Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-12-11
Warszawa: Dostawy artykułów spożywczych różnych, nabiału, tłuszczy, jaj kurzych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka powiat wyszkowski woj. mazowieckie
Numer ogłoszenia: 512562 - 2013; data zamieszczenia: 11.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Warszawa-Białołęka , ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 279 73 00, faks 22 279 73 21.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej-wymiar sprawiedl.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych różnych, nabiału, tłuszczy, jaj kurzych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka powiat wyszkowski woj. mazowieckie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1: artykuły spożywcze: Mąka pszenna CPV:15612100-2 PN-A-74022:2003 Opakowanie 1 kg-1000 kg;Kasza gryczana palona CPV:15613100-8 PN-87/A-74203 Opakowanie 1 kg-800 kg;Kasza jęczmienna CPV:15613100-8 PN-887A-74036 Opakowanie 1 kg-1000 kg; Kasza manna CPV:15613100-8 PN-88/A-74203 Opakowanie1 kg-700 kg; Ryż CPV:15614100-6 PN-A-74220:1997 Opakowanie1 kg-700 kg; Makaron świderki CPV:15851100-9 PN-A-74220:1997Opakowanie 1 kg-3000 kg; Bułka tarta CPV:15820000-2 PN-A-74113:1997/Az1:1999 Opakowanie 1 kg-720 kg; Miód sztuczny CPV:15831600-8 PN-88A-77626 Słoik ok 1 kg-1500 kg; Herbata granulowana CPV:15863000-5 PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004Opakowanie od 0.2 do 1 kg-300 kg; Bulion o smaku wędzonki CPV:15891500-5 PN-A-79010:1996Opakowanie od 1-5 kg-240kg; Bulion z kury CPV:15891500-5 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg; Przyprawa do zup w płynie CPV:15870000-7 PN-A-86967:1998/Az1:2002 Opakowanie ok. 1 L-200 l; Przyprawa do zup sypka CPV:15870000-7 PN-67/8132-10 Opakowanie od 1-5 kg-200 kg; Sos cygański CPV:15871260-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg;Zupa grzybowa w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg; Zupa barszcz biały w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg; Zupa pieczarkowa w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-360 kg; Liść laurowy CPV:15870000-7 PN-67/8132-10Opakowanie 1 kg-5 kg; Majeranek CPV:15872300-4 PN-A-86958:1997/Az1:2002 Opakowanie 1 kg-8 kg; Papryka słodka mielona CPV:15870000-7 PN-A-86955:1997/Az1:2002 Opakowanie 1 kg-20 kg; Pieprz czarny naturalny mielonyCPV:15872100-2 PN-A-86965:1997/Az1:2002 Opakowanie 1 kg-20 kg; Ziele angielskie CPV:15870000-7 PN-67/8132-14 Opakowanie 1 kg-1 kg; Ocet spirytusowy CPV:15871110-8 PN-EN-13188:2002/Ac:2003 Butelka 0,5 l-240 l; Sól drobnoziarnista CPV:15872400-5 PN-C-84081-2:1998Opakowanie 1 kg-500 kg; Cukier biały CPV:15831200-4 PN-A-74850:1996/Az1:2005 Opakowanie 1 kg-3500 kg; Kotlet sojowy schabowy CPV:1588200-4 PN-ISO 5506:2002 Opakowanie 5 kg-300 kg; Musztarda CPV:15871250-1 PN-A-86964:2002/Az1:2004 Opakowanie od 1-5 kg-250 kg Część 2 -nabiał: Mleko 2% /folia1l) CPV:15511000-3 PN-A-86003:1998Opakowanie folia 1l-10500 l; Twaróg półtłusty CPV:15542100-0 PN-91/Aa3:2001Kostka pergamin od 0.2-1 kg-1000 kg; Śmietana 18%CPV:15512000-0 PN-PN-90/A-86050Opakowanie od 0,25 do 1l-100 l;Serek homogenizowany CPV:15550000-8 PN-PN-91/A-86300/Az3:2001Opakowanie 150 g- 800 kg Część 3- tłuszcze: Margaryna CPV:15431100-9 PN-A-86938:1997Opakowanie od 0,5-1 kg-3000 kg; Olej uniwersalny CPV:15411100-3 PN-A-86901:1997/Az1:2001 Opakowanie 1 l-800 l. Część 4 - jaja kurze: Jaja kurze kl A(konsumpcyjne) kategoria wagowa M CPV: 03142500-3 PN-86/A-86504 Opakowanie zabezpieczające przed uszkodzeniem 20000 szt..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 03.14.25.00-3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art 22 ust1 ustawy - dotyczące: posiadania uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek ich posiadania, posiadania wiedzy i doświadczenia, dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, sytuacji ekonomicznej i finansowej, i nie podlegają wykluczeniu na podstawi art.24 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Sposób oceny spełniania warunków: OCENA SPEŁNIENIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU O ZAMÓWIENIE PUBLICZNE Zamawiający uzna, że Wykonawca: posiada uprawnienia do wykonywania działalności, jeżeli: przedmiot zamówienia znajduje się w jego zakresie działalności określonym zapisami właściwego rejestru; posiada wiedzę i doświadczenie, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia ; spełnia warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia; Ponadto Zamawiający uzna, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wynikać to będzie ze złozonego oświadczenia - załącznik nr 1do SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wynikać to będzie ze złozonego oświadczenia - załącznik nr 1do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wynikać to będzie ze złozonego oświadczenia - załącznik nr 1do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wynikać to będzie ze złozonego oświadczenia - załącznik nr 1do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający ma prawo dokonać zmiany w ramach zawartej umowy w przypadku, gdy wprowadzenie takiej zmiany zaistniało na skutek okoliczności, których nie można było wcześniej przewidzieć. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości zamówienia. W trakcie trwania umowy - ceny jednostkowe mogą ulec zmianie na wniosek Wykonawcy lub Zamawiającego, na warunkach określonych w § 2 ust.5. W przypadku zmiany stawki podatku VAT cena brutto zostanie zmieniona w ten sposób, że zostanie naliczona stawka podatku VAT obowiązująca w chwili wymagalności zapłaty należności na podstawie wystawionej faktury VAT.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http/www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Warszawie Białołęce 03-016 Warszawa ul. Ciupagi 1b.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2013 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny Warszawa Białołęka 03-016 Warszawa ul. Ciupagi 1b, sekretariat. Godziny pracy sekretariatu: poniedziałek-piątek 08:00 - 16:00.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1.Termin realizacji zamówienia: 12 miesięcy od daty rozpoczęcia obowiązywania umowy (nie wcześniej jednak niż od dnia 27.01.2014 r. dotyczy 4 części zamówienia).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: artykuły spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna CPV:15612100-2 PN-A-74022:2003 Opakowanie 1 kg-1000 kg;Kasza gryczana palona CPV:15613100-8 PN-87/A-74203 Opakowanie 1 kg-800 kg;Kasza jęczmienna CPV:15613100-8 PN-887A-74036 Opakowanie 1 kg-1000 kg; Kasza manna CPV:15613100-8 PN-88/A-74203 Opakowanie1 kg-700 kg; Ryż CPV:15614100-6 PN-A-74220:1997 Opakowanie1 kg-700 kg; Makaron świderki CPV:15851100-9 PN-A-74220:1997Opakowanie 1 kg-3000 kg; Bułka tarta CPV:15820000-2 PN-A-74113:1997/Az1:1999 Opakowanie 1 kg-720 kg; Miód sztuczny CPV:15831600-8 PN-88A-77626 Słoik ok 1 kg-1500 kg; Herbata granulowana CPV:15863000-5 PN-ISO 3720:1997/Ap1:2004Opakowanie od 0.2 do 1 kg-300 kg; Bulion o smaku wędzonki CPV:15891500-5 PN-A-79010:1996Opakowanie od 1-5 kg-240kg; Bulion z kury CPV:15891500-5 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg; Przyprawa do zup w płynie CPV:15870000-7 PN-A-86967:1998/Az1:2002 Opakowanie ok. 1 L-200 l; Przyprawa do zup sypka CPV:15870000-7 PN-67/8132-10 Opakowanie od 1-5 kg-200 kg; Sos cygański CPV:15871260-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg;Zupa grzybowa w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg; Zupa barszcz biały w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-240 kg; Zupa pieczarkowa w proszku CPV:15891400-4 PN-A-94050:1996 Opakowanie od 1-5 kg-360 kg; Liść laurowy CPV:15870000-7 PN-67/8132-10Opakowanie 1 kg-5 kg; Majeranek CPV:15872300-4 PN-A-86958:1997/Az1:2002 Opakowanie 1 kg-8 kg; Papryka słodka mielona CPV:15870000-7 PN-A-86955:1997/Az1:2002 Opakowanie 1 kg-20 kg; Pieprz czarny naturalny mielonyCPV:15872100-2 PN-A-86965:1997/Az1:2002 Opakowanie 1 kg-20 kg; Ziele angielskie CPV:15870000-7 PN-67/8132-14 Opakowanie 1 kg-1 kg; Ocet spirytusowy CPV:15871110-8 PN-EN-13188:2002/Ac:2003 Butelka 0,5 l-240 l; Sól drobnoziarnista CPV:15872400-5 PN-C-84081-2:1998Opakowanie 1 kg-500 kg; Cukier biały CPV:15831200-4 PN-A-74850:1996/Az1:2005 Opakowanie 1 kg-3500 kg; Kotlet sojowy schabowy CPV:1588200-4 PN-ISO 5506:2002 Opakowanie 5 kg-300 kg; Musztarda CPV:15871250-1 PN-A-86964:2002/Az1:2004 Opakowanie od 1-5 kg-250 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko 2% /folia1l) CPV:15511000-3 PN-A-86003:1998Opakowanie folia 1l-10500 l; Twaróg półtłusty CPV:15542100-0 PN-91/Aa3:2001Kostka pergamin od 0.2-1 kg-1000 kg; Śmietana 18%CPV:15512000-0 PN-PN-90/A-86050Opakowanie od 0,25 do 1l-100 l;Serek homogenizowany CPV:15550000-8 PN-PN-91/A-86300/Az3:2001Opakowanie 150 g- 800 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: tłuszcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Margaryna CPV:15431100-9 PN-A-86938:1997Opakowanie od 0,5-1 kg-3000 kg; Olej uniwersalny CPV:15411100-3 PN-A-86901:1997/Az1:2001 Opakowanie 1 l-800 l..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: jaja kurze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze kl A(konsumpcyjne) kategoria wagowa M CPV: 03142500-3 PN-86/A-86504 Opakowanie zabezpieczające przed uszkodzeniem 20000 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa artykułów spożywczych, nabiału i przetworów mlecznych oraz warzyw i owoców do jednostek obsługiwanych przez Zespół do obsługi Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych Nr 3 w Warszawie na rok 2025.
- Roboty remontowo-budowlane, konserwacyjne w obiektach ZDM
- 964/2024 Świadczenie usług w zakresie opróżniania wskazanych koszy ulicznych i usuwania padliny z ulic i poboczy na terenie dzielnicy Wawer m.st. Warszawy.
- Wsparcie techniczne dla oprogramowania IBM SPSS - PS IMAGO PRO
- Dostawa i montaż verticali
- Świadczenie usług monitoringu wizyjnego wraz z serwisem w budynku internatowym w Pruszczu Gdańskim.
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI PRZEDSZKOLA LEŚNEGO W BOLSZEWIE PRZY UL. LEŚNEJ 35 NA 2025 ROK Z PODZIAŁEM NA 9 CZĘŚCI
- Sukcesywna dostawa nabiału na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 10 z Oddziałami Integracyjnymi im. Olimpijczyków Polskich w Suwałkach w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno- Przedszkolnego Nr 2 w Białymstoku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki SP1 im. Tadeusza Kościuszki w Nowym Tomyślu
- Dostawa produktów spożywczych, nabiałowych, wędlin, pieczywa, owoców i warzyw na wykonanie śniadań i kolacji w celu wyżywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Pęcławicach Górnych
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA STOŁÓWKI GMINNEJ JEDNOSTKI USŁUG KOMUNALNYCH W BOBOWEJ - II POSTĘPOWANIE
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.