN-A-86901:1997/Az1:2001 Opakowanie 1 l-800 l..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze kl A(konsumpcyjne) kategoria wagowa M CPV: 03142500-3 PN-86/A-86504 Opakowanie zabezpieczające przed uszkodzeniem 20000 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.