Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-03-08
Olsztyn: DOSTAWA ŻYWNOŚCI
Numer ogłoszenia: 51336 - 2016; data zamieszczenia: 08.03.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Szpital Zespolony , ul. Niepodległości 44, 10-045 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. (089) 532 6349, faks (089) 5326349.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ŻYWNOŚCI.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do Miejskiego Szpitala Zespolonego w Olsztynie w 11 częściach zgodnie z załącznikami nr 2 od A do K do SIWZ..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.11.70-9, 15.22.00.00-6, 15.81.10.00-6, 15.51.10.00-3, 15.54.21.00-0, 15.54.23.00-2, 15.11.20.00-6, 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5, 03.14.25.00-3, 41.11.00.00-3, 15.80.00.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
( Dotyczy części I oraz części X ) Decyzję PPIS zezwalającą na działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, zatwierdzającą zakres prowadzonej działalności. W przypadku oddziału dedykowanego do obsługi umowy także dokumenty dotyczące danej lokalizacji. ( Dotyczy części II, IV oraz części XI ) Decyzję PPIS zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz nadany nr weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego) ( Dotyczy części III, V, VI, VII oraz części VIII ) Decyzję PPIS lub PIW zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz nadany nr weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego) ( Dotyczy części IX ) Decyzję PPIS lub PIW zatwierdzającą działalność w zakresie produkcji i obrotu żywnością, uwzględniającą zakres i wielkość prowadzonej działalności (produkcji, obrotu itd.) oraz nadany nr weterynaryjny (świadectwo nadzoru weterynaryjnego). postanowienie zawierające zgodę na produkcję jaj konsumpcyjnych i sprawowanie nadzoru nad ich produkcją, wydane przez Powiatowy Inspektorat Weterynarii (nr wet.)
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Udokumentowania ( zgodnie z załącznikiem nr 7 do SIWZ - wykazu dostaw) należytego wykonania w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, minimum trzech dostaw odpowiadających rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, tj. polegających na dostawie asortymentu będącego przedmiotem zamówienia do zakładów żywienia zbiorowego o wielkości ponad 200 żywionych ( np. domy pomocy społecznej, szpitale, służba więzienna, stołówki szkolne, akademickie itp.), o wartości nie mniejszej niż 139 000,00 zł brutto w części I, 22 000,00 zł brutto w części II, 29 000,00 zł brutto w części III, 25 000,00 zł brutto w części IV, 89 000,00 zł brutto w części V, 41 000,00 zł brutto w części VI, 71 000,00 zł brutto w części VII, 52 000,00 zł brutto w części VIII, 7 000,00 zł brutto w części IX, 15 000,00 zł brutto w części X, 84 000,00 zł brutto w części XI.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
( Dotyczy części I ) Dokument wydany przez PPIS dopuszczający do transportu artykułów rolno - spożywczych samochody transportowe wykonawcy, wraz z ich wykazem. ( Dotyczy części II, IV oraz części XI ) Dokumenty wydane przez PPIS dopuszczające samochody transportowe wykonawcy do transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych, wraz z ich wykazem. (Dotyczy części III, V, VI, VII, VIII oraz części IX ) Dokumenty wydane przez PLW lub PPIS dopuszczające samochody transportowe wykonawcy do transportu żywności wymagającej warunków chłodniczych wraz z ich wykazem. ( Dotyczy części X ) Dokument wydany przez PPIS dopuszczający do transportu wody źródlanej samochody transportowe wykonawcy
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 zamawiający żąda oświadczenia z art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 zamawiający żąda oświadczenia z art. 22 ust. 1 pkt. 1-4 o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
- wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
W części I warzywa, owoce, kiszonki warzywne Dokument potwierdzający dokonanie wpisu do rejestru WIJHARS działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno spożywczymi., zgodnie z Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych ( tekst jednolity Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.), informacje o systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnie z którym pracuje zakład (HACCP, IFS, BRC, ISO 22000, FSSC 22000), w przypadku posiadania certyfikatu nazwę jednostki certyfikującej i nr certyfikatu Zaświadczenie (i / lub protokół kontroli sanitarnej) - opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym - PPIS z ostatnich 12 mieś zawierającą min.: ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP W przypadku dedykowanego do obsługi umowy oddziału także dokumenty dotyczące danej lokalizacji. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, GAP (Good Agricultural Practice), systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: GLOBALGAP, ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 itp.), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy - kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane. Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności. W części II mrożonki owocowe i warzywne Zaświadczenie - opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.: - ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 ), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy - kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane. Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności Zdjęcia jednostkowego opakowania oferowanego produktu z widoczną, czytelną etykietą ze składem oraz oznakowaniem nr pozycji zgodnie z arkuszem ofertowym. Certyfikaty systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnie z którymi pracuje producent oferowanych wyrobów : IFS lub BRC lub FSSC 22000 lub 2200:2005), ważne kopie w języku polskim lub angielskim W części III ryby mrożone i przetwory rybne Zaświadczenie - opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.: ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy - kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane. Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności Zdjęcia jednostkowego opakowania oferowanego produktu z widoczną, czytelną etykietą ze składem oraz oznakowaniem nr pozycji zgodnie z arkuszem ofertowym. Certyfikaty systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnie z którymi pracuje producent oferowanych wyrobów : IFS lub BRC lub FSSC 22000 lub 2200:2005), ważne kopie w języku polskim lub angielskim. W części IV pieczywo Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.: ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane. Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności Poz. 13 chleb z niskim Indeksem Glikemicznym: karta specyfikacji produktu/karta produktu (min. skład oraz wartość odżywcza) oraz rekomendacja Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków. Poz. 3 chleb żytni razowy: karta specyfikacji produktu/karta produktu (min. skład oraz wartość odżywcza) W części V mleko, jego przetwory i tłuszcze roślinne Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.: ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 ), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane. Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności Zdjęcia jednostkowego opakowania oferowanego produktu z widoczną, czytelną etykietą ze składem oraz oznakowaniem nr pozycji zgodnie z arkuszem ofertowym Certyfikaty systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnie z którymi pracuje producent oferowanych wyrobów : IFS lub BRC lub FSSC 22000 lub 2200:2005), ważne kopie w języku polskim lub angielskim. W części VI drób i podroby drobiowe Zaświadczenie - opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.: ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 ), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy - kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane. Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności W części VII mięso i jadalne surowce rzeźne świeże Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.: ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (wg ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 itp.) oraz jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane. Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności W części VIII wędliny Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.: ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 ), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy - kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane. Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności Zdjęcia jednostkowego opakowania oferowanego produktu z widoczną, czytelną etykietą ze składem. Etykiety zgodne z Rozporządzeniem (UE) nr 1169/2001 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Czytelne, zawierające nazwę handlową, producenta, nazwy i skład proponowanych produktów. Etykiety w celu prawidłowej identyfikacji muszą być oznakowane nr asortymentu, zgodnie z arkuszem ofertowym. Karta produktu /specyfikacja produktu potwierdzona przez producenta, minimum jaki musza zawierać: charakterystyka/opis wyrobu, jego skład oraz wartość odżywcza, sposób pakowania i znakowania. Karty oznakowane nr asortymentu, zgodnie z arkuszem ofertowym. W części IX jaja Badanie z ostatniego kwartału fermy i jaj w kierunku Salmonelli Zaświadczenie - opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.: ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 itp.) oraz jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy - kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane. Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności W części X naturalna woda źródlana do urządzeń dozujących Deklarację zgodności lub atesty na materiał opakowaniowy: butle, kubki oraz wszelkie części urządzeń mające bezpośredni kontakt z dozowaną wodą (w odniesieniu do Rozp. 1935/2004, 2023/2006 oraz 2002/72). Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym PPIS z ostatnich 12 mieś zawierającą min.: ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP W przypadku dedykowanego do obsługi umowy oddziału także dokumenty dotyczące danej lokalizacji. Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005 ), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane. Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności. W części XI artykuły ogólnospożywcze Zaświadczenie opinię jednostki nadzorującej pod względem sanitarnym (PLW lub PPIS) z ostatnich 12 mieś zawierającą min.: - ocenę poziomu spełnienia stanu higieniczno - sanitarnego w zakresie prowadzonej działalności realizację zaleceń w zakresie bezpieczeństwa żywności i żywienia: GMP/GHP oraz zasad systemu HACCP Oświadczenie oferenta o wdrożeniu i realizacji zasad GMP/GHP, systemu HACCP lub innego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności (zgodnego z wymaganiami standardów: ISO 22000:2005, IFS, BRC, FSSC 22000:2005), jeżeli zakład posiada certyfikowane systemy - kopię certyfikatów. Uznawane są tylko i wyłącznie certyfikaty przyznawane przez jednostki akredytowane. Zgoda na przeprowadzenie przez zamawiającego audytu funkcjonującego u dostawcy Systemu Bezpieczeństwa Żywności Środki spożywcze b/glutenowe i b/mleczne, poz. 16, 20, 21, 36, 37, 38, 40, 73, 74, 161 - 166, 179, 180, 189 - 191, 187-191 wymagane zdjęcia oryginalnych opakowań oferowanych produktów z widoczną etykietą, zgodna z Rozp. 1169/2011, ze składem, wartością odżywczą oraz deklaracją producenta co do zawartości alergenów. Zdjęcia oznakowane nr pozycji zgodnie z arkuszem ofertowym. Potwierdzenie zgodności oferowanych produktów z wymaganiami. Środki spożywcze, poz. 22,60, 64, 92, 94 160, 171, 185, 186, wymagane próbki oferowanych produktów, w oryginalnym, zamkniętym opakowaniu producenta, z pełną etykietą zgodnie z Rozp. 1169/2011, w ilości 1 szt. Próbki oznakowane nr pozycji zgodnie z arkuszem ofertowym. Potwierdzenie zgodności oferowanych produktów z wymaganiami. Środki spożywcze, poz. 14, 47, 93, 141 wymagane próbki oferowanych produktów, w oryginalnym, zamkniętym opakowaniu producenta, z pełną etykietą zgodnie z Rozp. 1169/2011, w ilości 1 szt. Próbki oznakowane nr pozycji zgodnie z arkuszem ofertowym. Ocena jakości oraz cech organoleptyczna oferowanych produktów i ich zgodności z wymaganiami.
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Sporządzony przez wykonawcę, według wzoru stanowiącego załącznikami nr 1 od A do K do SIWZ, formularz ofertowy. 2. Sporządzony przez wykonawcę, według wzoru stanowiącego załącznikami nr 3 od A do K do SIWZ, Formularz cenowy - również w wersji edytowalnej Word lub Excel na płycie CD lub DVD.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
2. Zmiana umowy 2.1 Zamawiający przewiduje w ramach zawartej umowy zmiany dotyczące: - zmian numerów katalogowych asortymentu będącego przedmiotem umowy, - zmian nazw handlowych asortymentu będącego przedmiotem umowy, 2.2 Wszelkie zmiany zapisów umowy winny być dokonywane w formie pisemnej (aneksu do umowy).
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.olsztyn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Szpital Zespolony w Olsztynie, ul. Niepodleglości 44, bud. Administracji, pok. nr 27, adres e-mail:przetargi@szpital.olsztyn.pl...
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.03.2016 godzina 11:00, miejsce: Miejski Szpital Zespolony w Olsztynie, Sekretariat, Ul. Niepodległości 44, 10-045 Olsztyn..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: część 1.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: WARZYWA OWOCE I KWASZONKI WARZYWNE.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Dostawa - 10
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: część 2.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: MROŻONKI OWOCOWE I WARZYWNE.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Dostawa - 10
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: część 3.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: RYBY MROŻONE I PRZETWORY RYBNE.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Dostawa - 10
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: część 4.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: PIECZYWO.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Dostawa - 10
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: część 5.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: MLEKO, JEGO PRZETWORY I TŁUSZCZE ROŚLINNE.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.54.21.00-0, 15.54.23.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Dostawa - 10
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: część 6.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: DRÓB I PODROBY DROBIOWE.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Dostawa - 10
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: część 7.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: MIĘSO I JADALNE SUROWCE RZEŹNE ŚWIEŻE.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Dostawa - 10
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: część 8.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: WĘDLINY.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Dostawa - 10
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: część 9.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: JAJA ŚWIEŻE, klasa jakości A.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Dostawa - 10
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: część 10.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: NATURALNA WODA ŻRÓDLANA DO URZĄDZEŃ DOZUJĄCYCH.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 41.11.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Dostawa - 10
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: część 11.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 72
- 2. Dostawa - 10
- 3. Ocena jakości - 18
INNE PRZETARGI Z OLSZTYNA
- Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Miejskiego Nr 39 im. Edyty Gruszczyk-Kolczyńskiej w Olsztynie
- Świadczenie usług w zakresie ochrony osób i mienia oraz posesji części Prokuratur Okręgu Olsztyńskiego
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 15 im. Wandy Chotomskiej w Olsztynie w roku 2025
- Dostawa energii elektrycznej wraz z usługą dystrybucji na potrzeby Wojewódzkiego Inspektoratu Weterynarii w Olsztynie
- Wykonanie nasadzeń roślin sezonowych w donicach zlokalizowanych na terenie miasta Olsztyna wraz z pielęgnacją roślin w 2025 r.
- Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Miejskiego Nr 1 im. w Olsztynie
więcej: przetargi w Olsztynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2025
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Gminnego Żłobka nr 1 "Zaczarowany Ogród" w Ruścu w 2025 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego w Osiu
- Sukcesywne dostawy mrożonek i ryb do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w pierwszej połowie 2025 roku.
- Sukcesywne dostawy mięsa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w pierwszej połowie 2025 roku
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.