eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KońskieDostawy artykułów żywnościowych do M-GOPS w Końskich w 2013 roku

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-18

Końskie: Dostawy artykułów żywnościowych do M-GOPS w Końskich w 2013 roku
Numer ogłoszenia: 517342 - 2012; data zamieszczenia: 18.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Końskich , ul. Armii Krajowej 22, 26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie, tel. 41 372 73 20, 372 69 05, faks 41 372 77 03.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna Gminy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów żywnościowych do M-GOPS w Końskich w 2013 roku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Końskich w 2013 roku: Zadanie nr 1- Dostawa owoców, warzyw, kiszonek oraz jaj Zadanie nr 2- Dostawa ryb i mrożonek Informacje i wymagania dodatkowe. Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. Warunki i zasady realizacji zamówienia: Zestawienie produktów i ich ilość zawarta jest w odpowiednich specyfikacjach stanowiących zapotrzebowanie roczne.Oferent powinien przede wszystkim ustalić ceny jednostkowe brutto, wartość ogólną brutto, wielkość oferowanego opakowania, ilość opakowań oraz nazwę handlową.Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie do końca 2013r. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania produktów własnym transportem i na własny koszt wraz z rozładunkiem.Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia.Sposób wydania i odebrania przedmiotu umowy powinien zapewnić mu całość i nienaruszalność, a w szczególności sposób opakowania i przewozu powinien odpowiadać właściwościom rzeczy. Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy będzie jedynym dostawcą. Przy każdej dostawie należy dostarczyć fakturę za dostarczony towar. Gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe i niezmienne podczas trwania umowy Szczegółowy zakres określa załącznik nr 1a oraz 1b.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: W prowadzonym postępowaniu wadium nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

a) wypełniony formularz oferty (na załączniku nr 1wraz z zał. 1a i/lub 1b do SIWZ) b) pełnomocnictwo w oryginale lub kopii notarialnie poświadczonej - jeżeli osoba/y podpisująca ofertę działa na podstawie pełnomocnictwa c) w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie - dokument stwierdzający ustanowienie przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia publicznego albo reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego d) wypelniony formularz e) wypełnione załączniki 1a oraz 1b

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

a)zaoferowana cena nie może ulec zmianie, chyba że nastąpi zmiana podatku VAT . b)gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgops-konskie.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejsko Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, 26-200 Końskie ul. Armii Krajowej 22 pok. 1.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.01.2013 godzina 10:00, miejsce: Miejsko Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, 26-200 Końskie ul. Armii Krajowej 22 pok. 9 sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa owoców, warzyw, kiszonek oraz jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Informacje i wymagania dodatkowe. Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. Warunki i zasady realizacji zamówienia: Zestawienie produktów i ich ilość zawarta jest w odpowiednich specyfikacjach stanowiących zapotrzebowanie roczne.Oferent powinien przede wszystkim ustalić ceny jednostkowe brutto, wartość ogólną brutto, wielkość oferowanego opakowania, ilość opakowań oraz nazwę handlową.Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie do końca 2013r. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania produktów własnym transportem i na własny koszt wraz z rozładunkiem.Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia.Sposób wydania i odebrania przedmiotu umowy powinien zapewnić mu całość i nienaruszalność, a w szczególności sposób opakowania i przewozu powinien odpowiadać właściwościom rzeczy. Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy będzie jedynym dostawcą. Przy każdej dostawie należy dostarczyć fakturę za dostarczony towar. Gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe i niezmienne podczas trwania umowy. Szczegółowy zakres określa załącznik nr 1a.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa ryb i mrożonek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Informacje i wymagania dodatkowe. Wymaga się, aby dostarczone produkty posiadały minimum 14 dniowy termin przydatności do spożycia, licząc od dnia dostawy, chyba że producent ze względu na specyfikę produktu, przewiduje krótsze terminy. Warunki i zasady realizacji zamówienia: Zestawienie produktów i ich ilość zawarta jest w odpowiednich specyfikacjach stanowiących zapotrzebowanie roczne.Oferent powinien przede wszystkim ustalić ceny jednostkowe brutto, wartość ogólną brutto, wielkość oferowanego opakowania, ilość opakowań oraz nazwę handlową.Realizacja zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie do końca 2013r. Dostawca zobowiązany jest do dostarczania produktów własnym transportem i na własny koszt wraz z rozładunkiem.Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia.Sposób wydania i odebrania przedmiotu umowy powinien zapewnić mu całość i nienaruszalność, a w szczególności sposób opakowania i przewozu powinien odpowiadać właściwościom rzeczy. Wykonawca w okresie obowiązywania niniejszej umowy będzie jedynym dostawcą. Przy każdej dostawie należy dostarczyć fakturę za dostarczony towar. Gramatura podana w ofercie jest obowiązkowa. Dopuszcza się zmianę w uzgodnieniu z zamawiającym. Ceny jednostkowe zostaną w takim przypadku przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych artykułów w poszczególnych asortymentach w zależności od potrzeb. Ceny jednostkowe podane w ofercie są stałe i niezmienne podczas trwania umowy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.