Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-01-07
Orły: dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym z Oddziałami Integracyjnymi w Orłach
Numer ogłoszenia: 5230 - 2016; data zamieszczenia: 07.01.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkolno-Przedszkolny z Oddziałami Integracyjnymi w Orłach , ul. Szkolna 1, 37-716 Orły, woj. podkarpackie.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.ugorly.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła jednostka wydzielona administracji samorządowej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym z Oddziałami Integracyjnymi w Orłach.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym z Oddziałami Integracyjnymi w Orłach. 2. Zmówienie zostało podzielone na siedem części (pakietów), obejmujących dostawę: 1) Pakiet 1: Mięso, produkty mięsne, wędliny (CPV 15100000-9) Jakość produktów musi być zgodna z jakością określoną przez Zamawiającego. Produkty nie mogą posiadać obcego zapachu, lepkości, niewłaściwego smaku, barwy. co świadczyłoby o nie zachowaniu odpowiednich norm jakości. Mięso musi być z bezpośredniego rozbioru, nie dopuszcza się dostaw mięsa w hermetycznie zamykanych opakowaniach z wydłużonym terminem przydatności do spożycia. Dostawa co najmniej trzy razy w tygodniu lub według potrzeb Zamawiającego, do godz. 6.00. Szczegółowe zestawienie produktów podlegających dostawie oraz ich przewidywaną ilość i oczekiwaną jakość dla pakietu 1 zawiera załącznik nr 6. 2) Pakiet 2: Produkty głęboko mrożone - warzywa, owoce oraz ryby (CPV 15331170-9, 15221000-3) Jakość produktu musi być zgodna z jakością określoną przez zamawiającego. Ryba głęboko mrożona, bez glazury i innych dodatków (typu panierka, przyprawy), 100% ryby w 100% produktu. Produkty mrożone muszą pochodzić z I gatunku owoców i warzyw. Dostawy będą się odbywać z jednodniowym wyprzedzeniem, w godz. od 7.00 8.00. Ponadto w ramach pakietu Wykonawcy użyczy nieodpłatnie Zamawiającemu zamrażarki o poj. co najmniej 300l na przechowywanie produktów mrożonych. Szczegółowe zestawienie produktów podlegających dostawie oraz ich przewidywaną ilość i oczekiwaną jakość dla pakietu 2 zawiera załącznik nr 7. 3) Pakiet 3: Warzywa, owoce, warzywa przetworzone, jajka (CPV 03221200-8, 15331000-7 03142500-3) Produkty pierwszego gatunku, tzn. bez oznak gnicia, o jędrnej strukturze, bez obcych zapachów np. stęchlizny czy miejsca przechowywania np. piwnicy. Dostarczane wg potrzeb, z jednodniowym wyprzedzeniem nawet pięć razy w tygodniu, do godz. 7.00. Szczegółowe zestawienie produktów podlegających dostawie oraz ich przewidywaną ilość i oczekiwaną jakość dla pakietu 3 zawiera załącznik nr 8. 4) Pakiet 4: Różne produkty spożywcze (CPV 15800000-6) Artykuły ogólnospożywcze muszą spełniać wymogi jakościowe określone przez Zamawiającego, dostarczane z jednodniowym wyprzedzeniem nawet pięć razy w tygodniu. Szczegółowe zestawienie produktów podlegających dostawie oraz ich przewidywaną ilość i oczekiwaną jakość dla pakietu 4 zawiera załącznik nr 9. 5) Pakiet 5: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie (CPV 15810000-9) Pieczywo z naturalnych składników, bez polepszaczy smaku, dostarczane codziennie do godz. 7. Szczegółowe zestawienie produktów podlegających dostawie oraz ich przewidywaną ilość i oczekiwaną jakość dla pakietu 5 zawiera załącznik nr 10 . 6) Pakiet 6: Mięso drobiowe świeże (CPV 15112000-6) Mięso świeże, nie dopuszcza się mięsa o obcym zapachu, lepkim dotyku. Dostawa musi nastąpić z jednodniowym wyprzedzeniem co najmniej 3 razy w tygodniu, do godz. 6.00. Szczegółowe zestawienie produktów podlegających dostawie oraz ich przewidywaną ilość i oczekiwaną jakość dla pakietu 6 zawiera załącznik nr 11. 7) Pakiet 7. Wyroby ciastkarskie świeże (CPV 15810000-9) Wyroby muszą być w zupełności zgodne z określoną jakością. Muszą być zgodne z wartością wagową. Nie mogą zawierać konserwantów, barwników, ulepszaczy . W skład artykułów z pakietu 7 muszą wchodzić tylko składniki naturalne. Dostawa musi nastąpić codziennie w godz. od 7.00 do 8.00Szczegółowe zestawienie produktów podlegających dostawie oraz ich przewidywaną ilość i oczekiwaną jakość dla pakietu 7 zawiera załącznik nr 12. 3. Dostawa artykułów będzie odbywać się sukcesywnie według potrzeb zamawiającego zgłoszonych telefonicznie lub pisemnie faksem na 1 do 3 dni przed wymaganą dostawą. 4. Ilość artykułów podana w załączniku formularza ofertowego będzie ulegała zmianom dostosowanym do aktualnego zapotrzebowania stołówki Zespołu Szkolno-Przedszkolnego z Oddziałami Integracyjnymi w Orłach. Wielkość dostaw określona w załącznikach Nr 6, Nr 7, Nr8, Nr 9, Nr 10, Nr 11 i Nr 12 do SIWZ, może zostać w trakcie realizacji dostaw zmieniona w wysokości +/- 40% w zakresie ilości zadeklarowanej w ramach każdego pakietu. Ceny jednostkowe określone w ofercie nie podlegają zmianom. 5. Dowóz zamawianych artykułów do siedziby Zamawiającego będzie odbywał się na koszt Wykonawcy, w dni nauki szkolnej w godz. wskazanych przez Zamawiającego, w terminach zadeklarowanych przez Wykonawcę w ofercie, jednakże nie później niż w terminach określonych w niniejszym SIWZ i umowie. 6. Zamawiający w niniejszym postępowaniu dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie lub wybrane części zamówienia. 7. Przez cały okres wykonywania zamówienia Wykonawca gwarantuje niezmienność cen jednostkowych poszczególnych produktów określonych w formularzu ofertowym oraz zadeklarowanych terminów dostawy oraz poziomów jakości....
II.1.5)
V
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiają dopuszcza składania zamówień uzupełniających, w wielkości i formie zgodnej z aktualnym brzmieniem ustawy Pzp
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.33.11.70-9, 15.33.10.00-7, 15.80.00.00-6, 15.81.10.00-9, 15.11.20.00-6, 15.81.00.00-9, 03.14.25.00-3, 03.22.12.00-8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie ustanowiono
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do siwz
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do siwz
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do siwz oraz przedłożył zaświadczenie właściwego organu inspekcji sanitarnej o dopuszczeniu pojazdów Wykonawcy do przewozu danego rodzaju towaru oferowanego przez Wykonawcę
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do siwz
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunku udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust 1 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do siwz
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 50
- 2 - jakość - 40
- 3 - termin dostawy - 10
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ugorly.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy Orły ul. Przemyska 3 ,37-700 Przemyśl, pok.nr 10.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.01.2016 godzina 09:00, miejsce: Urząd Gminy Orły ul. Przemyska 3 ,37-700 Przemyśl,Biuro Obsługi Mieszkańców.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso ,produkty mięsne,wedliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jakość produktów musi być zgodna z jakością określoną przez Zamawiającego. Produkty nie mogą posiadać obcego zapachu, lepkości, niewłaściwego smaku, barwy. co świadczyłoby o nie zachowaniu odpowiednich norm jakości. Mięso musi być z bezpośredniego rozbioru, nie dopuszcza się dostaw mięsa w hermetycznie zamykanych opakowaniach z wydłużonym terminem przydatności do spożycia. Dostawa co najmniej trzy razy w tygodniu lub według potrzeb Zamawiającego, do godz. 6.00..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 50
- 2. jakość - 40
- 3. termin dostawy - 10
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: produkty głęboko mrożone warzywa ,owoce oraz ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jakość produktu musi być zgodna z jakością określoną przez zamawiającego. Ryba głęboko mrożona, bez glazury i innych dodatków (typu panierka, przyprawy), 100% ryby w 100% produktu. Produkty mrożone muszą pochodzić z I gatunku owoców i warzyw. Dostawy będą się odbywać z jednodniowym wyprzedzeniem, w godz. od 7.00 8.00. Ponadto w ramach pakietu Wykonawcy użyczy nieodpłatnie Zamawiającemu zamrażarki o poj. co najmniej 300l na przechowywanie produktów mrożonych...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.22.10.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: warzywa,owoce,warzywa przetworzone ,jajka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty pierwszego gatunku, tzn. bez oznak gnicia, o jędrnej strukturze, bez obcych zapachów np. stęchlizny czy miejsca przechowywania np. piwnicy. Dostarczane wg potrzeb, z jednodniowym wyprzedzeniem nawet pięć razy w tygodniu, do godz. 7.00..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.12.00-8, 03.14.25.00-3, 15.33.10.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 50
- 2. jakość - 40
- 3. termin dostawy - 10
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: rożne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły ogólnospożywcze muszą spełniać wymogi jakościowe określone przez Zamawiającego, dostarczane z jednodniowym wyprzedzeniem nawet pięć razy w tygodniu...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 50
- 2. jakość - 40
- 3. termin dostawy - 10
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: pieczywo świeże wyroby piekarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo z naturalnych składników, bez polepszaczy smaku, dostarczane codziennie do godz. 7.00...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 50
- 2. jakość - 40
- 3. termin dostawy - 10
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Mięso drobiowe świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso świeże, nie dopuszcza się mięsa o obcym zapachu, lepkim dotyku. Dostawa musi nastąpić z jednodniowym wyprzedzeniem co najmniej 3 razy w tygodniu, do godz. 6.00...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 50
- 2. jakość - 40
- 3. termin dostawy - 10
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: wyroby ciastkarskie świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wyroby muszą być w zupełności zgodne z określoną jakością. Muszą być zgodne z wartością wagową. Nie mogą zawierać konserwantów, barwników, ulepszaczy . W skład artykułów z pakietu 7 muszą wchodzić tylko składniki naturalne. Dostawa musi nastąpić codziennie w godz. od 7.00 do 8.00...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 50
- 2. jakość - 40
- 3. termin dostawy - 10
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.