eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Dąbrowa GórniczaDOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN, RYB I ICH PRZETWORÓW WRAZ Z TRANSPORTEM DLA ZESPOŁU SZKÓŁ NR 4 IM. KRÓLOWEJ JADWIGI W DĄBROWIE GÓRNICZEJ, UL. ŁĘKNICE 35, 41-303

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-17

Dąbrowa Górnicza: DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN, RYB I ICH PRZETWORÓW WRAZ Z TRANSPORTEM DLA ZESPOŁU SZKÓŁ NR 4 IM. KRÓLOWEJ JADWIGI W DĄBROWIE GÓRNICZEJ, UL. ŁĘKNICE 35, 41-303
Numer ogłoszenia: 524684 - 2013; data zamieszczenia: 17.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 485570 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Nr 4 im. Królowej Jadwigi, Łęknice 35, 41-303 Dąbrowa Górnicza, woj. śląskie, tel. 032 2611022, faks 032 2611022.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: GMINNA SAMORZĄDOWA JEDNOSTKA ORGANIZACYJNA.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN, RYB I ICH PRZETWORÓW WRAZ Z TRANSPORTEM DLA ZESPOŁU SZKÓŁ NR 4 IM. KRÓLOWEJ JADWIGI W DĄBROWIE GÓRNICZEJ, UL. ŁĘKNICE 35, 41-303.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostarczenie niezbędnych do funkcjonowania stołówki szkolnej mięsa, wędlin, ryb i ich przetworów. Załącznik nr 2a, 2b do SIWZ zawiera przewidywany wykaz artykułów oraz ich przewidywaną ilość, która będzie zamawiana w 2014 r. Wykonawcy nie służy roszczenie o realizację dostawy w ilościach podanych w tabeli Formularza cenowego. Ostateczna ilość zamawianych artykułów ogólnospożywczych będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zapłaci wynagrodzenie za faktycznie dostarczone artykuły, w oparciu o zaoferowane ceny jednostkowe brutto wskazane w Formularzu cenowym załącznik nr 2 do SIWZ Wymagania i warunki minimalne dotyczące przedmiotu zamówienia, które Wykonawca musi zapewnić to: 1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia zakresu przedmiotu umowy maksymalnie do 20% wartości umowy brutto. Niewykorzystanie przez Zamawiającego 20% wartości umowy brutto nie może stanowić podstawy do roszczeń odszkodowawczych ze strony Wykonawcy z tytułu niezrealizowania zamówienia. 2. . Wykonawca gwarantuje niezmienność cen jednostkowych brutto przez cały okres trwania umowy z zastrzeżeniem zmian podatku VAT, o którym mowa w pkt. 29.4 SIWZ. 3. Wykonawca oświadcza, że w cenie ofertowej zostały uwzględnione wszystkie wymagania SIWZ oraz obejmuje ona wszelkie koszty, jakie poniesie z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia, w tym także koszty dostawy oraz dojazdu do siedziby Zamawiającego, tj. ul. Łęknice 35, 41-303 Dąbrowa Górnicza. 4.Ceny jednostkowe uwzględniają założone przez Wykonawcę realne wskaźniki wzrostu cen. 5.Wykonawca deklaruje realizację zamówienia według potrzeb Zamawiającego do wysokości maksymalnej wartości nominalnej zobowiązania. 6.Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni świątecznych) oraz w soboty w przypadku odpracowania innego dnia roboczego w sobotę, w godzinach od 7.00 do 8.00 na adres Zamawiającego tj. Zespół Szkół nr 4 im. Królowej Jadwigi Dąbrowa Górnicza, ul. Łęknice 35. 7.Dostarczane artykuły będą nieprzeterminowane, nieuszkodzone, zgodne z zamówieniem oraz zapisami SIWZ. Ewentualną reklamowaną przez Zamawiającego dostawę lub jej część Wykonawca wymieni na swój koszt w tym samym dniu. 8.W przypadku dostarczenia mniejszych ilości niż wymaga Zamawiający lub niezgodnych z zamówieniem, zobowiązuję się do uzupełnienia na własny koszt (transport) brakujących ilości lub wymiany mylnie dostarczonego zamówienia. 9.W przypadku dostarczenia artykułów nie nadających się do spożycia, zostaną one zwrócone Wykonawcy na jego koszt. Świeży towar dostarczony zostanie Zamawiającemu w tym samym dniu, na koszt Wykonawcy. 10.W przypadku zaoferowania produktu równoważnego Wykonawca dostarczy produkt o parametrach nie gorszych od parametrów towarów określonych w załączniku nr 2 do SIWZ (formularz cenowy). 11.Zamówione artykuły dostarczane będą własnym lub użyczonym specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności, z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarno - higienicznych określonych w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, na własne ryzyko do siedziby Zamawiającego, tj. ul. Łęknice 35, 41-303 Dąbrowa Górnicza. 12.Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczanych artykułów żywnościowych. Gwarantuje, iż dostarczane produkty będą bezwzględnie świeże oraz będą charakteryzować się wysoką jakością, a ponadto będą posiadać odpowiedni termin przydatności do spożycia lub datę minimalnej trwałości umożliwiającą identyfikację artykułu spożywczego jak również odpowiadać normom przedmiotowym i jakościowym zgodnie z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami i przepisami prawa Żywnościowego. 13. Przydatność do spożycia lub minimalna trwałość artykułów żywnościowych w przypadku pieczywa każdorazowo będzie oceniana organoleptycznie ( zapach, barwa, estetyka ). 14.Sposób dostawy oraz dostarczane artykuły spożywcze będą zgodne z wymogami jakościowymi określonymi w poniższych aktach prawnych: a) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 nr 171 poz. 1225, z późn. zm.) b) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. 2007 nr 137 poz. 966, z późń. zm.) c) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2010 nr 232 poz. 1525, z późn. zm.) d) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 16 września 2010 r. w sprawie substancji wzbogacających dodawanych do żywności (Dz. U. 2010 nr 174 poz. 1184) e) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 grudnia2002 r. w sprawie wzoru świadectwa jakości handlowej (Dz. U. 2002 nr 230 poz. 1932). 15. Dysponenci i kierowcy będą posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 16.Wykonawca jest zobowiązany do uwzględnienia ewentualnych uwag i wniosków Zamawiającego dotyczących wykonania przedmiotu umowy. 17.Formularz z nazwami artykułów ogólnospożywczych i podanymi ilościami stanowi załącznik nr 2 do SIWZ (podane w nim ilości towarów są ilościami szacunkowymi). 18.W przypadkach, gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj. produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu ofertowym nazwą własną. 19.Równoważność artykułów dotyczy: - gramatury oferowanych produktów, - zawartości składników odżywczych, cukru itp. - walorów organoleptycznych, czyli smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja. 20.W celu wykazania, że oferowany artykuł równoważny spełnia wymagania określone przez Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany do podania nazwy i parametrów oferowanego produktu (kolumna w formularzu cenowym). 21. Zamawiający ma prawo na każdym etapie realizacji zamówienia do dokonania kontroli zdatności i świeżości do spożycia artykułów spożywczych dostarczonych przez Wykonawcę za pośrednictwem SANEPIDU. 22. Zamówienie będzie realizowane od 01.01.2014 do 31.12.2014 lub do wyczerpania maksymalnej nominalnej wartości umowy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: DOSTAWA MIĘSA,WĘDLIN, RYB I ICH PRZETWORÓW WRAZ Z TRANSPORTEM DLA ZESPOŁU SZKÓŁ NR 4 IM. KRÓLOWEJ JADWIGI W DABROWIE GÓRNICZEJ, UL. ŁEKNICE 35, 41-303

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • SKLEP MIESNO WĘDLINIARSKI, UL. LEŚNA 5A, 41-303 DĄBROWA GÓRNICZA, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 99053,97 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 67791,24

  • Oferta z najniższą ceną: 67791,24 / Oferta z najwyższą ceną: 67791,24

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.